Z innymi generałami próbowałem choć byli z dynastii wielkopolskiej, a nie rządzącej małopolskiej więc w tym może szkopuł, a do następcy mam za daleko
Edit:działa z generałami z dynastii panującej, czyli jak u mnie z piastami małopolskimi.
Z innymi generałami próbowałem choć byli z dynastii wielkopolskiej, a nie rządzącej małopolskiej więc w tym może szkopuł, a do następcy mam za daleko
Edit:działa z generałami z dynastii panującej, czyli jak u mnie z piastami małopolskimi.
Ostatnio edytowane przez sadam86 ; 05-10-2014 o 11:26 Powód: uzupełnienie
Ktoś sprawdzał Forced Diplomacy czy działa w 7.0 ?
Zrobiłem modyfikacje w pliku export_descr_buildings, w tym:
Szybsza budowa od poziomu zamku i murów miejskich,
Obniżenie kosztów budowy za budowle związane z edukacją + wzrost handlu za nie,
Szybsza rekrutacja księżniczek.
Potestuję to dam do pobrania.
Edit: Agenci mają chyba większy zasięg ruchu w BC 7.0, kupcy na pewno.
Ostatnio edytowane przez Araven ; 05-10-2014 o 14:39
Czy ktoś kojarzy, z jakiej gry pochodzą obrazki, które wykorzystano przy kartach takich budynków, jak solnia czy piec smolny?
Ożeniłem mojego księcia Kazimierza Sprawiedliwego z księżniczka litewską, tą z rodu panującego (di auksztatija) i u mojęgo księcia pojawiło się info, że żona jest z litewskiego rodu, natomiast problem się pojawił, kiedy syn z tego małżeństwa został pełnoletni i powinna pojawić się cecha że ma pokrewieństwo z władcą Litwy, ale tej cechy nie ma ?
Może władca Litwy się zmienił? Ja ożeniłem księcia z księżniczką z Nowogrodu (nawet nie sprawdziłem czy to ród panujący) bo chciałem sobie poprawić relacje z sąsiadem i syn z tego związku miał tą cechę. Zresztą w późniejszym okresie, dla mnie trochę niespodziewanie (nie kombinowałem z zabójcami), przejąłem tron Nowogrodu.
Czy ta wersja to osobna gra, czy trzeba ją instalować na 6.3? pojawiają się nowe jednostki w grze?
Całkowicie nowa wersja, nowe jednostki tez są ale głównie odświeżyli stare (wszystkie).
W najbliższym czasie zmieni mi sie nick z ,,Turumbar and death" na ,,T&D TWC"
,,Kibel nie jest dla zabawy!!!" Marian Paździoch
http://demotywatory.com/i/w/7/3378.jpg
Czyli jeśli mam zainstalowaną wersję 6.3 to mogę zainstalować także 7.0? Jesli chodzi o instalacje napisze ktoś po polsku jak to ma wyglądać dokładnie ?![]()
Tak, możesz mieć obie. Instalujesz Medka, kingdoms, robisz upgrade do 1.5 i instalujesz BC 7, żadna filozofia. Jak już masz BC 6.3, to znaczy, że masz wszystko co potrzeba i instalujesz po prostu tylko BC 7.0. Potem spolszczenie i grasz, a jak Ci się muza znudzi to i muzycznego możesz sobie wgrać.
"Ludzie, którzy dla odrobiny bezpieczeństwa rezygnują z podstawowej wolności, nie zasługują ani na bezpieczeństwo, ani na wolność" Benjamin Franklin
1- Download and install the latest version of 7zip: www.7-zip.org/
2- Download into a folder of your preference all the 12 files from one of the mirrors previous listed. Remember that, with Mediafire, it's possible to download simultaneously all the 12 files, but remember to save them in the same folder.
3- Once you have downloaded the files just right click on one of them and choose “7zip”, then click on “Extract here”. Wait untill the end of the process.
4- At the end of the extraction process a folder named “BELLUM_CRUCIS_7_SETUP" will pop up in the same folder in wich you have downloaded the 12 files. Open this new folder and then double click on the .exe file (you can't fail in this due to the presence of only 3 files of wich only one is a .exe file)
5- After the launch of the .exe just follow the instruction on the screen in order to complete the installation process. If you use an operating system subsequent to Windows XP and your Medieval 2 copy is installed into the default folder, pay attention to the default folder proposed by the installer because it's wrong! In this case, it's necessary to change the installation path in "C:\Program Files (x86)\SEGA\Medieval II Total War\mods\BellumCrucis7". Always remember that the mod must be installed into the "mods" folder that can be find in the main Medieval 2 folder.
1. Pobierasz program 7zip, najnowszy jest darmowy z w/w strony najlepiej.
2. Pobierasz 12 część moda z Mediafare, muszą być w 1 folderze.
3. Wystarczy zaznaczyć Part. 001 i 7zipem dać Extract here i w około 2 minuty tworzy katalog instalacyjny 2.91 GB.
4. Jak 7zip wypakuje wszystko powstanie katalog BELLUM_CRUCIS_7_SETUP, wchodzisz do niego są 3 pliki w tym exe. klikasz 2 razy na plik exe
5. Instalatorowi podajesz swoją ścieżkę do mods i dopisujesz BellumCrucis7, ja mam: D:\Gry2\SEGA\Medieval II Total War\mods\BellumCrucis7
Odpalasz, instalujesz spolszczenie i submod muzyczny i grasz. Można mieć i BC 6.3 i BC 7.0 nie gryzą się.
Ostatnio edytowane przez Araven ; 17-10-2014 o 15:44