Cytat Zamieszczone przez NexaT Zobacz posta
"Dobre, kilkaset lat " - Ty
"966 - 1772, 1945-2004" - Ja
Temat wyczerpany.
Masz racje temat wyczerpany ponieważ porównujesz czasy kiedy taka struktura jak UE nie istniała, do czasów współczesnych kiedy już jest.

Oczywiście.
Kwestie biurokratyczne to jedno i przepisy, bo równie dobrze pod takie zarzuty można podciągnąć rząd i posłów bo to oni często przegłosowują ustawy, które albo są dziurawe i robione na kolanie, albo zamiast ułatwiać tylko utrudniają daną sprawę.
Przy okazji jednak pomimo tych minusów dostajemy niemałą kasę z Unii na różnego rodzaju inwestycje, a to, że polska gospodarka leży i kwiczy to tylko wina kolejnych rządów, które nie miały i nie mają pomysłu na nią.

Coraz mniejszy wzrost gospodarczy, bezbronność ludności cywilnej, 83%-procentowe podatki, fikcyjna armia, wyprzedanie majątku polskiego, brak silnych polskich firm - otwórz oczy. Czytałem, że przy inwazji Rosji na nasz kraj, nasza armia broniłaby się niecałą dobę! Unia bez Chorwacji czy innej Słowacji by istniała. Niemcy i Francja to topowi gracze.
Ale jak to się ma do tego co ja napisałem? Aż żal to komentować skoro porównujesz naszą armie do wielomilionowej armii rosyjskiej z poboru podczas gdy nasza przechodzi na zawodowstwo.

Unia bez Chorwacji czy innej Słowacji by istniała. Niemcy i Francja to topowi gracze.
Jak zgodzisz się by Polska płaciła takie same składki jak Niemcy czy Francja wtedy również staniemy się znaczącymi graczami.

Pisałem o Unii Ottona III. Napisałeś, że nie byłaby lepsza od obecnej, więc pytam - skąd wiesz?
Nie odpowiada się pytaniem na pytanie.

Jak więcej zrobić nie może, to po co nam ona? Żeby stwierdzać, że ślimak to ryba?
Sankcje? Właśnie widać jak uderzyły w Rosję... w Brukseli nie zdają sobie sprawy co to znaczy np. dla nas. Podoba ci się, że polscy sadownicy stracą grube miliardy przez te sankcje? Nie wspominając o rolnikach, którzy nie mogą wysyłać tam mięsa od roku.
Ech... człowieku jak widać nie rozumiesz świata i realiów nim rządzących. Rosja nakłada na nas sankcje lub podwyższa ceny za gaz gdy prowadzimy nie taką politykę jak chciałaby Rosja.