Strona 73 z 287 PierwszyPierwszy ... 2363717273747583123173 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 721 do 730 z 2861

Wątek: Ukraina i unia

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Bo historia to nie Dysneyland. Nie ma białych i czarnych stron. Każda wojna tworzy potwory. Tak było w cywilizowanej Jugosławii, tak jest i zapewne na Ukrainie. Ja się nie łudzę. Tyle że kąt widzenia spraw warunkuje pamięć ludzka, historyczna oraz takie a nie inne sąsiedztwo. Turcy mordowali Ormian ze śmiertelną skutecznością w 1915-17. Ale my pamiętamy co najwyżej XVIIw, tak jak Szwecji. I optyka naszego widzenia Turcji czy Szwecji będzie inna niż optyka widzenia Rosji czy Niemiec. Ze szkodą dla Rosji? No, od czasu Szmatławca pierwszego Rosja robi wszystko aby upiory historii wyszły ze szafy.

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Wojski Awatar Husarz1994
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Gajuszu po 1 Wysyłałem raz struktury ZSRR. W NKWD z początku nie było wielu Rosjan większość stanowisk stanowili Żydzi(choć ich też lubię).Są na to dowody ciekawym radze rozejrzeć się po internecie. Nie onecie. Nie obrażaj Władimira Putina bo co ci to da? Związek Radziecki to nie Rosja.Armia czerwona to nie Rosyjska.Tam ledwo Rosjanie mieli 50 % obywateli. .Nie naginaj faktów z RONA jak chodzi o liczbę zabitych. Znam osobę co uciekła z Wołynia.I nie porównuj Wołynia do zbrodni RONA. Bo wbijanie kołków w macice kobietom aż wyjdą głową czy wbijanie gwoździ w głowy. Nie da się z niczym porównać.W RONA wtedy byli też Białorusini. Tego nie doczytałeś no nic. Choć pamiętam też "złych" Rosjan z ROA co pomogli w buncie na Czechach. Koresponduje ostatnio z kilkoma Rosjankami i u nich nie ma takiej nienawiści do Polski. I jak mamy nienawidzić każdego za Historie to kogo my będziemy lubić Szwajcarię ?

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    W Rosji zawsze od dawien dawna zrzucano wszystko co złe na obcych. A potem tym obcym znowu pozwalano rządzić. Ja obrażam? Przecież sam z siebie zrobił pośmiewisko. Jak mam nie porównywać? Ja nie stopniuję, Ty widocznie tak. Widziałem podobne rzeczy w Bośni i uwierz mi, można to z wieloma czynami wielu narodów porównywać. Por. Antoni Burzyński ps "Kmicic" oczywiście z AK. Wielogodzinne przypiekanie ogniem i obdzieranie ze skóry...Jak myślisz, czyje ręce to robiły? W RONA byli też i Kozacy i Ukraińcy, ale gros to Rosjanie. ROA? W maju 1945 się nawróciła? Szybko. Koresponduj, koresponduj. Ja nawet co jakiś czas mam z nimi przyjemność pracować. Jako ludzie są spoko. Ale jako państwo to przeginają i tyle. Nie doczytałeś uważnie. Dałem przykład państw z którymi się też przykładnie biliśmy. Ale to było dawno, czas leczy rany. Zaś te rany są za świeże. Tak jak Litwa pamięta Żeligowskiego i cokolwiek byśmy zrobili, patrzą na nas nieufnie nie za to jacy teraz jesteśmy, tylko jacy potrafimy być. Upadek ZSRR dla Putinka było największą tragedią XXw... Armia Czerwona. Czerwone gwiazdy ciągle widzę na kadłubach i ciągły jej kult, więc i ciągłość. Nie tylko prawna, ale i rzeczywista.

http://www.defence24.pl/news_separat...parcie-z-rosji
    Ostatnio edytowane przez Gajusz Mariusz ; 16-08-2014 o 22:48

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill

Wojski Awatar Husarz1994
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Gajusz Mariusz Nie obraź się ale teraz nie masz żadnego konkretnego argumentu. Zacznijmy od tych obcych na proszę cię już nie wracajmy do NKWD do ZSRR z czasów II wojny światowej. Dawałem artykuł długi bo długi. O strukturach ZSRR no ale nikt nawet nie rzucił okiem jak widzę.
    Bo to pierwsza głowa państwa co się wypiera oczywistych rzeczy. Nie negowałem nigdy pomocy militarnej separatystą. To nic dziwnego też bym pomagał swoim. Myślę że ty też.
    Nie wiem ile ty masz lat i jak mogłeś widzieć te zbrodnie. Chyba że byłeś wtedy w armii. Bo ja tylko słyszałem o zbrodniach bo ciotka pracowała w USA z Albanką.Tylko tu mówiła o zbrodniach z Kosowa. Nie neguje co widziałeś w Bośni. I myślę że to dalej nie jest do porównania. Bo choć w Bośni było mniej ofiar padło więcej strzałów. To coś mówi o tych ludobójstwach.
    A co dało ROA nawrócenie się ? przecież jedyna ich szansa była ucieczka na zachód a nie bicie się z Niemcami a później i tak wpadli w ręce Stalina. Więc jak ?
    Nie wiem czy było to dla niego tragedią po jego upadku się wzbogacił i dalej miał bardzo dobrą prace. Co w tym dziwnego z tymi gwiazdami dalej pływają po prostu jeszcze nie do końca zmodernizowali armie
    W Europie też komuna jest czczona

Kapitan królów i król kapitanów. Awatar PaskudnyPludrak
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 237 podziękowań w 155 postach
    Cytat Zamieszczone przez Husarz1994 Zobacz posta
    W NKWD z początku nie było wielu Rosjan większość stanowisk stanowili Żydzi(choć ich też lubię).
    Jesteś w stanie wskazać wyniki badań danych statystycznych potwierdzających to co piszesz ?
    Bo, że w NKWD(a z początku CZK) było sporo Żydów jest niezaprzeczalnym faktem,natomiast teza o ich nadreprezentacji jest już mitem(stworzonym celowo pod koniec rządów Stalina), generalnie początkowo było dużo różnych obcokrajowców-Polaków,Litwinów,Łotyszy,Estończyków,Finów,K irgizów....nie tylko Żydów, a twórcą całego tego bajzlu przypominam, że był Polak.ZSRR miało być państwem internacjonalistycznym, każdy bezwgl na narodowość mógł zrobić 'karierę' byleby był wierny władzy i systemowi.
    Ostatnio edytowane przez PaskudnyPludrak ; 16-08-2014 o 23:24
    ...a sławny generał Wit-tenberg poprzedza go tak ,jak jutrzenka poprzedza słońce.-W.Kochowski "Lata potopu"
    "Nie wykuwać tarcz utopii. I nie kruszyć o nie kopii "

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Cytat Zamieszczone przez Husarz1994 Zobacz posta
    Gajusz Mariusz Nie obraź się ale teraz nie masz żadnego konkretnego argumentu. Zacznijmy od tych obcych na proszę cię już nie wracajmy do NKWD do ZSRR z czasów II wojny światowej. Dawałem artykuł długi bo długi. O strukturach ZSRR no ale nikt nawet nie rzucił okiem jak widzę.
    Bo to pierwsza głowa państwa co się wypiera oczywistych rzeczy. Nie negowałem nigdy pomocy militarnej separatystą. To nic dziwnego też bym pomagał swoim. Myślę że ty też.
    Nie wiem ile ty masz lat i jak mogłeś widzieć te zbrodnie. Chyba że byłeś wtedy w armii. Bo ja tylko słyszałem o zbrodniach bo ciotka pracowała w USA z Albanką.Tylko tu mówiła o zbrodniach z Kosowa. Nie neguje co widziałeś w Bośni. I myślę że to dalej nie jest do porównania. Bo choć w Bośni było mniej ofiar padło więcej strzałów. To coś mówi o tych ludobójstwach.
    A co dało ROA nawrócenie się ? przecież jedyna ich szansa była ucieczka na zachód a nie bicie się z Niemcami a później i tak wpadli w ręce Stalina. Więc jak ?
    Nie wiem czy było to dla niego tragedią po jego upadku się wzbogacił i dalej miał bardzo dobrą prace. Co w tym dziwnego z tymi gwiazdami dalej pływają po prostu jeszcze nie do końca zmodernizowali armie
    W Europie też komuna jest czczona
    1-Dziwię się że do tej pory w Twoich oczach miałem jakieś argumenty.
    2-Ta teoria według której Szwedzi, Niemcy, Polacy, Litwini, Łotysze, Estończycy, Ukraińcy, Polacy, Gruzini i długo by jeszcze wymieniać byli tymi złymi (a, jeszcze Żydzi rzecz jasna!) którzy odpowiadali za wszelkie zło, a Rosjanie tylko wykonywali rozkazy sypie się w momencie pytania: a kto korzystał z ich złych rządów matuszki Rosji? Kraje ościenne? Litości...
    3-Po co ich podburzał? Sygnał był dany w momencie zakończenia akcji na Krymie. A nie jednocześnie! Zero spontaniczności! Dlaczego pierwsi przywódcy separatystów to bez wyjątku "byli" oficerowie FSB? Przypadek?
    4-Tak, jestem starszy od Ciebie. W 99 byłem w Teslić z kermitem na łbie, z AKM 7,62mm nr seryjny KT12308 w rękach, w mundurze typu US z białoczerwonymi mini flagami na ramionach. A widziałem rzeczy o których Ty czytasz lub słuchasz z opowieści.
    5-A co dało ROA nawrócenie się ? przecież jedyna ich szansa była ucieczka na zachód a nie bicie się z Niemcami a później i tak wpadli w ręce Stalina. Więc jak ? Co jak?
    6-Musisz więcej czytać wywiadów z nim, będziesz więcej wiedział o człowieku który ciągle mówi o Iskanderach w Kaliningradzie.
    7-Co w tym dziwnego z tymi gwiazdami dalej pływają po prostu jeszcze nie do końca zmodernizowali armie To myślisz że to zależy (malowanie symboli Armii Czerwonej) od roku wprowadzenia do jednostki konkretnego sprzętu? Chyba się pogubiłeś...

Podczaszy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Ktoś już to wrzucał?:

http://axisoflogic.com/artman/publis...le_67273.shtml
    http://www.globalresearch.ca/mh17-br...allege/5395127
    http://www.wsws.org/en/articles/2014.../mala-a09.html

W skrócie:
    Pierwsze wnioski malezyjskich ekspertów po zbadaniu czarnych skrzynek świadczą o zestrzeleniu samolotu rakietą powietrze-powietrze z działka ukraińskiego SU-25.

Informacja pojawiła się już tydzień temu i jest starannie zamiatana pod dywan. Na pewno jest to jednak malezyjska propaganda, nie dajmy się oszukać i zacieśniajmy więzy z naszymi braćmi banderowcami.

Pozdrawiam i witam po długiej nieobecności.

Cytat Zamieszczone przez Gajusz Mariusz Zobacz posta
    Dzisiaj separatyści przyznali się do tego, co Defence 24 już dawno informowało. I myślę że w tym tkwi tajemnica wczorajszej kolumny. Po stronie rosyjskiej aby świadkowie nie pisali że widzą swobodnie przemieszczających się separatystów, wozy bojowe miały numery i flagi jeszcze rosyjskie. Po przekroczeniu granicy albo nie zdążyli, albo zapomnieli je wymienić. Tak myślę, choć zdjęć ani innych dowodów nie mam. Po prostu 2+2=4. I te wypowiedzi rzeczników rosyjskich pograniczników (podlegających jako część składowa FSB...) że ŻADNYCH KOLUMN NIE WIDZIELI, A CO DOPIERO PRZEPUSZCZALI...
    Skąd wiesz, że to "separatyści"? Tak samo, jak Ci, którzy rzekomo zostali nagrani po zestrzeleniu samolotu? Przeczytaj artykuły powyżej, może otworzysz oczy. Skoro Kreml zaprzecza, a separatyści potwierdzają, to albo separatyści są kompletnymi idiotami, albo ukraińskie służby podłożyły fałszywkę, co nie jest trudne. Prawda jest pierwszą ofiarą wojny. Ja już się dawno nauczyłem, że mediom nie należy ufać. Nienawidzić Rusków jest łatwo, trudniej jest pomyśleć, poczytać, poszukać informacji.

Ciekawe, że tak wiele osób stoi murem za banderowskim rządem ukraińskim pana Jaceniuka i Poroszenki, który ma nas w dupie i nakłada zakazy importu polskiego mięsa w tym samym czasie importując mięso z Białorusi i uwaga, z Rosji.

Zadaniem Polski jest jak najszybciej odciąć się od tego konfliktu zanim wydarzy się katastrofa. Niestety nie zrobimy tego, bo nie jesteśmy już suwerennym państwem i wykonujemy polecenia Brukseli.
    "Do 9 roku życia byłem socjalistą. Podobno każdy za młodu powinien nim być, potem mądrzeje."

Podkomorzy Awatar Dagorad
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    5
    Otrzymał 87 podziękowań w 65 postach
    Skąd wiesz, że to "separatyści"? Tak samo, jak Ci, którzy rzekomo zostali nagrani po zestrzeleniu samolotu? Przeczytaj artykuły powyżej, może otworzysz oczy. Skoro Kreml zaprzecza, a separatyści potwierdzają, to albo separatyści są kompletnymi idiotami, albo ukraińskie służby podłożyły fałszywkę, co nie jest trudne. Prawda jest pierwszą ofiarą wojny. Ja już się dawno nauczyłem, że mediom nie należy ufać. Nienawidzić Rusków jest łatwo, trudniej jest pomyśleć, poczytać, poszukać informacji.
    Albo separatyści mają dość podchodów Rosji. Życie z perspektywą "jak uda im się przemycić coś przez granicę to pożyjemy a jak nie to nas wybiją" do zbyt lekkich nie należy. Separatyści to przecież nie jest banda idiotów samobójców, lepiej popsuć relacje z Rosją ale zmusić ją do działania niż umierać. Zresztą poparcie dla nich wśród samych Rosjan jest ponoć spore więc takie zagrywki jak to potwierdzenie transportu specjalnie ryzykowne nie są.

W skrócie:
    Pierwsze wnioski malezyjskich ekspertów po zbadaniu czarnych skrzynek świadczą o zestrzeleniu samolotu rakietą powietrze-powietrze z działka ukraińskiego SU-25.

Informacja pojawiła się już tydzień temu i jest starannie zamiatana pod dywan. Na pewno jest to jednak malezyjska propaganda, nie dajmy się oszukać i zacieśniajmy więzy z naszymi braćmi banderowcami.
    Takie teksty świadczyłyby że rosyjska machina propagandowa to banda idiotów niepotrafiąca wykorzystać tak wielkiego newsa. Przecież choćby Ławrow powinien to powtarzać na każdym kroku, a nie jest on jakimś chłystkiem żeby świat ignorował jego słowa. Jestem przekonany że w Rosji od niemal początku szukano wszelkich dowodów i poszlak aby oskarżyć o zestrzelenie kogoś innego.

Wojski Awatar Husarz1994
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Gajusz Mariusz
    1 Ok
    2. Już pisałem o ZSRR.Paskudny puldrak zamieściłem wiele stron temu artykuł poszukaj przeczytaj. A gajuszu co do ZSRR. Wierz w co tam chcesz jak ci wygodniej.Choć w kogo uderzyła komuna. A kto na niej zyskał. odpowiedz sobie sam. Zamknijmy ten temat. Jak mówię wierz sobie w co chcesz.
    3.Byłeś kiedyś na wschodzie Ukrainy? Jak tak to wiesz że ich nie trzeba było podburzać za bardzo. Wschodnia i Zachodnia Ukraina zawsze się nienawidziła.W Doniecku przed wojną(czyli nawet rok temu) w wielu miejscach za język Ukraiński można było stracić zęby. Znałem też starszego Ukraińca z Lwowa i opowiadał mi jak w 200 czy 300 osób robili wyjazdy ze Lwowa na Donieck żeby pobić paru ze wschodu Jak mówię nienawiść tam była normalna.. Nie dziwi mnie to.Może i sam Putin ich wysłał. Przecież dowodzić nie będą elektrycy. Mimo to większość żołnierzy to ludzie ze wschodniej Ukrainy.
    4. Tak obstawiałem że będzie. Bez negowania co widziałeś.
    5.Śmierć ROA. Jeszcze nie których wieszali na strunie od fortepianu. Więc nie pisz o ich nawracaniu.Bo zostali i zginęli.
    6.Nie, czytając o nim z Onetu czy Interii .Nic się nie dowiem. A będą mieszać mi w głowie. Przecież USA też będzie miało wycelowane w nas rakiety a to nie nasz sojusznik czasem ?
    7. Nie miałem czasu tego dokończyć bo musiałem już jechać wtedy. Teraz nie bardzo wiem o co ci chodzi ? O to że odmalowują symbole Armii Czerwonej na okrętach ? Może dowództwo ma jeszcze sentyment do tych znaków. W końcu dobrze pamiętają ich czasy świetności. Dziwi cię to ? mnie nie.
    8 A tak na marginesie dla żarciku.Polacy na rejestracjach własnych aut też mają jakieś gwiazdki.Przypadek ?

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Jak ja kocham oskarżenia o rusofobie, zwłaszcza, że wcześniej krytykowaliśmy Majdan, a nasz stosunek zmienił się zgadnij po czym Husarzu... Bardziej mamy do czynienie z ukrainofobią, żaden z tych, których oskarżasz o rusofobię jakoś nie ma w podpisie dziecinnej treści, a powinna być zgodna z duchem. Np. taka: kto ma dwugłowego orła godle ma dwa razy większy apetyt.
    Nie powiem kto stwierdził, że ciężarówki wiozące po parę opakowań(!) są pomocą humanitarną, chyba nie dla kilku tysięcy ludzi? Oraz neguje fakt, że separatyści dostają pomoc od Rosji.

A tymczasem z Ukrainy:
    Prawy Sektor przekłada dobro narodu nad własny i może im to wyjść bokiem:
    http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...dom#BoxWiadTxt

1200 bojowników, 120 transporterów, 30 czołgów:
    http://youtu.be/BjAvnUa1Wak

A co do ekspertów - byłbym sceptyczny bo mogą się okazać, że są oni bardzo podobni do tych od Macierewicza. Na razie rząd Malezji nie wydał jeszcze żadnego oświadczenia. Chciałem też zaznaczyć, że samoloty bardzo rzadko osiągają pułap maksymalny.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Strona 73 z 287 PierwszyPierwszy ... 2363717273747583123173 ... OstatniOstatni