Strona 380 z 636 PierwszyPierwszy ... 280330370378379380381382390430480 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 791 do 3 800 z 6354

Wątek: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej

Chłop Awatar Gajusz Feniusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Mnie przeraża coś innego. U nas, w Poznaniu, często osoby najzdolniejsze nie ukończyły studiów, a głąby i pospolite kujony pokończyły kierunki. W moim akademiku osoby "po studiach" nie miały elementarnej wiedzy z podstawowych rzeczy. To właśnie z "głąbami" co mają największe problemy, można było najbardziej rzeczowo pogadać. Dlaczego mają więc problemy na uczelni? To proste: nie chcą się uczyć jakiś niepotrzebnych pierdół. Ich interesuje tylko sam przedmiot. Dlatego odpadają. A to właśnie tacy jak oni pchają rozwój cywilizacji do przodu.

W ten sposób zabijana jest polska innowacyjność i polska nauka. No bo po co chemikom teoria całki? Albo biologom umiejętność obliczenia wyznacznika macierzy?

Na swoich studiach (matematyka) też to widzę. Kiedyś profesor zadał na wykładzie pytanie: "co to liczba pi?". I na około 40 osób w sali tylko ja wyciągnąłem rękę (stosunek obwodu okręgu do jego średnicy). Noż k**** to studenci 3 roku matmy nie wiedzą tego, co się uczy w gimnazjum?!

Takich przykładów znam więcej. Jak potem kraj ma się rozwijać jak mamy taką "inteligencje"?

I wiecie co? Moim zdaniem to jest celowe. Bo nasza nauka ma się nie rozwijać. Mamy kupować technologie z Zachodu a nie tworzyć własne. Mamy być małym zacofanym krajem, bo z takim można robić co się chce...

BTW: Witam wszystkich po dłuższej nieobecności na forum Teraz będę tu częściej zaglądał, jak za dawnych lat
    Jeżeli nie masz nic mądrego do powiedzenia to milcz!!!

"Wszyscy ludzie kłamią" - House MD.

"Podział na humanistów i ścisłowców wymyślili ci pierwsi, by usprawiedliwić swą niewiedzę" - nie wiem czyje to ale w pełni się zgadzam.

Cześnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    96
    Otrzymał 24 podziękowań w 17 postach
    Cytat Zamieszczone przez adriankowaty Zobacz posta
    Co wy Korwinowcy tak psioczycie o muslimach? Są jeszcze inni emigranci - zza wschodu. I tych miałem na myśli.
    Fajny tok myślenia, że każdy kto się z tobą nie zgdza to korwninowiec.
    Ze wschodu czyli kto ? Rosjanie ? Ukraińcy ? Czy może Chińczycy ?

Szambelan Awatar adriankowaty
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    375
    Otrzymał 39 podziękowań w 32 postach
    Miałem na myśli Zakapiora i paru zdeklarowanych, nie wrzucam do jednego worka ludzi, pytałem bezpośrednio. A co do imigrantów - jasne, że chodzi o braci Słowian, oni się szybciej zintegrują niż egzotyka.
    http://forum.totalwar.org.pl/image.php?type=sigpic&userid=5038&dateline=1420376  708
    "Wolność, Równość, Braterstwo lub Śmierć!"
    Hasło przewodnie rewolucjonistów z 1789.

Pampa
    Gość
    Żadne państwo które ma wielu imigrantów nie jest stabilne(Nie wyjeżdżać z USA, bo to państwo stworzone przez imigrantów). Im więcej ,,obcego" elementu tym rdzenna ludność czuje się zagrożona. Jest to naturalne. A jak ich liczba dochodzi do 10% to zaczynają sami narzucać swoje prawa (Francja, Anglia, Niemcy). Ja za imigrantów podziękuję, wolę żeby stosowano prawdziwą politykę prorodzinną, i dano ludziom godnie żyć.

Szambelan Awatar adriankowaty
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    375
    Otrzymał 39 podziękowań w 32 postach
    Podobna myśl pozwoliła Prusakom i Rosjanom na przymus asymilacji naszych przodków. Naszym celem powinno być wyrównanie praw imigranci-tubylcy i zapewnienie obywatelom pracy (za pieniądze z budżetu).
    http://forum.totalwar.org.pl/image.php?type=sigpic&userid=5038&dateline=1420376  708
    "Wolność, Równość, Braterstwo lub Śmierć!"
    Hasło przewodnie rewolucjonistów z 1789.

