Bardzo przepraszam, że nie do końca na temat, ale kogo w naszym interesie jest wspierać? Ostatnie wydarzenia w Syrii i w Iraku chyba uwidoczniły nam to bardzo mocno prawda?lotem do Syrii wspierać Asada.
Bardzo przepraszam, że nie do końca na temat, ale kogo w naszym interesie jest wspierać? Ostatnie wydarzenia w Syrii i w Iraku chyba uwidoczniły nam to bardzo mocno prawda?lotem do Syrii wspierać Asada.
No przepraszam Cię bardzo, ale Asad ma równie dużo brudu za uszami -
http://pl.wikipedia.org/wiki/Baszszar_al-AsadKiedy w lutym 2005 roku w wyniku zamachu bombowego w Bejrucie zginął były premier Libanu Rafiq Hariri, o udział w tym zamachu oskarżono Syrię. Wydarzenie to spowodowało kryzys w stosunkach ze Stanami Zjednoczonymi. Asad był także krytykowany za obecność Syrii w Libanie, którą ostatecznie zakończył w 2005 roku; dzięki temu Stany Zjednoczone umorzyły część sankcji nałożonych na Syrię za wkroczenie do tego państwa.
Asad użył broni chemicznej wobec swoich obywateli, ale jak to wyraził się Korwin, Syria powinna się cieszyć, że jest w niej mało demo*****, bo inaczej pewnie trudno było by jej użyć gazów bojowych.
Zresztą co ja się dziwie skoro Korwin ubóstwia państwa antydemokratyczne, to i jego poplecznicy robią to samo. Tylko jak to się ma do braku demo*** w naszym krajuSkoro jej nie ma powinien być zadowolony, a tu psioczy ile wlezie. W końcu wychodzi na to, że w Polsce jest jednak demo****
A w naszym interesie jest wspierać państwa koalicji, a nie pana, który morduje swoich obywateli, bo ten człowiek nie jest żadnym partnerem dla naszego kraju, ba nawet nie ma co nam zaproponować w zamian za poparcie. No chyba, że da nam bazę morską, to wtedy można pomyśleć.
Ostatnio edytowane przez chochlik20 ; 03-01-2015 o 11:56
Przepis na idealną kawę:
Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.
Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.
Księga XVI
Rozwiązanie problemów Bliskiego Wschodu - przywrócić i poustawiać dyktatury w regionie. Aż mi się przypomina polityka Reagan'a. Dalej jazda po Amerykanach. Izrael państwem muzłumańskim? Dalej pada stwierdzenie, że Izrael finansuje PPK. Tolerancja w dyktaturze? Słyszał ów JKM o Sanacji? Generalizując - mało konkretów, mnóstwo absurdalnych pomysłów - dziękuję za takiego europosła.
"Wolność, Równość, Braterstwo lub Śmierć!"
Hasło przewodnie rewolucjonistów z 1789.
Już mi się początek podoba - "Jego ekscelencji Baszszara al-Asada", a dalej jeszcze ciekawiej - oskarża Amerykanów o kupno ropy od Państwa Islamskiego. Oczywiście opiera się nie na dowodach, bo takich ja zwykle nie posiada, ale na rozmowie z prezydentem Libanu. Dalej płacz nad obaleniem Hussajna, no cóż kobiety, które były porywane z ulicy przez jego synków pewnie miały inne zdanie o nim. Podobnie jak Kurdowie.
Rola autorytarnym reżimów - bronią by bandyci nie mordowali i nie gwałcili.... Ręce opadają... jak robią to ludzie reżimu to tylko po to by nikt inny tego nie robił...
Najlepsze na jak zwykle na koniec - Korwin przejdzie do partyzantki!!
NIECH KTOŚ m MI W KOŃCU WYTŁUMACZY - ON JEST ZA DEMOKRACJĄ CZY ZA REŻIMEM I RZĄDAMI AUTORYTARNYMIBo ja się już gubię w tym momencie, no chyba, że władzę zdobędzie w sposób demokratyczny, a potem by jej nie stracić wprowadzi reżim jak Hitler czy Łukaszenko.
Przepis na idealną kawę:
Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.
Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
Księga XVI
Tak w gwoli małego sprostowaniaKorwin wszystkich nazywa "Jego Eminencją, Jego Ekscelencja itd..." ,
"Liczko ma gładkie i mowę kwiecistą
Czarci ten pomiot z naturą nieczystą
Życzenia Twe spełni zawsze z ochotą
Da Ci brylanty i srebro i złoto
Lecz kiedy przyjdzie odebrać swe długi
Skończą się śmiechy, serdeczność, przysługi
W pęta Cię weźmie zabierze bogactwo
Byś cierpiał katusze, aż gwiazdy zgasną"
W takim razie można uznać to za brak szacunku do takiej osoby, jeżeli nadużywa się takiego określenia, zwłaszcza, że bardziej przypisane jest ono koronowanym głowom lub zwierzchnikom kościołów.
