Strona 438 z 636 PierwszyPierwszy ... 338388428436437438439440448488538 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 371 do 4 380 z 6354

Wątek: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej

Podkomorzy Awatar Zakapior-san
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    21
    Otrzymał 33 podziękowań w 17 postach
    Wykaż mi że w Polsce jest reżim
    Piner, Twój poziom jest tak niski, że nie warto się nad tym rozczulać. Drugi raz nie będę odsyłał do tego samego...
    czemu jako zwolennik demokracji popierasz partię antydemokratyczną.
    Zabawne ale ostatnio ta partia antydemokratyczna jako jedyna (oprócz RN) broniła standardów demokratycznych... Pozostałe jakoś nie bardzo się przejęły cyrkiem wyborczym. Wiem, że i tak nie widzisz tego paradoksu. No cóż, taka mądrość etapu.
    Ale, mimo tego umożliwiono im start i udział w wyborach? Tak czy nie?
    Nie dość, że przyznają sobie kasę na kampanie wyborcze to jeszcze zapraszają tylko siebie do telewizji i zakładają ciszę medialną nad realną opozycją. Na tej samej zasadzie startuje w wyborach opozycja w Rosji.
    Wielu to Was na tych marszach jednak nie było
    Wierząc "wolnym" mediom marsze były tylko w Krakowie i Warszawie i to po kilkadziesiąt osób...
    Chyba tylko naczelnik wioski Eskimosów nie jest skorumpowany.
    No widzisz, w przeciwieństwie do Ciebie u mnie nie ma przyzwolenia na korupcję. Trochę inny kręgosłup moralny.
    Ze skrajności w skrajność - od Korwina Krula do komunisty. (zaczynam to powoli odbierać jako trollowanie)
    Vice Versa- tylko troll może tak zajadle bronić systemu pomimo (jak mawiał klasyk) "oczywistych oczywistości".
    Kolejne fałszerstwo wyborcze wyszło na jaw. I dziwnym trafem znowu w roli głównej PSL:
    http://www.tvn24.pl/ponad-130-tys-gl...,491430,s.html
    Ale to oczywiście tylko kolejny zbieg okoliczności...

Nie obrażamy użytkowników. Upominam ustnie, a jeżeli usuniesz ponownie tą notatkę możesz liczyć na coś innego. Pampa

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez Zakapior-san Zobacz posta
    Zabawne ale ostatnio ta partia antydemokratyczna jako jedyna (oprócz RN) broniła standardów demokratycznych... Pozostałe jakoś nie bardzo się przejęły cyrkiem wyborczym. Wiem, że i tak nie widzisz tego paradoksu. No cóż, taka mądrość etapu.
    Zabawne? Nie sądzę. Bardziej widzę tu hipokryzję. Ludzie, którzy na co dzień twierdzą, że demokracja nie jest dobrym ustrojem, startują w w nich, a potem, gdy amnezja na temat systemu liczenia głosów minęła, idą rozdzierać szaty i jej bronić. Paradoks? Nie sądzę, ile bardziej chęć zbicia kapitału politycznego. Korwin mógłby się w końcu zastanowić czy ma bronić demokracji i jej zasad czy też ją obalić i wprowadzić własne zasady.

W Kosowie spełniały standardy?
    O ile dobrze pamiętam, przypatrywały się im ekipy z różnych krajów, które miały patrzeć na ręce władzy by nie dochodziło do fałszerstw. Na Krymie jakoś nikt nie zaprosił takich ekip, ba nawet nie było przedstawicieli władzy ukraińskiej, jako strony zainteresowanej.
    Jeżeli uznajesz wybory na Krymie za legalne to tym bardziej za legalne powinieneś uznać te w Polsce.

Nie dość, że przyznają sobie kasę na kampanie wyborcze to jeszcze zapraszają tylko siebie do telewizji i zakładają ciszę medialną nad realną opozycją. No no... pragnę przypomnieć, że na tej samej zasadzie startuje w wyborach opozycja w Rosji.
    Pragnę Ci przypomnieć, że w Polsce nikt nie zniknął z powodu, że startuje w jakiś wyborach, nie było form zastraszania, nie było pobicia członków opozycji. Po drugie - nikt nie broni RN czy KNP czerpać z pieniędzy państwowych, po trzecie - zawsze mogliście zorganizować własną debatę publiczną.

Wierząc "wolnym" mediom marsze były tylko w Krakowie i Warszawie i to po kilkadziesiąt osób...
    No tak, nic innego się nie działo i telewizja miała latać i relacjonować każdy możliwy marsz. Zawsze pozostaje internet by dowiedzieć się gdzie odbywały się marsze.

