Strona 447 z 636 PierwszyPierwszy ... 347397437445446447448449457497547 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 461 do 4 470 z 6354

Wątek: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej

Podkomorzy Awatar Zakapior-san
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    21
    Otrzymał 33 podziękowań w 17 postach
    Chochlik, odpowiem na tego idiotycznego posta pełnego kłamstw i przeinaczeń po powrocie z urlopu. Masz parę dni na jego edycję oraz poszukanie odpowiedzi na pytania, które zadałem. Ciao

Zbanowany
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Panowie, przestańcie się kłócić. Wprawdzie nie przeczytałem o co wam poszło ale widzę, że chodzi o wybory.
    Politologiem czy prawnikiem nie jestem, jednak nie trzeba być politologiem czy prawnikiem aby widzieć, że coś z tymi wyborami było nie tak. Pierwszy raz w życiu byłem na wyborach (stukła mi 18 we wrześniu) i nie podobało mi się. W komisji chyba z 10 osób a wyglądało to tak jakby nic nie było pod kontrolą. Do tego okazało się, że jak potem czytałem protokół na drzwiach lokalu to było więcej głosów nieważnych niż ważnych i jeszcze bardzo dużo głosów na PSL w sejmikach. Rozumiem jakąś wieś czy coś ale w Lublinie? Do tego PKW podało się do dymisji, to też o czymś niedobrym świadczy.

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez Zakapior-san Zobacz posta
    Chochlik, odpowiem na tego idiotycznego posta pełnego kłamstw i przeinaczeń po powrocie z urlopu. Masz parę dni na jego edycję oraz poszukanie odpowiedzi na pytania, które zadałem. Ciao
    Odpowiedz, czekam, ale nie widzę powodu by:
    a) go edytować
    b) by odpowiadać na to na co już odpowiedziałem

Jeżeli Ci chodzi o fakt, że stwierdziłem, że jesteś albo hipokrytą albo osobą, która szybko zmienia poglądy, to moim argumentem jest Twój post:
    Cytat Zamieszczone przez Zakapior-san Zobacz posta
    Sarkazm jest z Twojej strony, ja stwierdziłem stan faktyczny. Coś się nie zgadza? Twierdzisz, że Pan Prezydent się myli i wybory zostały sfałszowane?
    442
    Wiem również, że uznałem to za sarkazm, tyle, że ja się już zwyczajnie pogubiłem w Twoich poglądach.

Cytat Zamieszczone przez DragonRP Zobacz posta
    Panowie, przestańcie się kłócić. Wprawdzie nie przeczytałem o co wam poszło ale widzę, że chodzi o wybory.

Nie, nie zaczęło się to od wyborów, tylko od ustroju jaki panuje w Polsce, jeżeli chcesz poczytać to dyskusja zaczęła się na dobre od 442.

Politologiem czy prawnikiem nie jestem, jednak nie trzeba być politologiem czy prawnikiem aby widzieć, że coś z tymi wyborami było nie tak. Pierwszy raz w życiu byłem na wyborach (stukła mi 18 we wrześniu) i nie podobało mi się. W komisji chyba z 10 osób a wyglądało to tak jakby nic nie było pod kontrolą. Do tego okazało się, że jak potem czytałem protokół na drzwiach lokalu to było więcej głosów nieważnych niż ważnych i jeszcze bardzo dużo głosów na PSL w sejmikach. Rozumiem jakąś wieś czy coś ale w Lublinie? Do tego PKW podało się do dymisji, to też o czymś niedobrym świadczy.

Trochę duża ta komisja - u mnie były 4 osoby w komisji. Mnie dziwi fakt, że Kaczyński tak strasznie krzyczał o fałszerstwach, ponieważ od 2011 (chyba, nie jestem pewien) jego partia wprowadziła swoich własnych obserwatorów do komisji.
    Zresztą co ciekawe podczas wyborów w 2007r. to PiS blokowało przyjazd obserwatorów OBWE do Polski:
    Misje OBWE były podczas dwóch ostatnich wyborów parlamentarnych. O ile jednak w 2007 r. rządzący PiS zablokował przyjazd obserwatorów i dopiero po przepychankach dyplomatycznych zgodził się na misję, to w 2011 r. nie było z tym problemów.

http://wyborcza.pl/1,75478,17040871,PiS__Trzeba_wprowadzic_politykow_ do_PKW.html

Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Cały Zakapior. Do końca pierwszy aktor na scenie...

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    http://www.naszraciborz.pl/site/art/...uz-gotowa.html
    3 miliony na budowę schodków do wody... brawo!

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    http://www.kresy.pl/wydarzenia,wojsk...ania-do-wojny#
    Czy może być jeszcze goręcej na Bliskim Wschodzie? Okazuje się, że tak.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Stolnik Awatar Piner
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    316
    Otrzymał 124 podziękowań w 97 postach
    To rzeczywiście hiobowa wieść, sam nie wiem co o niej myśleć gdyż wobec konfliktów związanych z Izraelem staram się być w miarę uprzedzony do odpowiedzialności za konflikt dla wszystkich stron. Choć pewnie Izrael -to jedna z możliwości- chce ugrać coś na słabości Syrii. Ale z drugiej strony takie działanie byłoby nierozsądne wobec wrogości sąsiadów,zdystansowanej polityki Obamy i wielu niedawnych konfliktów granicznych. Jak sądzicie?

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Nie wiem czy taka hiobowa. Izrael od dawna już używał metody - zaatakuj nim oni zaatakują pierwsi. I tu zrobił podobnie, zwłaszcza jeżeli wiemy coś więcej:
    Jednym z nich była baza lotnicza Dimas gdzie prawdopodobnie znajdowały się pociski S-300. Celem nalotów było zniszczenie transportów nowoczesnej broni przeznaczonej dla Hezbollahu.
    http://www.defence24.pl/news_izraels...-s-300-w-syrii

Należy przypomnieć, że libijski Hezbollah powstał z inicjatywy Iranu - instruktorzy oraz fakt, że ta organizacja skutecznie zdestabilizowała Liban. Ich udział w walkach w Syrii, dozbrajanie przez reżim Al-Asada spowoduje kolejną wojnę domową w Libanie i zapewne interwencje Izraela.

Jesienią 2012 Hezbollah rozpoczął interwencję w Syrii po stronie sił rządowych, którzy zmagali się z tamtejszymi powstańcami i sunnickimi radykalnymi islamistami. Bojówki zbrojnego ramienia Hezbollahu specjalizowały się w walkach miejskich oraz zabójstwach. Na terenie Syrii na początku interwencji operowało 2 tys. szyickich bojowników. W 2013 liczba bojowników wzrosła do 10 tys. W zamian za wsparcie, rząd w Syrii uzbroił Hezbollah w rakiety dalekiego zasięgu Scud-B oraz ciężką broń[16]. Oficjalnie libańskie bojówki przyznały się do interwencji w Syrii podczas zwycięskiej bitwy o Al-Kusajr, która była największym sukcesem szyickich bojówkarzy. Na froncie walczyło ok. 3-5 tys. szyickich bojowników z czego do maja 2013 poległo ponad stu. Oprócz pogranicza syryjsko-libańskiego, bojownicy Hezbollahu walczyli również w Hims, pod Damaszkiem i w Aleppo[17]. Interwencja Hezbollahu w Syrii zmieniła charakter wojny domowej ze społeczno-politycznej na religijną między szyitami i sunnitami, oraz alawitami od początku lat siedemdziesiątych XX w. rządzącymi Syrią. Konflikt ten narasta także w samym Libanie, gdzie sytuacja jest coraz bardziej napięta i dochodzi wybuchów przemocy, które mogą zmusić Hezbollach do wycofania się z Syrii i obrony swoich libańskich pozycji przed sunnitami[18].
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Hezbollah

Izrael ma już wrogów na granicy od dawna, teraz odpadł mu Egipt, który stał się neutralny dzięki pieniądzom z Ameryki, pozostaje już tylko Syria, ale ona jest zaangażowana w wojnę domową. Największym problemem dla Izraela może być Hamas i Hezbolah, które najwięcej mogą skorzystać na wojnie w Syrii oraz Iran ze swoim programem atomowym. Jeżeli mamy dalej dyskutować o tym - proponuję się przenieść do innego tematu.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.

Księga XVI

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Przepis na idealną kawę:

Księga XVI

Podkomorzy Awatar szwejk
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    219
    Otrzymał 371 podziękowań w 273 postach
    "...W 1942 r. na terenie Generalnego Gubernatorstwa stopa urodzeń wynosiła 18,6 promil, w 2003 r. w III RP wyniosła ona zaledwie 9,2 promil – czyli niecałą połowę tego co w podczas wojny i okupacji..."

http://www.kresy.pl/kresopedia,historia,ii-wojna-swiatowa?zobacz/agresja-demograficzna-dawniej-i-dziś#

Ciekawe, czy sytuacja w 2014r znacząco się poprawiła?
    "A teraz słuchajcie wy, ludzie z NATO! Bombardujecie ścianę, co nie przepuszczała potoku afrykańskiej migracji do Europy, ścianę, co stopuje terrorystów . Tą ścianą była Libia. Rujnujecie ją. Wy - idioci. Za tysiące migrantów z Afryki, za wsparcie terrorystów będziecie płonąć w piekle. I tak będzie".

Mu'ammar al - Kaddafi

Strona 447 z 636 PierwszyPierwszy ... 347397437445446447448449457497547 ... OstatniOstatni