Strona 412 z 636 PierwszyPierwszy ... 312362402410411412413414422462512 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 111 do 4 120 z 6354

Wątek: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Pytanie jak skuteczna bedzie akcja lotnictwa wymierzona przeciwko islamistom gdyz uzycie wojsk ladowych to juz pochodna tej opcji.Rownie istotne jest odciecie ekstremistow od zaplecza finansowego dzieki ktoremu moga prowadzic swoja walke.Kolejna kwestia bedzie postawa wszelkiej masci obroncow praw czlowieka tradycyjnie bioracych pod swoja egide "ofiary' interwencji militarnej a mogacych sparalizowac niezbedne dzialania.

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez zajac Zobacz posta
    Mozesz mi powiedziec kiedy to Rosja podwyzszyla cene dostarczanego gazu w ramach nalozonych sankcji na Polske?Gdyz tzw. "kontrakt jamalski" obowiazuje obie strony od 25-09-1996 i wowczas strona polska placila za 1000 m3 gazu 200$.W 2006 doszlo do renegocjacji dzieki ktorym za ta sama jednostke energii placimy 300$.Umowa jesli nie zostanie wypowiedziana przed koncem 2019 zostanie automatycznie przedluzona o kolejnych 5 lat.Dopiero w listopadzie tego roku strona polska bedzie mogla znow skorzystac z prawa renegocjacji.
    A umiesz czytać za zrozumieniem to co napisałem?
    Rosja nakłada na nas sankcje lub podwyższa ceny za gaz gdy prowadzimy nie taką politykę jak chciałaby Rosja.
    Cytat Zamieszczone przez NexaT Zobacz posta
    Ale co to ma do rzeczy?!
    Wyśmiałeś mnie, gdy napisałem, że Polska radziła sobie bez Unii wiele wieków, dałem przykład z historii, że sobie radziła, a ty tutaj zmieniasz temat. Zupełnie nie wiem o co ci chodzi. (może ktoś postronny mi wyjaśni?)
    Wyjaśnię Ci to łopatologicznie porównałeś okres w historii gdzie nie istniała taka instytucja lub organizacja jak UE do czasów gdy ona jest twierdząc, że radziliśmy sobie świetnie bez niej. Oczywiście, że radziliśmy sobie lepiej lub gorzej bez niej bo jej nie było wtedy.

No i właśnie takie wypowiedzi mnie bolą. Skoro dostajemy więcej pieniędzy niż wpłacamy, to dlaczego rośnie nam zadłużenie?
    https://www.youtube.com/watch?v=MoqsKno5PiY
    Zastanów się czemu rośnie zadłużenie? Bo wydajemy więcej niż wpływa do budżetu, inwestując często wiele nierentownych przedsiębiorstw, które żyją tylko dzięki dotacji państwa jak choćby sławetny LOT.

Gdyby nie było Unii, to niby nie mielibyśmy tego, co jest teraz? To chcesz mi powiedzieć? Jeśli tak, to bzdura.
    Mielibyśmy, ale za ile lat przy naszym rządzeniu? Dzięki UE wiele projektów można była zacząć wcześniej.

Wielomilionowej? Możesz mi pokazać to w liczbach, bo po prostu nie wierze.
    Z mojej wiedzy wynika, że Rosja nie ma nawet miliona żołnierzy. Mogę się mylić, ale przedstaw mi to w liczbach.
    To była przenośnia. Porównujesz dwie całkowicie inne armię, różniące się zasadniczo. Nie stać nas na utrzymanie dużej armii, dlatego przeszliśmy na armię zawodową, inwestując w lepszy sprzęt i wyszkolenie podczas gdy Rosja nadal ma żołnierzy z poboru, sprzęt pamiętający czasy zimnej wojny i źle wyszkolonych żołnierzy, ale ma za to tego masę co pozwoli jej zalać przeciwnika.

Pisałeś, że nie widzisz jakoby Niemcy wpływali na nas dyplomatycznie, więc wyraźnie napisałem co obecnie mamy (w sumie czego nie mamy) - armii, silnej gospodarki. Mamy za to biedną i bezbronną ludność. Idealny kraj, który można napaść i sobie podporządkować. Hitler byłby dumny, że coś takiego osiągnięto bez używania przemocy.
    Jakbym czytał sny o mocarstwowości Polski, którą ślini niektórzy ludzie w okresie międzywojennym.

Przecież tutaj nie chodzi o żadne składki. To Francja i Niemcy były założycielami EWWiS. Bez nich nie ma żadnej UE.
    Nie, Niemcy tylko RFN jak już co, a pod drugie jak rozumiem bez Luksemburga czy też Włoch też nie byłoby UE?