Comte de Barcelona Awatar Barsa
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    89
    Otrzymał 101 podziękowań w 58 postach
    a te pieniądze z budżetu to z nieba tak? Jak słyszę taki populistyczno-socjalistyczny bełkot to aż mnie "strzela"...

Visca el Barca!!!

Pysiaczek Samicka Awatar Presidente
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    206
    Otrzymał 230 podziękowań w 152 postach
    Dodrukuje się. No nie?

Stary nick:kujon333

Pampa
    Gość
    Tak bo tylko państwo homogeniczne jest silne. A Prusakom i Rosjanom wcale się nie dziwię że chcieli na siłę asymilować, właśnie dlatego żeby nie było tego ,,obcego" elementu. I w ostatecznym rozrachunku powstań i ogólnego niezadowolenia. Co jak wszyscy wiemy na szczęście w tym wypadku się nie udało. Zresztą Ty mówisz o zaborach całego państwa, a mi chodzi o imigrantów jako tako. A nasze państwo powinno zająć się najpierw obywatelami,a potem dopiero myśleć o ewentualnym ściąganiu innych narodów.

Witia
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Pampalinex Zobacz posta
    Żadne państwo które ma wielu imigrantów nie jest stabilne(Nie wyjeżdżać z USA, bo to państwo stworzone przez imigrantów). Im więcej ,,obcego" elementu tym rdzenna ludność czuje się zagrożona. Jest to naturalne. A jak ich liczba dochodzi do 10% to zaczynają sami narzucać swoje prawa (Francja, Anglia, Niemcy). Ja za imigrantów podziękuję, wolę żeby stosowano prawdziwą politykę prorodzinną, i dano ludziom godnie żyć.
    Pampa, Ty i ta Twoja wszechstronna wiedza i zdolność analitycznego myślenia.
    Po pierwsze, dlaczego mamy 'nie wyjeżdżać' z USA? USA zostało stworzone głównie przez Anglików, a obecny kształt etniczny tego kraju był wynikiem późniejszych migracji.
    Po drugie, słyszałeś o takich krajach jak Kanada, Norwegia, Szwecja? Faktycznie, pełna niestabilność, ludzie są wyrzucani z domów na ulicę, dzieci głodują, ludzie nie mają pracy.

Ty po prostu nie rozumiesz na czym polega problem krajów takich jak Francja czy Angila i wrzucasz wszystko do jednego worka, no ale rozumiem, że po prostu fizycznie nie potrafisz inaczej...

Zakapior
    Czyli jest zgoda, że ogólnie idea studiów i studiowania została wypaczona i zdegradowana do rzeczy powszedniej. Mało tego- jeśli chodzi o zatrudnienie w strukturach państwowych, z powodu dużej liczby absolwentów przy zatrudnianiu realne umiejętności są zastąpione koneksjami. Właśnie dlatego, że poziom szkolnictwa upadł pracę dostaje osioł z dyplomem a nie mądry z dyplomem. W normalnym systemie osioł nie dostałby się na studia nie mówiąc o ich ukończeniu. Ale cieszcie się bo każdy cymbał kończy studia i mamy wysoki wskaźnik ludzi z dyplomem. Paranoja

Nie wiem z czemu ciągle mówisz o państwówce. Jest jasne, że są miejsca, w których zawsze kolesiostwo i znajomości mają większe znaczenie. Tego nie zmienisz. Natomiast generalnie rynek pracy działa tak samo, z tym że nomenklatura się zmieniła. Teraz już nie wystarczy mieć mgr, tylko trzeba coś konkretnego umieć. Ja mam tylko tytuł inżyniera, a pracuje w największej korporacji w swojej branży. Śmiem twierdzić, że dzisiaj ludzie dostają prace nie dlatego, że mają dyplom, tylko dlatego, że coś potrafią. Stąd ludzie po politologiach mają kłopot z pracą, bo tak na zdrowy rozsądek, co oni potrafią? Co potrafi człowiek po takim kierunku, czego nie można się nauczyć samemu z googla w ciągu kilku tygodni? Dlatego właśnie spawacz po technikum jest obecnie bardziej wartościowym pracownikiem niż niejeden magister - po prostu posiada konkretne umiejętności.

Comte de Barcelona Awatar Barsa
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    89
    Otrzymał 101 podziękowań w 58 postach
    No nie wiem Witia czy w Szwecji nie ma problemu z imigracją... co jakiś czas coś tam jednak wychodzi.

Visca el Barca!!!

Strona 380 z 636 PierwszyPierwszy ... 280330370378379380381382390430480 ... OstatniOstatni