Atylla, odnośnie husarii, tylko nie dawaj im tych śmiesznych dwuczęściowych skrzydeł, których w połowie XVII w. nie mieli, dodaj im tylko te jednoczęściowe przytwierdzane do siodła. Co do proporców to podstawa, to właśnie dzięki nim słyszalny był ten szum/szelest, którzy obecnie przypisują wyimaginowanym skrzydłom.
Ja w tej chwili poprawiam co niektóre drzewa genealogiczne i dodaję nowe postacie historyczne, poprawiłem już Rosję, Francję, Turcję, Tatarów, jestem w trakcie poprawiania drzewka Anglików i zostanie mi jeszcze Hiszpania i Austria, co do pozostałych to będą to tylko kosmetyczne poprawki. Jeśli chodzi o niewyświetlanie się nazwisk to u mnie wszystko gra, nazwiska normalnie się wyświetlają i dlatego mam więcej roboty bo muszę zmieniać imiona, które były tworzenie w ten sposób że zawierały od razu nazwisko i potem nic dziwnego że syn nie miał nazwiska swojego ojca. Odnośnie tych buntowników na terenie Szkocji to nie dałoby rady przyłączyć te tereny do Anglii, przecież w tym czasie była zawarta unia personalna między Szkocją i Anglią, ponieważ w Anglii panowała szkocka dynastia Stuartów, mało tego w czasie wojny domowej to właśnie w dużej mierze Szkocja była ostoją monarchii. Może coś byś z tym zrobił?
A i jeszcze jedno, to co widziałeś w logach odnośnie postaci to te wpisy były związany z tym, że osoba, która wcześniej robiła te drzewka i dodawała postacie, które już nie żyją to nie podawała od ilu lat dana osoba nie żyje i dlatego takie wpisy w logach.