Przecież ty nie zadałeś pytania... (twoja wypowiedź - Na pewno unia za czasów Ottona byłaby czymś lepszym, bo dzisiaj jakby powstałą zapewne szprechałbyś po niemiecku.) ja zadałem teraz - skąd wiesz, że Unia Ottona III byłaby gorsza od obecnej?
    Podajesz dwa przykłady twierdzące, że unią z Niemcami jest czymś złym, a potem domagasz się odpowiedzi skąd wiem, że ta z Ottonem byłaby gorsza? Może stąd, że idę Twoim tokiem myślenia.

Skoro zachód prowokuje ciągle Rosję, to ta nakłada sankcje. Kto w tym przypadku zaczął? Unia Europejska.
    Zachód ciągle prowokuje Rosję... biedna Rosja, sprowokowana musi się odgryźć . W jaki sposób UE zaczęła tą prowokację?

My jako naród słowiański powinniśmy trzymać bardziej z Ruskimi. Pomijając to, że byliśmy ich marionetką do 89, kto nas wcześniej rżnął ile wlezie? Równie mocno "postępowy zachód". Nie dostrzegam, aby Niemcy, Francja i UK były lepszymi sprzymierzeńcami od Słowacji, Czech, Rosji i innych krajów środkowo-wschodniej Europy.
    To po co były te powstania przeciwko zaborcom? Po co wygrywaliśmy bitwę warszawską skoro atakowali nas bracia Słowianie, powiniśmy się im poddać na srebnej tacy.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Na przyszlosc zamiast uzywac czasu przyszlego dokonanego zastosuj czas przyszly niedokonany(chociaz to terminologia z j.angielskiego).W tym przypadku "lub podwysza ceny" zastap "moze podwyzszyc ceny".Kiepska wymowka z tym niezrozumieniem tekstu.Sam fakt zmiany cennika jest mozliwy w listopadzie o czym wspominalem lecz Ty juz sam wymyslasz "fakty" ktorymi sie posilkujesz we wlasnej wypowiedzi.Rosja to nie Ukraina ktora chce placic wedlug swoich stawek cenowych pomimo obowiazujacego obie strony kontraktu.

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Jakoś nie muszę wymyślać faktów skoro za gaz z Rosji płacimy najwięcej w Europie. Ciekawe czemu inne kraje płacą niższe stawki?
    http://tvn24bis.pl/informacje,187/kt...ce,380494.html
    Zresztą sam wielokrotnie pisałeś chciałem Ci przypomnieć byśmy (jaki kraj) nie zadzierali z Rosją bo zakręci nam kurek z gazem i na czym ugotujemy polski bigosik.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Cytat Zamieszczone przez chochlik20 Zobacz posta
    Ciekawe czemu inne kraje płacą niższe stawki?
    Gdyz mialy(maja) lepszych negocjatorow anizeli Polska w 2006r.

Cześnik Awatar NexaT
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    7
    Otrzymał 9 podziękowań w 8 postach
    Wyjaśnię Ci to łopatologicznie porównałeś okres w historii gdzie nie istniała taka instytucja lub organizacja jak UE do czasów gdy ona jest twierdząc, że radziliśmy sobie świetnie bez niej. Oczywiście, że radziliśmy sobie lepiej lub gorzej bez niej bo jej nie było wtedy.
    No i próbuje ci wytłumaczyć, że gdybyśmy byli poza UE, to nie byłby to koniec świata. Mielibyśmy nowoczesne autostrady i wszystko co obecnie. Skąd to wiem? A no bo jest mnóstwo krajów poza UE, które trzymają się bez takiej sztucznej zlepki państw.

Jeśli dawna historia ci nie odpowiada jako przykład, to m.in. od 1945 do 2004r. byliśmy poza Unią i dawaliśmy rade. (odpowiesz, że ZSRR. Ok, od 89 do 2004 sobie radziliśmy i rozwijaliśmy się o wiele szybciej niż dzisiaj. Filmik porównujący już tutaj dawałem)

Zastanów się czemu rośnie zadłużenie? Bo wydajemy więcej niż wpływa do budżetu, inwestując często wiele nierentownych przedsiębiorstw, które żyją tylko dzięki dotacji państwa jak choćby sławetny LOT.
    Nie obejrzałeś filmiku, jak mniemam.

Mielibyśmy, ale za ile lat przy naszym rządzeniu? Dzięki UE wiele projektów można była zacząć wcześniej.
    Polska przed 2004r. rozwijała się szybciej niż obecnie. Odsyłam też do filmiku.

Jakbym czytał sny o mocarstwowości Polski, którą ślini niektórzy ludzie w okresie międzywojennym.
    Nie prawda?

Nie, Niemcy tylko RFN jak już co, a pod drugie jak rozumiem bez Luksemburga czy też Włoch też nie byłoby UE?
    Przecież wcześniej napisałem, że gdyby odeszła teraz np. Słowacja to nic by się nie zmieniło. Włochy i Luksemburg? Nie widzę powodu dla którego te państwa miałyby trzymać to szambo w całości. Z Luksemburgiem jest taki problem, że tam są chyba siedziby tych darmozjadów.

Widzę, że sprytnie chciałeś mnie zamatować, bo m.in. Włochy i Luksemburg dołączyły jeszcze do Niemiec i Francji w 50-którymś roku. A ty spryciulo!
    Włochy mają 26 przedstawicieli w PE mniej od Niemców. Luksemburg ma tylko 4 głosy w Radzie UE (3 wynik od końca, mniej mają tylko Estonia i Malta) i 6 przedstawicieli w PE. (to samo miejsce, te same państwa niżej) Taki z nich topowy gracz, jak ze Smudy trener.

Merkel ostatnio pojechała na rozmowy do Kijowa. Ciekawe czemu akurat ona.

Podajesz dwa przykłady twierdzące, że unią z Niemcami jest czymś złym, a potem domagasz się odpowiedzi skąd wiem, że ta z Ottonem byłaby gorsza? Może stąd, że idę Twoim tokiem myślenia.
    Nie widzę związku. Niemcy z 50r. i Prusacy z 1000 to dwie różne bajki. Zresztą, to polegałoby na zupełnie czymś innym. Polska miała być chyba głównym reprezentantem Słowian, nie pamiętam już. Mimo wszystko sarkastyczne naśmiewanie się, że niby w tamtych czasach nie miałoby prawa powstać coś lepszego niż obecnie, jest błędnym myśleniem.

Zachód ciągle prowokuje Rosję... biedna Rosja, sprowokowana musi się odgryźć . W jaki sposób UE zaczęła tą prowokację?
    Pierwsza nakładając sankcje?

To po co były te powstania przeciwko zaborcom? Po co wygrywaliśmy bitwę warszawską skoro atakowali nas bracia Słowianie, powiniśmy się im poddać na srebnej tacy.
    Podporządkowanie i współpraca - dwa zupełnie różne pojęcia. ZSRR rządził wtedy wariat.
    Wytrzymujcie Polaków natarcia w jak najgęstszym szyku, albowiem luźni niezwłocznie ich natarcia nie wytrzymacie. Niechaj zaś żaden z was w ucieczce ratunku nie szuka, albowiem nic nie jest w stanie ujść przed nadzwyczajną koni polskich rączością i wytrzymałością.

W bitwie pod Chocimiem szarża 700 husarzy spędziła z pola 10.000-15.000 Turków, na widok czego młody osmański dowódca popłakał się z żalu i bezsilności.

Stolnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    3
    Otrzymał 30 podziękowań w 21 postach
    No i próbuje ci wytłumaczyć, że gdybyśmy byli poza UE, to nie byłby to koniec świata. Mielibyśmy nowoczesne autostrady i wszystko co obecnie.
    a pieniądze na rozbudowę infrastruktury to dostaliśmy od Mikołaja^^
    Szanuj swój język - Mów po POLSKU!

Cześnik Awatar NexaT
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    7
    Odsyłam do tamtego filmiku, w którym jest udowodnione, że dostajemy nawet mniej niż wpłacamy.

Pieniądze by były, bo nie musielibyśmy np. wpłacać do UE. (i by nas kurde nie karali, za to, że polskie krowy dały za dużo mleka, albo dlatego, że emitujemy za dużo CO2 - dodatkowe pieniądze)
    No po prostu przerażające, że niektórzy myślą, że bez UE jeździlibyśmy po polnych drogach i np. nie mogli wybudować stadionów na EURO... (m.in. dlatego też powtarzam, że nie byliśmy w Unii i mieliśmy drogi, kilkaset lat temu też nie byliśmy najgorzej rozwijającym się państwem)
    Wytrzymujcie Polaków natarcia w jak najgęstszym szyku, albowiem luźni niezwłocznie ich natarcia nie wytrzymacie. Niechaj zaś żaden z was w ucieczce ratunku nie szuka, albowiem nic nie jest w stanie ujść przed nadzwyczajną koni polskich rączością i wytrzymałością.

W bitwie pod Chocimiem szarża 700 husarzy spędziła z pola 10.000-15.000 Turków, na widok czego młody osmański dowódca popłakał się z żalu i bezsilności.

Asuryan
    Gość
    Pieniądze by były, bo nie musielibyśmy np. wpłacać do UE.
    Śmiem twierdzić że bez kontroli UE by je po prostu rozkradziono/zmarnotrawiono w większym stopniu niż obecnie. Nie mówiąc o tym że wiele inwestycji w ogóle by nie ruszyło.

Cześnik Awatar NexaT
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    7
    W UE też pracuje masa urzędników i te pieniądze też są kradzione. (nie wspominając o pensjach europarlamentarzystów. baa... gdy przechodzą na emeryture to zarabiają tyle miesięcznie, co twoja rodzina rocznie)

Strona 412 z 636 PierwszyPierwszy ... 312362402410411412413414422462512 ... OstatniOstatni