Strona 50 z 127 PierwszyPierwszy ... 40484950515260100 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 491 do 500 z 1267

Wątek: KORWiN i KNP

Pysiaczek Samicka Awatar Presidente
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    206
    Otrzymał 230 podziękowań w 152 postach
    Głosujesz na mniej kontrowersyjny plan KNP, w dodatku nieskończony.
    http://partialibertarianska.org/dekl...polityczna-pl/
    Tutaj masz przybliżone stanowisko. Programu jeszcze kompletnego, ale przynajmniej nie gadają, że już go skończyli.

Poza tym z tego co ja widzę to Libertarianie mają o wiele większą kulturę czy to słowa, czy polityczną.

"przymuszanie do utrzymywania dostarczycieli usług obronnych" - co mają tutaj na myśli?
    Oznacza to, że jeśli w pewnym środowisku ludzie będą woleli korzystać z, dajmy na to, prywatnych agencji ochronnych to państwo nie będzie ich przymuszać do utrzymywania na przykład policji na tym terenie
    Ok. "Obywatel dawał co miesiąc państwu 1000 zł, ale nagle zaczął dawać 250 zł." I teraz zagadka... o ile pieniędzy się zmniejszył budżet w pierwszym miesiącu?
    To nie do końca tak Dagoradzie. Walnąłeś od razu skrajnym przykładem zmniejszenie stawki podatkowej o 75%. Czyli zamiast tego jak mamy teraz stawke 18% to byłoby 4,5% na przykład. Chodzi generalnie o to, że zmniejszając podatki zachęcasz ludzi pracujących na czarno do przejścia do strefy podatkowej.

Stary nick:kujon333

Cześnik Awatar NexaT
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    7
    Otrzymał 9 podziękowań w 8 postach
    NFZ czy biurokracja nie przepuszcza aż tyle kasy żeby bo oddaniu jej było wszystkich stać.
    http://www.mapawydatkow.pl/wp-conten...%C5%84ska1.jpg
    Tutaj ciekawa mapa wydatków państwa polskiego. (W grafice, więc pewnie dla ciebie niezbyt wiarygodne, ale jednak można założyć, że wydatki są zbliżone do takich kwot)

Można spokojnie dokonać cięć w tzw. sprawiedliwości, pomocy społecznej i zdrowiu.

No i przypominam również, że my młodzi mielibyśmy uiszczać wpłaty na te emerytury, aby szybciej to wypłacić i skończyć z państwowym ubezpieczaniem.

Ok. "Obywatel dawał co miesiąc państwu 1000 zł, ale nagle zaczął dawać 250 zł." I teraz zagadka... o ile pieniędzy się zmniejszył budżet w pierwszym miesiącu?
    Bardzo, bardzo radykalna obniżka widzę.
    Popieram kujona w tej kwestii. Jak sam zauważyłeś, duża część straconych pieniędzy zwróciłaby się z podatku od towarów i usług.

A jakie będą efekty chaosu?
    Ten tzw. chaos nie ma trwać kilku lat, tylko kilka miesięcy. W żadnym przypadku grabieże sklepów, gdyż nadal będzie policja, niechodzenie dzieci do szkoły i przerwa w wypłacaniu emerytur też nie miałaby miejsca. Raczej chodzi o to, aby obniżyć podatki, podjąć prywatyzacje edukacji i szpitali. W takim wypadku rodzice mieliby więcej pieniędzy, aby np. wysłać dziecko do prywatnej szkoły.

Emerytury tym bardziej będą, jeśli w planach jest składka, którą będziemy uiszczać na starszych. (ma się wahać w granicach 300-500zł)

Skończył się sen przyszedł realizm :
    http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...lin#BoxWiadTxt
    Spodziewał się startu z list nr. 1, ale się przeliczył.
    Nie wiem czego oczekiwał, jeśli głosował m.in. za podniesieniem wieku emerytalnego i zwiększeniem podatków.
    Wytrzymujcie Polaków natarcia w jak najgęstszym szyku, albowiem luźni niezwłocznie ich natarcia nie wytrzymacie. Niechaj zaś żaden z was w ucieczce ratunku nie szuka, albowiem nic nie jest w stanie ujść przed nadzwyczajną koni polskich rączością i wytrzymałością.