No widzisz, w przeciwieństwie do Ciebie u mnie nie ma przyzwolenia na korupcję. Trochę inny kręgosłup moralny.
    Jak rozumiem sklonujesz się i staniesz nad każdym patrząc mu na ręce czy nie bierze łapówki. Tobie pozostaje wierzyć, że dojście do władzy określonych ludzi wykreśli pojęcie korupcji z życia politycznego. Ja w przeciwieństwie do Ciebie jestem realistą, nie wierzę w bajki i nie patrzę na świat przez różowe okulary.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    21
    Zabawne? Nie sądzę. Bardziej widzę tu hipokryzję.
    No widzisz- mi też to przypomina hipokryzję- hipokryzję władz rzekomo broniących demokracji a głuchych na ewidentną kpinę z tejże demokracji. Na kogo wyszedł Komorowski grzmiący o "odmętach szaleństwa" w kierunku kwestionujących wybory i że "nic się nie stało" a potem całe PKW podało się do dymisji? To wreszcie jest problem czy go nie ma a jeśli nie ma to dlaczego PKW poszło na emerytury? Druga hipokryzja to PIS, który odciął się od protestów KNP/RN a gdy się skończyły zapowiedział własną manifestację przeciw fałszerstwom na 13 grudnia.
    Jeżeli uznajesz wybory na Krymie za legalne to tym bardziej za legalne powinieneś uznać te w Polsce.
    Nie uznaję ani Kosowskich, ani Krymskich ani Polskich. W każdych kto inny załatwiał swoje interesy przy pomocy oszustwa.

Ps: Zastanawiam się, dlaczego nie podejmujesz wogóle polemiki z kilkoma linkami traktującymi o fałszerstwach, które tu wstawiłem. Dysonans poznawczy?

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    No widzisz- mi też to przypomina hipokryzję- hipokryzję władz rzekomo broniących demokracji a głuchych na ewidentną kpinę z tejże demokracji. Na kogo wyszedł Komorowski grzmiący o "odmętach szaleństwa" w kierunku kwestionujących wybory i że "nic się nie stało" a potem całe PKW podało się do dymisji? To wreszcie jest problem czy go nie ma a jeśli nie ma to dlaczego PKW poszło na emerytury? Druga hipokryzja to PIS, który odciął się od protestów KNP/RN a gdy się skończyły zapowiedział własną manifestację przeciw fałszerstwom na 13 grudnia.
    PKW podało się do dymisji nie z powodu fałszerstwa, bo takich rzeczy nie da się wyeliminować tylko z powodu wadliwego sytemu i czasu, który musiał upłynąć nim podali oficjalne wyniki.
    A co miał zrobić Komorowski? Wyjść i powiedzieć, że należy przeprowadzić kolejne? Może od razu po tych?

Nie uznaję ani Kosowskich, ani Krymskich ani Polskich. W każdych kto inny załatwiał swoje interesy przy pomocy oszustwa.
    Czyli wybory istota demokracji są złe, skoro przy każdych ktoś załatwia coś dla siebie przy pomocy oszustwa?

Ps: Zastanawiam się, dlaczego nie podejmujesz wogóle polemiki z kilkoma linkami traktującymi o fałszerstwach, które tu wstawiłem. Dysonans poznawczy?
    Po prostu mi się nie chce ani też nie widzę powodu by prowadzić polemiki. Jeżeli miałbym komentować każdy link nie starczyłoby mi fizycznie czasu na to.

Porównanie wyborów 2010 i 2014:
    Spoiler: 

Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Stolnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    3
    Otrzymał 30 podziękowań w 21 postach
    Nie uznaję ani Kosowskich, ani Krymskich ani Polskich
    Nie wnikam w dwa pierwsze, ale skoro nie uznajesz Polskich dla mnie to znaczy, że po prostu nie uznajesz demokracji, czy tak? Na to wychodzi.

tylko troll może tak zajadle bronić systemu pomimo "oczywistych oczywistości"
    Jaki system? System to miałeś 1945 - 1989, teraz mamy wolną Polskę, wolny wybór, wolność wyznania, głosu itd a to Ty tutaj szukasz spisku i to jest to co mnie rozśmiesza.
    Szanuj swój język - Mów po POLSKU!

6. Użytkownicy którzy uznali post Gaius Julius za przydatny:

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    "Utylizują", a potem po latach znajdziemy w jakimś magazynie, albo płytko pod ziemią na opuszczonym PGR-ze... Oczywiście firmy już dawno nie będzie.
    http://www.tvn24.pl/toksyczne-odpady...,491616,s.html

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Szambelan Awatar adriankowaty
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    375
    Otrzymał 39 podziękowań w 32 postach
    Do diabła! Tak ma wyglądać kapitalizm?! Dziękuję! Tą firmę trzeba zgłosić do trybunału w Hadze! Nie będzie nam jakiś Salwador Śląska zatruwał! Tym bardziej się wkurzam, że mieszkam niedaleko i nie chcę mijać smrodowni!
    http://forum.totalwar.org.pl/image.php?type=sigpic&userid=5038&dateline=1420376  708
    "Wolność, Równość, Braterstwo lub Śmierć!"
    Hasło przewodnie rewolucjonistów z 1789.

Stolnik Awatar Piner
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    316
    Otrzymał 124 podziękowań w 97 postach
    Zakapior-san: Twoja reakcja i próba obrazy względem mej osoby utwierdzają mnie tylko w przekonaniu że nie masz racji, i kończą ci się argumenty na obronę chorej teorii o reżimie III Rzeczypospolitej gdyż w tym samym poście przedstawiłem cechy wrogiego systemu a ty to zlekceważyłeś i nie podałeś przykładów.

Co do zaśmiecania Śląska to proponuję wysłać śmieci z powrotem do Salwadoru z paroma bombami smrodowymi. A na poważnie to powinny być jakieś kary za coś tak wstrętnego i to nie tylko od Unii ale od samej Polski.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    21
    Do diabła! Tak ma wyglądać kapitalizm?! Dziękuję! Tą firmę trzeba zgłosić do trybunału w Hadze! Nie będzie nam jakiś Salwador Śląska zatruwał! Tym bardziej się wkurzam, że mieszkam niedaleko i nie chcę mijać smrodowni!
    "Utylizują", a potem po latach znajdziemy w jakimś magazynie, albo płytko pod ziemią na opuszczonym PGR-ze... Oczywiście firmy już dawno nie będzie.
    No i co się spinacie. Przecież nie od dziś wiadomo, że mamy być śmietnikiem Europy i Świata. Typowe w kraju neokolonialnym.
    Zakapior-san: Twoja reakcja i próba obrazy względem mej osoby utwierdzają mnie tylko w przekonaniu że nie masz racji, i kończą ci się argumenty na obronę chorej teorii o reżimie III Rzeczypospolitej gdyż w tym samym poście przedstawiłem cechy wrogiego systemu a ty to zlekceważyłeś i nie podałeś przykładów.
    Ogarnij się wreszcie człowieczku. Dobrze. Masz tu po raz drugi definicję reżimu:
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Re%C5%BCim_polityczny
    Reżim polityczny – ogół metod, którymi posługuje się władza państwowa w stosunkach z ludnością, a także zasady, jakimi się ona kieruje w tych stosunkach.
    Stanowi istotny element składowy formy państwa. W jego skład wchodzą też metody działania partii politycznych, ich stosunki z władzą państwową, zasady funkcjonowania innych ważnych organizacji społecznych.
    Biorąc pod uwagę stosunki władzy państwowej i społeczeństwa w procesie rządzenia wyróżnia się trzy zasadnicze reżimy:

Współczesna nauka polityczna wyróżnia niekiedy pośredni pomiędzy demokratycznym a autorytarnym, reżim anokratyczny.
    W politologii pojęcie reżimu politycznego nie jest wartościujące, służy jedynie określeniu zasad, reguł gry politycznej i zależności pomiędzy podmiotami polityki. Czasem jest utożsamiane z systemem politycznym. W istocie obejmuje ono wszystkie instrumenty regulujące stosunki w państwie.
    Innymi słowy czy będę nazywał III RP reżimem demokratycznym czy anokratycznym, cały czas będzie reżimem. Skoro już wyjaśniło się termin łopatologicznie to możesz spokojnie oddalić się z podkulonym ogonem i nie zawracać mi więcej czterech liter.
    Pana Moderatora proszę o walenie ostrzeżeniami jeśli Piner znowu wyskoczy mi z tekstem, że coś nie wyjaśniłem i nie mam prawa pisać o reżimie III RP. Chyba dość już tego trollingu i wklejania kilka razy tej samej definicji. Bez odbioru.

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Cytat Zamieszczone przez adriankowaty Zobacz posta
    Juz mi kaktus urosnie na dloni jak uwierze ze rolniczy Salwador sam wyprodukowal te 100 ton diabli wiedza czego.Mozesz jednak smialo pobawic sie w Don Kichota i pozwac na poczatek polskie przedsiebiorstwo a pozniej placowke dla ktorej jest podwykonawca 'brudnej roboty":

http://www.sarpi.pl/
    http://www.veoliaenvironmentalservices.co.uk/

To dobrze ze ktos dal cynk i doniosl mediom o tym transporcie.Moze to troska o ludzi lub chec wzbudzenia sensacji albo i nawet dzialnie przeciwko konkurencji?W tym kraju nie takie rzeczy sie przemieszczaly:
    http://www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/...STOK/120309668

Jednak z optymizmem mozna patrzec w przyszlosc gdyz z pewnoscia bedzie swietlana dzieki radioaktywnemu promieniowaniu nadciagajacemu z UE:
    http://www.niedlaatomuwlubiatowie.pl...aktywnych.html

Cytat Zamieszczone przez Pampa Zobacz posta
    A za PRL mieliśmy długi i nic w zamian.
    Co Gierek sie zadluzyl i pobudowal to "styropian" sprywatyzowal

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

12. Użytkownicy którzy uznali post Nezahualcoyotl za przydatny:

Strona 438 z 636 PierwszyPierwszy ... 338388428436437438439440448488538 ... OstatniOstatni