Strona 234 z 330 PierwszyPierwszy ... 134184224232233234235236244284 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 331 do 2 340 z 3294

Wątek: Filmy

Stolnik Awatar Baal-Melkart
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Otrzymał 14 podziękowań w 12 postach
    Cytat Zamieszczone przez Gajusz Mariusz Zobacz posta
    @Baal-i tak wrócę do wieku dziecięcego i pobiegnę do kina. Do tej pory kupuję co lepsze pozycje z księgarni i kolekcje DVD.
    Dinomania, też to miałem . Szkoda tylko, że głównym zagrożeniem w najnowszej części ma być genetycznie modyfikowany dinozaur. To mi się nie podoba. Był Tyranozaur, Deinonychy i Spinozaur. Dlaczego nie wzięto tym razem, no nie wiem - Giganotozaura na przykład, tylko postawiono na jakiś genetyczny wynalazek?

Robocopa obejrzałem dość przypadkowo i nie odbiegał poziomem zbytnio od klasycznych wersji, które jakoś mnie nie powaliły.
    Pewnie dlatego nie uznałeś remake'u za herezję jak większość fanów pierwszego Robo . Mi się nie podobał, nie ten klimat co w pierwowzorze.

Na najnowsze Gwiezdne Wojny też czekam:

Żeś Jeden Święty jest, uznałem ciebie, Mazda-Ahuro,
    Gdy Dobra Myśl zeszła raz ku mnie,
    Bym głośno wyrzekł, co Myśl mówi Cicha, Najlepsza:
    u Kłamców licznych nie szukaj pochwały,
    Bo każdą Cnotę wrogiem ci uczynią.

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    No, właściwie w poprzednich częściach to one wszystkie były tworem genetycznych modyfikacji (dodanie brakujących fragmentów genotypem żab jeśli dobrze pamiętam ). Na mnie największe wrażenie z trailera zrobił pliozaur. Poza tym zwykłe dinozaury niestety mogłyby być nudne dla szukających wrażeń młodych kinomaniaków, a twórcy zapewne tą kategorię wiekową uznali za target jeśli chodzi o przychody.

Robocop-zgadzam się. Wśród rówieśników byłem heretykiem także przy Stars Wars. Normalnie mnie nudziły. O epizodach I-III nawet nie wspomnę...

Dziś obejrzałem Epicentrum (Into the storm). Nieodparcie przychodzi skojarzenie z Twister. Mamy łowców burz, problemy rodzinne itd. Widać jednak że minęło 18 lat. Wszystkiego mamy naj, naj, naj. Fragmenty katastroficzne zadowolą wybrednych w tej materii. Mnie cieszy widok bohatera pierwszego sezonu Stricke Back Richarda Armitage (dopiero dzisiaj zajarzyłem że widziałem go w Hobbicie jako Thorina Dębową Tarczę!). Mamy mnóstwo scen "kręconych z ręki" bohaterów co ma zapewne dodać dramatyzmu , ale tak nie jest. Nawet powoli irytują. Mamy też typowych buraków (cebulaków-tak chyba teraz się mówi?) z prowincji kręcących tornado dla wrzucenia na YT. Ogólnie film do obejrzenia. Kilka (a nawet dużo więcej) scen urągających prawom fizyki pominę milczeniem, bo w jakim filmie katastroficznym ich nie ma?

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Stolnik Awatar Baal-Melkart
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1
    Otrzymał 14 podziękowań w 12 postach
    No, właściwie w poprzednich częściach to one wszystkie były tworem genetycznych modyfikacji (dodanie brakujących fragmentów genotypem żab jeśli dobrze pamiętam ). Na mnie największe wrażenie z trailera zrobił pliozaur. Poza tym zwykłe dinozaury niestety mogłyby być nudne dla szukających wrażeń młodych kinomaniaków, a twórcy zapewne tą kategorię wiekową uznali za target jeśli chodzi o przychody.
    Tak chyba było, ale chodziło tylko o uzupełnienie brakujących fragmentów DNA, czy jakoś tak. Tutaj mówi się wprost o jakiejś "hybrydzie", nowym dinozaurze. Ale poczekamy, zobaczymy. Ciekawe też, czy wszędzie będziemy mieli CGI, czy w starym stylu będzie też trochę tego:

https://www.youtube.com/watch?v=jAzQr3Ml0UI
    Żeś Jeden Święty jest, uznałem ciebie, Mazda-Ahuro,
    Gdy Dobra Myśl zeszła raz ku mnie,
    Bym głośno wyrzekł, co Myśl mówi Cicha, Najlepsza:
    u Kłamców licznych nie szukaj pochwały,
    Bo każdą Cnotę wrogiem ci uczynią.

Cześnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 6 podziękowań w 4 postach
    Cytat Zamieszczone przez Baal-Melkart Zobacz posta
    Szkoda tylko, że głównym zagrożeniem w najnowszej części ma być genetycznie modyfikowany dinozaur. To mi się nie podoba. Był Tyranozaur, Deinonychy i Spinozaur. Dlaczego nie wzięto tym razem, no nie wiem - Giganotozaura na przykład, tylko postawiono na jakiś genetyczny wynalazek?
    Moim zdaniem to naturalna kolej rzeczy, wyeksploatowali już najbardziej imponujące okazy, więc muszą kombinować by jakoś je "przebić". Spinozaur w trzeciej części był już sygnałem, że T-Rex się opatrzył i znudził, a w kolejnej częsci każdy z dużych karnozaurów dla wielu osób i tak byłby tylko kolejnym tyranozaurem. Jakiego potwora by nie wymyślili, zawsze to jakieś zaskoczenie i jednak coś nowego.

Poza tym zwykłe dinozaury niestety mogłyby być nudne dla szukających wrażeń młodych kinomaniaków, a twórcy zapewne tą kategorię wiekową uznali za target jeśli chodzi o przychody.
    Sądzę, że to nie tylko o tą grupę wiekową chodzi, generalnie widza trzeba czymś zaskoczyć i zaciekawić, dać coś nowego, bo ile razy można tłuc tego samego kotleta?

Podkomorzy Awatar Dagorad
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    5
    Otrzymał 87 podziękowań w 65 postach
    Ogólnie nie jestem fanem Star Wars. Film z pewnością obejrzę ale raczej z pełną świadomością że chce zobaczyć trochę efektów specjalnych i nawalanki. Śmieszy mnie trochę płacz jak psują uniwersum, jak skomplikowany i ciekawy świat ma zostać skalany sztampową historią. No ale ja na ponoć fascynującej i porywającej starej trylogii podajże zasnąłem, a uniwersum i fabuła wydają się być mi chwilami wręcz parodią (armia imperium niepotrafiąca strzelić do stworzeń z inteligencją małp itd.).

Ten czerwony mieczyk jest świetny, zastanawiam się ile ktoś musiał wypić żeby go wymyślić. Z drugiej strony to chyba jedyne co w tym trailerze mogło przyciągnąć uwagę więc może ktoś całkiem nieźle wykombinował, a ostatecznie i tak to wytną pokazując fanom jacy to oni prospołeczni.
    http://repostuj.pl/img/upload/20141128190141uid2518.jpeg

http://i.imgur.com/q1cOST1.png
    http://i.imgur.com/ZbQnfG8.jpg

Holy Father Awatar Volomir
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Otrzymał 265 podziękowań w 166 postach
    Co do Jurajskiego Parku, to jestem zawiedziony. Już w poprzedniej części zaczęli kombinować z jakimiś "wymyślnymi" dinozaurami ale nowy, zmutowany gatunek to dla mnie trochę przesada. Tak, tak, czaje że trzeba przyciągnąć widzów, ale umówmy się, ostatnie części były po prostu słabe, dlatego nie osiągały jakiegoś wielkiego sukcesu No ale zobaczymy, może jednak mnie zaskoczą?

Co do SW to czekam z niecierpliwością! Kocham uniwersum SW i każda kolejna część (ewentualnie gra cRPGie) budzi moje wielkie zainteresowanie. To co wymienia Dagorad to raczej naleciałości lat w jakich były kręcone Wojny. To samo się tyczy laserów, które dziś wyglądają raczej śmiesznie, a wtedy fascynowały wszystkich. Natomiast samo uniwersum jest bardzo rozbudowane i nie mowy o jakiejkolwiek parodii. Miecz oczywiście uważam za trochę przekombinowany ale cóż zrobić.

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Nowy JP wygląda jak odświeżenie starego zapleśniałego obiadu, zdjęcie z niego pleśni, odgrzaniem go by podać go na stół udekorowany ziołami oraz masa przypraw by zabić zapach zepsucia. Trailer filmu kojarzy się mi z rewelacyjną pierwszą częścią - podobne motywy - park, dzieci, scena z murzynem przypomina mi na myśl scenę z raptorami, gdy na jednego z nich polował myśliwy. Odwraca się a tu.. a kuku. Znów mamy ucieczkę jednego z dinozaurów lub znów nawet wszystkich. Zresztą jak to się ma do poprzednich części? Przecież wyspa na której był pierwszy park została zamknięta i nikt nie mógł tam się dostać bez zgody najwyższych władz. A teraz znów mamy motyw parku. Jednym słowem nowe efekty specjalne, stare motywy, które mają przyciągnąć kasę. Żenada.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Cześnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 6 podziękowań w 4 postach
    Cytat Zamieszczone przez Volomir Zobacz posta
    Tak, tak, czaje że trzeba przyciągnąć widzów, ale umówmy się, ostatnie części były po prostu słabe, dlatego nie osiągały jakiegoś wielkiego sukcesu
    Zgadzam się całkowicie, ale też trzeba jasno powiedzieć, że filmy z potworami w roli głównej w zasadzie nie nadają się do budowania trylogii czy jeszcze dłuższych serii, bo za drugim razem wszyscy już wiedzą, czego się spodziewać. Pierwszy JP to było coś zupełnie nowego i zaskakującego, ale ile razy można mielić ten sam schemat? Ta seria zaczyna mi trochę przypominać Obcego - pierwszy to zupełnie coś nowego i zaskakującego, drugi to nawalanka, żeby było efektowniej niż w pierwszym, trzeci stara się powrócić do idei pierwszego (chociaż w przypadku Obcego wyszło to nieporównywalnie lepiej), a w czwartym kombinujemy z jakimiś hybrydami, mutantami itd.

Podczaszy Awatar Mopek
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    12
    Otrzymał 12 podziękowań w 10 postach
    Również czekam na SW. Stawiam na to, że będzie to dobra produkcja. Może uniwersum znów się ożywi i zdobędzie fanów. No po prostu nie mogę się doczekać.
    Jurrasic Park - tą serią w ogóle nie jestem zainteresowany. Prawdę mówiąc nie widziałem żadnej części i nie zanosi się na to by coś się zmieniło

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Na raty, ale w końcu obejrzałem do końca Raid 2: Infiltracja. Ja nie jestem entuzjastą filmów typu "szyba noga, szybka ręka, zabili go i uciekł" a bohater wraz z 50 kopnięciem w głowę robi się nie do pokonania. Połowa scen w takich filmach powinna się kończyć tak

ale gdzie zatrudnili by choreografów walk?
    Raid był tym wyjątkiem który mnie zainteresował. Kto oglądał to wie, dodam tylko że ogromnym dla mnie plusem był fakt że akurat z ludów Azji Indonezyjczycy mają dla mnie rozróżnialne twarze na pierwszy rzut oka. Drugiej części się trochę obawiałem. Mamy tu dokładnie dalszy ciąg akcji. I bardzo dobrym pomysłem było wyjście akcji "na miasto" a nie powielenie pomysłu z jedynki i uwięzienie bohaterów i fabuły do bloku-twierdzy. To się sprawdziło, ale na jeden raz. Jeszcze jedno rzuca się w .. uszy. Świetnie dopasowany podkład muzyczny. Kolejne walki to typowy kolejny level z podnoszonym poziomem trudności. Szczególnie ostatnie pół godziny. Jednak ciągle to jest zjadliwe choć akurat nie polecałbym jeść obiadu w trakcie seansu. To nie byłoby dobrym pomysłem. Podsumowując-jak rzadko kontynuacja dorównuje pierwszej odsłonie i szczerze polecam! I jeszcze jedno. Ostatnie słowa we filmie padające z ust bohatera: "mam już dość" za jakieś 3 lata okażą się mijać z prawdą.

Edit
    Nie pamiętam kiedy ostatnio oglądałem coś Woody Allena. Przyznaję, że nazwiska aktorów, a nie reżysera spowodowały że sięgnąłem po Sen Kasandry. Tragedia grecka rozgrywająca się we współczesnym świecie. Brytyjski klimat i akcent aktorów nadaje do tego szekspirowski posmak. Ewan i Colin na swoim poziomie, znakomity Tom Wilkinson w roli wuja. Jeden wielki moralniak.

Monica dziewczyną Bonda? Mimo że sam jestem pod jej urokiem od lat, to co najmniej 20 lat za późno!
    Ostatnio edytowane przez Gajusz Mariusz ; 04-12-2014 o 19:42

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Strona 234 z 330 PierwszyPierwszy ... 134184224232233234235236244284 ... OstatniOstatni