Strona 452 z 636 PierwszyPierwszy ... 352402442450451452453454462502552 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 511 do 4 520 z 6354

Wątek: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej

Comte de Barcelona Awatar Barsa
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    89
    Otrzymał 101 podziękowań w 58 postach
    Słyszałem właśnie w TV, że bary mleczne mogą używać z przypraw tylko soli i pieprzu... innych już nie, bo stracą dofinansowanie....

Visca el Barca!!!

Szambelan Awatar adriankowaty
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    375
    Otrzymał 39 podziękowań w 32 postach
    Wybacz, ale któż do owych barów chodzi dzisiaj? Jak dla mnie to pamiątka po PRL, która nie ma zbytniego znaczenia. Choć pomysł, ażeby narzucać im limity wykorzystania przypraw uznaję za urojony.
    http://forum.totalwar.org.pl/image.php?type=sigpic&userid=5038&dateline=1420376  708
    "Wolność, Równość, Braterstwo lub Śmierć!"
    Hasło przewodnie rewolucjonistów z 1789.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    89
    Zdziwiłbyś się kto do takich barów chodzi.... od meneli po Panów w garniakach za kilka tysięcy. Ja nie jestem do tego przekonany, ale żona z ludźmi z pracy tam zaglądają.

Visca el Barca!!!

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez lukasz1410 Zobacz posta
    Z tego co kojarzę Caritas zbiera o wiele więcej. Owsiak ma wsparcie medialne, samorządy prześcigają się jak mu tylko dopomóc. Poza tym nadal uważam, że takie wielkie akcję od święta bardziej szkodzą niż pomagają.
    Ale Caritas, to nie żadna prawica tylko instytucja kościelna.

Dlatego też nie oceniam Ciebie, tylko wiarygodność i rzetelność Gazety.pl. Ona chyba zna swój target i jeśli chcę być uczciwa, powinna uczciwie stawiać sprawę. Nie musi myśleć tak jak ja, tylko niech uczciwie informuje o danych zdarzeniach, nie pomijając motywacji ciemnych sił. Bo na razie wszystko co u niej przeczytałem służy do wypromowania Owsiaka na świeckiego świętego. http://wiadomosci.onet.pl/kraj/wosp-...tas-gora/m4c2h
    Jak miałbym być upierdliwy to żaden portal informacyjny nie jest rzetelny tak naprawdę, bo każdy pragnie pokazać swoja wersję zdarzeń. A jeżeli ich dziennikarz został poszkodowany czy to z własnej winy czy też z winy drugiej osoby to artykuł ma już mało wspólnego z wiarygodnością bądź rzetelnością.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Wojski
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    9
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    Ale Caritas, to nie żadna prawica tylko instytucja kościelna.
    Jak do tej pory po za krytyką Owsiaka, nikt ze strony prawicy nie zrobił równie wielkiej zbiórki jak on. Chyba, że jakaś była a ja o niej nie słyszałem.
    Po co prawica ma tworzyć swoje organizację charytatywne, skoro takowe już istnieją? Mamy je rozróżniać ze względu na prywatne poglądy właścicieli? Myślę, że lepiej byłoby patrzeć na uczciwość zarządu.
    Jak miałbym być upierdliwy to żaden portal informacyjny nie jest rzetelny tak naprawdę, bo każdy pragnie pokazać swoja wersję zdarzeń. A jeżeli ich dziennikarz został poszkodowany czy to z własnej winy czy też z winy drugiej osoby to artykuł ma już mało wspólnego z wiarygodnością bądź rzetelnością.
    Oczywiście, rozumiem, że człowiekowi ciężko dojść do "obiektywnej prawdy"(potworek językowy), ale gazetka nawet się nie stara. O ile ja uważam, że jedną z ról prasy politycznej jest zawsze patrzeć na ręce władzy, bez względu na to, kto jest przy żłobie, to wybiórcza dawno porzuciła podobne fanaberie i według mnie służy wyłącznie naszym umiłowanym przywódcą. Przedstawiłem kilka kolejnych artykułów, w żadnym nie było żadnych konkretów co do podejrzeń ciążących na Owsiku. Fakty mogą sobie interpretować jak chcą, ale zwykła rzetelność dziennikarska powinna skłonić ich do krótkiej wzmianki o co właściwie chamowi chodziło. Jak nie w tym artykule to w następnym. Może chociaż link do jakiejś strony?

