Strona 64 z 127 PierwszyPierwszy ... 1454626364656674114 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 631 do 640 z 1267

Wątek: KORWiN i KNP

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Cytat Zamieszczone przez chochlik20 Zobacz posta
    Nie wspomnę już o wystawieniu Wiplera na kandydata na prezydenta W-wy ( i jego kompromitację z nagraniem), pomijam już fakt, że jako poseł reprezentuje kraj i powinien umieć się zachować i prezentować godnie. A tymczasem przynosi tylko wstyd, co pokazują jego zdjęcia z następnego dnia, które mówią same za siebie:
    http://www.se.pl/multimedia/galeria/...wipler/?full=1
    http://i.iplsc.com/swiadek-posel-wip...8Q4B9-C102.jpg
    Do grzechów Wiplera doliczę również taksówkę za 9 tys. - koszt za rok 2013r.
    http://www.wprost.pl/ar/480213/Kombi...y-z-Wiejskiej/
    Godnych reprezentantów ma KNP...
    Co ma piernik do wiatraka?Wipler przylaczyl sie do KNP w maju 2014 a Ty wypisujesz litanie jego "dokonan" kiedy reprezentowal inne ugrupowania polityczne.Bawiac sie w ten sposob powinnienes poddac analizie przynajmniej polowe naszych parlamentarzystow latajacych niczym choragiewki od lewej do prawej a tym samym przypinac im grzeszki przeszlosci do aktualnych frakcji politycznych.
    W polskim Parlamencie im posel z grubsza kartoteka tym bardziej zasluzony dla wybrancow a moze i nawet dla narodu.

Cytat Zamieszczone przez adriankowaty Zobacz posta
    PO się przeżywa (przypominam, ta partia rządzi 2-gą kadencję, co jest ewenementem na skalę polską)
    Chrzanisz glupoty gdyz PZPR takich kadencji miala troche wiecej(1948-89).

Buachachahaa

Warszawa się poddała. Komisje w kraju przerywają prace, system drukuje, co chce

http://www.tvn24.pl/warszawa-sie-pod...,488939,s.html

Jakbym Ekstraklase ogladal

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Cytat Zamieszczone przez zajac Zobacz posta
    Chrzanisz glupoty gdyz PZPR takich kadencji miala troche wiecej(1948-89)
    No właśnie? Co ma piernik do wiatraka? Niektórzy chrzanią wszystko, ale to oryginały... Nie można wszystkich oceniać swoją miarą. Można wszystko zarzucić wyborom po 91, ale ten cyrk z PRL-em nie ma wiele wspólnego.

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

3. Użytkownicy którzy uznali post Gajusz Mariusz za przydatny:

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Cytat Zamieszczone przez Gajusz Mariusz Zobacz posta
    ale ten cyrk z PRL-em nie ma wiele wspólnego.
    Nie rob scen.Moj przedmowca nie sprecyzowal ram chronologicznych "skali polskiej" jak to okreslil.Chociaz i tak wiadomo o jaki okres chodzi.Widze ze niektorym trzeba wyjasniac ze 2+2=4 przy czym "dwa" to "dwa" a "cztery" to "cztery".Nie wszyscy sa az tak drobiazgowi...

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    No właśnie, wszyscy wiemy o jaki okres mu chodzi. Ja i zdaje się wszyscy rozumiemy WYBORY w sensie jakichkolwiek wyborów, a nie teatru o 98% frekwencji i tym podobnych bzdurach. Więc raczej to Ty pomyliłeś ramy czasowe i to Tobie trzeba wszystko wyjaśniać. Mogę się zgodzić ze wybory z czerwca 90r to naciągane wybory, ale nie później. Jak adriankowaty potwierdzi że to ja się mylę, odszczekam wszystko co napisałem w poprzednim poście.

Wracając do tego cyrku z systemem. Ciekawe czy będzie dziś noc cudów wyborczych...

