Strona 136 z 179 PierwszyPierwszy ... 3686126134135136137138146 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 351 do 1 360 z 1784

Wątek: Pytania początkujących graczy

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Witam. Mam pytanie - czy możliwa jest zmiana poziomu wyzwania kampanii w trakcie jej trwania . Zacząłem grę na trudnym , ale po zdobyciu wszystkich miast w 2ch prowincjach gra stała sie zbyt prosta. Znalazłem opcję w Menu gry -> Ustawienia gry -> Poziom wyzwania i tam można ustawić od łatwego do b.trudnego , to chyba trudność bitew , a nie trudność kampanii ? Nie chcę żeby jakieś fikcyjnie silne robocopy mi ganiały po planszy Z góry dzięki.

Podkomorzy Awatar Chaak
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    262
    Otrzymał 254 podziękowań w 191 postach
    Poziom trudności kampanii można wybrać tylko na początku, później nie ma już możliwości zmiany. Poziom wyzwania z opcji odnosi się tylko do bitew.

寧我負人,毋人負我。
    曹操

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Wielkie dzieki za szybką odpowiedź. Trochę lipa :/ Na jakim poziomie grasz zawsze ? Są jakieś mody na "mądrzejsze" AI ? Gram na czystym Divide et Imperia + Better Graphic Mod.

Łowczy Awatar Veritimus
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    26
    Otrzymał 13 podziękowań w 8 postach
    Jeśli Rome II to Twoja pierwsza gra z serii Total War, to polecam "normalny", ale skoro mówisz, że na poziomie "trudnym" idzie Ci zbyt łatwo, to zacznij sobie kampanię na "bardzo trudnym", tyle że powinieneś wziąć pod uwagę, iż nie każdą frakcją gra się tak samo łatwo/trudno na danym poziomie rozgrywki oraz, że to, iż pierwsze prowincje zdobyłeś łatwo, nie oznacza, że następne również Ci przyjdą bez trudu.
    "Łatwiej jest zginąć z bronią w dłoni w imię wzniosłych idei, niż mądrze się ukorzyć i w cichości pozwolić im przetrwać, by w odpowiednim czasie rozbłysły swym blaskiem." - ja
    "Niech wam ziemia lekką będzie... by psy mogły was łatwiej wykopać." - Marcjalis

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Cytat Zamieszczone przez Veritimus Zobacz posta
    Jeśli Rome II to Twoja pierwsza gra z serii Total War, to polecam "normalny", ale skoro mówisz, że na poziomie "trudnym" idzie Ci zbyt łatwo, to zacznij sobie kampanię na "bardzo trudnym", tyle że powinieneś wziąć pod uwagę, iż nie każdą frakcją gra się tak samo łatwo/trudno na danym poziomie rozgrywki oraz, że to, iż pierwsze prowincje zdobyłeś łatwo, nie oznacza, że następne również Ci przyjdą bez trudu.
    To nie jest mój pierwszy Total War. Grałem kiedyś w Empire TW i w Napoleon TW, jeżeli idzie o bez-prochowe wersje to moja pierwsza gra z serii Grałem Macedonią na razie tylko na trudnym/trudnym i po zdobyciu całych Bałkanów odnoszę wrażenie , że dalsza gra jest bezsensu. Teraz spróbuje Egipt na VH/H.

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Akurat Egipt jest bardzo łatwy do granie.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Zagraj Barkidami. Nie wiem jak teraz, ale to było wyzwanie swego czasu.

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Łowczy Awatar Veritimus
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    26
    Otrzymał 13 podziękowań w 8 postach
    Cytat Zamieszczone przez AnotherWorld1207 Zobacz posta
    To nie jest mój pierwszy Total War. Grałem kiedyś w Empire TW i w Napoleon TW, jeżeli idzie o bez-prochowe wersje to moja pierwsza gra z serii Grałem Macedonią na razie tylko na trudnym/trudnym i po zdobyciu całych Bałkanów odnoszę wrażenie , że dalsza gra jest bezsensu. Teraz spróbuje Egipt na VH/H.
    Tylko weź pod uwagę, że gra to nie tylko podbijanie terenów. Powiem Ci, że właśnie pierwsze prowincje jest stosunkowo łatwo zdobyć, problem pojawia się, gdy trzeba zadbać o ład publiczny we wszystkich prowincjach, żywność, fundusze na armię mogącą chronić rozrastające się imperium, wojny pomiędzy sojusznikami, najazdy na niestrzeżone granice, itd. Potem dochodzi jeszcze wojna domowa, jeśli nie zadbasz o politykę wewnętrzną. Wszystko przed Tobą.
    Partią możesz spróbować, dość wymagająca rozgrywka. Szarpnąłem się nią na legendarnym, ale po jakichś 30-40 turach przepadłem z kretesem. Teraz z kumplem gram multi kampanię na vh właśnie Partią, ale we dwóch to zawsze inaczej.
    "Łatwiej jest zginąć z bronią w dłoni w imię wzniosłych idei, niż mądrze się ukorzyć i w cichości pozwolić im przetrwać, by w odpowiednim czasie rozbłysły swym blaskiem." - ja
    "Niech wam ziemia lekką będzie... by psy mogły was łatwiej wykopać." - Marcjalis

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Właśnie zapomniałem dodać że zainstalowałem submoda do DeI , który modyfikuje znacząco wojny domowe i dużo ciężej o ich wybuch - te randomowe wojny domowe to jakaś parodia w 1 sek. senat mobilizuje armię większą niż cała , którą dysponuje państwo - jakaś fikcja i jeszcze nie idzie wiele zrobić , aby jej uniknąć przy ogromnym imperium Szkoda że nie da rady zagrać kampanii na legendarnym z normalnym poziomem w bitwie - to by było idealne , już z trudnym trybem w walce czuje obrzydzenie do takiego sztucznego nadrabiania ułomności AI - 2 takie same jednostki , ale twoje przegrywają z kretesem z tymi po stronie komputera 100 na 100 walk, bonusy w kampanii jakoś mogę przełknąć jako rekompensatę ułomności sztucznej "inteligencji", no nic. Dzisiaj ide spać, jutro zacznę Egiptem na VH/N, żeby mieć łatwiejszy start

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Od wyjścia EE nie wybuchła mi żadna wojna domowa. Bez problemu można utrzymać poparcie na w okolicach 50%. Ja nawet nie patrzę gdzie jakiego generała mianuje, jedyny wyjątek to 2-3 armie startowe ze zmienioną nazwą dla klimatu. Raz na 10 tur zerkam jak tam się układa i czy komuś ambicja nie wzrosła ponad 3. Jeśli mój ród ma mniejsze poparcie to rozdaje awanse, a jak opozycja to nie robię nic, komp zaraz i tak sam użyje np. szantażu by podnieść swoje szanse.

Jeśli grasz na modach to nie ma sensu pytać się o podstawkę, za dużo zmian. Inna sprawa to posiadane DLC które też zmieniają obraz gry.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Strona 136 z 179 PierwszyPierwszy ... 3686126134135136137138146 ... OstatniOstatni