Strona 12 z 28 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 278

Wątek: Imperial Destroyer

marengo
    Gość
    Z DME to jest akurat dziwna sprawa, jakby zależna od pobrania czy też instalacji. Jeżeli wszystko pójdzie dobrze, mod jest stabilny. Kiedy grałem na nim kampanię w kwietniu, tym razem według warunków zwycięstwa, tylko raz zdarzyło się że gra wyłączyła się. Nie dostałem żadnego komunikatu, nie znalazłem pliku mdmp crash w folderze gry, więc to mógł być błąd systemu.

Podkomorzy Awatar Wonsz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    237
    Otrzymał 88 podziękowań w 64 postach
    Czy wrzuci ktoś text z Imperial Destroyer 3.6? Linki padły i nie ma jak pobrać
    Ostatnio edytowane przez Wonsz ; 22-05-2014 o 19:42
    "Liczko ma gładkie i mowę kwiecistą
    Czarci ten pomiot z naturą nieczystą
    Życzenia Twe spełni zawsze z ochotą
    Da Ci brylanty i srebro i złoto
    Lecz kiedy przyjdzie odebrać swe długi
    Skończą się śmiechy, serdeczność, przysługi
    W pęta Cię weźmie zabierze bogactwo
    Byś cierpiał katusze, aż gwiazdy zgasną"

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Witam, mod jest wspaniały i tchnął w grę drugie życie co ma niebagatelne znaczenie biorąc pod uwagę jak wielkim bublem okazał się Rome II Total War, mam pytanie - zrobiłem zestaw własnych flag dla frakcji ponieważ te w IDP wydawały mi się strasznie niedbale wykonane, jak mógłbym je zaimplementować do gry? Z góry dzięki za odpowiedź!

marengo
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez designinho Zobacz posta
    Witam, mod jest wspaniały i tchnął w grę drugie życie co ma niebagatelne znaczenie biorąc pod uwagę jak wielkim bublem okazał się Rome II Total War, mam pytanie - zrobiłem zestaw własnych flag dla frakcji ponieważ te w IDP wydawały mi się strasznie niedbale wykonane, jak mógłbym je zaimplementować do gry? Z góry dzięki za odpowiedź!
    http://www.twcenter.net/forums/showt...lags-COMPLETED

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Ten temat dotyczy głównie procesu tworzenia nowej flagi a to mam już za sobą - nie wiem natomiast jak umieścić je w grze tak abym mógł grać nimi w IDP...

marengo
    Gość
    Temat przejrzałem pobieżnie, ale są tam opisane rzeczy o które pytasz, na przykład post nr 30 powinien cię zainteresować. W dużym skrócie, musisz przygotować przy pomocy PFM własny plik pack ze stworzonymi przez siebie flagami i zapisać go w formacie movie, tak aby był wgrywany automatycznie, bez użycia user.script.

http://www.twcenter.net/forums/showt...p-%28Part-1%29

W powyższym linku, masz na przykładzie tworzenia jednostek napisane jak stworzyć własny mod, co właśnie robisz.

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Mam jeszcze jedno małe pytanie - gdzie mogę znaleźć listę wszystkich frakcji jakimi dysponujemy w IDP?

Podkomorzy Awatar Wonsz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    237
    Otrzymał 88 podziękowań w 64 postach
    Czy jest szansa na usunięcie tej dziwnej sytuacji początkowej RP? (wojna domowa)
    "Liczko ma gładkie i mowę kwiecistą
    Czarci ten pomiot z naturą nieczystą
    Życzenia Twe spełni zawsze z ochotą
    Da Ci brylanty i srebro i złoto
    Lecz kiedy przyjdzie odebrać swe długi
    Skończą się śmiechy, serdeczność, przysługi
    W pęta Cię weźmie zabierze bogactwo
    Byś cierpiał katusze, aż gwiazdy zgasną"

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Ok połowicznie sobie poradziłem - udało mi się tak podmienić pliki w Pack File Manager, że w oknie wyboru frakcji mam już swoją własną jednak ta "powiewająca" na mapie wielkiej kampanii pozostała nietknięta. Gdzie znajdują się pliki odpowiadające za zmianę "powiewającej" flagi na mapie kampanii?

marengo
    Gość
    EliminatorT: Lvcas pytał o podobną sprawę na twcenter i LordSith odpowiedział mu, że to gra i nie wszystko może/musi być historyczne i nawet jeżeli dana konfederacja wystąpiła w naszej historii później niż w grze, to i tak de facto zaistniała. Mod jest stale rozwijany więc wszystko możliwe. Jako ciekawostkę dodam, że jeden stwórców Imperial Splendour - wangrin, zapytany o możliwość połączenia swojego moda z Colonialism1600, odpowiedział że w bardzo odległej przyszłości jest to możliwe i wtedy otrzymamy mega mod obejmujący dwa wieki nowożytnej historii.

designinho: Nigdy nie modowałem i nie mam zamiaru, jestem na to za leniwy. Wskazałem Ci odpowiednie linki, poszukaj w dziale ogólnym Workshop'u dla Empire. Skoro znasz angielski, to zapytaj o to na twcenter, być może właśnie wangrina. Albo jeszcze lepiej, napisz PW do Salvo na naszym forum. On modował Empire, może wszystkiego nie zapomniał

Strona 12 z 28 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni