Strona 234 z 321 PierwszyPierwszy ... 134184224232233234235236244284 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 331 do 2 340 z 3206

Wątek: Dyskusja o grze Total War: Rome II

Podkomorzy Awatar Chaak
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    262
    Otrzymał 254 podziękowań w 191 postach
    Mam nadzieję, że te nowości nie popsują starych savów, bo do premiery ich nie skończę.
    Z tego wszystkiego najbardziej liczę na to, że dostaniemy nowe frakcje. Armenia, na którą czekam od zapowiedzi Roma akurat się tutaj wpasuje, więc może w końcu... Do tego byłoby dobrze uzupełnić Germanów i Brytów.
    W końcu mogłyby też dojść jednostki żydowskie, jako najemnicy/auxilia.

寧我負人,毋人負我。
    曹操

Stara Gwardia / Ostatni Sprawiedliwy Awatar KLAssurbanipal
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    878
    Otrzymał 980 podziękowań w 526 postach
    Jak pisałem wcześniej na 90% będą Germanie i pewnie Brytowie. Więcej frakcji raczej nie uświadczymy. Wydaje mi się, że może być 2 + 1 dla Germanów. Zawsze dają po 3 frakcje w campaign i faction packach i niekoniecznie z jednej kultury np. frakcje iberyjskie + Syrakuzy.
    Wtedy będzie tak, że po 2-4 frakcje w każdym slocie. Na wschód pewnie nie ma co liczyć, ze względu na to, że oni mają już 2 sloty, podobnie jak Iberowie którym raczej nic nie dadzą. Brytowie i Germanie jako jedyni mają jeden slot.
    Darowizna dla mnie jako twórcy możliwa tutaj: https://www.paypal.me/klassurbanipal

Stolnik Awatar ( ͡º ͜ʖ ͡º)
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    96
    Otrzymał 47 podziękowań w 34 postach
    Cytat Zamieszczone przez KLAssurbanipal Zobacz posta
    Jak pisałem wcześniej na 90% będą Germanie i pewnie Brytowie.
    Mógłbyś wyjaśnić skąd masz takie precyzyjne, wyliczone dane? Skąd wiesz, że na 90 a nie na 89%? Rozumiem, że na 10% dostaniemy jakąś inną frakcję?

Wtedy będzie tak, że po 2-4 frakcje w każdym slocie. Na wschód pewnie nie ma co liczyć, ze względu na to, że oni mają już 2 sloty, podobnie jak Iberowie którym raczej nic nie dadzą. Brytowie i Germanie jako jedyni mają jeden slot.
    Na prawdę myślisz, że CA planując każde kolejne DLC kieruje się jakimiś slotami na które tylko ty zwracasz uwagę?

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Ja też zwracam uwagę na sloty. Barbarzyńcy pasują do tego DLC, zwłaszcza germanie, choć i dla brytów znalazło by się miejsce. Szczerze to nie chcę aby tak się stało. Ponieważ dla mnie Icenowie to najsłabsza nacja barbarzyńska, pod względem kampanii i armii (nie chodzi tu o siłę jednostek, tylko o to że ich wojska wydają mi się takie nijakie). Podobnie było ze Swebami, ale tam się człowiek musiał trochę nagimnastykować więc było ciekawie. Armenii chyba nie dają, bo to bardzo ciekawa i w miarę rozpoznawalna nacja, która może sama promować inne DLC.
    Ostatnio edytowane przez Ituriel32 ; 22-08-2014 o 10:13

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Łowczy Awatar Saruman555
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    19
    Otrzymał 12 podziękowań w 12 postach
    Popieram w sprawie slotów, też uważam ,że dodadzą germanów.Tylko ,jeszcze mnie zastanawia co z kulturą pustynnych nomadów ew. mogliby zostać dodani ,ale jeśli oni zostaną wybrani to będzie bardzo dziwne.Komu do kampanii Augusta pasowaliby ludzie pustyni ,mając w zapasie germanów?Wszystko będzie zależeć i tak od tego w jakich czasach dostaniemy kampanię, jeśli w czasie wojny domowej ,to jeszcze jest pewna szansa dla ludzi pustyni.Jeśli dla niektórych kultur limitem frakcji mają być 2 to mogliby ,dać np.1 germanów i 2 frakcje pustynne.Ale to już jest pewna przesada.Już bardziej prawdopodobne jest dodanie Armenii razem z pustynnymi nomadami w jakimś DLC., kiedyś.A jak narzazie czekam na germanów,może wreszcie ich dostaniemy.Nie ma jeszcze informacji o cenie , nawet w dolarach ,czy w euro edycji imperatorskiej?Można by w tedy obliczyć ile by kosztowała w złotówkach.

Stara Gwardia / Ostatni Sprawiedliwy Awatar KLAssurbanipal
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    878
    Otrzymał 980 podziękowań w 526 postach
    Cytat Zamieszczone przez wybobrak Zobacz posta
    Mógłbyś wyjaśnić skąd masz takie precyzyjne, wyliczone dane? Skąd wiesz, że na 90 a nie na 89%? Rozumiem, że na 10% dostaniemy jakąś inną frakcję?

Na prawdę myślisz, że CA planując każde kolejne DLC kieruje się jakimiś slotami na które tylko ty zwracasz uwagę?
    Wg mnie sloty są uzasadnione i skąd stwierdzanie takich faktów, że niby ja tylko zwracam na to uwagę? Badania naukowe na ten temat przeprowadzałeś? Pokaż wyniki to pogadamy na ten temat.

Polecam najpierw trochę pomyśleć. Wpadłbyś, że coś musi być w German factions / Frakcje germańskie lub British factions / Frakcje brytyjskie, bo skąd niby tam jest liczba mnoga, skoro mamy po jednej frakcji? Zrobiliby jeden slot np. North factions / Frakcje północne, jeśli miałaby być tylko jedna frakcja germańska i brytyjska. Poza tym prawdopodobnie nie bez powodu dodali ostatnio kilka jednostek germańskich za darmo. To jakby takie wprowadzenie w DLC jak mniemam.
    Darowizna dla mnie jako twórcy możliwa tutaj: https://www.paypal.me/klassurbanipal

Stolnik Awatar ( ͡º ͜ʖ ͡º)
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    96
    Otrzymał 47 podziękowań w 34 postach
    Wg mnie sloty są uzasadnione i skąd stwierdzanie takich faktów, że niby ja tylko zwracam na to uwagę?
    Przed każdym DLC snujesz jakieś teorie na temat tych slotów i przewidujesz jakie frakcje dostaniemy i jak do tej pory niezbyt skutecznie.

Polecam najpierw trochę pomyśleć. Wpadłbyś, że coś musi być w German factions / Frakcje germańskie lub British factions / Frakcje brytyjskie, bo skąd niby tam jest liczba mnoga, skoro mamy po jednej frakcji?
    Wątpię, żeby ktoś z CA się takimi pierdołami przejmował, a już na pewno nie będą dodawać nowych frakcji tylko po to, żeby liczba mnoga ci się zgadzała.

Poza tym prawdopodobnie nie bez powodu dodali ostatnio kilka jednostek germańskich za darmo. To jakby takie wprowadzenie w DLC jak mniemam.
    Gdyby mieli dodać nową frakcje germańską to zaczekali by z tymi jednostkami i rozdzielili by je tak, żeby frakcje germańskie się od siebie różniły. Fakt, że dodali swebom tyle jednostek świadczy raczej o tym, że germanów już zostawią w spokoju, a skupią się na innych frakcjach które nadają się na frakcje grywalne, tj. Armenia, jakieś araby, może media lub coś z tamtych okolic, mniej prawdopodobne to według mnie Kimmeria, Etruskowie czy Massalia.

EDIT.
    Nie wyjaśniłeś skąd masz tak dokładne dane procentowe, bardzo mnie to ciekawi.

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Nie można wzorem poprzednich odsłon TW przekazać regionu innej nacji. Myślę że w przypadku Rzymu byłoby dobrze mieć taką możliwość jak przekazanie regionu sprzymierzonej lub podporządkowanej nacji (w zamian za automatyczny protektorat, głównie mam na myśli jakąś barbarzyńską z północy, ale nie tylko) która została pozbawiona swej ziemi przez nację trzecią. Drugą propozycją, myślę że ciekawą byłaby możliwość decymacji (też głównie chodzi mi o Rzym, ale nie tylko). Taka jednostka zyskiwałaby ileś tam w statystykach w zamian za niemożliwość uzupełniania w ogóle (albo do nowego pułapu) lub na jakiś określony czas. I nie chodzi mi o filmik okazjonalny, bo tych i tak nie mamy (oprócz kilku wyjątków).

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Pampa
    Gość
    Pozwól że Ci wytłumaczę o co chodzi z procentami, otóż to jest tak jak idziesz do sklepu i mówisz ,,na 90% jeszcze powinny być moje ulubione czipsy". Tylko tyle, i jak widać aż tyle.

Asuryan
    Gość
    Jak pisałem wcześniej na 90% będą Germanie i pewnie Brytowie. Więcej frakcji raczej nie uświadczymy. Wydaje mi się, że może być 2 + 1 dla Germanów. Zawsze dają po 3 frakcje w campaign i faction packach i niekoniecznie z jednej kultury np. frakcje iberyjskie + Syrakuzy.
    Brytowie do tej kampanii nijak nie pasują. Germanie i owszem, tylko po co dali Swebom jednostkę Cymbrów, skoro mają zamiar zrobić ich grywalnych? Poza tym nie ruszona jest zupełnie kultura nomadów pustynnych.

Strona 234 z 321 PierwszyPierwszy ... 134184224232233234235236244284 ... OstatniOstatni