Strona 35 z 127 PierwszyPierwszy ... 2533343536374585 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 1267

Wątek: KORWiN i KNP

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Cześnik Awatar NexaT
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    7
    Otrzymał 9 podziękowań w 8 postach
    To czemu geniuszu nie pójdziesz leczyć się do weterynarza?
    Ty teraz udajesz takiego, czy naprawdę taki jesteś?

Może jego stać, bo mnie nie.
    Stać cie, bo płacisz podatki. (jak nie ty, to twoi rodzice)

Jesteś w stanie odnieść się merytorycznie do tego co napisałem?
    Podobnie zresztą z edukacją, która jest jednym z kluczowych elementów współczesnego społeczeństwa.
    Powtarzam kolejny raz: stać nas na utrzymanie Ministra Edukacji i nauczycieli, to dlaczego nie będzie nas stać na utrzymanie samych nauczycieli? Rzecz w tym, że JKM chce pozbyć się tych bzdurnych instytucji i zmniejszyć podatki, przez co będziesz miał pieniądze na posłanie dziecka do szkoły.

No i nie wmawiaj mi, że wtedy takie prywatne szkoły byłyby w cholerę drogie... (sam mieszkam na zadupiu, ale odległość między danymi np. gimnazjami wynosi 15km, a tą drogę można pokonać tym samym autobusem, który wozi dzieci do tego bliższego gimnazjum. Jeśli w jednym stawka będzie wysoka, to rodzic pośle dziecko do tańszej szkoły)

Po drugie pytam jeszcze raz co to mado rzeczy?
    Próbuje cię tylko uświadomić, że to czemu jesteś przeciwny wyprowadziło inny kraj do rangi supermocarstwa.

Po trzecie może mam się wyprowadzić do Chin bo w rankingu są niewiele niżej?
    Jeśli bierzesz pod uwagę tylko jakiś tam ranking, to tak... możesz się wyprowadzać. Nikt cię tu trzymał nie będzie.

Pisałem ogólnie o systemach demokratycznych, w których takie elementy występują, ale skąd Ty możesz o tym wiedzieć skoro nie przeczytałeś ani jednej książki na ten temat, a o gospodarce i systemach politycznych wiesz z opowiadań dziadka Korwina.
    A co mnie obchodzi wpływ obywateli na system demokratyczny, który nie istnieje u nas w Polsce? A piszemy o Polsce, tak tylko przypominam.

Ty za to jesteś pewnie po ekonomii. Bawi mnie takie najeżdżanie na wyborce Korwina - "wiesz o tym tylko z tego co ten pajac gada, a to i tak same bzdury!". Śmiech.

Apeluję ponownie, czy potrafisz odnieść się merytorycznie do tego co pisałem?
    Teraz to ty chyba przedstawiasz tutaj swój wyimaginowany świat. Próbuje cię uświadomić, że XXIw. to nadal wiek barbarzyństwa, bo ludzie nadal się mordują, toczą wojny i to nawet częściej niż w przeszłości.

jako "wygodne i proste rozwiązanie problemu".
    Morderstwo zawsze było wygodne, jest i będzie.

Żebyś mógł z czystym sumieniem wrzucić mnie do szufladki "POwiec" i przystąpić do stosowania zagrywek rodem z onetu?
    Nie, po prostu wygadujesz bzdury jak ludzie z PO.

Naprawdę jesteś na tyle leniwy, że do tej pory nie chciało Ci się wejść wiki i sprawdzić hasło władza?
    Cytat Zamieszczone przez WŁADZA
    Władza
    Cytat Zamieszczone przez WŁADZA
    – możliwość wywierania przez jednostkę bądź grupę rzeczywistego wpływu na istotne okoliczności życia przez ukierunkowywanie własnego postępowania (władza nad sobą - indywidualna) lub postępowania innych osób (władza nad innymi - społeczna).
    No i?

Myślę, że żyjesz w świecie pseudoliberalnej fantazji
    Myślę, że to moje spojrzenie na monarchie, a jeśli chcesz dalej dyskutować, to skupmy się na KNP.

