Strona 163 z 230 PierwszyPierwszy ... 63113153161162163164165173213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 621 do 1 630 z 2294

Wątek: Kościół Katolicki

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Cytat Zamieszczone przez chochlik20 Zobacz posta
    Kalendarz być może miał spełniać funkcje poznawczą by uczniowie wyznania chrześcijańskiego poznali także kiedy ich koledzy obchodzą swoje święta.
    Nie pograzaj sie...

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Jak rozumiem kalendarz miał tylko na celu dyskryminacje katolików w Europie...
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Zatem metoda lopatologiczna:
    "(...) w nakładzie trzech milionów egzemplarzy kalendarza, w którym zaznaczone są święta żydowskie, hinduskie czy muzułmańskie, nawet Halloween, ale nie ma Bożego Narodzenia czy Wielkanocy, ani tym bardziej innych chrześcijańskich świąt obchodzonych w Polsce i wolnych od pracy."
    Zdefiniowanie takiego wydawnictwa pozostawiam Twojej ocenie...

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Czyli oczywista dyskryminacja katolików, zwłaszcza tych w Polsce...
    A tu znajdziesz wytłumaczenie wydawnictwa:
    http://www.ceo.org.pl/sites/default/...__pdf_bn_k.pdf
    Zresztą większość Europy to katolicy, więc znają chyba daty swoich świąt?
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.

Księga XVI

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Cytat Zamieszczone przez chochlik20 Zobacz posta
    Czyli oczywista dyskryminacja katolików, zwłaszcza tych w Polsce...
    A tu znajdziesz wytłumaczenie wydawnictwa:
    http://www.ceo.org.pl/sites/default/...__pdf_bn_k.pdf
    Zresztą większość Europy to katolicy, więc znają chyba daty swoich świąt?
    Idac Twoja droga rozumowania nalezy sie spodziewac kolejnej publikacji tym razem skierowanej do buddystow,hinduistow,muzulmanow,wyznawcow Yetti,etc... w ktorej beda uwzglednione tylko i wylacznie swieta chrzescijanskie.Oczywiscie zaraz po jej opublikowaniu zaczna sie oskarzenia o dyskryminacje innych wyznan

Podkomorzy Awatar Dagorad
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    5
    Otrzymał 87 podziękowań w 65 postach
    Nie rozumiem o co ten szum. Przecież to nie jest kalendarz świąt w stylu Boże Narodzenie, Objawienie Mahometa itd. Z innych religii z tego co jest napisane jest tylko żydowski i muzułmański nowy rok oraz Diwali, ekspertem nie jestem ale nie wydaje mi się żeby w kwestii "sakralności" stały one na równi z Wielkanocą czy Bożym Narodzeniem. Zresztą w tym tekście od wydawnictwa jest to napisane.

Comte de Barcelona Awatar Barsa
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    89
    Otrzymał 101 podziękowań w 58 postach
    Dzisas ja tu tylko dałem to żeby uszczęśliwić Chochlika a tu taka dyskusja

Chchliku mnie naprawdę nie obchodzi o robią inni w święta, bo ja nie jestem napakowanym ideologią socjalistą, który mówi innym co jest "bee" a co "nice"...

Visca el Barca!!!

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Cytat Zamieszczone przez zajac Zobacz posta
    Idac Twoja droga rozumowania nalezy sie spodziewac kolejnej publikacji tym razem skierowanej do buddystow,hinduistow,muzulmanow,wyznawcow Yetti,etc... w ktorej beda uwzglednione tylko i wylacznie swieta chrzescijanskie.Oczywiscie zaraz po jej opublikowaniu zaczna sie oskarzenia o dyskryminacje innych wyznan
    Wszędzie możesz znaleźć kalendarz z świętami katolickimi, a nigdzie nie dostaniesz takiego, który uwzględnia święta innych wyznań, kalendarz ten jak twierdzi wydawnictwo ma charakter naukowo-poznawczy. Ma zaznajomić uczniów z inną kulturą. Ty za to przyjąłeś, że UE ma zamiar dyskryminować katolików i nie widzę sensu dalszego lania tutaj wody.

Cytat Zamieszczone przez Barsa Zobacz posta
    Chchliku mnie naprawdę nie obchodzi o robią inni w święta, bo ja nie jestem napakowanym ideologią socjalistą, który mówi innym co jest "bee" a co "nice"...
    Ja też staram się nim nie być, ale nie rozumiem oburzenia ludzi na ten kalendarz skoro sami traktują święta jako czas konsumpcjonizmu oraz zakupów.
    Przepis na idealną kawę:

Księga XVI

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    http://wiadomosci.onet.pl/kraj/badania-coraz-mniej-wiernych-chodzi-na-msze/sfy9x

Dlatego tym większa chęć KK do stałej puli z podatków. Wtedy będzie wszystko jasne. Wierni sobie, kler sobie.

http://wiadomosci.onet.pl/swiat/papi...edofilom/qp2dc

– Te dane powinny mnie uspokajać, ale muszę powiedzieć, że w ogóle mnie to nie uspokaja. Uważam to za coś niesłychanie poważnego. Dwa procent to księża, a nawet biskupi i kardynałowie. A inni, jeszcze liczniejsi, wiedzą, ale milczą, wymierzają karę, ale bez podania powodu – oświadczył Franciszek. – Uważam ten stan rzeczy za nie do zniesienia i mam zamiar stawić mu czoło z surowością, jakiej wymaga – podkreślił.
    W końcu widzę że komuś w Watykanie zależy, ale ten ktoś musiał przyjść z zewnątrz tej europejskiej stajni Augiasza...

Ostatnio edytowane przez Gajusz Mariusz ; 13-07-2014 o 23:57

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Niektórzy się nawet cieszą się, że jest coraz mniej wiernych, bo zostają tylko Ci najlepsi (czyt. najradykalniejsi):
    http://www.fronda.pl/a/dobrze-sie-dz...cji,39409.html

Najlepszy kawałek już na samym początku:
    Oni traktują Kościół, jako instytucję, która ma im coś dawać, oferować, a jeśli to coś im nie pasuje, to przestają do niego przychodzić. To totalny brak zrozumienia, czym jest Kościół. Dramat.
    Skoro został wydalony z KK to podlega teraz władzy świeckiej. Czyżby ktoś bał się, że powie za dużo?
    http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...tml#BoxWiadTxt
    Ostatnio edytowane przez chochlik20 ; 15-07-2014 o 16:24
    Przepis na idealną kawę:

Księga XVI

Strona 163 z 230 PierwszyPierwszy ... 63113153161162163164165173213 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów