A co to ma do rzeczy? Kiedyś wierzono, że Ziemia jest płaska. Kiedyś uważałem, że DiCaprio to słaby aktor. Kiedyś nie lubiłem wątróbki. I CO Z TEGO? Mamy dać muzułmanom setek lat żeby dobili do jakiegoś poziomu? Proszę Cię...Nie zapominaj, że kiedyś standardem w Europie było
XD argument z kosmosu i nie mający związku z dyskusją. Nie chce mi się tego tłumaczyć, bo to pasowałoby na inny temat (bliżej do tematyki reklamy niż do islamu), skrócę tylko do stwierdzenia, że na szczęście gwałtu, kamienowania i okaleczania kobiet nie traktuje się jak czegoś normalnego w naszej "nieoświeconej" kulturze.ale sami często traktujemy kobiety jak przedmiot, na który wywalamy gały.
Jeśli tą książką jest Islam to tak. Poza tym czytaj uważnie, pisałem o Islamie, a nie o innych religiach.Czy wychodzi na to, że każdy bez względu na wiarę, kto stosuje się do nakazów swojej religii jest oszołomem![]()
Tkwi w tym, że zamiast wprost nazwać Islam złem, systemem totalitarnym stosuje się metodę głaskania i politykę ustępstw wobec muzułmanów, która prowadzi do tego, że zaczynają zmieniać obce (dla nich) kraje w państwa z jakich uciekali bo było im źle. Po pierwsze należy zmienić podejście, znieść polityczną poprawność wobec Islamu i jasno określić - dostosuj się albo wypad. Mnie się w głowie nie mieści, że przyjeżdżam do obcego kraju i próbuje mu narzucać swoje wymagania. No ale pewna grupa kulturowa jest chyba zbyt ograniczona, żeby to zrozumieć bez jasnego przekazu.To, gdzie według Ciebie tkwi ten problem![]()

Odpowiedz z cytatem