Strona 5 z 20 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 195

Wątek: [DLC] Wrath of Sparta - Campaign Pack

Stara Gwardia / Ostatni Sprawiedliwy Awatar KLAssurbanipal
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    878
    Otrzymał 980 podziękowań w 526 postach
    Cytat Zamieszczone przez deciusalexius Zobacz posta
    Ojjjjj, panowie, panowie z Segi raz jeszcze do szkoly!
    nie dosc tego ze chca wydac gniota do Attyli w postaci dlc z wikingami(przepasc trzech wiekow) to teraz serwuja kolejna kompromitacje:czasy wojny peloponeskiej, czyli schylek okresu hellenskiego w grze o tematyce hellenistycznej.Poza tym sama nomenklatura jest niewlasciwa bo Rome 2 to nie gra wylacznie Rzymem ale rowniez innymi panstwami i kulturami.Bardziej stosowne bylo by Mediteranian Total War lub Hellenistic Era Total War.Rzecz oczywista:panowie z Segi nie maja sladowe pojecie i wiedze z zakresu historii a to co tworza to chyba jest wynikiem syntezy hollywodzkich filmow.Ludzie, nie bierzcie sie za produkcje na temat rzeczy o ktorych nie macie za bardzo pojecia.To profanacja historii a sluzyc to ma chyba wylacznie podrastowaniu waszego wyniku finansowego.
    Ja bym tego nie zestawiał ze sobą. DLC do Attyli to głupota, ale te DLC o wojnie peloponeskiej jest jak najbardziej OK. Wikingowie to paczka frakcji do głównej kampanii, co jest absolutną bzdurą. Wikingowie w czasach rzymskich. Jednak ta grecka paczka ma sens. Te frakcje nie będą dostępne w głównej kampanii, a będzie to osobna kampania, osadzona w innych czasach, z nowymi rosterami jednostek. Coś jak Alexander do RTW1. Jedyne co mnie dziwi to, że jest to pierwsza mini-kampania pod RTW2, gdzie nie ma Rzymu.

Cytat Zamieszczone przez smooqu Zobacz posta
    Alt + U

A nie sądzicie że Persja może wyjśc jako FLC?
    Nie miałoby to sensu. Ten kto nie kupi DLC greckiego dostałby także Persję, ale na co mu ona skoro nie będzie miał kampanii? Jeśli będzie dostępna tylko w tym DLC to nie jest już FLC, lecz składnikiem DLC, a jak wiemy będą 4 frakcje, chyba że na koniec zrobią niespodziankę.
    Darowizna dla mnie jako twórcy możliwa tutaj: https://www.paypal.me/klassurbanipal

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Cytat Zamieszczone przez KLAssurbanipal Zobacz posta
    Jedyne co mnie dziwi to, że jest to pierwsza mini-kampania pod RTW2, gdzie nie ma Rzymu.
    Przeżyję

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    878
    Ja tam nie narzekam z tego powodu, tylko piszę, że CA mnie zaskoczyło, bo nie spodziewałem się niczego wczesniejszego niż epoka hellenistyczne i bez frakcji rzymskiej. W takim razie mozna liczyć na rózne ciekawe epoki. Dziwi mnie dlaczego tych wikingów dają teraz do Attyli. Mogli przecież dac mini-kampanię dziejącą się po upadku Rzymu i byłby git.
    Darowizna dla mnie jako twórcy możliwa tutaj: https://www.paypal.me/klassurbanipal

Krwawy Kardynał Awatar Samick
    Tournaments Joined
    9
    Tournaments Won
    1
    Podziękował
    171
    Otrzymał 427 podziękowań w 262 postach
    Może dadzą.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    878
    Są zapowiedzeni jako frakcje z głównej kampanii.

Chłop Awatar Dumnorix
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 4 podziękowań w 2 postach
    Czy tylko mnie wydaje ten DLC do niczego No może nie w całości to prawda, ale za tą cenę... serio w podobnej cenie był Cezar i Hannibal. Te zestawy dodatkowych kampanii się dziwnie kurczą. Zakładając że Cezar był kompletny, w Hannibalu zabrakło już umiejętności generałów, w Auguście brak bitew historycznych, a teraz nowych frakcji nawet nie dadzą. A cena wciąż ta sama. Najwięcej zadymy robi tutaj słowo SPARTA. Wybaczcie mi, ale rzygam tym "super walecznym" starożytnym państwem. Dla mnie po prostu komercja. Szczerze zastanawiam się czym mogą się rostery poszczególnych państw greckich różnić, może za mało znam epokę/kulturę... Ogólnie świat Grecji fajna sprawa ale jeśli tylko dostanę nową mapę i jednostki inaczej wyglądające to tak troszeczkę słabo... Mocno zastawiam się nad kupnem bo mam świetną kolekcję wszystkich DLC z bestiami włącznie. Ale o ile kolonie czarnomorskie faktyczne dają coś nowego to tutaj... no nie wiem, nie wiem...

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Ja tam nie narzekam z tego powodu, tylko piszę, że CA mnie zaskoczyło, bo nie spodziewałem się niczego wczesniejszego niż epoka hellenistyczne i bez frakcji rzymskiej. W takim razie mozna liczyć na rózne ciekawe epoki. Dziwi mnie dlaczego tych wikingów dają teraz do Attyli. Mogli przecież dac mini-kampanię dziejącą się po upadku Rzymu i byłby git.
    Oczywiście mam taki sam punkt widzenia. Otwiera to z jednej strony oczekiwania na DLC nie związane z tytułową frakcją lub czasem. Z drugiej strony tym bardziej dziwi wpuszczanie tak skrojonych nacji do podstawki Attyli. Wczesne średniowiecze mimo białych plam nie było baśniową krainą!

Cytat Zamieszczone przez Dumnorix Zobacz posta
    Najwięcej zadymy robi tutaj słowo SPARTA. Wybaczcie mi, ale rzygam tym "super walecznym" starożytnym państwem. Dla mnie po prostu komercja. Szczerze zastanawiam się czym mogą się rostery poszczególnych państw greckich różnić, może za mało znam epokę/kulturę... Ogólnie świat Grecji fajna sprawa ale jeśli tylko dostanę nową mapę i jednostki inaczej wyglądające to tak troszeczkę słabo... Mocno zastawiam się nad kupnem bo mam świetną kolekcję wszystkich DLC z bestiami włącznie. Ale o ile kolonie czarnomorskie faktyczne dają coś nowego to tutaj... no nie wiem, nie wiem...
    Masz rację z tą komerchą. Cóż, od komiksu Franka Millera, a właściwie od jego zekranizowania jest moda na Lacedemończyków. Ja od 30 lat mam przed oczyma tych legendarnych hoplitów i ta moda nie miała żadnego wpływu na moje patrzenie na nich. Z drugiej strony w pracy ludzie którzy kompletnie się tym nie interesowali zaczęli mnie wypytywać co tam było w miarę zgodne z historią, a co nie. I to właśnie tacy ludzie (plus młodzież) są targetem słowa SPARTA. Zróżnicowanie. Cóż. I tak jak patrzę na jednostki to jest to i tak bardziej ukłon właśnie w stronę narzekających. Poszczególne ludy z obrębu jednej kultury tu są i tak bardziej zróżnicowane niż archeolodzy są w stanie to nam udowodnić, nawet w przyszłości. Właśnie ten DLC bestie (sam wczoraj zakupiłem...) to nic innego jak różnicowanie na siłę. Mnie to nie przeszkadza o tyle, że nikt nie zmusza mnie do ich wystawiania w kampanii. Ale jak już było zimobranie to zrobiłem sobie Mikołaja i brak mi już tylko "kolonistów". Nie chcę tu występować w butach adwokata CA , ale tego DLC, przyznaję, oczekiwałem. Bo startując w podstawce w 272r.p.n.e. Sparta była cieniem własnej przeszłości. A i tak w wojnie peloponeskiej zdarzały się Sparcie wpadki jak to zdarzyło się na Sfakterii w 425 r.p.n.e. i był to tak duży szok dla Greków że wziętych do niewoli Ateńczycy obwozili po całej Grecji by nie pomawiano ich o "tanią propagandę".