W bitwie pod Chocimiem szarża 700 husarzy spędziła z pola 10.000-15.000 Turków, na widok czego młody osmański dowódca popłakał się z żalu i bezsilności.

Podstoli Awatar arcyżużel
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    13
    Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach
    Cytat Zamieszczone przez NexaT Zobacz posta
    http://www.mapawydatkow.pl/wp-conten...%C5%84ska1.jpg
    Tutaj ciekawa mapa wydatków państwa polskiego. (W grafice, więc pewnie dla ciebie niezbyt wiarygodne, ale jednak można założyć, że wydatki są zbliżone do takich kwot)

Można spokojnie dokonać cięć w tzw. sprawiedliwości, pomocy społecznej i zdrowiu.
    Na czym niby chcesz oszczędzać, na szpitalach, na leczeniach, na refundacjach leków, na utrzymaniu policji, zakładów karnych i podobnych placówkach itp, chcesz żeby państwo nam się rozwaliło ?
    Emerytury tym bardziej będą, jeśli w planach jest składka, którą będziemy uiszczać na starszych. (ma się wahać w granicach 300-500zł)
    Chaos plus całkiem solidna składka, marzenia milionów
    Nie wiem czego oczekiwał, jeśli głosował m.in. za podniesieniem wieku emerytalnego i zwiększeniem podatków.
    A czego miał się niby spodziewać? ze dadzą go na 6 miejsce na liście, gdzie szansa na wejście jest li tylko z pierwszego miejsca i to nie we wszystkich okręgach wyborczych Po grzyba mu niby przynależność do partii gdzie się tylko wstydu naje próbując tłumaczyć prezesa z najgłupszych możliwych wypowiedzi, a żadnej korzyści.

Cześnik Awatar NexaT
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    7
    Otrzymał 9 podziękowań w 8 postach
    Przecież NFZ ma być sprywatyzowany, po co więc państwo miałoby utrzymywać szpitale i inne rzeczy, które nie będą publiczne?
    Nie wciskaj mi słów do gardła. Nic nie pisałem o likwidacji policji i zakładów karnych, w końcu na policje KNP chce zwiększyć wydatki. To byłby nonsens, gdybym tak pisał.

Czyli uważasz, że pan szanowny Jagiełło powinien dostać od razu 1 albo 2? Akurat tutaj JKM postąpił bardzo mądrze, że najpierw robi sitko, a później ew. przyjmuje. Nie wiem czego ta chorągiewka się spodziewała. Najpierw mówi o tym, że zgadza się z ideą KNP, a teraz odchodzi bo rzekomo nie otrzymał zaufania. (czyli listy nr.1) Pewnie niedługo dołączy do jakiejś lewicy.

Szuka jelenia, który wsadzi go na 1 miejsce i umożliwi kolejne 4 lata w korycie. Gardzę takimi ludźmi.
    Wytrzymujcie Polaków natarcia w jak najgęstszym szyku, albowiem luźni niezwłocznie ich natarcia nie wytrzymacie. Niechaj zaś żaden z was w ucieczce ratunku nie szuka, albowiem nic nie jest w stanie ujść przed nadzwyczajną koni polskich rączością i wytrzymałością.

W bitwie pod Chocimiem szarża 700 husarzy spędziła z pola 10.000-15.000 Turków, na widok czego młody osmański dowódca popłakał się z żalu i bezsilności.

