"Stacja...", ale klasyka! Zaczytywałem się będąc nastolatkiem Ludlumem, Higginsem, Forsythem, MacLeanem, Follettem czy Clancym.
"Stacja...", ale klasyka! Zaczytywałem się będąc nastolatkiem Ludlumem, Higginsem, Forsythem, MacLeanem, Follettem czy Clancym.
"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
"Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
"Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II
Z Forsytha to miałem przyjemność niedawno przeczytać Akta Odessy. Bardzo mi się spodobała szczególnie ten fragment z Weisenthalem.
Ja mimo iż nastolatkiem już nie jestem od bardzo dawna (chociaż czasami pytają się mnie o dowód) to nadal lubię od czasu do czasu czytnąć sobie, któregoś z tych autorów. Można spokojnie uznać, że ich powieści stanowią już swoistego rodzaju kanon wśród powieści szpiegowskich i sensacyjnych.
Przepis na idealną kawę:
Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.
Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.
Księga XVI
Po tym co Lwie o mnie napisał, nie pozostaje mi nic innego, tylko w końcu wziąć się za
![]()
"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
"Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
"Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II
Obecnie czytam Kyme 474 p.n.e
Kyme 474 p.n.e. _k1_.jpg
To akurat jedna z pozycji która czeka u mnie na półce do przeczytania. Na razie kończę Zatokę Świeżą i jestem zadowolony ( działania flot kaperskich+mapa ukazująca owe akcje rewelacja). A potem kolej na Niemieckie dywizje pancerne.Lata blitzkriegu 1939-1940.
I Salamina-Plateje również przeczytane
Salamina-Plateje.jpg
Henry Lion Oldi - "Droga miecza"
![]()
Przepis na idealną kawę:
Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.
Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.
Księga XVI
Zabieram się za pierwszy w swoim życiu Codex armii z Warhammer 40 000. Na początek Kosmiczni Marines. A poza tym też czytam aktualnie to:
![]()
Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
"Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo