Mnie strasznie irytują te gigantyczne armie Kozaków, serio, Rzczplita ma gg na starcie.
"Liczko ma gładkie i mowę kwiecistą
Czarci ten pomiot z naturą nieczystą
Życzenia Twe spełni zawsze z ochotą
Da Ci brylanty i srebro i złoto
Lecz kiedy przyjdzie odebrać swe długi
Skończą się śmiechy, serdeczność, przysługi
W pęta Cię weźmie zabierze bogactwo
Byś cierpiał katusze, aż gwiazdy zgasną"
A łatkę redukującą im armie zainstalowałeś? Jeśli chcecie to mogę jeszcze im zmniejszyć wojska.
Ostatnio edytowane przez Artem.pl ; 30-12-2014 o 18:56
Artem jestem przeciwny żeby jeszcze uszczuplać siły Kozakom, przecież o to chodzi żeby trochę się z nimi napocić. Zresztą dlatego mieliśmy kłopoty jak rzucili się z tatarami całą kupą na RON.
Według mnie armie które są w łatce są już wystarczająco uszczuplone, ale zawsze warto wysłuchać opinii innych.
Ostatnio edytowane przez Artem.pl ; 30-12-2014 o 18:55
Potop Total War-Polska modyfikacja do Medieval 2 Total War Kingdoms,
przenosząca gracza w czasy XVII i XVIII wieku: http://forum.totalwar.org.pl/showthr...otop-Total-War
Choć w sumie... 3 armie na 1naszą, w sumie gdyby nie śmierć chmielnickiego w bitwie, miałbym pograne, ja mówię o RP która jest prowadzona przez Bota, bo wtedy Kozacy miażdżą całą Rzplitą.
Fakt, ale jeśli dodamy nowe jednostki dla RON, to gracz będzie miał za łatwoTrzeba znaleźć jakiś złoty środek.
Potop Total War-Polska modyfikacja do Medieval 2 Total War Kingdoms,
przenosząca gracza w czasy XVII i XVIII wieku: http://forum.totalwar.org.pl/showthr...otop-Total-War
Zastanawialiśmy się jak to obejść, według mnie najlepiej byłoby jakoś zablokować możliwość wyjścia za "mąż" poprzez dodanie jej "męża" dodałoby się fotkę faceta na tej samej zasadzie jak w przypadku Krystyny W i tyle (ale żeby czasami nie mieli dzieci to jej mąż byłby zaznaczony jako zmarły).post scriptum: zauważyłem, że można "ożenić" królową szwedzką, co też uczyniłem legalizując związki homoseksualne w XVII wieku.![]()
Świetnie, teraz jeszcze Imperium Osmańskie mnie atakuje, Szwecja, z Kozakami się uporałem, teraz 3armie tatarskie oblegają mi kresy..., 2armie szwedzkie północny wschód a 1armia Turecka, kraków i okolice... walę taką grę, w 3\4prowincji nic nie można werbować, byle straż miejska werbuje się co 20tur... husarii mam tylko 1 oddział, po wojnie z kozakami nawet nie mam gdzie ich przetrenować bo zostało 8ludzi. Do wszystkich "miłośników historyczności" zagrajcie sobie Rzplitą, -4000na turę, wojska chyba najsłabsze w regionie... tyle dobrze, że mod jest stabilny.