Strona 418 z 636 PierwszyPierwszy ... 318368408416417418419420428468518 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 171 do 4 180 z 6354

Wątek: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez zajac Zobacz posta
    No masz czlowieku faktycznie wielki problem zwracajac uwage na takie pierdulkiMoze to Cie bardziej zainteresuje:
    http://wgospodarce.pl/informacje/163...53-tys-polakow
    http://biznes.onet.pl/waloryzacja-em...449,news-detal
    Jak rozumiem bardziej istotni są dla Ciebie homoseksualiści, sądząc po innej Twojej odpowiedzi
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Podkomorzy Awatar szwejk
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    219
    Otrzymał 371 podziękowań w 273 postach
    W sumie, to dobra wiadomość. Im szybciej się Szwabi zdegenerują, tym dla miejscowych Muzułmanów lepiej... Tylko tak dalej!

"Niemiecka Rada Etyki, oficjalny organ doradczy Bundestagu, Bundesratu i niemieckiego rządu orzekła, że rząd powinien rozważyć zmianę prawa, tak by zalegalizować... kazirodztwo..."

http://www.sfora.pl/swiat/Szok-W-Nie...rodztwo-a72345
    "A teraz słuchajcie wy, ludzie z NATO! Bombardujecie ścianę, co nie przepuszczała potoku afrykańskiej migracji do Europy, ścianę, co stopuje terrorystów . Tą ścianą była Libia. Rujnujecie ją. Wy - idioci. Za tysiące migrantów z Afryki, za wsparcie terrorystów będziecie płonąć w piekle. I tak będzie".

Mu'ammar al - Kaddafi

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Stolnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    3
    Otrzymał 30 podziękowań w 21 postach
    Aha rozumiem. Czyli tak: emerytura cały czas ta sama - źle, podnoszą świadczenia o kilkadziesiąt zł - jeszcze gorzej....Typowo Polskie narzekanie. Nawet laik wie, że podwyższanie emerytur powinno się odbywać stopniowo małymi krokami by budżet nie padł.

No masz czlowieku faktycznie wielki problem zwracajac uwage na takie pierdulki
    Bo to jest żenada na skalę światową, że jakiś matoł chce regulować prawa natury. Szukanie dziury w całym byleby się pokazać w TV
    Szanuj swój język - Mów po POLSKU!

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...dom#BoxWiadTxt

To się już zaczyna robić chore powiem Wam, podręcznik jest darmowy a kapłani zamiast się cieszyć, że rodzina będzie miała więcej pieniędzy oni szukają dziury w całym. Może utwórzmy przy ministerstwie edukacji specjalną komisję złożoną z duchownych, która będzie oceniać podręczniki czy są w duchu katolickim. Bo to nie są pierwsze pretensje jakie mają do elementarza. Jestem ciekaw czy równie gorliwie i wnikliwie przyglądali się innym elementarzom czy tylko temu.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.

Księga XVI

Szambelan Awatar adriankowaty
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    375
    Otrzymał 39 podziękowań w 32 postach
    Ja bym to dał do tematu o Kościele. Bo to naprawdę pokazuje, że z bagna, w którym grzęźnie konserwatyzm (czy może reakcjonizm) naszych "współobywateli" się niewielu chce wydostać.
    http://forum.totalwar.org.pl/image.php?type=sigpic&userid=5038&dateline=1420376  708
    "Wolność, Równość, Braterstwo lub Śmierć!"
    Hasło przewodnie rewolucjonistów z 1789.

Pampa
    Gość
    Ja tylko dodam jeszcze od siebie że te podręczniki nie są ,,za darmo". W życiu nic nie ma za friko. Te podręczniki zostały kupione z naszych wspólnych pieniędzy(także jak najbardziej obciąża budżet, a mamy mydlenie oczu) więc te wszystkie ochy i achy można sobie darować Mam rodziców nauczycieli i stwierdzili że to wszystko jest szopka. Nie da się uczyć z jednego podręcznika. Za tym wszystkim stoi jakieś ,,zaprzyjaźnione" wydawnictwo. Może jakiś kuzyn brata szwagra. Powinno być w tym wypadku jak za komuny, podręczniki dawało się na wymianę z młodszymi klasami. Rodzice oszczędzali i nie było głupot typu ,,potrzebujesz nowego podręcznika bo teraz obrazek na stronie tytułowej jest w kolorze brązowym a nie czarnym, jak poprzednio". Śmiech na sali i tyle.