Szambelan Awatar Andzia
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
    Hmmm ciekawa mapa

ZUS (+) 103mld - 196mld = - 93mld z tendencją rosnącą

Nawet gdyby mapa myliłaby się o 10mld (czyli bardzo dużo ), to i tak widać doskonale że emerytury i renty zajmują prawie 1/3 wydatków państwowych. Ale pomyślcie tylko, owszem jest to niemożliwe na przynajmniej 50 lat, ale załóżmy że państwo nie będzie otrzymywało ani wydawało pieniędzy z tytułu ZUS'u. Efekt ? Brak deficytu ^^
    Biblioteki: Modów pod M2TW / Modów pod Kingdoms / AAR'ów
    "Nic nie jest prawdą, wszystko jest dozwolone" - Hassan ib-Sabah
    "Jestem kim jestem,bo ktoś takim musi być" - Ja

Podstoli Awatar arcyżużel
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    13
    Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach
    Już widzę jak prezes Kaczyński( bo mi nie wmówisz, ze Korwin bedzie kiedykolwiek sam rządził) bedzie podejmował decyzje o prywatyzacji nfztu bo mały korwinek chce
    Zdecyduj się! Piszesz o cięciach na sprawiedliwości, to niby na czym chcesz oszczędzać, korwin zlikwiduje sądy i bedzie jak despota sam wszystko rozsądzał ?
    A co do sitka, ja mam mu dać poparcie, popierać go sejmowni, robić za darmo reklamę, chwalić go w mediach o on nic, w dupe niech mnie pocałuje taka partia, pójdę do PO
    "Wielka Rzeczpospolita jest w stanie prowadzić 17 konfliktów światowych jednocześnie. Ale według nas, świat to za mało, dlatego słupki graniczne z Orłem Zwycięskim stoją już na Plutonie."

Podkomorzy Awatar Dagorad
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    5
    Otrzymał 87 podziękowań w 65 postach
    Niewątpliwe można, ale gdzie konkretnie? Czemu w planie KNP nie ma tego napisanego? Korwin dorwie się do władzy i wtedy będzie się na poważnie zastanawiał? Zbyt mało czasu był marginesem politycznym i nie zdążył wymyślić dobrego planu jeszcze?

Ten tzw. chaos nie ma trwać kilku lat, tylko kilka miesięcy. W żadnym przypadku grabieże sklepów, gdyż nadal będzie policja, niechodzenie dzieci do szkoły i przerwa w wypłacaniu emerytur też nie miałaby miejsca.
    Czyli na czym miałby polegać ten chaos?

Raczej chodzi o to, aby obniżyć podatki, podjąć prywatyzacje edukacji i szpitali. W takim wypadku rodzice mieliby więcej pieniędzy, aby np. wysłać dziecko do prywatnej szkoły.
    Myślenie życzeniowe. "Zmniejszymy podatki i ludzi będzie na wszystko stać". Szkoda że niczym niepodparte. Serio myślisz że dajmy na to 32 letni ojciec z 29 letnią matką ledwo mogący już teraz znaleźć pracę w okresie "chaosu" będą w stanie wysłać swoje dziecko do prywatnej szkoły, na odpowiednie badania, odkładać na emerytury i płacić jakieś składki? Pomysły prywatyzacji służby zdrowia, emerytalnej czy szkolnictwa opierają się na tym że człowiek ma oszczędzać. To co Ty przedstawiasz wygląda tak jakby ludzie nagle mieli wziąć kasę znikąd. Kompletnie zapominasz o okresie przejściowy i współczesnych problemach. Tak samo robi KNP i to jest problem. Jedynym pomysłem jak widzę na okres przejściowy jest chaos i ukryte podatki.

To nie do końca tak Dagoradzie. Walnąłeś od razu skrajnym przykładem zmniejszenie stawki podatkowej o 75%. Czyli zamiast tego jak mamy teraz stawke 18% to byłoby 4,5% na przykład. Chodzi generalnie o to, że zmniejszając podatki zachęcasz ludzi pracujących na czarno do przejścia do strefy podatkowej.
    To KNP proponuje: "Radykalnie uprościmy i obniżymy podatki". Jak pisałem wiem o korzyściach z obniżania podatków. Nie wierzę jednak że ot tak nagle można je obniżyć "radykalnie" i mimo wszystko budżet nie ucierpi na tym choćby tylko na początku. To wymaga czasu, jakieś rozsądnej polityki stopniowego obniżania podatków i utrzymywania stabilnego budżetu. W planie KNP tego nie ma, jest radykalne obniżenie podatków i dodatni budżet. Kiedy więc pojawią się poważne propozycje a nie tylko idee?

