Niedawno wróciłem do Rome II - steam pobrał i zainstalował mi Emperor Edition, teraz wersja gry to 2.0.0 z dodatkowym numerem 14901.601442
Czy to najnowsza wersja gry? Mam na myśli czy jest tu zawarty ostatni wydany patch 15, bo już się pogubiłem...
Niedawno wróciłem do Rome II - steam pobrał i zainstalował mi Emperor Edition, teraz wersja gry to 2.0.0 z dodatkowym numerem 14901.601442
Czy to najnowsza wersja gry? Mam na myśli czy jest tu zawarty ostatni wydany patch 15, bo już się pogubiłem...
Tak, to najnowsza wersja.
Si vis pacem, para bellum
"Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości"
Z nowym DLC dojdzie trochę zmian:
http://wiki.totalwar.com/w/Total_War_ROME_II:_Patch_16
寧我負人,毋人負我。
曹操
Nacje na multi zostały wzmocnione przez dodanie im od 1-3 już istniejących jednostek najemnych.
Śmierć to Twoje przeznaczenie.
A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.
KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.
Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.
Patch ten wg mnie wyszedł na dobre zarówno dla graczy singleplayer, jak i dla multiplayer. Łowcy z długimi łukami w końcu mają 150 zasięgu (wreszcie gra Galami ma sens), dodanie najemników dla frakcji wzmocniło je na multiplayer, evocati w końcu drożsi, ale o 10 zaledwie sztuk złota. Procarze rodyjscy tańsi o 10
Patrząc na tę stronę:
http://wiki.totalwar.com/w/Total_War...I:_Patch_Notes
CA zapowiada, że to jeszcze nie koniec i zapewne uraczy nas jeszcze jakimiś DLC frakcyjnymi. Jak myślicie, jakie to będą DLC frakcyjne? Czy Numidia, Persja lub Saba będą dostępne? A może jakieś inne frakcje przygotuje dla nas CA
PS. Czy wam też skoczyły FPS'y? Przed 16-tym patchem miałem 35 FPS w R2 na niskich, a teraz aż 42-45 FPS jest.
Ostatnio edytowane przez Arroyo ; 21-11-2014 o 09:42
Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
"Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo
Też mam takie wrażenie. Poza tym szybciej mi wczytuje, co wyprostowało sytuację po poprzednim patchu gdy w kampanii po krokach AI miałem 10 sekundową przymusową pauzę...
"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
"Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
"Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II
Wszystko ładnie pięknie ale dzisiaj steam odmawia współpracy...
Spoiler:
U mnie działa bez zarzutu. Rano przed wyjściem pyknąłem parę tur, teraz wróciłem także parę i nie odczułem żadnych problemów ze steamem.
Czy mi się wydaje, czy faktycznie poprawili AI bitewne? Nadal wygrywam w singlu, to nie sztuka wygrać z kompem... ale z o wiele większymi stratami niż przed tym patchem. No chyba, że po prostu nie umiem dobrze grać Marsylią![]()
A u mnie wczoraj w nocy przestali atakować z oblężonego obozu. Ciekawe czy teraz na powrót nie będzie AI wychodzić, czy w końcu oblicza szanse i od tego zależy.![]()
"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
"Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
"Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II