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill

8. Użytkownicy którzy uznali post Gajusz Mariusz za przydatny:

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    878
    Cytat Zamieszczone przez Dumnorix Zobacz posta
    Czy tylko mnie wydaje ten DLC do niczego No może nie w całości to prawda, ale za tą cenę... serio w podobnej cenie był Cezar i Hannibal. Te zestawy dodatkowych kampanii się dziwnie kurczą. Zakładając że Cezar był kompletny, w Hannibalu zabrakło już umiejętności generałów, w Auguście brak bitew historycznych, a teraz nowych frakcji nawet nie dadzą. A cena wciąż ta sama. Najwięcej zadymy robi tutaj słowo SPARTA. Wybaczcie mi, ale rzygam tym "super walecznym" starożytnym państwem. Dla mnie po prostu komercja. Szczerze zastanawiam się czym mogą się rostery poszczególnych państw greckich różnić, może za mało znam epokę/kulturę... Ogólnie świat Grecji fajna sprawa ale jeśli tylko dostanę nową mapę i jednostki inaczej wyglądające to tak troszeczkę słabo... Mocno zastawiam się nad kupnem bo mam świetną kolekcję wszystkich DLC z bestiami włącznie. Ale o ile kolonie czarnomorskie faktyczne dają coś nowego to tutaj... no nie wiem, nie wiem...
    Przecież nowe frakcje są - 2 grywalne: Korynt i Beocja, a niegrywalnych do odblokowania pewnie jest więcej nowych znając ten okres.

Rostery różniły się bardzo mocno. Nie było jeszcze reform z IV p.n.e. Hoplici mają większe tarcze, nie ma falangitów, mniej jednostek lekkich, brak ciężkiej kawalerii. Siła tkwi głównie w hoplitach ciężej uzbrojonych.

10. Użytkownicy którzy uznali post KLAssurbanipal za przydatny:

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Hoplici mają większe tarcze, nie ma falangitów, mniej jednostek lekkich, brak ciężkiej kawalerii. Siła tkwi głównie w hoplitach ciężej uzbrojonych.
    No i to właśnie przeraża naszych kolegów.

Chłop Awatar Dumnorix
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 4 podziękowań w 2 postach
    Z jednej strony mówi się o różnorodnym rosterze, z drugiej o sile ciężkich hoplitów. Więc czy w efekcie nie sprowadzi się do przepychanki pomiędzy dwiema liniami hoplitów Jeśli jazda będzie lekka to nie uszkodzi włóczniczej piechoty, jeśli zaś miotacze będą słabsi to też nic greckim czołgom nie zrobią. A nowe grywalne frakcje będę mógł użyć w bitwach na multiplayer Bo jeśli tylko na nowej kampanii i będą się różnić od sparty i aten wyglądem i lekkimi zmianami w statystykach to ... :/
    Nie narzekam na klimat, bo na prawdę ciekawa rzecz. Do tego spore pole dla walk morskich. Tyle że wykonanie może być słabe i sprowadzić sie do przepychanek hoplitów. Chyba że będzie jakieś ciekawe urozmaicenie tych falang. Postać na grafice ma w ręce miecz. Może jakieś unikatowe jednostki w tę stronę. Bo jeśli to się sprowadzi do popychanek i kwestii ułożenia odpowiedniego szyku hoplitów to będzie dłuuuugie i męczące... Ale i reszta DLC zostawia wiele do życzenia. Ale już nie narzekam, czekam na wykonanie.

Strona 5 z 20 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów