Ależ ja Ci tego nie zarzucam . Taktuję to wyłącznie w kwestii wymiany myśli i poglądów.
Tak swoją drogą od książki Warrego rozpoczęło się moje zainteresowanie starożytnością a w szczególności Rzymem.
Ależ ja Ci tego nie zarzucam . Taktuję to wyłącznie w kwestii wymiany myśli i poglądów.
Tak swoją drogą od książki Warrego rozpoczęło się moje zainteresowanie starożytnością a w szczególności Rzymem.
Si vis pacem, para bellum
"Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości"
Cena, nie będzie Sycylii, żadna nacja nie trafi do głównej kampanii ani multi. Taka bieda straszna. Zapewne kupię, ale dopiero na sporej obniżce.
Wiadomo coś więcej o tych igrzyskach? Wyczytałem na stronie ca tyle, że udział bądź odmowę sponsorowania zawodnika będzie wpływać na ład publiczny, a jak wygra nasz człek to dostaniemy generała.
Czyżby budynki miały mieć niższy bonus do ładu i większe kary do ładu? Czy będzie to jedyna forma zdobywania generała? Persowie wykluczyli wojnę domową, więc będziemy mogli politykę wewnętrzną odłożyć znowu na bok.
Jestem ciekaw jak te igrzyska będą wyglądać w przypadku Sparty. Jeżeli mnie pamięć nie myli ich zawodnicy nie startowali w nich albo nie we wszystkich.
Pomyślałem, że jednak brak Sycylii ma sens. Gdyby dali Sycylię to trzeba byłoby dać Rzym, przecież się go nie wytnie.Zepsułoby to całą wojnę peloponeską.
Dziś zaprezentowano mapkę - oto ona:
http://wiki.totalwar.com/images/3/3b..._WoS_final.jpg
![]()
Jest Rodos jako osobna nacja
To teraz czekać na moda z nacjami i można będzie wtedy kupić.
Śmierć to Twoje przeznaczenie.
A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.
KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.
Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.
Bez przesady, co to za problem przyciąć mapę jedynie do Wielkiej Grecji. Jakoś z ucięciem Macedonii i plemion zamieszkujących Bałkany nie mieli trudności.
A jednak jest Macedonia. Nadal jednak uważam, że brak Sycylii, to niedbalstwo/lenistwo CA, a nie decyzja podyktowana zgodnością historyczną.
"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
"Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
"Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II
W sumie macie rację. Chyba sam sobie chciałem to na siłę usprawiedliwić, żeby nie denerwować się na postawę CA.![]()
Ja się zdenerwowałem. Klops goni klops w poczynaniach CA, jakby to rzeczywiście był problem w zrobieniu czegoś porządnie. Czy oni mają jakiegoś sabotażystę w teamie? Wyobraziłem sobie taką hipotetyczną sytuację podczas prac projektowych:
- O cholera, panowie, czy nie zapomnieliśmy o Syrakuzach? Wiecie, wyprawa sycylijska, zwrot w całej wojnie, której poświęciliśmy to DLC.
- Daj spokój, KTO ZAUWAŻY? Zajmijmy się lepiej projektowaniem wypasionych zbroi dla perskich nosorożców.
A już do białej gorączki doprowadza mnie ekscytacja legionów spod znaku 300 Spartan, najeżdżających na niezadowolonych ludzi z jakimkolwiek pojęciem o historii. Dla nich jest wszystko cacy, brakuje im tylko Troi.![]()
Spokojnie Troja będzie. Zagramy Hektorem czy Achillesem.