Strona 131 z 132 PierwszyPierwszy ... 3181121129130131132 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 301 do 1 310 z 1312

Wątek: Patche - temat zbiorczy

Łowczy Awatar mardar282
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Otrzymał 7 podziękowań w 5 postach
    tak ale to mody typowo graficzne plus 4 tury, natomiast nie wiedziałem że amber to bursztyn, upss , tak naprawdę w Hiszpanii powinny być kopalnie srebra, to one dawały Kartagińczykom dochód i jedyne tak naprawdę źródło dochodu dla najemników, ale dziekuję za odp,pozdrawiam

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Wczoraj pobrałem sobie tą bętę i to naprawdę będzie kapitalna sprawa. Podczas gry zdobyłem z surowców żelazo. Następnie udałem się tą armią na innego wroga do innej prowincji i dopiero przed samą walką ulepszyłem uzbrojenie (po mojej stronie granicy). hehehe

Zmiany bonusów też wyglądają ciekawie. Ateny (doświadczenie dla statków i dochód z kultury) i Syrakuzy (technologia i dochód z kultury) wreszcie się różnią. Co prawda nie pamiętam teraz nowego bonusu Epiru (+20% do dochodu małych miast i dodatni ład/+4/ za kulturę grecką) ale jest najlepszy z greków. Scytowie dostali nowy +25% do zapasu strzał, teraz już nawet harcowników nie będzie trzeba.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Zamierzam kupić Total War: Rome II - Edycja Cesarska i chciałbym wiedzieć ile będzie ważył patch.

Cześnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    46
    Otrzymał 25 podziękowań w 19 postach
    Edycja cesarska zawiera patche, które wypuszczono do jej wydania (chyba 15). Tzn pobierzesz chyba tylko jeden patch, który ukazał się później, małe hotfixy i ewentualnie betę tego nowego patcha (jeśli chcesz). Wydaje mi się, że powinieneś się zamknąć w max 2 GB, ale może niech ktoś jeszcze się wypowie.

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    http://wiki.totalwar.com/w/Total_War_ROME_II:_Patch_17

Patch wyszedł dzisiaj - oto lista zmian dla tych, co nie mieli okazji testować betę.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

6. Użytkownicy którzy uznali post Arroyo za przydatny:

Stolnik Awatar marko1805
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    31
    Otrzymał 121 podziękowań w 78 postach
    Mam nadzieję , iż to już ich ostatnia łatka. Tylko utrudniają prace moderom, a nic specjalnie już nie poprawią. Po ich ostatnim dziele nie działa świetny mod manager Mitcha .
    https://picasaweb.google.com/lh/photo/nozvxNxHhuIVK9-6uWBM2RcxicG_SBK_B29mfu3dapE?feat=directlink

Si vis pacem, para bellum

"Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości"

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Gdzieś pisałem że ten pacz to kolejne ułatwianie rozgrywki.
    - Brak ujemnych cech nacji - Co prawda niektóre były zrobione tylko tak by były.
    - Surowce - Zwiększają znaczenie regionów je posiadających zwłaszcza "zboże". Teraz bardziej opłaca się grać na modłę barbarzyńską czyli podbić całą mapę niż bawić się w sojusze i handel (by uciec przed korupcją). Połączenie nadwyżek jedzenia + globalnego ładu + procentów do gospodarki + maksymalne podatki spokojnie równoważy karę z wynikającą korupcji (tu muszę jeszcze sprawdzić na bardzo trudnym).
    a) Zboże daje teraz jedzenie za wszystkie regiony. Wzór to poziom miasta ze zbożem razy ilość wszystkich posiadanych regionów + następne miasto ze zbożem (poziom miasta * wszystkie posiadane regiony). Dwa lub trzy regiony ustawiają całe państwo.
    b) Konie, drewno i żelazo - pozwalają globalnie na wszystkich naszych ziemiach ulepszać jednostki. Garnizony miast ulepszane są automatycznie.
    c) X - surowce zwiększające ład globalnie na poziom miasta.
    d) y - Surowce dające globalne premię gospodarcze (Oliwka, złoto).

Dzięki surowcom zwiększona została wydajność państw dużych, tylko jest to ulepszenia z którego korzystać będzie człowiek, ponieważ SI nie ma swoje bonusy.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Krwawy Kardynał Awatar Samick
    Tournaments Joined
    9
    Tournaments Won
    1
    Podziękował
    171
    Otrzymał 427 podziękowań w 262 postach
    Minusy nie zniknęły. Przynajmniej te za niechęć kulturową, wystarczy wejść w okno dyplomacji, a zobaczymy różne wartości.

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Cytat Zamieszczone przez ituriel32 Zobacz posta
    Gdzieś pisałem że ten pacz to kolejne ułatwianie rozgrywki.
    - Surowce - Zwiększają znaczenie regionów je posiadających zwłaszcza "zboże". Teraz bardziej opłaca się grać na modłę barbarzyńską czyli podbić całą mapę niż bawić się w sojusze i handel (by uciec przed korupcją). Połączenie nadwyżek jedzenia + globalnego ładu + procentów do gospodarki + maksymalne podatki spokojnie równoważy karę z wynikającą korupcji (tu muszę jeszcze sprawdzić na bardzo trudnym).
    a) Zboże daje teraz jedzenie za wszystkie regiony. Wzór to poziom miasta ze zbożem razy ilość wszystkich posiadanych regionów razy + następne miasto ze zbożem (poziom miasta * wszystkie posiadane regiony). Dwa lub trzy regiony ustawiają całe państwo.
    b) Konie, drewno i żelazo - pozwalają globalnie na wszystkich naszych ziemiach ulepszać jednostki. Garnizony miast ulepszane są automatycznie.
    c) X - surowce zwiększające ład globalnie na poziom miasta.
    d) y - Surowce dające globalne premię gospodarcze (Oliwka, złoto).
    To wyjaśnia, skąd w mojej kampanii Egiptu jest aż 1050 nadwyżki żywności
    Tak z innej beczki - z ciekawości postanowiłem zerknąć na te plusy nacji w menu gry i oto, co zauważyłem:

Najlepsze jest to, że żadnych modów nie mam - ot CA spaprała zapewne robotę.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Po paczu (bawiłem się w becie) moje pierwsze kroki kieruję albo na Egipt albo do Dacji i Ponanni.
    Dzięki czemu mam np. 2 (poziom miasta) * 15 regionów + 2 (poziom miasta) * 15 regionów co daje 60 jedzenia (dwa regiony ze zbożem ulepszone do drugiego poziomu).
    Po zdobycie choć jednego zboża można spokojnie przerobić kilka portów rybackich i farm na te od przemysłu.

Ogólnie gospodarka na przemyśle zyskała jeszcze bardziej, handel w sumie został na takim samym poziomie, zaś rolnictwo chyba zostało osłabione i to bardzo (ale tu muszę jeszcze posprawdzać).

Po Kolchidi mam w planach nomadów i zobaczymy hodowlę. Można zrobić konkurs kto wykręci najwięcej nadwyżki jedzenia.

Strona 131 z 132 PierwszyPierwszy ... 3181121129130131132 OstatniOstatni