W dodatku skomponował 6 oper, został złotym medalistą w jeździe figurowej na igrzyskach olimpijskich w 1966 r., oraz jako ochotnik pomagał w zdławieniu powstania przeciw królowi Etiopii Haile Seliassie, co jednak nie przeszkadza mu czasami pieprzyć totalnych bzdur.
    Niektóre jego poglądy są tylko jego i nie wpływają na partie, więc ja jeszcze raz zachęcam do dyskutowania o partii, a nie JKM.

Lepiej zagłosować na partie z liderem, który czasami gada bzdury, ponieważ to jego indywidualna opinia niż na sportowców, homoseksualistów czy idiotów.

Rozumiem, że ta część z tych 10%, której nie stać na kosztowną terapie powinna umrzeć, przy tym nie mogąc ubiegać się nawet o eutanazja, bo to jest wbrew moralności?
    Liczba 90 została przeze mnie podana tylko przykładowo, nie wiem ile osób w Polsce choruje na guzy, raka i inne tego typu choroby. Jeśli kogoś nie stać na kosztowną rehabilitacje, operacje to zawsze są fundacje. Obecnie niektórzy ludzie może nie życzą sobie płacić podatków, tylko dlatego, żeby jakaś tam osoba mogła przejść kilkusettysięczną operacje. Bolesne, ale prawdziwe. Jak się uwolni ludzi od podatków, to może będą chętniej pomagać tym chorym, ale teraz jesteśmy przymuszani do pomagania innym.

Sprawdzałaś ile w porównaniu do Polski służba zdrowia w USA kosztuje i że tak naprawdę państwo dokłada wcale nie małe pieniądze? Wszystko jest w raportach OECD.
    A co mnie to obchodzi. Niech rząd mniej kradnie, a więcej pieniędzy przeznacza na te szpitale. Podatki i tak są cholerne duże, a nałożenie kolejnych nic nie zmieni.

Jak nie ma własnej ziemi, oszczędności, albo zdolności kredytowej, a często właśnie tak jest, to może sobie co najwyżej założyć podarte gacie na dupę.
    Jak tak dbasz o los bezrobotnych i byłych pracowników PGR'u, to może załóż fundacje? Masz takie dobre serce.
    Ja, ani moi rodzice nie mamy ochoty płacić na bezrobotnych zasiłków w postaci podatków.

Gdzie są te argumenty, bo chyba przeoczyłem?
    "Czy ty byłeś na zwolnieniu lekarskim jak w szkole uczyli czytania ze zrozumieniem, czy jeszcze do tego etapu nie dotarłeś?"

Teraz leży pod ziemią bo się powiesił...
    Tak, powiesił się. Na pewno życie mu ciążyło.

A jak myślisz czyja to jest wina, że kolejne rzesze uczniaków pcha się drzwiami i oknami na kierunki typu "zarządzanie", "psycholgia", "socjologia" i inne tego typu praktycznie bez użyteczne kierunki na rynku pracy, po których idą na bezrobotne?
    Taki bezrobotny zatrudni się gdzieś na czarno i będzie żył od 1 do 1, albo wyjedzie za granice i znajdzie prace.
    Pomijając tych humanistów, rząd Polski ucina skrzydła przedsiębiorcom i to też wpływa na bezrobocie. Trudno dzisiaj wymienić kilka dużych polskich firm, które znaczą coś na świecie.
    Wytrzymujcie Polaków natarcia w jak najgęstszym szyku, albowiem luźni niezwłocznie ich natarcia nie wytrzymacie. Niechaj zaś żaden z was w ucieczce ratunku nie szuka, albowiem nic nie jest w stanie ujść przed nadzwyczajną koni polskich rączością i wytrzymałością.

W bitwie pod Chocimiem szarża 700 husarzy spędziła z pola 10.000-15.000 Turków, na widok czego młody osmański dowódca popłakał się z żalu i bezsilności.

Podkomorzy Awatar Dagorad
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    5
    Otrzymał 87 podziękowań w 65 postach
    Królem najpewniej zostałaby osoba, która ma największe poparcie w społeczeństwie, którą każdy chwali i zrobiła wiele dla kraju.
    Czyli Komorowski, ma on ponoć bardzo duże poparcie. Jest głową państwa wybraną w demokratycznych wyborach, zna się na polityce i jest znany na arenie międzynarodowej. Nawet jego żona przywykła już do bycia żoną "tego pierwszego", po prostu kandydat idealny. No ale prezydent nie może rządzić sam, potrzebuje zaplecza. Oczywiście może sobie dobrać odpowiednich ludzi, już jako prezydent ma w końcu doradców-ekspertów. To jednak trochę zbyt mało, potrzebuje nieco większej i ogólnopolskiej siły. Czyli PO, prezydent już kilka razy udowodnił że koniec końców jest lojalny wobec partii która wyniosła go na urząd.

Podsumowując w twoim wariancie mamy głowę państwa Komorowskiego i partię rządzącą PO, czyli tak jak teraz. Co prawda obecnie nie mamy monarchii ale ogólnie masz raczej powody żeby być zadowolonym. Co więcej głosując w kolejnych wyborach na ludzi którym chcesz dać w Polsce pełnię władzy przyczyniasz się do ich realnie możliwego zwycięstwa. Bo spójrzmy prawdzie w oczy, szanse na wprowadzenie monarchii są bliskie zeru więc w twojej sytuacji nie ma raczej sensu marnować głosu na Korwina. Zawsze możesz jednak dołączyć do PO i szerzyć tam idee monarchii, potencjalni władcy siłą rzeczy są raczej bardziej skorzy ją wprowadzać.

Cześnik Awatar NexaT
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    7
    Komorowski, człowiek z dużym poparciem? Znany jest z ksywki "Komoruski", wątpię, żeby miał obecnie duże poparcie, i wątpię, że zrobił wiele dla tego kraju. Potrafi jedynie przyklepywać ustawy, żaden z niego twardy prezydent.

Wniosek? Dalsza treść twojego postu nie ma sensu.
    Wytrzymujcie Polaków natarcia w jak najgęstszym szyku, albowiem luźni niezwłocznie ich natarcia nie wytrzymacie. Niechaj zaś żaden z was w ucieczce ratunku nie szuka, albowiem nic nie jest w stanie ujść przed nadzwyczajną koni polskich rączością i wytrzymałością.

W bitwie pod Chocimiem szarża 700 husarzy spędziła z pola 10.000-15.000 Turków, na widok czego młody osmański dowódca popłakał się z żalu i bezsilności.

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 5 podziękowań w 3 postach
    Cytat Zamieszczone przez NexaT Zobacz posta
    Ty teraz udajesz takiego, czy naprawdę taki jesteś?
    To nie ja porównuje leczenie zwierząt do leczenia ludzi...

Stać cie, bo płacisz podatki. (jak nie ty, to twoi rodzice)

Powtarzam kolejny raz: stać nas na utrzymanie Ministra Edukacji i nauczycieli, to dlaczego nie będzie nas stać na utrzymanie samych nauczycieli? Rzecz w tym, że JKM chce pozbyć się tych bzdurnych instytucji i zmniejszyć podatki, przez co będziesz miał pieniądze na posłanie dziecka do szkoły.

No i nie wmawiaj mi, że wtedy takie prywatne szkoły byłyby w cholerę drogie... (sam mieszkam na zadupiu, ale odległość między danymi np. gimnazjami wynosi 15km, a tą drogę można pokonać tym samym autobusem, który wozi dzieci do tego bliższego gimnazjum. Jeśli w jednym stawka będzie wysoka, to rodzic pośle dziecko do tańszej szkoły)
    Stać "nas" jako społeczeństwo, bo chyba nie dociera do Ciebie, że podatek jest procentową częścią dochodów. Bogatsi dokładają więcej, mniej zamożni mniej, ale wszyscy mają zagwarantowany dostęp do usług medycznych na określonym poziomie. Podobnie jest z edukacją.

Skoro z taką stanowczością stwierdzasz, że będzie mnie stać na te same usługi w systemie całkowitej prywatyzacji, to ja poproszę o konkretne dowody na to.
    Czy osobę z dochodem w okolicach płacy minimalnej będzie stać na kosztowne zabiegi i leczenie, np przeszczep organów, szpiku kostnego lub chemioterapie?

