Strona 415 z 636 PierwszyPierwszy ... 315365405413414415416417425465515 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 141 do 4 150 z 6354

Wątek: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Ja też mam napięty budżet i nie zawsze mam kasę na kupno mnie interesującej, dlatego chodzę do kilku bibliotek, zawsze gdzieś trafie na tą co mnie interesuje, a jak nie to pozostaje czytelnia.
    Mało to mamy wyższych szkół technicznych w Polsce? Są uniwersytety nieustannie wypuszczające magistrów bądź też doktorów. Gdyby znalazły się pieniądze byłaby i kadra, bo ludzi wykształconych w Polsce nie brakuje. Wystarczy choćby podać przykład Polaków, którzy mimo problemów wygrali konkurs na łazik marsjański. Można bez pomocy pieniędzy z budżetu? Można, ale one też są ważne i należałoby znaleźć na to pieniądze. Skoro państwo chce się rozwijać należy inwestować dobrze kapitał, który potem procentuje.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Cześnik Awatar NexaT
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    7
    Otrzymał 9 podziękowań w 8 postach
    Gość w Podziemnej Tv jest przecież dużo wiarygodniejszy od autora
    Przecież on używa niejednokrotnie oficjalnych danych, przedstawianych przez rząd o których w telewizji się nie mówi. Ty oczywiście nawet nie obejrzałeś pewnie tych wszystkich rzeczy, które niejednokrotnie tobie wysyłałem. Lepiej po prostu zrobić nagonkę, że to filmik i jest niewiarygodny, bo w końcu autor nie korzysta że żadnych źródeł tylko własnego widzimisię. Rozumiem, że pijesz w większości do dyskusji o broni, ale robisz się śmieszny. Ja przedstawiałem tam dane, a ty nic. Zero, null. Nie mam argumentów? Będę pisał, że dane są niewiarygodne, bo nie przeczytałeś tego w książce tylko w internecie. Twoja taktyka?

Nie potrzebowałem książek do tego, aby dowiedzieć się o Powstaniu Warszawskim. Nie musiałem czytać książki, żeby posłuchać relacji świadków, którzy brali w tym udział. A propos... o Enigmie dowiedziałem się dzięki internetowi. I to dzięki niemu wiem, że rozszyfrowali ją Polacy, nie potrzebowałem książki. (żeby cię uprzedzić - nie uważam, że książek nie warto czytać. Ba... ja je czytam, tylko nie uważam, że są to wyłączne źródła wiarygodnych informacji)

Wiesz co było przyczyną wzrostu gospodarczego Kosowa skoro stawiasz je za wzór?
    Nie stawiam je za wzór, tylko dowód na to, że można żyć bez Unii. Ty oceniasz to państwo pod kątem gospodarki, zapominając chyba o tym, że powstało stosunkowo niedawno i wymagasz od nich życia na poziomie Niemców? Nie wspominając o tym, że to tereny byłej Jugosławii i jeszcze niedawno przeprowadzano tam operacje Kosovo Force.

(w Twoim myśleniu)
    Rozumiem, że wszystko na temat Unii jest zmyślone. Nie warto czytać publicystyki JKM'a, bo to też jest niewiarygodne.
    Ty sam do tej pory nie przedstawiłeś mi realnych plusów bycia w Unii. Sam opierasz się tutaj na swoich domysłach, że gdyby nie ona, to drogi budowalibyśmy o wiele dłużej, nie powstałyby obecne rzeczy, bo UE wymaga na nas szybkiego rozwoju. Oczywiście nigdzie tego nie udowodniłeś, bo to wyłącznie twoje domysły.

Pomiędzy tą żarówką a komputerem i telefonem jest jednak różnica. Poszukasz, a się dowiesz jaka.

Mam różowe okulary i widzę, że jak do tej pory rolnictwo nie upadło, rozwija się a na targu ciągle dostępne są owoce i warzywa. W sklepach chleb, mleko i jajka. Jak widać są rolnicy, którzy na tym zarabiają. Zresztą podobnie jak maślanka, śmietana, ser biały, twaróg, śmietana. Pomimo iż przetworzenie mleka kosztuje widzę te produkty na pułkach sklepowych.
    To chyba oczywiste. Są rolnicy, którzy swoje wydojone mleko sprzedają w postaci mleka, bo to się im opłaca. Są też tacy, którzy robią sery, śmietany i twarogi. Sedno w tym, że ci, którzy nie są wstanie tego przerabiać i sprzedawać w innej postaci są karani. Tzn. karane jest państwo, nie małymi pieniędzmi, które znikąd się nie wezmą.

Co do przykładu z samochodem - to raczej polega na tym, że np. ty wyprodukowałeś milion sztuk samochodów, ale okazuje się, że to zbyt dużo. UE po prostu nakazuje, aby w Polsce produkowano mniej! (to tylko przykład, jak z mlekiem) No i musisz te niektóre samochody przerobić na coś innego.

