Strona 228 z 330 PierwszyPierwszy ... 128178218226227228229230238278328 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 271 do 2 280 z 3294

Wątek: Filmy

Kierowca bombowca Awatar McAbra
    Tournaments Joined
    5
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    118
    Otrzymał 106 podziękowań w 70 postach
    Dawno tu nie pisałem, trzeba zrobić raport z niedawno obejrzanych filmów. Fabuły nie będę opisywać, bo wszystkie są chyba znane

Zaczynam od klasyka, Podziemny Krąg - Bardzo dobry, zwłaszcza początek. Znakomici aktorzy, ciekawa fabuła. Nie ma się co rozpisywać, bo pewnie wszyscy oglądali.
    Porachunki - Przyjemny film, ale bardziej podobał mi się Przekręt. Fajnie zagrał Statham, no i niezastąpiony Vinnie Jones
    K-PAX - Świetny i intrygujący. Polecam.
    Wyścig z czasem - też dobry, lekki film. Szybko zleciał czas jak oglądałem, a to też zaleta.
    Teraz coś mniej znanego, Grobowiec Świetlików - film animowany, a jednak jeden z najsmutniejszych filmów jakie widziałem. Jeśli komuś nie przeszkadza język i to, że jest animowany, to polecam.
    Efekt Motyla - całkiem dobry, szkoda tylko że takie zakończenie a nie inne - ale chyba jedyne poprawne
    I na koniec perełka, Memento. Genialny film, jeden z najlepszych jakie widziałem. Tego się nie da opowiedzieć, trzeba obejrzeć. Gorąco wszystkim polecam!

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Porachunki i Przekręt-londyński półświatek oczyma Guya Ritchie, przednie kino. Dołożyłbym Rock'N'Rollę (i może Revolver ale ten mi podszedł najsłabiej). Statham i Jones perełki. Przekręt najlepszy niewątpliwie!
    Podziemny krąg. Nie poraził mnie aż tak jak innych. Do czasu aż wysłuchałem w TOK FM pewnego czwartku o 23-ej w cyklicznym magazynie "Klasyki dla grzeszników" Karoliny Głowackiej godzinę poświęconą temu filmowi. Wtedy spojrzałem na ten film jeszcze raz pod innym kątem i odblokowałem się .
    K-PAX -Perełka!
    Wyścig z czasem-bardzo dobry, ale przyznaję się do słabości do oczu Amandy Seyfried.
    Efekt motyla-nie czułem...
    Memento nie znam, ale Grobowcem Świetlików się zaintrygowałem. Z drugiej strony Japońce mogliby zrobić podobny, antywojenny z masakrą np. w Nankinie w tle... Wolą inaczej...

Natomiast ja obejrzałem nową Godzillę. Cóż, przednie kino, efekty na 40-tce bardzo dobrze wyglądały. Dwa minusy (teraz narażę się Volomirowi):
    -Reżyserzy takich filmów znajomości z militariami mają na poziomie rozkładanych żołnierzyków na dywanie w pokoju dziecięcym...
    -Godzilla z 98-ego myślałem że wyprostowała wygląd gadziny. Niestety, znowu mamy powielenie Japończyka w gumowym przebranku w pozycji wyprostowanej z nadwagą w okolicach biodra-ogon. Oczywiście zrobione cyfrowo, ale hadko patrzeć!

oraz nowe dzieło naszej kinematografii Kochanie, chyba Cię zabiłem. Komedia, na szczęście nie romantyczna. Obejrzeć się da, ale gdyby nie Arkadiusz Jakubik film byłby po prostu słaby. I jedna uwaga. Ciekawe jak się wkręca do filmów pani Izabela Kuna, bo niczego nie wnosząc zawsze się gdzieś pojawi na ekranie.
    Ostatnio edytowane przez Gajusz Mariusz ; 25-08-2014 o 21:12

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Szambelan Awatar odi.profanum
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Otrzymał 29 podziękowań w 24 postach
    Ja przez wakacje obejrzałem:
    End of Watch 8/10
    The Grand Budapest Hotel 7/10
    Chinatown 8/10
    The Secret Life of Walter Mitty 8\10 ( dałbym 7 ale za piekne zdjęcia +1 )
    The Grudge 6/10
    Ogniomistrz Kaleń 7/10
    The Expendables 2 4/10 (słabizna)
    Lionheart 7/10
    Serbuan maut 2: Berandal 8/10 (może nawet więcej bym dał, bardzo dobre, krwawe, indonezyjskie kino akcji)
    Serbuan maut 8/10 (pierwsza część równie fajna co 2 )
    RoboCop 7/10 - spodziewałem się bardziej plastikowego i drętwego a tu fajne kino akcji i dobra rola Samuela.
    Riddick 6/10 niby fajny ale bez fajerwerków, Pitch Black najlepszy, potem kroniki.
    Obejrzałem jeszcze raz Dredda i daję mu 9/10, najlepszy film z gatunku science fiction

Zaczynam od klasyka, Podziemny Krąg - Bardzo dobry, zwłaszcza początek. Znakomici aktorzy, ciekawa fabuła. Nie ma się co rozpisywać, bo pewnie wszyscy oglądali.
    Porachunki - Przyjemny film, ale bardziej podobał mi się Przekręt. Fajnie zagrał Statham, no i niezastąpiony Vinnie Jones
    K-PAX - Świetny i intrygujący. Polecam.
    Wyścig z czasem - też dobry, lekki film. Szybko zleciał czas jak oglądałem, a to też zaleta.
    Teraz coś mniej znanego, Grobowiec Świetlików - film animowany, a jednak jeden z najsmutniejszych filmów jakie widziałem. Jeśli komuś nie przeszkadza język i to, że jest animowany, to polecam.
    Efekt Motyla - całkiem dobry, szkoda tylko że takie zakończenie a nie inne - ale chyba jedyne poprawne
    I na koniec perełka, Memento. Genialny film, jeden z najlepszych jakie widziałem. Tego się nie da opowiedzieć, trzeba obejrzeć. Gorąco wszystkim polecam!
    Widziałem wszystkie, najmniej mi isę efekt motyla podobał i jak dla mnie przereklamowany.
    "What is best in life?
    To crush your enemies, to see them driven

before you, and to hear the lamentations

of their woman"

http://www.lastfm.pl/user/raq7 mój last

Tournaments Joined
    5
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    118
    oraz nowe dzieło naszej kinematografii Kochanie, chyba Cię zabiłem. Komedia, na szczęście nie romantyczna. Obejrzeć się da, ale gdyby nie Arkadiusz Jakubik film byłby po prostu słaby.
    Masz rację. Policjanci mocno przerysowani (jeden pozujący na Brudnego Harry'ego a drugi przesądny i strachliwy ), ale mimo to da się oglądać.
    No i jest Shrek jako narrator.

The Grand Budapest Hotel 7/10
    A coś powiesz więcej? Bo miałem zamiar obejrzeć, a nie wiem czy to komedia dramat czy co innego - na Filmwebie nigdy nie wiadomo, bo kilka filmów które uważałem za komedie podpisali jako thrillery.

Widziałem wszystkie, najmniej mi isę efekt motyla podobał i jak dla mnie przereklamowany.
    Może o jedno cofnięcie za długi, ale mi się podobał. Lubię takie filmy z nutą fantazji

No i obejrzałem jeszcze ostatnio Iluzję (Now You See Me). Jak dla mnie świetny, czekam na drugą część.
    Dla niektórych pewnie będzie trochę zbyt efekciarski, ale co tam - mi się podobał.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Cytat Zamieszczone przez McAbra Zobacz posta
    No i obejrzałem jeszcze ostatnio Iluzję (Now You See Me). Jak dla mnie świetny, czekam na drugą część.
    Dla niektórych pewnie będzie trochę zbyt efekciarski, ale co tam - mi się podobał.
    Dokładnie tak myślę o tym filmie - zbyt efekciarski. "Prestiż" o podobnej tematyce tylko że kilkadziesiąt lat wstecz jeśli chodzi o tło filmu o wiele bardziej mi się podobał. Choć faktycznie także dużo mroczniejsze kino.

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill

Tournaments Joined
    5
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    118
    No Prestiż to zupełnie co innego.
    Prestiż był znakomity, ale nie podobało mi się
    Spoiler: 
    że wrzucono tam paranormalne zjawiska. Z kolei fajnie rozwiązano sprawę Bordena.
    Z drugiej strony plus za Teslę.

Iluzja to (głównie przez czas akcji) trochę inne kino, mniej wymagające, ale widzę potencjał w (oby) następnych częściach filmu.

Szambelan Awatar odi.profanum
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Otrzymał 29 podziękowań w 24 postach
    Co do filmu, to jest to w sumie thriller ale utrzymany w konwencji humorystycznej ( zwłaszcza określonych postaci zwłaszcza ta, grana przez Defoe, narracji ) , okraszony mocno pastelowym tłem gdzie akcja się toczy. Ogólnie pomysł niezły ale spodziewałem się czegoś dużo lepszego.
    "What is best in life?
    To crush your enemies, to see them driven

before you, and to hear the lamentations

of their woman"

http://www.lastfm.pl/user/raq7 mój last

8. Użytkownicy którzy uznali post odi.profanum za przydatny:

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Świeżo obejrzałem nawet dobry film z nowym obywatelem Rosji. Aniołki spod znaku Miserere. Myślę że bardziej mnie wciągnął niż oczekiwałem. Gerard, cóż. Bęben coraz większy. Coraz trudniej się wstaje z łóżka i wysiada z samochodu. Życie...

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Jest jeszcze nadzieja dla polskiej kinematografi:

https://www.youtube.com/watch?v=oXhCaVqB0x0
    https://www.youtube.com/watch?v=Ydta0PDscYc
    Dwa wybitne filmy i w dodatku czarno-biale(mam slabosc do tego rodzaju kolorystyki).Polecam obydwa

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach

Miniserial, będący 'prologiem' w serii Assassin's Creed, opowiadający o ojcu Ezia, Giovannim. Polecam każdemu fanowi Assassin's Creed, firmy Ubisoft i typowych filmów, gdzie siłą są efekty specjalne. Dodam, że aktor grający Rodrigo Borgię dubbinguje tę postać w serii przygód Ezia.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Strona 228 z 330 PierwszyPierwszy ... 128178218226227228229230238278328 ... OstatniOstatni