Podczaszy Awatar Janek
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    35
    Otrzymał 35 podziękowań w 26 postach
    Cytat Zamieszczone przez adriankowaty Zobacz posta
    Wybacz, ale któż do owych barów chodzi dzisiaj? Jak dla mnie to pamiątka po PRL, która nie ma zbytniego znaczenia. Choć pomysł, ażeby narzucać im limity wykorzystania przypraw uznaję za urojony.
    O zdziwiłbyś się! W Warszawie w niektórych barach mlecznych w godzinach obiadowych kolejka jest jak za komuny gdy papier toaletowy rzucili Oczywiście co kto lubi, ale jest tanio, (zazwyczaj) smacznie no i Polska kuchnia, którą o dziwo dość trudno znaleźć w wielu innych miejscach.

Stolnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    3
    Otrzymał 30 podziękowań w 21 postach
    Cytat Zamieszczone przez adriankowaty Zobacz posta
    Na przykład wielu ludzi, którzy mają smak na domowy obiad a brak czasu na jego zrobienie. Mnie akurat nie przeszkadza, że to spuścizna prylu. Jest przydatne? Jest.
    Nie rozumiem tylko dlaczego ów bary zostały obarczone przykrym stereotypem, że stołuje się tam głównie menelstwo a przecież to jest wierutne kłamstwo i obraza dla tych co się tam stołują.
    Szanuj swój język - Mów po POLSKU!

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Po co prawica ma tworzyć swoje organizację charytatywne, skoro takowe już istnieją? Mamy je rozróżniać ze względu na prywatne poglądy właścicieli? Myślę, że lepiej byłoby patrzeć na uczciwość zarządu.
    Prawica narzeka na Wielka Orkiestrę uderzając w uczciwość Owsiaka i firm jakie założył. Jeżeli uda się im skutecznie podważyć jego dotychczasowe działania, to żadna akcja charytatywna nie spotka się już z większym odzewem. Ponieważ każdy będzie pamiętał, że Owsiak kradł. To uderzy we wszystkich. Uważasz, że ile osób wówczas wrzuciłoby do jakieś puszki pamiętając rezultat końcowy afery z Owsiakiem?
    Rezultaty działań Owsiaka widzimy - sprzęt, lekcje pierwszej pomocy itd. Prawica jak do tej pory potrafi jedynie narzekać, a nie zrobiła niczego. Jeżeli zrobiliby coś lepszego niż Owsiak i przy okazji nie wyszłyby jakieś brudki to wówczas można byłoby uznać, że można urządzić akcję charytatywną bez machlojek.

Oczywiście, rozumiem, że człowiekowi ciężko dojść do "obiektywnej prawdy"(potworek językowy), ale gazetka nawet się nie stara. O ile ja uważam, że jedną z ról prasy politycznej jest zawsze patrzeć na ręce władzy, bez względu na to, kto jest przy żłobie, to wybiórcza dawno porzuciła podobne fanaberie i według mnie służy wyłącznie naszym umiłowanym przywódcą. Przedstawiłem kilka kolejnych artykułów, w żadnym nie było żadnych konkretów co do podejrzeń ciążących na Owsiku. Fakty mogą sobie interpretować jak chcą, ale zwykła rzetelność dziennikarska powinna skłonić ich do krótkiej wzmianki o co właściwie chamowi chodziło. Jak nie w tym artykule to w następnym. Może chociaż link do jakiejś strony?
    A jak prawica dojdzie do władzy to wówczas wszystkie prawicowe media nie będą się czepiać żadnej afery i nie będą budować pozytywnego wizerunku? Ja jakoś w to nie wierzę, podobnie jak w uczciwe artykuły której ze stron.
    Proszę Cię bardzo - artykuł sprzed 2 dni - http://metro.gazeta.pl/Wydarzenia/1,..._krytykow.html
    Zresztą w tamtym artykule masz wzmiankę - uczciwość Owsiaka, a w materiale wideo - pada pytanie, na temat jego spółki. Przykro mi, ale nie można wyłożyć wszystkiego na stół.

Oglądałem sobie wczoraj "Tomasz Lis na żywo" i była dyskusja na temat Owsiaka:
    http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...l#BoxSlotI3img
    No cóż, prawica w osobie Terlikowskiego i Warzęchy broniła i atakowała nieudolnie. Strasznie im to nie wyszło.
    Ostatnio edytowane przez chochlik20 ; 13-01-2015 o 09:50
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    89
    Jeżeli jakaś partia poprze coś głupiego związanego z frankiem to nigdy na nią nie zagłosuję... Jak ktoś wziął kredyt w walucie obcej to niech sobie radzi sam, a Państwo niech się w to nie miesza.

Visca el Barca!!!

Wojski
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    9
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    https://www.youtube.com/watch?v=DnQdcG1Q5i8 A tu "bezstronność" prawicowej dziennikarki. Ale przynajmniej fakty ciekawe. Szczególnie gdy pojawia się bloger.
    A PIS nie odpuści, na pewno poprze "ofiary oszustw bankowych".

Strona 452 z 636 PierwszyPierwszy ... 352402442450451452453454462502552 ... OstatniOstatni