Wy też tego nie wiecie, ale wierzycie ślepo. Korwin jak i reszta jego ślepo posłusznych wyborców przypomina mi inną sytuację, z XXw.
    Jak to dobrze, że wyborcy innych partii wierzą w swoich liderów trzeźwo.

Doszło do tego, że kraj zniszczył, ale żyło się lepiej ludziom z jego otoczenia, reszcie już nie było tak kolorowo.
    Sugerujesz, że gdyby on doszedł do władzy, bądź wszedł do sejmu, to byłby jakiś wielki przewrót i państwo by upadło? No to jest tak bzdurne myślenie, że szok.

Uchwała lustracyjna wypłynęła od JKM'a, nie kto inny jak on bronił też lumpexów, to on składał wniosek ustawy, aby nie przyjmować budżetu z deficytem. Ale co z tego, lepiej psioczyć, że nic ciekawego w sejmie nie zrobi i jest pajacem.

przeczysz sam sobie
    Już ktoś mi to zarzucał. Prosiłem o wskazanie tych moich sprzecznych informacji, ale się nie doczekałem.

Ja opieram się na statystykach i liczbach (dla ciebie niewiarygodnych, ale w końcu liczbach), a ty na widzimisię.
    Wytrzymujcie Polaków natarcia w jak najgęstszym szyku, albowiem luźni niezwłocznie ich natarcia nie wytrzymacie. Niechaj zaś żaden z was w ucieczce ratunku nie szuka, albowiem nic nie jest w stanie ujść przed nadzwyczajną koni polskich rączością i wytrzymałością.

W bitwie pod Chocimiem szarża 700 husarzy spędziła z pola 10.000-15.000 Turków, na widok czego młody osmański dowódca popłakał się z żalu i bezsilności.

Stolnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    3
    Otrzymał 30 podziękowań w 21 postach
    Ba... ja je czytam, tylko nie uważam, że są to wyłączne źródła wiarygodnych informacji
    Boże widzisz i nie grzmisz....nie od dziś wiadomo, że każdy może sobie napisać jakąś bzdurę na własnej stronie internetowej wedle własnego widzimisię. Tymczasem książki jakbyś nie wiedział, zanim pojawią się w księgarni przechodzą przez wiele rąk w celu sprawdzenia błędów. Owszem, są też rozmowy na żywo fachowcami, ale nigdy nie postawię znaku równości pomiędzy internetem a książką. Skoro internety są dla równie wartościowe co książka/wykłady/ew. czasopisma tematyczne to o czym my tu w ogóle rozmawiamy?
    Ja opieram się na statystykach i liczbach (dla ciebie niewiarygodnych, ale w końcu liczbach), a ty na widzimisię.
    Tak? To równie dobrze mogę powiedzieć, że średnio ja i mój kot mamy trzy nogi. Co z tego wynika? Nic.
    Szanuj swój język - Mów po POLSKU!

Podkomorzy Awatar Dagorad
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    5
    Otrzymał 87 podziękowań w 65 postach
    Tymczasem książki jakbyś nie wiedział, zanim pojawią się w księgarni przechodzą przez wiele rąk w celu sprawdzenia błędów.
    Optymistyczne założenie. Cały czas wychodzą książki pseudonaukowe których autorzy mimo iż sami jakiś tam tytuł mają często piszą zwyczajne bzdury albo przedstawiają jak prawdę oświeconą swoje domysły. Wydać książkę "niewiarygodną" trudno nie jest, jak coś ma się sprzedać to to sprzedadzą i wydawca nie będzie się bawił w przekazywanie książki w "wiele rąk". Sam co prawda się tym zagadnieniem nie interesowałem ale i tak rzuca się w oczy wysyp książek o "pozytywnym myśleniu" itp. pisanych przez ludzi którym bliżej do celebrytów niż naukowców, gdyby miały one trafić do wielu rąk autorytetów w kwestiach psychologi to pewnie żadna by wydana nie została. Dzisiaj to że coś jest w wersji papierowej już niewiele znaczy, żaden wyznacznik jakości czy wiarygodności to nie jest.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Cytat Zamieszczone przez Dagorad Zobacz posta
    Optymistyczne założenie. Cały czas wychodzą książki pseudonaukowe których autorzy mimo iż sami jakiś tam tytuł mają często piszą zwyczajne bzdury albo przedstawiają jak prawdę oświeconą swoje domysły. Wydać książkę "niewiarygodną" trudno nie jest, jak coś ma się sprzedać to to sprzedadzą i wydawca nie będzie się bawił w przekazywanie książki w "wiele rąk". Sam co prawda się tym zagadnieniem nie interesowałem ale i tak rzuca się w oczy wysyp książek o "pozytywnym myśleniu" itp. pisanych przez ludzi którym bliżej do celebrytów niż naukowców, gdyby miały one trafić do wielu rąk autorytetów w kwestiach psychologi to pewnie żadna by wydana nie została. Dzisiaj to że coś jest w wersji papierowej już niewiele znaczy, żaden wyznacznik jakości czy wiarygodności to nie jest.
    Dlatego też człowiek analizując dane zagadnienie jakie go interesuje powinien sięgać po więcej niż jedną pozycję na rynku w celu sprawdzenia informacji w niej zawartej. Wszędzie pojawiają się błędy i wypaczenia, ale nikt nie wmówi mi, że z internetu oglądając 30min. filmik dowiem się więcej niż czytając kilka książek o tym zagadnieniu.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.

Księga XVI

Cześnik Awatar NexaT
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    7
    Otrzymał 9 podziękowań w 8 postach
    Tymczasem książki jakbyś nie wiedział, zanim pojawią się w księgarni przechodzą przez wiele rąk w celu sprawdzenia błędów.
    Filmy dokumentalne w końcu też nie wchodzą na antenę ot tak. Są opierane przede wszystkim na książkach.
    Wytrzymujcie Polaków natarcia w jak najgęstszym szyku, albowiem luźni niezwłocznie ich natarcia nie wytrzymacie. Niechaj zaś żaden z was w ucieczce ratunku nie szuka, albowiem nic nie jest w stanie ujść przed nadzwyczajną koni polskich rączością i wytrzymałością.

W bitwie pod Chocimiem szarża 700 husarzy spędziła z pola 10.000-15.000 Turków, na widok czego młody osmański dowódca popłakał się z żalu i bezsilności.

Podkomorzy Awatar Dagorad
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    5
    Otrzymał 87 podziękowań w 65 postach
    http://www.reddit.com/r/TheFappening/
    http://film.interia.pl/wiadomosci/fi...cie,2044673,38

Pewnie większość już słyszała. Pomijając "wartość" tych zdjęć to może przynajmniej coś się ruszy w erze "facebooka i dzielenia się wszystkim". Przeróżne "firmy" i ich programy mające "ułatwiać życie i komunikację z innymi" zbierają masę danych, wiadomo też że choćby rządy lubią się pod takie "źródła informacji które kiedyś trzeba by wyciągać siłą" podpinać. To jest tak powszechne że choćby gmail zapisuje listę stron które odwiedzamy (w google) i masa osób o tym nie wie, w tym użytkownicy zbiorowych (studenckich, szkolnych itd.) maili. Nawet jeżeli więc ktoś jakoś specjalnie nie musi obawiać się o to co internet wbrew jego woli może o nim powiedzieć to i tak dobrze by było żeby praktyki zbierania informacji były coraz bardziej "napiętnowane". Facebooka pewnie już nic nie ruszy, ale tak czy siak lepszy taki krzyk niż nic. Osoby powiązane z celebrytami mają teraz masę roboty więc i jest nadzieja że na zwykłym "posprzątaniu" (co będzie raczej syzyfową pracą) się nie skończy, na byle kogo w końcu nie trafiło.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    A propo gmaila ten ostatnio żąda od nas podania numeru telefonu (na wszelki wypadek!) oraz imienia i nazwiska.
    Przepis na idealną kawę:

Księga XVI

Podkomorzy Awatar szwejk
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    219
    Otrzymał 371 podziękowań w 273 postach
    Tusk coś sprzedał i posadę w Unii dostał

http://zbigniewkuzmiuk.salon24.pl/60...ich-imigrantow

A najzabawniejsze w tym jest:

Wyniki wyborów z 2011 do parlamentu polskiego w Ambasadzie w Londynie:
    Donald Tusk - 51,10 %
    Jarosław Kaczyński - 12,56 %

Więc londyńskie lemingi powinny się cieszyć
    "A teraz słuchajcie wy, ludzie z NATO! Bombardujecie ścianę, co nie przepuszczała potoku afrykańskiej migracji do Europy, ścianę, co stopuje terrorystów . Tą ścianą była Libia. Rujnujecie ją. Wy - idioci. Za tysiące migrantów z Afryki, za wsparcie terrorystów będziecie płonąć w piekle. I tak będzie".

Mu'ammar al - Kaddafi

Pampa
    Gość
    Ja w ogóle nie rozumiem dlaczego ludzie nie mieszkający w Polsce mają prawo decydować kto nami ma rządzić? A może są złośliwi i głosują nam na przekór. Patologiczna sytuacja.

Strona 415 z 636 PierwszyPierwszy ... 315365405413414415416417425465515 ... OstatniOstatni