Chciałbym się pochwalić dwusetna któraś tura i ukończyłem kampanie długą kampanie w wersji late anglikami, było jedynie kilka zacięć w ciągu tych dwustu tur, ale robiłem save co 5 tur, nawet i częściej, szczerze mówiąc, ani razu nie musiałem do wcześniejszego sejwu wracać, wystarczył autosave, bo bugi zwykle wywalały podczas walk nie wiem czemu.
W ocenie daje 7/10, za dużo pieprzenia się z instalowaniem i kręceniem wokół moda, stracisz tyle samo czasu na instalowanu go i zrozumieniu jak się instaluje jak na zagraniu całej kampanii 200 tur około. Niesamowity system AI, jeżeli dobierasz sojusz, to nie ma głupich zerwań sojuszy, pojedyncze są co prawda, ale nie tak jak w oryginalnym medku. Grałem na poziomie hard, szczerze mówiąc, brać nacje gdzieś w środku gdzie dookoła państwa różne są i wersje very hard /very hard to szaleństwo, ja ledwo angolami na hard/hard wygrałem, wyrobiłem się w czasie. Minusem mogę nazwać tutaj, brak spolszczenia, jeżeli instalujesz te aktualne spolszczenie, to wiedz że coś się dzieje, to jest strasznie chwiejny mod i na spolszczeniu jeszcze bardziej buguje, ja zagrałem bez spolszczenia i szło w miarę elegancko może 5 zacięć, w ciągu całej kampanii. Bardzo irytujący jest czas dopełnień jednostek, ale to chyba dlatego, że wziąłem submod który urealnia te dopełnienia. Straszy złodziej czasu, strasznie duża mapa, strasznie dużo nacji, ale to ogromny plus bo tego właśnie szukałem, polecam zagrać przynajmniej choć parę tur żeby zobaczyć co i jak, bo naprawde jest fajne, jednakże na dłuższą metę trochę nudne. Teraz skończyłem kampanie to szukam jakiegoś moda dla siebie oglądam filmiki na youtubie użytkownika "
HatiTheManagarmr" który relacjonuje różne mody i póki co to chyba trzecia era mod mnie zainsteresował. Dziękuje oddanym ludziom za pomoc w mojej drodze krzyżowej do poprawnego zainstalowania i zagrania w tego moda

.