Liczba 90 została przeze mnie podana tylko przykładowo, nie wiem ile osób w Polsce choruje na guzy, raka i inne tego typu choroby. Jeśli kogoś nie stać na kosztowną rehabilitacje, operacje to zawsze są fundacje. Obecnie niektórzy ludzie może nie życzą sobie płacić podatków, tylko dlatego, żeby jakaś tam osoba mogła przejść kilkusettysięczną operacje. Bolesne, ale prawdziwe. Jak się uwolni ludzi od podatków, to może będą chętniej pomagać tym chorym, ale teraz jesteśmy przymuszani do pomagania innym.
    Czyli przyznajesz się, że śmierć w bólu i cierpienie rodaków nie jest dla Ciebie problemem i nie chcesz przeznaczyć małej części swoich dochodów na ich leczenie. Natomiast nie może być zgody na danie im wyboru do zastosowania eutanazji, żeby choćby w taki sposób im ulżyć. Pozostawię to bez komentarza.

A co mnie to obchodzi. Niech rząd mniej kradnie, a więcej pieniędzy przeznacza na te szpitale. Podatki i tak są cholerne duże, a nałożenie kolejnych nic nie zmieni.
    O tym, że Ciebie nie obchodzą dane empiryczne i twarde fakty to już zdążyłem się przekonać. Dlatego nie liczę na poważną dyskusje.

Próbuje cię tylko uświadomić, że to czemu jesteś przeciwny wyprowadziło inny kraj do rangi supermocarstwa.
    Ponownie zwracam uwagę, że system polityczny USA to nie jedyny czynnik, który do tego doprowadził.

Jeśli bierzesz pod uwagę tylko jakiś tam ranking, to tak... możesz się wyprowadzać. Nikt cię tu trzymał nie będzie.
    Niektórzy są zdania, że za kilkanaście/kilkadziesiąt lat Chiny wyprzedzą USA, zatem może lepiej wzorować się na Chinach?

A co mnie obchodzi wpływ obywateli na system demokratyczny, który nie istnieje u nas w Polsce? A piszemy o Polsce, tak tylko przypominam.
    Co nie przeszkadza Ci powoływać się na USA jako przykład supermocarstwa...

Ty za to jesteś pewnie po ekonomii. Bawi mnie takie najeżdżanie na wyborce Korwina - "wiesz o tym tylko z tego co ten pajac gada, a to i tak same bzdury!". Śmiech.
    Trudno nie odnieść takiego wrażenia.

Teraz to ty chyba przedstawiasz tutaj swój wyimaginowany świat. Próbuje cię uświadomić, że XXIw. to nadal wiek barbarzyństwa, bo ludzie nadal się mordują, toczą wojny i to nawet częściej niż w przeszłości.
    Czyli to jest Twój argument na rzecz stosowania morderstwa? W Afganistanie się mordują, to w Polsce też możemy.

Morderstwo zawsze było wygodne, jest i będzie.
    Widzę, że otwarcie pokazujesz swój cynizm i brak fundamentalnych zasad etycznych. Takich jak Ty powinno się izolować od społeczeństwa, bo stanowią zagrożenie dla normalnych ludzi.

No i?
    No i co, żarówka nadal się nie zapaliła?

Myślę, że to moje spojrzenie na monarchie, a jeśli chcesz dalej dyskutować, to skupmy się na KNP.
    Czyli zgadzamy się, że Twoje poglądy na temat monarchii to w gruncie rzeczy myślenie życzeniowe?

Niektóre jego poglądy są tylko jego i nie wpływają na partie, więc ja jeszcze raz zachęcam do dyskutowania o partii, a nie JKM.
    Skoro JKM jest liderem KNP to chyba ma największy wpływ na jej kształt. To trochę jakby rozmawiać o PiSie z wyłączeniem Kaczyńskiego.

Lepiej zagłosować na partie z liderem, który czasami gada bzdury, ponieważ to jego indywidualna opinia niż na sportowców, homoseksualistów czy idiotów.
    Czyli sportowcy, homoseksualiści i idioci nie mają swoich indywidualnych opinii (choćby bzdurnych), więc nie warto na nich głosować.

Jak tak dbasz o los bezrobotnych i byłych pracowników PGR'u, to może załóż fundacje? Masz takie dobre serce.
    Ja, ani moi rodzice nie mamy ochoty płacić na bezrobotnych zasiłków w postaci podatków.
    Na szczęście znakomita większość społeczeństwa jest innego zdania.

Gdzie są te argumenty, bo chyba przeoczyłem?
    "Czy ty byłeś na zwolnieniu lekarskim jak w szkole uczyli czytania ze zrozumieniem, czy jeszcze do tego etapu nie dotarłeś?"
    Misiu kolorowy, argumentacja typu "a Korwin powiedział", "bo w programie KNP napisali", "mnie się wydaje", to żadna argumentacja.

Komorowski, człowiek z dużym poparciem? Znany jest z ksywki "Komoruski", wątpię, żeby miał obecnie duże poparcie, i wątpię, że zrobił wiele dla tego kraju. Potrafi jedynie przyklepywać ustawy, żaden z niego twardy prezydent.

Widzę, że uparcie kontynuujesz długie pasmo kompromitacji.

http://www.rp.pl/artykul/1118413.html

Artykuł z dnia 16.06.14.

Trzy czwarte Polaków - rekordowo dużo - dobrze ocenia działalność prezydenta Bronisława Komorowskiego - podaje najnowszy sondaż CBOS. Źle o pracy prezydenta wypowiada się 15 proc. badanych.

Odsetek obywateli wypowiadających się z uznaniem o prezydenturze Komorowskiego wzrósł od maja o 8 pkt proc. (z 67 proc.). Jednocześnie ubyło osób niezadowolonych (spadek o 4 pkt, z 19 proc.) oraz niepotrafiących ustosunkować się do działalności głowy państwa (spadek o 4 pkt, z 14 proc.).

Pampa
    Gość
    Spuśćcie panowie ,,misie kolorowe" z tonu

Podkomorzy Awatar Wonsz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    237
    Otrzymał 88 podziękowań w 64 postach
    "Liczko ma gładkie i mowę kwiecistą
    Czarci ten pomiot z naturą nieczystą
    Życzenia Twe spełni zawsze z ochotą
    Da Ci brylanty i srebro i złoto
    Lecz kiedy przyjdzie odebrać swe długi
    Skończą się śmiechy, serdeczność, przysługi
    W pęta Cię weźmie zabierze bogactwo
    Byś cierpiał katusze, aż gwiazdy zgasną"

Podkomorzy Awatar Dagorad
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    5
    Otrzymał 87 podziękowań w 65 postach

Nie wiem jaką ksywkę ma Komorowski w kręgach KNP, osobiście podajże pierwszy raz ją widzę. A co do poparcia:
    http://www.rp.pl/artykul/1118413.html
    http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html
    http://www.polskieradio.pl/5/3/Artyk...-proc-poparcia
    http://niezalezna.pl/54157-komorowskiemu-spada-poparcie

Oczywiście to tylko kilka stron z różnymi danymi i z różnych okresów ale pokazują że poparcie dla Komora (ta ksywka jest chyba bardziej popularna) to nie jest żaden wymysł. Ciężko byłoby znaleźć polityka z większym poparciem, z pewnością nie ma takiego w otoczeniu Korwina. Także nadal pozostaje on najlepszym kandydatem na króla. No chyba że chciałbyś aby prezydentem został Małysz, Pudzianowski albo Doda; faktycznie ich popularność jest spora ale mimo wszystko Polacy nie są chyba aż tak durni żeby dać komuś takiemu władzę, zwłaszcza że wszelcy "celebryci" co pojawiają się w wyborach to zazwyczaj udowadniają że są "politycznymi kretynami". Także wniosek odrzucam , z chęcią jednak dowiem się kogo Ty byś widział w roli króla pamiętając o swoich wytycznych.

Cześnik Awatar NexaT
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    7
    To nie ja porównuje leczenie zwierząt do leczenia ludzi...
    Porównuje publiczne instytucje z prywatnymi. Napisałem później, że jeśli komuś się nie podoba, to niech porówna prywatne klinki DLA LUDZI, z tymi państwowymi.