Przepis na idealną kawę:
Księga XVI
Za wszystko można uznać brak szacunku, zwłaszcza jeżeli chodzi o zachowanie JKM![]()
"Liczko ma gładkie i mowę kwiecistą
Czarci ten pomiot z naturą nieczystą
Życzenia Twe spełni zawsze z ochotą
Da Ci brylanty i srebro i złoto
Lecz kiedy przyjdzie odebrać swe długi
Skończą się śmiechy, serdeczność, przysługi
W pęta Cię weźmie zabierze bogactwo
Byś cierpiał katusze, aż gwiazdy zgasną"
Działa to też w drugą stronę - za wszystko możecie Korwina uwielbiać, co jest zaraźliwe i wygląda kuriozalnie, gdy wielką czcią darzy się kogoś starszego o 50 lat. Sam spotykam się w życiu z wieloma Korwinistami i oni mnie przerażają. Dam dwa przykłady:
a) mój młodszy o rok i cztery miesiące brat: zarywa naukę, korzystał z używek, dlań wulgaryzmy są językiem "normalnym", ponadto zwyzywał mnie obficie, gdy na tzw. Wigilii Bożego Narodzenia próbowałem rozmawiać z rodziną na tematy mnie interesujące (polityka i historia) i odmówiłem uczestnictwa w śpiewaniu kolęd. Do tego chodzi na lekcje religii tylko po to, by poprawić sobie średnią i zasłyszane tamże teorie nt. mniejszości seksualnych, religijnych czy jakichkolwiek powtarza na głos ("pedały to zło"; "w x (za x wstaw dowolną religię, inną niż katolicyzm rzymski) robi się a, b, c (za w/w. litery wstaw dowolne zwyrodnienie - kanibalizm, nie poszanowanie praw chrześcijan - rozumianych jako katolicy rzecz jasna, ignorancję tudzież ludobójstwa), każdą próbę oporu określając mianem lewactwa najłagodniej, a (dawne określenia niepełnosprawności umysłowej) zazwyczaj, ostatnio zaczął traktować PiS jako zbawcę państwa polskiego wzorem swych autorytetów z wideoblogów na YT.
b) mój rówieśnik ze szkoły: śle niewybredne żarty na temat innych ras ("w Afryce upadł rząd - gałąź się złamała" chociażby), określa inaczej myślących mianem lewactwa, jest zwolennikiem dyktatury totalitarnej a'la Korea Północna (oczywiście, rzekomo ma panować wolny rynek), przeciwnik powszechnej edukacji, uznaje bezrobocie i wykluczenie społeczne za stan normatywny.
Obydwaj stanowią dokładne odwrócenie mojej osoby i się ich tez nie da znieść po prostu. Tym bardziej tej o tzw. "lewactwie".
"Wolność, Równość, Braterstwo lub Śmierć!"
Hasło przewodnie rewolucjonistów z 1789.
Jeżeli używa się określenia, które jest zarezerwowane dla pewnej grupy osób - czyli koronowane głowy, zwierzchnika kościoła wobec osoby, która nie należy do tej grupy uznaję to za pewien brak szacunku. A jeżeli mówimy zaś o słowach, które według niektórych są przekręcane, całościowa mają inny kontekst jak to niektórzy uważają lub później są tłumaczone przez osoby drugie, że prezes miał co innego na myśli to uważam to za elementarny brak szacunku. Ubranie świni w garnitur nie sprawi, że nagle zacznie jeść nożem i widelcem. Korwin ubrany w garnitur, nieodłączną muszkę nie jest dla mnie symbolem dżentelmena za którego pragnie uchodzić. Jeżeli o nawet miałbym wziąć dawne kryteria wobec kobiet - czy kobieta nadaje się do kuchni, łóżka i ma ładnie wyglądać, to nie sądzę by jakikolwiek mężczyzna, który bywał na salonach ośmieliłby się stwierdzić głośno, że kobieta przejmuje poglądy od swojego mężczyzny, przez jego plemniki. Sprowadzenie roli kobiety do rzeczy, która nie myśli a tylko robi jest straszne.
http://korwin-mikke.blog.onet.pl/200...karze-smierci/Wiadomo, że kobieta przesiąka poglądami człowieka, z którym sypia. Ostatecznie (Natura czy Bóg – nie będziemy się spierać) nie po to tak skonstruował mężczyzn, by setki tysięcy plemników się marnowały; wnikają one w ciało kobiety i przerabiają ją na obraz i podobieństwo mężczyzny, do którego ona należy. Te głupoty, które p.Nowicka wygaduje, są Jej po prostu biologicznie narzucone.
Korwin wypowiedział się, że kobiety są mniej inteligentne od mężczyzn ponieważ nie grają w szachy czy w brydża. Oczywiście oparł to na badaniach. Jakich
http://pl.wikipedia.org/wiki/Hipotez...%99%C5%BCczyzn
Szkoda, że nie dodał, że niższe IQ wynika z dyskryminacji kobiet.
http://zmianynaziemi.pl/wiadomosc/of...ejsze-mezczyzn
Czyżby jego niechęć do kobiet w polityce i ich równouprawnienia brała się ze strachu, że jako przedstawiciel mężczyzn może się okazać, że jest głupszy od przeciętnej PolkiKiedyś ze strachu palono na stosach ludzi, teraz ze strachu najwidoczniej Korwin uważa, że mniejsze prawa dla kobiet sprawią, że będzie on inteligentniejszy bądź mądrzejszy. To się nazywa budowanie polityki wobec własnego ego.
Niektórzy twierdzą, że Korwin jest osobą inteligentną.... według mnie można nazwać go osobą mądrą, która posiada pewien zakres wiedzy, ale nigdy nie powiedziałbym, że jest on inteligenty. Człowiek inteligenty wie kiedy ma milczeć, wie jak ma sformułować swoją wypowiedz by nie była aż tak obraźliwa a zwłaszcza wie, kiedy powinien przeprosić.
Przepis na idealną kawę:
Księga XVI