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

6. Użytkownicy którzy uznali post Gajusz Mariusz za przydatny:

Pysiaczek Samicka Awatar Presidente
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    206
    Otrzymał 230 podziękowań w 152 postach
    Jakby teraz nie było cyrku z niezawodnymi systemami do liczenia głosów. Chyba nie wytrzymały nawału polskiej demokracji

Stary nick:kujon333

8. Użytkownicy którzy uznali post Presidente za przydatny:

Podkomorzy Awatar Zakapior-san
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    21
    Otrzymał 33 podziękowań w 17 postach
    Popsuła się opcja "kasuj głosy Ruchu Narodowego" a opcja "powielaj głosy PSL" zamiast 2x przeskoczyła na 4x

10. Użytkownicy którzy uznali post Zakapior-san za przydatny:

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez Zakapior-san Zobacz posta
    A skąd mam wiedzieć, przecież system nadal zawieszony
    To, że system jest zawieszony, nie oznacza, że są cząstkowe wyniki. A jak do tej pory KNP nie pochwaliło się nawet żadnym radnym.

Uwielbiam te porównania. A zboża nie powinno się kosić kombajnem tylko sierpem.
    Ciekawy jestem, co ma Twoje porównanie do mojego.

A co KNP mogło zrobić skoro nie jest przy władzy? Jedynie Wipler póki co może działać i głosuje przeciw wszystkim ustawom podnoszącym podatki.
    Na poziomie lokalnym nie potraficie przekonać ludzi - hasłami poprawy infrastruktury, przyciągnięcia inwestorów do miasta, a chcecie by ludzie poszli na Was głosować na wyższym szczeblu?
    Jeżeli w moim mieście - Radomiu - największym problemem według KNP była likwidacja straży miejskiej to gratuluję pomysłów i haseł. A co za tym idzie ludzi, jakich macie w partii.

J/w nie wszędzie startowano. Poza tym j/w na szczeblu samorządu niewiele można zdziałać. Ewidentnie Twoja wiedza o samorządzie jest znikoma inaczej nie paplałbyś bele czego.
    Ale mi wymówka, widać jest, że przedstawiciele KNP nie mają pojęcia o problemach lokalnych i o potrzebach mieszkańców, za to doskonale wiedzą co jest potrzebne Polsce i Polakom.

Co ma PE do samorządów? Inne wybory inne hasła.
    Hasła inne, ale wydźwięk ich ten sam - radykalne

Straszne. Dobrze, że nie jest ministrem spraw zagranicznych lub marszałkiem sejmu. Na tym stanowisku dopiero ludzie w PL się kompromitują...
    A tutaj dwa filmiki- najpierw jak koleś wypełnia karty wyborcze a drugi jak sprawdza wyniki:
    https://www.youtube.com/watch?v=SuDiUd7Ua28
    https://www.youtube.com/watch?v=g1wB4Rz_UTs
    Takich filmików dzisiaj sporo wypłynęło na Youtube. Wziąłem pierwszy z brzegu. I jak nie ma fałszowania?
    Oszukali Was!

Cytat Zamieszczone przez zajac Zobacz posta
    Co ma piernik do wiatraka?Wipler przylaczyl sie do KNP w maju 2014 a Ty wypisujesz litanie jego "dokonan" kiedy reprezentowal inne ugrupowania polityczne.Bawiac sie w ten sposob powinnienes poddac analizie przynajmniej polowe naszych parlamentarzystow latajacych niczym choragiewki od lewej do prawej a tym samym przypinac im grzeszki przeszlosci do aktualnych frakcji politycznych.
    W polskim Parlamencie im posel z grubsza kartoteka tym bardziej zasluzony dla wybrancow a moze i nawet dla narodu.
    Dokonuję analizy "człowieka nawróconego",który ze skrajnej lewicy przeszedł do skrajnej prawicy, by następnie głosem pełnym pokory i gniewu wyliczać posłom ich rachunki, podczas, gdy jego są równie duże jak widać. Ale, dobrze poczekajmy na rok 2014r, kiedy to jest w KNP. Ciekawy jestem jaką tym razem sumę nabije.

Cytat Zamieszczone przez Presidente Zobacz posta
    A co w tym dziwnego? Wiele razy stosowano taki zabieg i przynosił on wzrost gospodarczy. Dobre efekty kończyły się zazwyczaj jak rząd centralny przymuszał do powrotu do waluty krajowej
    W którym wieku?

