Strona 89 z 179 PierwszyPierwszy ... 3979878889909199139 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 881 do 890 z 1784

Wątek: Pytania początkujących graczy

Pampa
    Gość
    fifa91, Ty tak na serio czy trolujesz? Przecież połowę z Twoich pytań można wygooglować i się przynajmniej nie ośmieszać. Nie jest to chyba jakoś mega skomplikowane. W każdym bądź razie, uprzedzając kolejne pytania dodatek HatG dodaje Syrakuzy, Luzytanów i Arewaków

Łowczy Awatar Hannibal Barkas
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    39
    Otrzymał 8 podziękowań w 4 postach
    Cytat Zamieszczone przez Aracz Zobacz posta
    Linią atakują, jak masz "atak w formacji" i rozciągniesz wojska w linię. Jeśli tylko człowiek na maksimum z prawej będzie się bił, to i tak wszyscy się zatrzymają i poczekają, aż "blokada"(w postaci wroga) zniknie.

Gdzie/u jakich jednostek istniej takie coś jak atak w formacji?

Cześnik Awatar Aracz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
    U mnie praktycznie każda piechota, nie licząc tej prymitywnej (np: włóczników ze wschodu).
    Hoplici, Hypaspiści, Szermierze w kolczugach, Legioniści, Piechota Iberyjska itp. to ma. Chyba plemiona barbarzyńskie tego nie mają, ale nie jestem pewien.

Taki miecz na kwadracie z zaznaczoną przekątną.

Podczaszy Awatar Henryk5pio
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    29
    Otrzymał 52 podziękowań w 39 postach
    Jak wiadomo, encyklopedia zawiera prawie wszystkie informacje o grze. Jest ona dostępna tak w grze jak i w folderze Steam\SteamApps\common\Total War Rome II\data\encyclopedia\pl, niestety ta wersja nie nadaje się do wydruku, po otwarciu kazdego pliku, przenosi go do przeglądarki i wygląda jak strona www, która się nie odczytała, trochę jak szkielet strony z notatnika :/ W związku z tym mam pytanie, czy jest gdzieś dostępna encyklopedia Rome II Total War w wersji PDF/.doc/.txt do wydruku? Interesuje Mnie to, bo wolałbym sobie ją wydrukować, a przynajmnie najbardziej ciekawiące Mnie części i posiadać w wersji papierowej. No chyba, że jest gdzieś do kupienia Bardzo proszę o pomoc.
    Ostatnio edytowane przez Henryk5pio ; 13-02-2015 o 01:15
    "Aby pisać historię, trzeba być więcej niż człowiekiem, ponieważ autor trzymający pióro wielkiego sędziego powinien być wolny od wszelkich uprzedzeń, interesów lub próżności." - Napoleon Bonaparte

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Nie da się już zdobyć osiągnięcia za zdobycie obozu wroga? "Przejmij inicjatywę!"

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Podczaszy Awatar Henryk5pio
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    29
    Otrzymał 52 podziękowań w 39 postach
    Witam, mam problem z Polityką Wewnętrzną grając Egiptem. Wszyscy po za jednym gościem, są z mojego rodu, koleś jest i tak dowódcą małej floty, która stoi w porcie jakiejś wiochy przy Kartaginie. Pomimo szeregu podbojów (mam 64 turę i zdobyłem Libię, Afrykę, Garamę, Nabateę, Ethiopię i dwie osady (wraz ze stolicą) z trzech Arabii Magna, a pomimo tego mam ciągłe spadki poparcie, obecnie jest 60/40 dla Mnie i jestem pewien, że w turze 65 znowu stracę, właśnie oddelegowałem najlepszego gościa (pod każdym względem) do stolicy. Aha, jeśli to ważne, Ptolemeusz zmarł śmiercią naturalną ok. 15 tur temu. Czytałem poradni Samicka, a jednak mam takie problemy, gdyby nie to miałbym rozgrywkę idealną (jak do tej pory).
    Bardzo proszę o pomoc!
    Ostatnio edytowane przez Henryk5pio ; 13-02-2015 o 01:11
    "Aby pisać historię, trzeba być więcej niż człowiekiem, ponieważ autor trzymający pióro wielkiego sędziego powinien być wolny od wszelkich uprzedzeń, interesów lub próżności." - Napoleon Bonaparte

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Jest gdzieś dostępne opis wszystkich aktów i składających się na nie misji dla nacji. Tak by zaplanować sobie przebieg kampanie.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

marengo
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez ituriel32 Zobacz posta
    Jest gdzieś dostępne opis wszystkich aktów i składających się na nie misji dla nacji. Tak by zaplanować sobie przebieg kampanie.
    Tutaj znajduje się coś interesującego dla Ciebie:

http://www.twcenter.net/forums/showt...ated-5-30-2014

Po angielsku, ale łatwo przetłumaczyć. Można nawet założyć osobny temat.

9. Następujących 4 użytkowników podziękowało marengo za ten post:

Łowczy Awatar mardar282
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Otrzymał 7 podziękowań w 5 postach
    Witam, gram Rzymem tura 179, poziom trudny,zdobyłem w zasadzie całą Italię, Galie przedalpejska (trzy miasta), Sycylie, Korsykę, Sardynie, prowadzę ciężkie walki z Grecją, Kartaginą, Celtami itp, w zasadzie wojna na 4 frontach .Mam 6 Legionów (niepełnych), 3 floty, i nie mogę dalej tworzyć następnych Legionów które są mi niezbędne na tak wielkim teatrze działań..Od razu zaznacze że wiem że trzeba stworzyć jeszcze większe Imperium ale od jakiego momentu mogę tworzyć Legion nr 7,8,9?.Doszedłem do momentu gry kiedy nie jestem w stanie utrzymać tego co mam z powodu zbyt dużych terenów i frontów do obrony.Pozdrawiam i proszę o pomoc.

Asuryan
    Gość
    Legion 7 i 8 od następnego poziomu imperium, 9 znacznie później. Ja Egiptem przy posiadaniu 19 regionów mogę mieć właśnie 8 armii lądowych. Staraj się skoncentrować siły na jednym przeciwniku by jak najszybciej wyeliminować go z gry.

Strona 89 z 179 PierwszyPierwszy ... 3979878889909199139 ... OstatniOstatni