Strona 7 z 16 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 157

Wątek: Dostępność broni w Polsce

Podstoli Awatar arcyżużel
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    13
    Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach
    Cytat Zamieszczone przez NexaT Zobacz posta
    Dziki zachód poruszył w swoim filmiku pan Radek Kotarski. Podobno największa "bijatyka" jaka miała tam miejsce spowodowała śmierć... 4 kowbojów. Istna dzicz. Oczywiście w filmik i informacje tam zawarte nie wolno pod żadnym pozorem wierzyć. (oczywiście sarkazm)
    Zrobie filmik na you tubie o np ekonomii jak koleś z podziemnej tv, oblekne ancug i lakierki i oczywiscie moje informacje zostają automatycznie wiarogodne w 100%, eh szkoda ze papier nie jest aż tak cierpliwy i przy pracach naukowych trza walić gęsto przypisy
    "Wielka Rzeczpospolita jest w stanie prowadzić 17 konfliktów światowych jednocześnie. Ale według nas, świat to za mało, dlatego słupki graniczne z Orłem Zwycięskim stoją już na Plutonie."

Cześnik Awatar NexaT
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    7
    Otrzymał 9 podziękowań w 8 postach
    Podczas wyprawy do USA podążałem legendarną Route 66, łączącą wschód z zachodem. Przede mną trasę tę przemierzyło tysiące ludzi w poszukiwaniu lepszego życia. Czas przyjrzeć się jednej z najciekawszych migracji w dziejach świata.

Bibliografia:
    - John Mack Faragher, "The American West: A New Interpretive History", 2000r.
    - Malcolm J. Rohrbough, „The Land Office Business: The Settlement and Administration of American Public Lands, 1789-1837", 1968r. (zasoby Uniwersytetu Oxford)
    - William W. Savage, „The cowboy hero: his image in American history & culture", 1979r. (zasoby Uniwersytetu w Oklahomie)
    - EyeWitness to History, "The Oklahoma Land Rush of 1889 and 1893", 2006r.
    - William C. Davis, „The American Frontier", 1992r.
    - William Willard Howard, „The Rush To Oklahoma", 1989r. (zasoby Uniwersytetu w Oklahomie)
    - Eric F. Johnston, „The Life of the Native American", 2003r.
    Te książki na których pan Radek opiera swój program też są pewnie gówno warte.
    https://www.youtube.com/watch?v=-Z9FpNftv1s
    Wytrzymujcie Polaków natarcia w jak najgęstszym szyku, albowiem luźni niezwłocznie ich natarcia nie wytrzymacie. Niechaj zaś żaden z was w ucieczce ratunku nie szuka, albowiem nic nie jest w stanie ujść przed nadzwyczajną koni polskich rączością i wytrzymałością.

W bitwie pod Chocimiem szarża 700 husarzy spędziła z pola 10.000-15.000 Turków, na widok czego młody osmański dowódca popłakał się z żalu i bezsilności.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    13
    Nie wiem czy widzisz subtelna różnice pomiędzy przypisem a bibliografią( ze zbędnymi informacjami z resztą), bo ja nie zamierzam przeglądać od deski do deski x książek żeby sprawdzać jego tez, poza tym książki idzie dobrać pod samą tezę
    Ostatnio edytowane przez arcyżużel ; 27-08-2014 o 12:01
    "Wielka Rzeczpospolita jest w stanie prowadzić 17 konfliktów światowych jednocześnie. Ale według nas, świat to za mało, dlatego słupki graniczne z Orłem Zwycięskim stoją już na Plutonie."

Cześnik Awatar NexaT
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    7
    To skoro nie zamierzasz sprawdzać, to się nie udzielaj i nie pisz, że zawarte tam informacje są nieprawdziwe... co za człowiek.
    Wytrzymujcie Polaków natarcia w jak najgęstszym szyku, albowiem luźni niezwłocznie ich natarcia nie wytrzymacie. Niechaj zaś żaden z was w ucieczce ratunku nie szuka, albowiem nic nie jest w stanie ujść przed nadzwyczajną koni polskich rączością i wytrzymałością.

W bitwie pod Chocimiem szarża 700 husarzy spędziła z pola 10.000-15.000 Turków, na widok czego młody osmański dowódca popłakał się z żalu i bezsilności.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    13
    Normalny, jakoś autor każdej naukowej książki nie czyni mi problemów tylko podaje dokładną strone lub teczkę z archiwum z której wziął daną informacje

Cześnik Awatar NexaT
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    7
    Nie zamierzam się z tobą spierać. Tutaj ciekawy filmik.

https://www.youtube.com/watch?v=LrxjYfl05ek

Podkomorzy Awatar Dagorad
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    5
    Otrzymał 87 podziękowań w 65 postach
    Twórcy westernów też podali Ci odpowiednie strony bądź teczki z archiwów ? Bo jak mniemam właśnie z nich czerpiesz wiedzę przeciwną do tej z filmików. Zresztą chciałbym zobaczyć filmik obalający mity w którym autor co chwilę słownie mówi jakiś przypis, jakby co możesz śmiało spytać autora filmików o fragment który budzi twoje wątpliwości. Takie filmiki to żadne źródło ale obraz jakiś widzimy w produkcjach hollywoodzkich siłą rzeczy wydaje się być zakłamany. W końcu sam western to jest gatunek literacki/filmowy a nie dokument.

Nie wiem czy widzisz subtelna różnice pomiędzy przypisem a bibliografią( ze zbędnymi informacjami z resztą), bo ja nie zamierzam przeglądać od deski do deski x książek żeby sprawdzać jego tez, poza tym książki idzie dobrać pod samą tezę
    Przypis do syntezy? W tej bibliografii z tego co widzę nie ma żadnego źródła, tezy jego autor więc tylko powiela. Parodią by było więc gdyby silił się na jakieś przypisy .

8. Użytkownicy którzy uznali post Dagorad za przydatny:

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    13
    Zapewne wiedza jak rozłożyć karabin pomoże im zostać futterem dla dział gdy napotkają przeciwnika(o ile po mobilu najpierw przetrwają fale od rezerwistów, a ci no cóż, ja nie jestem krulem, żeby uważać każdego za debila, i Putin widocznie tez skoro musi się posługiwać tak marnymi wybiegami żeby dosyłać swoich http://wiadomosci.dziennik.pl/swiat/...zolnierzy.html )

Cześnik Awatar NexaT
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    7
    Gdyby każdy potrafił tak sprawnie składać i rozkładać karabin i strzelać, to byłby przydatniejszy, ale dyskutowanie o tym nie ma sensu, bo zaraz wyczytam, że uznaje takie dziecko równe żołnierzowi.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    13
    Ja potrafię nieco koślawo tworzyć rysunek techniczny i znam trochę autocada, to znaczy ze mi bliżej do inżyniera niż zwykłemu ludkowi i mogę po pospieszniej nauce pracować razem z nim(np z moja siostrą, rzekomo głupszą z natury ode mnie) w biurze projektowym ?
    Ostatnio edytowane przez arcyżużel ; 27-08-2014 o 20:32

Strona 7 z 16 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów