Cytat Zamieszczone przez Veritimus Zobacz posta
Szkoda, że mało kto mówi i pisze o tym, że masakry dokonano po ukazaniu się karykatury przywódcy ISIS, a nie Mahometa.
Karykatura ukazała się w dniu zamachu czy dzień przed nim? wiesz może?

Cytat Zamieszczone przez Veritimus Zobacz posta
To nie jest wojna religijna, tak jak krucjaty nimi nie były, a czysto polityczna rozgrywka, w której ktoś posługuje się religią, bo to znakomite narzędzie wpływu na masy jako ogół i konkretne jednostki. Znowu zacznie się lament i sianie strachu w ludziach, by za poczucie bezpieczeństwa sprzedać swoją wolność, poddając się wszelkim kontrolom i inwigilacji. Wciąż ludzie dają się nabrać na ten sam tani chwyt, który jest stosowany od czasów WTC; wciąż wierzą w te same naiwne bajeczki o walce dobra (Zachód pod egidą USA) ze złem (Arabowie i Rosja). Propaganda, która Goebbelsa by zawstydziła swoją efektywnością. Ludziom się wydaje, że "1984" Orwella przeminął wraz z upadkiem ZSRR - śmiech na sali, nigdy nie był bardziej aktualny niż teraz.
Zgodzę się z Tobą, po upadku ZSRR służby wywiadowcze, w które pompowano mld dolarów stracił na znaczeniu. Teraz znowu mamy istną lawinę kasy, bo jak się okazuje wywiad jest niedofinansowany itd. Teraz służby sprawdzają swoich obywateli pod każdym możliwym kątem, a to wszystko w imię ich bezpieczeństwa. Tymczasem okazuje się, że oprócz zapewnień, że udaremniono kilka zamachów, to przepuszczono równie łatwo kilka innych. W przypadku tego, dość łatwo i szybko zidentyfikowano przestępców, jeden nawet sam się zgłosił. Co jest również ciekawe, szybko stwierdzono, że Ci ludzie przechodzili przeszkolenie wojskowe i to być może nawet na terenie Francji.

ch tożsamość ustalono tak szybko, bo jeden z braci zostawił dowód osobisty w aucie, które wykorzystali podczas ucieczki - informuje magazyn "Le Point". Zamachowcy porzucili ten samochód na przedmieściach Paryża i przesiedli się tam do innego auta
Akcja była zorganizowana doskonale według ekspertów, ale dalej jak rozumiem dali ciała?
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...dom#BoxWiadTxt

Cytat Zamieszczone przez Barsa Zobacz posta
Pisałeś o standardach "europejskich" a nie indywidualnych chochlikowych. To raz.
A jakie to są standardy europejskie Bo wychodzi na to, że wyszydzanie czyjeś wiary nim jest.

Muslim z Nigerii czy Afganu może sobie myśleć i robić u siebie co chce, ale jak przyjeżdża do Europy to ma uszanować nasz dorobek i dobić do naszych standardów, także w podejściu do kwestii religijnych. Jeśli nie chce tego zrobić to droga wolna. Do łba mu nie mam zamiaru zaglądać, niech sobie tam myśli i spogląda jak chce, ale niech zachowuje się w przestrzeni publicznej jak europejczyk.
Zgadzam się z tym, ale nim zarzucić mi hipokryzję nie uważam, że standardem europejskim jest wyśmiewanie czyjejś religii. Muzułmanin nie ma prawa w Europie ożenić się z niepełnoletnią, nie ma prawa nikogo ukamienować ani tym bardziej zmusić kobiety by zakryła całe swoje ciało jeżeli ona nie chce, tak samo nie ma prawa narzucać nam swojej ideologii. My szanujemy ich religie i wartości, które są zgodne z prawem, tak samo on powinien według Koranu szanować ludy księgi.

Jeżeli chcą i podniosą tym nakład to niech sobie robią... co to mnie obchodzi.
Niech robią, ale niech nie cierpią przez nich osoby postronne, chodzi mi tu o cywili, którzy mogli się znajdować w pobliżu zamachu.

Autorka już trochę zmieniła zdanie:
http://wyborcza.pl/1,75248,15759594,...l_walki_z.html

Jeżeli tylko to Cie przekonuje, że dany obiekt znaczy to co wymarzył sobie autor... dla mnie to takie oczywiste nie jest, ale ja już kończę z tym tematem.
Ja słyszałem co innego, nie będę również drążył tego tematu.

Tutaj mamy odzew arabskich mediów w sprawie ataku:
http://wyborcza.pl/1,75477,17226312,...a_o.html#CukGW