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Ten tzw. chaos nie ma trwać kilku lat, tylko kilka miesięcy. W żadnym przypadku grabieże sklepów, gdyż nadal będzie policja, niechodzenie dzieci do szkoły i przerwa w wypłacaniu emerytur też nie miałaby miejsca. Raczej chodzi o to, aby obniżyć podatki, podjąć prywatyzacje edukacji i szpitali. W takim wypadku rodzice mieliby więcej pieniędzy, aby np. wysłać dziecko do prywatnej szkoły.
    Ale optymistyczne założenie, że będzie trwał kilka miesięcy a potem będzie już raj normalnie coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że partia JKM przypomina mi bardzo inną partię
    Ciekawe skąd rodzice będą mieć pieniądze by posłać dzieci do prywatnych szkół? Ty wiesz ile w tym momencie płaci się za naukę w prywatnej szkole?

już widzę, tą rzeszę młodych, która dobrowolnie odda 300-500zł na nieznajomego staruszka

coś wam się partia sypie.

Cały program JKM opiera się na pozytywnym myśleniu. Oni coś jarali jak to pisali? Stąd weźmiemy, tym damy, to obetniemy, to zniesiemy. Jak nic w Polska stanie się zieloną wyspą. Wszyscy wyjadą po reformach Korwina i Polska zarośnie lasami
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Stolnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    3
    Otrzymał 30 podziękowań w 21 postach
    Rzecz w tym, że duża część w ogóle nie korzysta ze służby zdrowia. Zwłaszcza ci młodzi, który nie mają takich problemów zdrowotnych jak starzy, więc de facto składają się tylko dla innych, bo sami rzadko korzystają.
    Dane poproszę, czyżby znowu wyssane z palca informacje? Miałem praktyki w wielu placówkach np w przychodniach przyszpitalnych (m.in.rehabilitacja), młodych bardzo dużo. Sam miałem kiedyś problemy z kręgosłupem, jak wielu innych młodych ludzi, ilekroć się kogoś pytam z mojego pokolenia to wylicza co to u niego się ze zdrowiem nie działo - kręgosłup, kolano, cukrzyca, problemy neurologiczne, nowotwory... . Tak więc lepiej popytać zorientowanych co i jak zamiast udawać mędrca.
    Zwłaszcza ci młodzi, który nie mają takich problemów zdrowotnych jak starzy
    Powiedz to dzieciom leżącym w szpitalu na oddziałach dziecięcych i specjalistycznych.

Strasznie generalizujesz.
    Szanuj swój język - Mów po POLSKU!

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Korwin się nie przepracowuje w niszczeniu UE
    0003HJSY3KL8GIBX-C116-F4.jpg
    http://dzikikraj.interia.pl/na-wybie...wa_block=facts

I tłumaczenie:
    Po pierwsze: to, że ktoś słucha z zamkniętymi oczami, nie znaczy, że śpi. Po drugie: gdybym spał, byłby to tylko dowód, że przemówienie jest POTWORNIE nudne. Po trzecie: gdy śp.Winston L.S.Churchill na jakiejś naradzie Torysów przymknął oczy, dwaj młodzi torysi przechodząc obok powiedzieli: "Biedny, stary Winston! On już ledwo co widzi..." na co Churchill, nie otwierając oczu: "...i słuch ma coraz słabszy..
    Można znaleźć na fb.
    A pod nim jakie słowa poparcia normalnie cyrk.

Szykuje się rozpad?
    http://fakty.interia.pl/prasa/news-r...cts_news_small
    Ostatnio edytowane przez chochlik20 ; 16-09-2014 o 08:08
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Strona 50 z 127 PierwszyPierwszy ... 40484950515260100 ... OstatniOstatni