Stać "nas" jako społeczeństwo, bo chyba nie dociera do Ciebie, że podatek jest procentową częścią dochodów. Bogatsi dokładają więcej, mniej zamożni mniej, ale wszyscy mają zagwarantowany dostęp do usług medycznych na określonym poziomie. Podobnie jest z edukacją.
    Na określonym poziomie? Pisaliśmy już o tym poziomie, jest gówniany. Nie chcesz nawet dać szansy prywatnej służbie zdrowia.
    Nie wiem co to ma się do tego co napisałem wcześniej... czytaj ze zrozumieniem, bo nie chce pisać ponownie tego samego. :/

Skoro z taką stanowczością stwierdzasz, że będzie mnie stać na te same usługi w systemie całkowitej prywatyzacji, to ja poproszę o konkretne dowody na to.
    Ludzie nie od wczoraj chodzą do prywatnych klinik i jakoś ich stać na opłacenie lekarza. To za mało, żeby przyznać racje, że prywatyzacja nie taka zła?

Btw. poproszę o konkretne dowody na to, że nie będzie cię stać.

Czy osobę z dochodem w okolicach płacy minimalnej będzie stać na kosztowne zabiegi i leczenie, np przeszczep organów, szpiku kostnego lub chemioterapie?
    No przecież już o tym pisałem... znowu mam się powtarzać? Masz przecież mnóstwo fundacji, rodzinę, przyjaciół. I pisałem już także, że guzy, raki i inne tego typu rzeczy nie tyczą się całego społeczeństwa, tylko małego procenta. Jak chcesz tak o wszystkich dbać, to idź rozdawać pieniądze potrzebującym.

Czyli przyznajesz się, że śmierć w bólu i cierpienie rodaków nie jest dla Ciebie problemem i nie chcesz przeznaczyć małej części swoich dochodów na ich leczenie.
    Małej? Pisałem przecież, że nasze opodatkowanie wynosi grubo ponad 50%. Gdybym nie był przymuszany do pomagania, to na pewno robiłbym to chętniej.

Natomiast nie może być zgody na danie im wyboru do zastosowania eutanazji, żeby choćby w taki sposób im ulżyć. Pozostawię to bez komentarza.
    A czy ja się odnosiłem do eutanazji? KNP jest zwolennikiem całkowitej wolności, więc nie widzę powodów dla których taki człowiek miałby nie dostać zgody na eutanazje.

Niektórzy są zdania, że za kilkanaście/kilkadziesiąt lat Chiny wyprzedzą USA, zatem może lepiej wzorować się na Chinach?
    No w sumie masz racje. U nas też rządzą komuniście, więc to chyba dobry pomysł.

Co nie przeszkadza Ci powoływać się na USA jako przykład supermocarstwa...
    Ktoś coś napomniał o tym, że system prezydencki byłby lepszy od monarchii, więc nawiązałem o tym w mojej odpowiedzi do ciebie. Zresztą... to było tylko luźnie rzucony przykład.

Misiu kolorowy, argumentacja typu "a Korwin powiedział", "bo w programie KNP napisali", "mnie się wydaje", to żadna argumentacja.
    Przecież odnosiłem się tutaj do historii i wszystko się zgadzało, wrzuciłem chyba kilka linków. Czytaj uważnie, a jeśli do któregoś mojego zdania brakuje dowodu to napisz, a postaram się podać link.

Czyli to jest Twój argument na rzecz stosowania morderstwa? W Afganistanie się mordują, to w Polsce też możemy.
    Nie, to jest mój argument na to, że morderstwo w dzisiejszym świecie nie jest aktem barbarzyństwa.
    Skala na którą jest prowadzona operacja w Afganistanie nie jest w ogóle porównywalna do dzisiejszej Polski... przecież tutaj tylko spekulowaliśmy na temat EWENTUALNEGO obalenia monarchy.

Takich jak Ty powinno się izolować od społeczeństwa, bo stanowią zagrożenie dla normalnych ludzi.
    Chłopie, ja nigdy w życiu nie stoczyłem nawet bójki... ludzi grających w gry komputerowe o nadmiernej agresji też powinniśmy odizolować.

No i co, żarówka nadal się nie zapaliła?
    Chyba zapaliła, ale nie wiem czy dobrze myślę, mój drogi przyjacielu. Korwin byłby w sejmie, czyli miałby wpływ na ludzi, czyli... rządziłby. Dobrze rozumiem?

Czyli zgadzamy się, że Twoje poglądy na temat monarchii to w gruncie rzeczy myślenie życzeniowe?
    Myślę, że mamy zupełnie inne spojrzenie na monarchie i nie sposób, abym ja przekonał ciebie do moich racji i odwrotnie.

Skoro JKM jest liderem KNP to chyba ma największy wpływ na jej kształt. To trochę jakby rozmawiać o PiSie z wyłączeniem Kaczyńskiego.
    Tak, i? Korwin może uważać, że korzystanie z internetu ogłupia młodzież, ale to nie znaczy, że po dojściu do władzy odetnie polskie społeczeństwo od internetu.
    To tylko jego poglądy, nic więcej.

Czyli sportowcy, homoseksualiści i idioci nie mają swoich indywidualnych opinii (choćby bzdurnych), więc nie warto na nich głosować.
    Wyjaśnijmy sobie... ludzi odpycha od Korwina jego podejście do kobiet i niepełnosprawnych, ale to nie ma żadnego odniesienia do programu partii. Nigdzie nie pisałem, żeby nie głosować na homosiów i sportowców dlatego, że nie mają własnych opinii, tylko dlatego, że nie znają się na polityce i rządzeniu państwem.

Zresztą... obecni "politycy" zasiadający w sejmie się na tym nie znają, więc gdzie nadzieja...

Na szczęście znakomita większość społeczeństwa jest innego zdania.
    Naprawdę? Obecnie ok. 12% społeczeństwa (wyborcy KNP) podziela raczej moje zdanie, wyborcy RN raczej też, no i ludzie zarabiający zasrane 1000zł też.

Artykuł z dnia 16.06.14.

Trzy czwarte Polaków - rekordowo dużo - dobrze ocenia działalność prezydenta Bronisława Komorowskiego - podaje najnowszy sondaż CBOS. Źle o pracy prezydenta wypowiada się 15 proc. badanych.

Odsetek obywateli wypowiadających się z uznaniem o prezydenturze Komorowskiego wzrósł od maja o 8 pkt proc. (z 67 proc.). Jednocześnie ubyło osób niezadowolonych (spadek o 4 pkt, z 19 proc.) oraz niepotrafiących ustosunkować się do działalności głowy państwa (spadek o 4 pkt, z 14 proc.).
    Link mi nie działa. Tego akurat nie sprawdzałem i widocznie masz racje, ale w sumie to nie jestem teraz zaskoczony. Jeśli po tych wszystkich aferach poparcie dla PO wynosi jakieś 25%, a PiS 30+, to czego się spodziewać po takim sondażu. Skoro znakomita większość społeczeństwa ogląda papke serwowaną przez media, gdzie Tusk jest dobrym premierem, a Komorowski dobrym prezydentem to nie ma co się dziwić.

Dagoradzie, ale nie obaliłeś tego, że Komoruski przyklepuje tylko ustawy i nie jest silnym prezydentem. Co on zrobił dla naszego pięknego kraju?
    Jutro postaram się dostarczyć nazwisko człowieka godnego na monarche.

PS. Jeśli na coś nie odpowiedziałem, to piszcie. Jest późno i trochę zmęczony jestem.

Stolnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    3
    Otrzymał 30 podziękowań w 21 postach
    Dagoradzie, ale nie obaliłeś tego, że Komoruski przyklepuje tylko ustawy i nie jest silnym prezydentem. Co on zrobił dla naszego pięknego kraju?
    Jutro postaram się dostarczyć nazwisko człowieka godnego na monarche.
    Dokładnie, czyli co lepszy był Kaczyński bo był wg Ciebie silnym prezydentem gdzie 3/4 ustaw vetował bo... bo tak i koniec? A? Silny prezydent to nie ten co vetuje ustawy itp tylko ten co godnie reprezentuje kraj na arenie międzynarodowej bo od tego on jest.
    Nie musisz dostarczać nazwiska i tak wiemy kogo masz na myśli (JKM)
    Szanuj swój język - Mów po POLSKU!

Strona 35 z 127 PierwszyPierwszy ... 2533343536374585 ... OstatniOstatni