Mój drogi, wypowiadałem się o sytuacji zaistniałej we Francji jakiś czas temu. Odnosiłem się także ogólnie do innych europejskich krajów, Ty zaś "z pupy" zaczynasz mi wyjeżdżać z krajami muzułmańskimi. Czytaj uważnie albo nic nie pisz.Wystarczyło sprecyzować swoją wcześniejszą wypowiedz, bo teraz jest Ci zapewne ciężko pisać. Islam występuje nie tylko we Francji Mój Drogi.
Powinni ale tego nie robią i co dalej? My jako Europejczycy możemy, a nawet musimy im zakazywać ubierać się w "ich sposób" jeśli chodzi np o burki. Chociaż sprowadzanie problemu Islamu do ubioru jest cóż... dość zabawne.Dawno już pisałem, że jeżeli przyjeżdżają do Europy i tu pragną się osiedlić powinni się dostosować, ale my jako Europejczycy nie możemy im zabronić ubierać się według ich zwyczajów.
Wiesz, Ty również nie pokazałeś danychSkąd mam wiedzieć, jeżeli nie pokazałeś żadnych danych?Podejrzewam, że nikt takowych nie prowadzi. Chodzi mi o pokazanie, że nie tylko ci zacofani stanowią problem. Sytuacja w Poznaniu jest na przykład taka, że muzułmanie to prawnicy, lekarze itd. A mimo to uważają, że szariat jest czymś dobrym i powinno się go wprowadzić. I wiem to z własnego doświadczenia. Poza tym jihad młodych z "dobrych domów", którzy urodzili się już poza muzułmańskimi krajami jest sporym problemem w Niemczech dla przykładu.
Ja żadnej religii nie uważam za dobrą, ale co mają do rzeczy wydarzenia sprzed 500 lat albo wcześniej? Mamy taką a nie inną kulturę, zachodnią uogólniając, gdzie nawet jak się wierzy to większość osób używa mózgu. Mamy kulturę gdzie religia mniej lub bardziej dostosowuje się do rzeczywistości. Nie chodzi o to żeby zakazać wszystkiego w czym jest coś o przemocy bo zabronimy także Władcę Pierścieni, ale jeśli Islam jawnie nawołuje do przemocy wobec innych wyznań, wobec kobiet i dzieci oraz nie ma na ten temat żadnej krytyki to coś jest nie halo.Czy jeżeli kiedyś zabijano powołując się na Boga, to również mam ocenić, że religia katolicka była kiedyś zła, teraz jest dobra ponieważ już się tego nie praktykuje?
Proszę bardzo, pomijam już enklawy turystów, na pokaz gdzie rządzi hajs - choć i tam pojawiają się problemy. Kobiety bez mężczyzn nie mogą chodzić po ulicach, stroje europejskie nie są mile widziane - za to można kamieniem dostać, zakaz picia alkoholu, odpowiedni dobór stroju w świątyniach, podział na miejsca dla kobiet i mężczyzn itd. Musisz się dostosowywać na każdym kroku, przestrzegać szariatu.Podaj mi przykład w jaki sposób Europejczyk musi się dostosować do standardów, gdy tam pojedzie. Pomińmy tylko Arabie Saudyjską, gdzie przepisy są absurdalne.
Nie znaczy nic wobec fali agresji wobec ludów księgi i innych, wobec kobiet itd. Koran to księga podboju, nie miłości i tak jest interpretowana.Koran mówi też o miłowaniu drugiego człowieka, to też nic nie znaczy?
Ile masz tych sprzeczności? Jak pisałem wyżej Koran to księga podboju. Porównanie jest zaś trafne.Iście ciekawe porównanie: nazizm i islam. Zapominasz jednak, że naziści otwarcie głosili wyższość swojej rasy na innymi, nie dopuszczali żadnych wyjątków. W Koranie masz wersety mówiąca o zabijaniu jak i miłowaniu, jednak widzę, że nie dostrzegasz sprzeczności jakie występują w tej księdze.

Odpowiedz z cytatem