Strona 55 z 127 PierwszyPierwszy ... 545535455565765105 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 541 do 550 z 1267

Wątek: KORWiN i KNP

Stolnik Awatar Piner
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    316
    Otrzymał 124 podziękowań w 97 postach
    NexaT to co ja bym chciał urzeczywistnić, to trzeba by użyć nowej definicji dla słowa Policja i zapewniam nie byłaby to sielanka
    Po za tym moja wypowiedź była żartem, a tak w ogóle rozumiesz że Korwin obiecuje gruszki na wierzbie? Pomijam fakt ile czasu zajęłoby wdrożenie takich zmian, to fala społecznego niezadowolenia jest przeze mnie wizją spodziewaną, ponieważ wiesz jak ludzie teraz którzy mają niełatwo zareagują na wiadomość ile będą musieli płacić na sprywatyzowane szkoły ( jak słusznie napisał Dagorad), lub służbę zdrowia?

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez NexaT Zobacz posta
    I co chciałeś tym pokazać? Że rzeczywiście jest aktywny w Brukseli?
    Przecież on pojechał by pokazywać absurdy, walczyć z wrogiem w jego własnym domu, a nie po to by brać pieniądze i od czasu do czasu być aktywnym. Gdzie ta realizacja jego szumnych zapowiedzi.
    I jeszcze jedno - jak status partii ma się do tego co Wy robicie?
    http://korwin-mikke.pl/strony/wolnos...zadnosc_statut
    30) Na finanse Nowa Prawica składają się wyłącznie składki, wpływy od osób prywatnych (w tym: od Senatorów i Posłów wybranych z list Nowa Prawica) i firm, zgodnie z :Ustawą o partiach politycznych - oraz z przewidzianych tą Ustawę dotacyj. Nowa Prawica domagać się będzie w Parlamencie likwidacji finansowania partyj z kieszeni podatnika.
    U mnie w mieście (Radomiu) członkowie ugrupowania zrobili wielki raban jak pokazali kto finansuje kampanie wyborcze - a był to min. prezes wodociągów miejskich. Więc jak to się ma do waszego statusu?
    Nie wiem czy zdajecie sobie sprawę, ale brak finansowania partii politycznych ze skarbu państwa sprawi, że działania partii będą nastawione na dogodzeniu tym kto je finansuje, bo one będą dawać najwięcej a nie zwykli obywatele. Jeżeli obecny system uważacie za zły, to ja jestem ciekawy co powiecie na nowy gdy wasi politycy będą siedzieć w kieszeni bogatych firm i przedsiębiorców.
    Ostatnio edytowane przez chochlik20 ; 16-10-2014 o 09:37
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

3. Użytkownicy którzy uznali post chochlik20 za przydatny:

Stolnik Awatar Piner
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    316
    Cytat Zamieszczone przez chochlik20 Zobacz posta
    Przecież on pojechał by pokazywać absurdy, walczyć z wrogiem w jego własnym domu, a ni po to by brać pieniądze i od czasu do czasu być aktywnym. Gdzie ta realizacja jego szumnych zapowiedzi.
    I jeszcze jedno - jak status partii ma się do tego co Wy robicie?
    http://korwin-mikke.pl/strony/wolnos...zadnosc_statut

U mnie w mieście (Radomiu) członkowie ugrupowania zrobili wielki raban jak pokazali kto finansuje kampanie wyborcze - a był to min. prezes wodociągów miejskich. Więc jak to się ma do waszego statusu?
    Nie wiem czy zdajecie sobie sprawę, ale brak finansowania partii politycznych ze skarbu państwa sprawi, że działania partii będą nastawione na dogodzeniu tym kto je finansuje, bo one będą dawać najwięcej a nie zwykli obywatele. Jeżeli obecny system uważacie za zły, to ja jestem ciekawy co powiecie na nowy gdy wasi politycy będą siedzieć w kieszeni bogatych firm i przedsiębiorców.
    Czyli jak mniemam dojdzie do prywatyzacji partii politycznej, lub dalej całego systemu państwa?

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Chyba tak, bo innego rozwiązania nie dostrzegam. Należy więc już teraz starać się stać bogatą osobą, bo gdyby Korwin w przyszłości doszedłby do władzy człowiek miałby szansę wpłynąć swoimi pieniędzmi na decyzję tej partii. Mi to śmierdzi korupcją, ale co ja tam wiem.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.

Księga XVI

Stolnik Awatar Piner
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    316
    Powiedzmy sobie szczerze: Pan Korwin jest politykiem korzystającym z kiepskiej koniunktury naszego państwa, i liczy na poparcie promując popularne hasła, głównie kierowane do młodzieży co to by chciały aby Polska była Ameryką. Jako państwo postkomunistyczne musimy liczyć się liczyć z ciężką sytuacją bo 50 lat gospodarki centralnie planowanej, zrobiło swoje. Ja też bym chciał żeby było łatwo, za rok idę na studia a teraz szukam pracy aby na nie zarobić+ wynajem mieszkania. I wiem że KNP mi raczej nie pomoże a wręcz utrudni życie takimi pustymi i bezsensownymi pomysłami.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Przepis na idealną kawę:

Księga XVI

Stolnik Awatar Piner
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    316
    No i najmądrzejszy na nagraniu był orzeł Okazał rodzaj suwerenności.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292

Wipler, który potwierdza, że zostanie dziś ogłoszony kandydatem Kongresu Nowej Prawicy na prezydenta Warszawy tłumaczy, że pobito go, bo "starał się budować alternatywę dla obozu władzy". Gość Konrada Piaseckiego zdradza, że JanuszKorwin-Mikke zostanie kandydatem partii na prezydenta Polski.
    http://fakty.interia.pl/wywiady/news...cts_news_small

No cóż, menele warszawscy powinni na niego zagłosować, bo polityk po raz pierwszy zniżył się do poziomu wyborcy i zszedł z piedestału immunitetu

Przepis na idealną kawę:

Księga XVI

Stolnik Awatar Piner
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    316
    Bardzo ciekawa propozycja reklamy wyborczej. Aż trzeba dać reżyserowi Oskara

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Przepis na idealną kawę:

Księga XVI

Strona 55 z 127 PierwszyPierwszy ... 545535455565765105 ... OstatniOstatni