"Wielka Rzeczpospolita jest w stanie prowadzić 17 konfliktów światowych jednocześnie. Ale według nas, świat to za mało, dlatego słupki graniczne z Orłem Zwycięskim stoją już na Plutonie."
Te książki na których pan Radek opiera swój program też są pewnie gówno warte.Podczas wyprawy do USA podążałem legendarną Route 66, łączącą wschód z zachodem. Przede mną trasę tę przemierzyło tysiące ludzi w poszukiwaniu lepszego życia. Czas przyjrzeć się jednej z najciekawszych migracji w dziejach świata.
Bibliografia:
- John Mack Faragher, "The American West: A New Interpretive History", 2000r.
- Malcolm J. Rohrbough, „The Land Office Business: The Settlement and Administration of American Public Lands, 1789-1837", 1968r. (zasoby Uniwersytetu Oxford)
- William W. Savage, „The cowboy hero: his image in American history & culture", 1979r. (zasoby Uniwersytetu w Oklahomie)
- EyeWitness to History, "The Oklahoma Land Rush of 1889 and 1893", 2006r.
- William C. Davis, „The American Frontier", 1992r.
- William Willard Howard, „The Rush To Oklahoma", 1989r. (zasoby Uniwersytetu w Oklahomie)
- Eric F. Johnston, „The Life of the Native American", 2003r.
https://www.youtube.com/watch?v=-Z9FpNftv1s
Wytrzymujcie Polaków natarcia w jak najgęstszym szyku, albowiem luźni niezwłocznie ich natarcia nie wytrzymacie. Niechaj zaś żaden z was w ucieczce ratunku nie szuka, albowiem nic nie jest w stanie ujść przed nadzwyczajną koni polskich rączością i wytrzymałością.
W bitwie pod Chocimiem szarża 700 husarzy spędziła z pola 10.000-15.000 Turków, na widok czego młody osmański dowódca popłakał się z żalu i bezsilności.
Nie wiem czy widzisz subtelna różnice pomiędzy przypisem a bibliografią( ze zbędnymi informacjami z resztą), bo ja nie zamierzam przeglądać od deski do deski x książek żeby sprawdzać jego tez, poza tym książki idzie dobrać pod samą tezę![]()
Ostatnio edytowane przez arcyżużel ; 27-08-2014 o 12:01
"Wielka Rzeczpospolita jest w stanie prowadzić 17 konfliktów światowych jednocześnie. Ale według nas, świat to za mało, dlatego słupki graniczne z Orłem Zwycięskim stoją już na Plutonie."
To skoro nie zamierzasz sprawdzać, to się nie udzielaj i nie pisz, że zawarte tam informacje są nieprawdziwe... co za człowiek.
Wytrzymujcie Polaków natarcia w jak najgęstszym szyku, albowiem luźni niezwłocznie ich natarcia nie wytrzymacie. Niechaj zaś żaden z was w ucieczce ratunku nie szuka, albowiem nic nie jest w stanie ujść przed nadzwyczajną koni polskich rączością i wytrzymałością.
W bitwie pod Chocimiem szarża 700 husarzy spędziła z pola 10.000-15.000 Turków, na widok czego młody osmański dowódca popłakał się z żalu i bezsilności.
Normalny, jakoś autor każdej naukowej książki nie czyni mi problemów tylko podaje dokładną strone lub teczkę z archiwum z której wziął daną informacje![]()
Nie zamierzam się z tobą spierać. Tutaj ciekawy filmik.
https://www.youtube.com/watch?v=LrxjYfl05ek
Twórcy westernów też podali Ci odpowiednie strony bądź teczki z archiwów? Bo jak mniemam właśnie z nich czerpiesz wiedzę przeciwną do tej z filmików. Zresztą chciałbym zobaczyć filmik obalający mity w którym autor co chwilę słownie mówi jakiś przypis, jakby co możesz śmiało spytać autora filmików o fragment który budzi twoje wątpliwości. Takie filmiki to żadne źródło ale obraz jakiś widzimy w produkcjach hollywoodzkich siłą rzeczy wydaje się być zakłamany. W końcu sam western to jest gatunek literacki/filmowy a nie dokument.
Przypis do syntezy? W tej bibliografii z tego co widzę nie ma żadnego źródła, tezy jego autor więc tylko powiela. Parodią by było więc gdyby silił się na jakieś przypisyNie wiem czy widzisz subtelna różnice pomiędzy przypisem a bibliografią( ze zbędnymi informacjami z resztą), bo ja nie zamierzam przeglądać od deski do deski x książek żeby sprawdzać jego tez, poza tym książki idzie dobrać pod samą tezę![]()
.
Zapewne wiedza jak rozłożyć karabin pomoże im zostać futterem dla dział gdy napotkają przeciwnika(o ile po mobilu najpierw przetrwają fale od rezerwistów, a ci no cóż, ja nie jestem krulem, żeby uważać każdego za debila, i Putin widocznie tez skoro musi się posługiwać tak marnymi wybiegami żeby dosyłać swoich http://wiadomosci.dziennik.pl/swiat/...zolnierzy.html )
Gdyby każdy potrafił tak sprawnie składać i rozkładać karabin i strzelać, to byłby przydatniejszy, ale dyskutowanie o tym nie ma sensu, bo zaraz wyczytam, że uznaje takie dziecko równe żołnierzowi.
Ja potrafię nieco koślawo tworzyć rysunek techniczny i znam trochę autocada, to znaczy ze mi bliżej do inżyniera niż zwykłemu ludkowi i mogę po pospieszniej nauce pracować razem z nim(np z moja siostrą, rzekomo głupszą z natury ode mnie) w biurze projektowym ?
Ostatnio edytowane przez arcyżużel ; 27-08-2014 o 20:32