Czy można odnowić linki?
Czy można odnowić linki?
Albo ja przeoczyłem coś albo przepadł temat z linkamiZ pierwszej strony tego tematu wchodzę to nie daje rady, w dziale szukałem i nie mogłem znaleźć.
EDIT : a jednak moja nieuwagahttp://forum.totalwar.org.pl/showthr...oda-(wersja-V)
Niech żyje Gwardia!
A jakie jest AI bitewne w megasubmodzie konkretnie, bo jak nie to co w bellum to moje AI kampanijne może się bugować i stać jak debil przed miastami zamiast je oblegać i szturmować. Tak pomijając to, że ta wersja megasubmoda jest już od bardzo dawnaJa wiem, że u siebie mam oryginalne z Bellum ale czy tu jest jeszcze jakieś inne? Pliki od AI bitewnego również wpływają na AI na mapie kampanii, tak jak AI na mapie kampanii wpływa, w małym, bo w małym stopniu ale wpływa na AI w bitwie- więc mógłby ktoś mi podrzuć AI bitewne z megaubmoda- chciałbym się mu przyjrzeć.
W Megasubmodzie V jest oryginalne ai bitewne z BC 6.3.
Niektórzy w tym ja mają bitewne Germanicusa wersja 5.7, ale je trzeba samodzielnie wrzucić sobie do Megasubmoda.
Nie wiem czy tam nie jest współczynnik odpowiadający atakom na 1.5- czyli komputer atakuje jeśli ma przewagę 3:2, rzadko się to zdarza, gdy ma do pokonania miasto z silnym garnizonem jedną armią, a bugiem medka, którego się nie da poprawić jest to, że komp potrafi oblegać tylko jedną armią, a skoro nie może mieć takiej przewagi to po prostu nie atakuje. Ja mam ustawiony ten współczynnik na 1:2 na niekorzyść kompa, a sprawę atakowania pierdólkowatymi armiami w swoimi AI rozwiązałem innymi algorytmami. (dzięki temu może i w niewygodnych okolicznościach ale komp przynajmniej walczy i jeśli ma większy potencjał od gracza może w końcu go wykrwawi, a nie buguje się tak często pod miastem i stoi czekając na egezkucję, choć i tak to się zdarza)
W dodatku grałem pare tygodni, czy miesięcy temu już nie pamiętam w Bellum i zauważyłem, że gdy komp się dobrze rozwinie to paradoksalnie osłabia to jego potencjał militarny- komp na moim AI dąży do posiada jak najelitarniejszej armii, a jak ustawiliście zbyt duży czas oczekiwania na doborowe jednostki to komp czeka po 60 tur żeby zebrać te swoje 15 oddziałów, gdy ma zamiar je zebrać w przygranicznej osadzie z dobrze rozwiniętą infrastrukturą. Co prawda ma potem naprawdę potężną armię ale rzadko się zdarza żeby go nie zniszczyć zanim zdąży, ja miałem wojnę z mongołami i zostawiłem Bizantyjczykom cytadelę w spokoju- bo się zbugowali i, i tak niewiele szkolili, a ja miałem problem z mongołami, ale jak mi przywalili swoimi doborowymi jednostkami to było... łał
Wszystko to przez to, że Ai testowałem głównie na oryginalnym Bellum![]()
Czy Megasubmod 5wersja potrzebuje 2?Bo po Formacie chciałem sobie pograć w tego super moda a 2 wydania nie można pobrać.
"Liczko ma gładkie i mowę kwiecistą
Czarci ten pomiot z naturą nieczystą
Życzenia Twe spełni zawsze z ochotą
Da Ci brylanty i srebro i złoto
Lecz kiedy przyjdzie odebrać swe długi
Skończą się śmiechy, serdeczność, przysługi
W pęta Cię weźmie zabierze bogactwo
Byś cierpiał katusze, aż gwiazdy zgasną"
Nie są konieczne żadne wcześniejsze wersje.
To mnie uspokoiłeś![]()
"Liczko ma gładkie i mowę kwiecistą
Czarci ten pomiot z naturą nieczystą
Życzenia Twe spełni zawsze z ochotą
Da Ci brylanty i srebro i złoto
Lecz kiedy przyjdzie odebrać swe długi
Skończą się śmiechy, serdeczność, przysługi
W pęta Cię weźmie zabierze bogactwo
Byś cierpiał katusze, aż gwiazdy zgasną"
Przecież opis instalacji masz wyjaśniony krok po kroku w temacie z Instalką.
Ogarnie ktoś tą najnowszą instalkę? Bo nie można nawet tego tematu otworzyć. Przynajmniej ja nie mogę. A chciałem sobie w megasubmoda pograć.
EDIT. Nieważne. Jestem idiotą. Nie to klikałem![]()