Polecam przeczytać: http://www.naszdziennik.pl/polska-kr...lementarz.html
    Ostatnio edytowane przez Pampa ; 13-10-2014 o 14:39

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Cytat Zamieszczone przez Pampa Zobacz posta
    Ja tylko dodam jeszcze od siebie że te podręczniki nie są ,,za darmo". W życiu nic nie ma za friko. Te podręczniki zostały kupione z naszych wspólnych pieniędzy(także jak najbardziej obciąża budżet, a mamy mydlenie oczu) więc te wszystkie ochy i achy można sobie darować
    No właśnie z pieniędzy wspólnych, z budżetu państwa - a co za tym idzie rodzic nie płacił bezpośrednio ze swojej kieszeni, zrobił to płacąc choćby podatek. Na etapie tworzenie podręcznika i jego dystrybucji nie wyciągnął z portfela ani złotówki. Obecnie rodzic musi wydać tylko pieniądze na wydruk i zbindowanie tego elementarza, co i tak jest tańsze niż kupno w księgarni. Podręcznik nie jest może idealny bo to pierwsza taka próba w Polsce, ale nie znaczy to, że należy od razy krytykować i mówić, że nie należy dalej pracować nad rozwojem tego projektu.

Cytat Zamieszczone przez Pampa Zobacz posta
    Powinno być w tym wypadku jak za komuny, podręczniki dawało się na wymianę z młodszymi klasami. Rodzice oszczędzali i nie było głupot typu ,,potrzebujesz nowego podręcznika bo teraz obrazek na stronie tytułowej jest w kolorze brązowym a nie czarnym, jak poprzednio". Śmiech na sali i tyle.
    Potem miałeś odkupywanie od starszych klas podręczników, jednak wydawnictwa zdały sobie sprawę ile tracą na fakcie. Dlatego co roku z tego samego wydawnictwa pojawiają się nowe podręczniki, o tej samej tak naprawdę treści. A wybór podręcznika zależy od nauczyciela. Moja siostra jest nauczycielem i wiem np., że wydawnictwa zachęcają ją wybrania ich podręcznika przysyłając jego egzemplarze do domu lub przysyłając materiały szkoleniowe. Wydawnictwo zrobi wszystko by wybrać ich podręcznik.

A co do artykułu to czy ktoś wcześniej przejmował się czy w elementarzu był odniesienia do wartości katolickich? cCy tylko zrobiła się chryja przy tym?
    Przepis na idealną kawę:

Księga XVI

Cześnik Awatar NexaT
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    7
    Otrzymał 9 podziękowań w 8 postach
    No właśnie z pieniędzy wspólnych, z budżetu państwa - a co za tym idzie rodzic nie płacił bezpośrednio ze swojej kieszeni, zrobił to płacąc choćby podatek.
    Definicja "za darmo" według lewicy?
    Wytrzymujcie Polaków natarcia w jak najgęstszym szyku, albowiem luźni niezwłocznie ich natarcia nie wytrzymacie. Niechaj zaś żaden z was w ucieczce ratunku nie szuka, albowiem nic nie jest w stanie ujść przed nadzwyczajną koni polskich rączością i wytrzymałością.

W bitwie pod Chocimiem szarża 700 husarzy spędziła z pola 10.000-15.000 Turków, na widok czego młody osmański dowódca popłakał się z żalu i bezsilności.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Cytat Zamieszczone przez NexaT Zobacz posta
    Definicja "za darmo" według lewicy?
    Jak rozumiem masz lepszy pomysł na darmowe podręczniki. Z wielką chęcią wysłucham, ale bardzo podobny argument padł ze strony Dagorada w innym temacie.
    Przepis na idealną kawę:

Księga XVI

Strona 418 z 636 PierwszyPierwszy ... 318368408416417418419420428468518 ... OstatniOstatni