Strona 25 z 127 PierwszyPierwszy ... 1523242526273575125 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 1267

Wątek: KORWiN i KNP

Pampa
    Gość
    Czyżby korytko jednak zapachniało? Wchodzenie w koalicję z ,,kimkolwiek" jest totalnym zeszmaceniem siebie i swoich poglądów. Myślę że z KNP zrobi się drugi PSL.

Stolnik Awatar Aztec
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    35
    Otrzymał 44 podziękowań w 37 postach
    Mam nadzieję, że nigdy do tego nie dojdzie. Żadna z obecnych rządzących partii nie ma prawa dalej funkcjonować. Mam dosyć oglądania tych samych gęb w telewizji, a to co teraz robią to zwyczajny teatr i błazeństwo. Milion-y błahych spraw przesłaniają prawdę.
    Popraw podpis

Cześnik Awatar NexaT
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    7
    Otrzymał 9 podziękowań w 8 postach
    Aż strach czytać, to co tutaj niektórzy piszą. Pójdziecie oddać głos nieważny? Ok, ale zdajcie sobie sprawę, że nie macie prawa później krzyczeć, że w Polsce jest źle.

- I zostałby pan wicepremierem w rządzie Kaczyńskiego?
    - Jeśli bez teki, to tak. Nie ponosiłbym wtedy odpowiedzialności za działania rządu, to mój warunek.

Jakież to urocze i wygodne.
    Ale żeby było wszystko jasne:

PiS głosi program na lewo od SLD, ale dla dobra Polski mogę z każdym.

Jeszcze jakieś pytania, młodzieży?
    Jakie wyrywanie z kontekstu. Donald byłby dumny. W końcu ostatnio mówił, że Korwin obraża niepełnosprawnych, kobiety i w ogóle pozbawiłby ich praw i pozabijał. Wiedzą oczywiście o tym, że pan Janusz ma własną fundacje dla niepełnosprawnych, no, ale wygodniej jest kłamać i oczerniać.

Stołki - twierdzi Korwin - są dla złodziei, którzy od lat okradają Polską, a jemu zależy tylko na ustawach liberalizujących gospodarkę. Ten, kto obieca ich przyjęcie, dostanie jego wsparcie.
    Nawet gdyby doszło do takiej koalicji, to KNP miałoby znacznie większe pole manewru, zalążek władzy. PSL to banda czerwonych mord, które wejdą w koalicje z byle kim. PiS, PO... nieważne, ważne żeby być przy korycie.

Wipler, Mikke, Dziambor, Wilk to nie są osoby, które pójdą się sprzedać. Skoro niektórzy dołączali do tej partii, gdy ta miała 1% poparcia, to dlaczego mieliby się przyłączać do jakiegoś PiS'u, skoro z dnia na dzień JKM zyskuje poparcie?

- Nie boi się pan, że Kaczyński wystrychnie pana na dudka?

- Jeśli taki jest jego cel, to trudno. Nasze stanowisko będzie niezmienne. Nie chcemy wchodzić do rządu, tylko przepchnąć nasze ustawy.
    Przede wszystkim nie chcę ponownych rządów PiS-u. Obojętnie z jakim koalicjantem.
    Oddanie głosu nieważnego na pewno oddali PiS od objęcia władzy, na pewno... Chcesz czy nie chcesz, PO traci poparcie, głupi motłoch nie widzi innej alternatywy od PiSu, ale to powoli się zmienia. Nieoddanie głosu nic nie zmieni, zagłosowanie na KNP już tak.

Kiedyś chciał zrobić przewrót, wprowadzić w Polsce monarchie i zostajć regentem. Nie wiem czy to jeszcze aktualne, znając tego oszołoma pewnie tak.
    Mógłbyś przytoczyć mi tą wypowiedź, że chce zostać regentem?
    Nadal marzy o wprowadzeniu monarchii, co w tym dziwnego? Najlepszy ustrój świata, odtylulat.

To zabawne. Nazywanie go oszołomem. Aż tak niektórzy są zaślepieni? KNP wyznaje bardzo mądre poglądy, warunek? Przestańcie oglądać TVN, Polsat i TVP, telewizje które wycinają tylko wygodne im kwestie i publikują. Powtarzanie mantry, że niepełnosprawnych chce pozabijać, kobietom odebrać prawa i zagonić do garów to zwykła propaganda.

Proszę o wypowiedzi, które udowodnią, że mówię nieprawdę, a serdecznie przeproszę.
    Wytrzymujcie Polaków natarcia w jak najgęstszym szyku, albowiem luźni niezwłocznie ich natarcia nie wytrzymacie. Niechaj zaś żaden z was w ucieczce ratunku nie szuka, albowiem nic nie jest w stanie ujść przed nadzwyczajną koni polskich rączością i wytrzymałością.

W bitwie pod Chocimiem szarża 700 husarzy spędziła z pola 10.000-15.000 Turków, na widok czego młody osmański dowódca popłakał się z żalu i bezsilności.

Comte de Barcelona Awatar Barsa
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    89
    Otrzymał 101 podziękowań w 58 postach
    Aż strach czytać, to co tutaj niektórzy piszą. Pójdziecie oddać głos nieważny? Ok, ale zdajcie sobie sprawę, że nie macie prawa później krzyczeć, że w Polsce jest źle.
    Bo co? Zabronisz mi?

Visca el Barca!!!

Stolnik Awatar Aztec
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    35
    Otrzymał 44 podziękowań w 37 postach
    Popraw podpis

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Wszyscy dzisiaj jacys strasznie drazliwi sie stali

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 5 podziękowań w 3 postach
    Cytat Zamieszczone przez NexaT Zobacz posta

Mógłbyś przytoczyć mi tą wypowiedź, że chce zostać regentem?

To zabawne. Nazywanie go oszołomem. Aż tak niektórzy są zaślepieni? KNP wyznaje bardzo mądre poglądy, warunek? Przestańcie oglądać TVN, Polsat i TVP, telewizje które wycinają tylko wygodne im kwestie i publikują. Powtarzanie mantry, że niepełnosprawnych chce pozabijać, kobietom odebrać prawa i zagonić do garów to zwykła propaganda.

Proszę o wypowiedzi, które udowodnią, że mówię nieprawdę, a serdecznie przeproszę.
    Nie mógłbym bo to było parę ładnych lat temu. Możesz potraktować to jako anegdotę. Mam jeszcze taką historię. Swego czasu pracowałem z babką, która pisała teksty o monarchii dla któregoś z jego śmiesznych pisemek, oczywiście była zobowiązana podpisywać się męskim pseudonimem. Miała okazję spotkać się z JKM i twierdziła, że koleś jest (pozwolę sobie zastąpić niecenzuralne słowa) "mocno uderzony w głowę".

Ja tam o nim zdanie mam wyrobione od dawna, a telewizji nie oglądam prawie wcale.

Nadal marzy o wprowadzeniu monarchii, co w tym dziwnego? Najlepszy ustrój świata, odtylulat.
    Dawno temu na tym forum, kiedy jeszcze posty nie zbliżały się niebezpiecznie blisko do poziomu onetu, trwały długie i całkiem poważne dyskusje na temat monarchii i demokracji. Nie chce mi się do tego teraz wracać. powiem tylko tyle, że monarchia w cywilizowanym świecie nie występuje. W gruncie rzeczy upadła, niestety często w bardzo krwawych okolicznościach. Tak się składa, że najlepszy okres postępu i dobrobytu przypada na czasy demokracji.

Cześnik Awatar NexaT
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    7
    Bo co? Zabronisz mi?
    Nie mam takiej możliwości... niestety.

Nie mógłbym bo to było parę ładnych lat temu.
    To po co piszesz o czymś, na co nie masz dowodów? Nie ma znaczenia, ile lat temu to było. W internecie jest wszystko.

Naprawdę nie rozumiem. Później wychodzą z tego takie smaczki, jak np. właśnie "nienawiść" JKM do niepełnosprawnych.

Mam jeszcze taką historię.
    Bardzo wiarygodna historia. Zapomnę o tym co widziałem na konferencjach z jego udziałem, opiniach ludzi z jego otoczenia, po prostu uwierzę w twoją historie.

powiem tylko tyle, że monarchia w cywilizowanym świecie nie występuje.
    Bo teraz ludzie zostali tak zakodowani. Gdy JKM mówi o tym, że rodzice sami powinni decydować o swoich dzieciach, czy mają pójść do szkoły, czy też nie, to występuje fala oburzenia. Zresztą, rodzic nie może dać nawet klapsa, bo są zakładane sprawy w sądzie.

Tak się składa, że najlepszy okres postępu i dobrobytu przypada na czasy demokracji.
    Jest już późno i nie chce mi się zbytnio szukać, ale... czy największe imperia nie powstawały przypadkiem w monarchii?
    Wytrzymujcie Polaków natarcia w jak najgęstszym szyku, albowiem luźni niezwłocznie ich natarcia nie wytrzymacie. Niechaj zaś żaden z was w ucieczce ratunku nie szuka, albowiem nic nie jest w stanie ujść przed nadzwyczajną koni polskich rączością i wytrzymałością.

W bitwie pod Chocimiem szarża 700 husarzy spędziła z pola 10.000-15.000 Turków, na widok czego młody osmański dowódca popłakał się z żalu i bezsilności.

Podkomorzy Awatar Dagorad
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    5
    Otrzymał 87 podziękowań w 65 postach
    Jest już późno i nie chce mi się zbytnio szukać, ale... czy największe imperia nie powstawały przypadkiem w monarchii?
    Nie. USA w demokracji, Chiny w "komunizmie", Starożytny Rzym jako republika, Wielka Brytania po zmniejszeniu uprawnień monarchii. Oczywiście to tylko uproszczenie ale dowodów czy przykładów na to że monarchia jest dobrym pomysłem na dzisiejsze czasy brak. Możemy za to liczyć przypadki kiedy mocarstwa upadały bo królowie okazywali się nie "ojcami państwa traktującymi swoją domenę jak najlepszy przedsiębiorca" a pijakami i idiotami traktującymi państwo jak ich prywatny burdel pełen żarcia i pieniędzy które mogą wydać na co tylko chcą.

Cześnik Awatar NexaT
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    7
    Z drugiej strony mamy II i III Rzesze, monarchie Habsburgów, złoty wiek Polski rządzonej przez króla, Rosję carską, wielkie podboje Francji de facto były zawdzięczane Napoleonowi, który później był cesarzem.

Największe monarchie istniały kiedyś w Europie, więc trudno teraz o przykład ze świata. Obecnie to zaraz po demokracji jest raczej dyktatura.

Możemy za to liczyć przypadki kiedy mocarstwa/demokracje upadały bo królowie/rządy okazywali/okazywały się nie "ojcami/opiekunami państwa traktującymi swoją domenę jak najlepszy przedsiębiorca" a pijakami/złodziejami i idiotami traktującymi państwo jak ich prywatny burdel pełen żarcia i pieniędzy które mogą wydać na co tylko chcą.
    Demokracje też kiedyś upadną, ale na pewno nie będzie to miły okres w historii.
    Trudniej jest zlikwidować 460 posłów niż jedną osobę.

Jakie monarchie istnieją na świecie poza Europą? Nie mogę znaleźć mapy. Nie chce zgadywać, żeby nie strzelić głupoty.
    Ostatnio edytowane przez NexaT ; 29-07-2014 o 11:13

Strona 25 z 127 PierwszyPierwszy ... 1523242526273575125 ... OstatniOstatni