Upominałeś się Zakapiorze o przedział wiekowy poszczególnych wyborców, proszę o to on:
    http://wyborcza.pl/1,141483,16979481...czyzn__PO.html
    Oczywiście są to wyniki z TVN, a do tego link z GW, więc nie można im wierzyć za grosz.
    Ostatnio edytowane przez chochlik20 ; 18-11-2014 o 10:08
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    21
    Na poziomie lokalnym nie potraficie przekonać ludzi - hasłami poprawy infrastruktury, przyciągnięcia inwestorów do miasta, a chcecie by ludzie poszli na Was głosować na wyższym szczeblu?
    Inni naobiecują złote góry a KNP twierdzi (i słusznie), że w samorządach nie da się przeprowadzić radykalnych reform bez zmian ustawodawstwa. To nie są chwytliwe hasła ale prawdziwe i szczere.
    Jeżeli w moim mieście - Radomiu - największym problemem według KNP była likwidacja straży miejskiej to gratuluję pomysłów i haseł. A co za tym idzie ludzi, jakich macie w partii.
    Likwidacji GOPSu nie mogli zapowiedzieć bo ustawa na to nie pozwala. Wzięli się za to co jest możliwe do zrobienia. Leming tego nie ogarnie.
    Ale mi wymówka, widać jest, że przedstawiciele KNP nie mają pojęcia o problemach lokalnych i o potrzebach mieszkańców, za to doskonale wiedzą co jest potrzebne Polsce i Polakom.
    j/w
    Dokonuję analizy "człowieka nawróconego",który ze skrajnej lewicy przeszedł do skrajnej prawicy
    Był u Paligłupa, że piszesz o skrajnej lewicy?
    Ci wiedzą lepiej, są mniej radykalni i bardziej wiarygodni:
    43760-480841374133636.jpg

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Inni naobiecują złote góry a KNP twierdzi (i słusznie), że w samorządach nie da się przeprowadzić radykalnych reform bez zmian ustawodawstwa. To nie są chwytliwe hasła ale prawdziwe i szczere.
    Ta, ...naprawienie drogi, świateł na przejściach, przyciągnięcie do miasta firm, stworzenie imprez kulturalnych, zadbanie o zabytki miasta, to wszystko i jeszcze więcej wymaga zmian w ustawodawstwie. Właśnie dla tego, tak słabo wypadliście.

Likwidacji GOPSu nie mogli zapowiedzieć bo ustawa na to nie pozwala. Wzięli się za to co jest możliwe do zrobienia. Leming tego nie ogarnie.
    Wolę już być lemingiem, który widzi problemy swojego miasta i to znacznie większe niż likwidacja straży miejskiej, niż być głupcem, który twierdzi, że w problemy na poziomie lokalnym można rozwiązać na poziomi krajowym.

Ij/w
    J/W

Był u Paligłupa, że piszesz o skrajnej lewicy?
    Przyznaję, się do pomyłki. sądziłem tylko, że ludzie z partii Palikota chwalą się całemu światu zdartą skórą na łokciu, brudną i poplamioną koszulką.

ICi wiedzą lepiej, są mniej radykalni i bardziej wiarygodni:
    43760-480841374133636.jpg
    Mieszamy znów problemy lokalne mieszkańców do problemów krajowych. Jak widać brakuje Ci argumentów do obrony czemu wasza partia tak przerąbała. Nawet Korwin był zawiedziony wynikami. Widać coś jest na rzeczy.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    21
    Ta, ...naprawienie drogi, świateł na przejściach, przyciągnięcie do miasta firm, stworzenie imprez kulturalnych, zadbanie o zabytki miasta
    To są rutynowe działania i kosmetyka. Już pisałem:
    w samorządach nie da się przeprowadzić radykalnych reform bez zmian ustawodawstwa
    Rozumiesz rozgraniczenie między kosmetyką a radykalnymi zmianami czy znowu trzeba będzie tłumaczyć jak kiedyś na temat biurokracji?
    Przyznaję, się do pomyłki. sądziłem tylko, że ludzie z partii Palikota chwalą się całemu światu zdartą skórą na łokciu, brudną i poplamioną koszulką.
    Zapomniałeś o Bonim co się chwalił jak dostał w ryj za swoje kłamliwe pomówienia. No cuż- jak papa kłapie to i łapie. Ale czy chwalenie się otrzymaniem wp...u jest wyznacznikiem "radykalnej lewicy"?
    Wolę już być lemingiem
    Zastanawiałem się kiedyś jak to jest możliwe, że człowiek do 30 roku życia w PL może popierać SLD/PSL/PO. Nie uwierzę, że taki człowiek nie ogląda Polski na codzień, nie czyta gazet, nie ogląda TV, nie korzysta z internetu i nie widzi tego kosmicznego burdelu na każdym poziomie aktywności społecznej i ludzkiej. Niemożliwe jest bycie tak upartym pożytecznym idiotą żeby wierzyć, że Magdalenka, agent Bolek, prywatyzacja Balcerowicza, gruba kreska, nocna zmiana, 25 lat złodziejstwa, afer, niszczenia ducha Narodu Polskiego, podnoszenie wieku emerytalnego, podatków, kradzież OFE, dopłaty i przekręty UE, napaść na Irak i Afganistan, Smoleńsk, więzienia CIA, wspomaganie banderowców- ŻE TO WSZYSTKO JEST DLA NASZEGO DOBRA.
    Po prostu NIE WIERZĘ, że można być tak zacietrzewionym aby to wszystko próbować tłumaczyć pomimo często oczywistych dowodów podanych na tacy.
    Są tylko dwa wyjścia:
    - albo taki ktoś jest beneficjentem systemu (praca w resorcie, tatuś/mamusia na urzędzie, różne koneksje z ludźmi władzy i płynące stąd profity),
    - albo ma syndrom wykluczenia i dysonansu poznawczego (uznanie chociaż jednej przesłanki za prawdziwą rodzi kolejne pytania i dysonanse np. uznanie że Wałęsa był agentem Bolkiem rodzi obawy o faktyczny kształt Magdalenki i okrągłego stołu i dalej- grubej kreski, prywatyzacji ubeckiej itd.) Po prostu w tym syndromie trzeba przyjąć całą propagandę bez wyjątku za prawdę, choćby nie wiem co się działo. Każde wyłamanie się któregoś z misternie skleconych elementów zagraża stabilności całego światopoglądu a to może mocno zaboleć. Będą pojawiać się kolejne i kolejne pytania...
    Pierwsza opcja jest zrozumiała- broni się tej wizji świata ze względu na korzyści osobiste. Natomiast opcja druga podpada pod chorobę psychiczną...
    Teraz odnośnie Korwina, KNP, Ruchu Narodowego i innych formacji antyustrojowych- zwolennikom tych grup nie można zarzucić popierania ich ze względu na korzyści osobiste gdyż te partie nie jadą na dotacjach z budżetu a do tego KNP chce likwidacji koryta. Dysonanse poznawcze też nie wchodzą w grę, gdyż nawet jeśli były to zostały przełamane poprzez uznanie udokumentowanych faktów za prawdę (Bolek-okrągły stół-kradzież OFE-napaść na Irak i Afganistan-więzienia CIA itd).
    Na swoim przykładzie mogę stwierdzić, że popieram KNP tylko i wyłącznie ze względu na potrzebę radykalnych reform w kraju nad Wisłą. Nie chcę widzieć upadku Polski, nowych rozbiorów, nie chcę emigrować z powodu braku perspektyw, nie chcę tej biurokracji, kolesiostwa, układów, przekrętów, wyniszczających podatków, bezrobocia, faworyzowania grup inwalidzkich, głodowych pensji- ogółem odrzucam w całości kłamstwo założycielskie III RP i jego wszystkie konsekwencje.
    Ostatnio edytowane przez Zakapior-san ; 18-11-2014 o 14:11

Strona 64 z 127 PierwszyPierwszy ... 1454626364656674114 ... OstatniOstatni