Strona 5 z 267 PierwszyPierwszy ... 345671555105 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 2664

Wątek: Dyskusja ogólna o Total War: Warhammer

Łowczy
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
    Cytat Zamieszczone przez Asuryan Zobacz posta
    Sama nazwa, bo w Młotku to port - coś jak Amsterdam. Ogólnie cała Jałowa Kraina to odpowiednik XVII wiecznej Holandii.
    warhammer to taka mapa sredniowiecza europy gdzie elfy to ameryka nieodkryta powiedzmy
    ciekawe czy by umieli zrobic miasta podziemne skavenow ale pewnie nie. ogolnie mysle ze to bedzie przygotowanie pod med3. a szkoda bo myslalem ze med 3 bedzie pierwszy a potem warh
    ale na pewno zrobia to z bomba

tyle ze pewnie jak w attili dyplomacja nie bedzie istniec. bo tam zasadniczo jest czarne i biale. chyba ze odejda od universum i bedzie mozna sie dyplomowac z chaosem. a czasy to na pewno bedzie atak archaona. bo to attile przypomina

Stolnik Awatar marko1805
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    31
    Otrzymał 121 podziękowań w 78 postach
    tyle ze pewnie jak w attili dyplomacja nie bedzie istniec.
    .
    Skąd pewność że dyplomacja w Attylli nie będzie istnieć? Grałeś już ? .
    https://picasaweb.google.com/lh/photo/nozvxNxHhuIVK9-6uWBM2RcxicG_SBK_B29mfu3dapE?feat=directlink

Si vis pacem, para bellum

"Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości"

Asuryan
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez kauczuk999 Zobacz posta
    warhammer to taka mapa sredniowiecza europy gdzie elfy to ameryka nieodkryta powiedzmy
    W strasznym uproszczeniu bo elfy to lasy Europy, Atlantyda i Ameryka Północna (bo Ameryka Południowa to już Amazonki, ożywieńcy i jaszczuroludzie).
    Warhammer to raczej takie poplątanie średniowiecza i renesansu... a i machiny parowe się znajdą (w tym słynny czołg Imperium).
    Skaveni jako frakcja będą trudni do odwzorowania i to nie tylko ze względu na miasta, ale i całą PodDrogę. Przeciez szczuroludzie nie przemieszczają się ze swymi armiami po powierzchni ziemi, tylko pod nią
    Archaon byłby logiczny - nie trzeba by dzielić Chaosu na 4 osobne frakcje.

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Co do Chaosu, a jak myślicie, jak rozwiążą sprawę Krasnoludów Chaosu? W końcu to też jedna z frakcji w tym świecie.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Asuryan
    Gość
    Normalnie - nie będzie. Krasnoludy Chaosy były tylko w 3 edycji WFB, później GW się wycofała z tego pomysłu, tak jak ze Squatów w 40 k. http://s416.photobucket.com/user/Iro...over2.jpg.html - a był w 1 edycji 40-ki odpowiednik krasnoludów

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Szkoda, że odeszli od Krasnoludów Chasu, wiadomo czemu?
    Poza tym być może GW wyrażą zgodę na umieszczenie takich frakcji jak Norsemeni (w końcu plemiona Chaosu to m.in. Norsemeni, Khurganie i Tahmakowie), Amazonki i być może by wcisnęli te Krasnoludy Chaosu z III edycji (oczywiście zależy to od kaprysu GW i CA).

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Podkomorzy Awatar Chaak
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    262
    Otrzymał 254 podziękowań w 191 postach
    Ja tam się cieszę z Warhammera, w sumie to jedno z moich ulubionych uniwersów fantasy i pasuje do konwencji serii, bo wojen tam nie brakuje. Obawiam się tylko zawartości. Gdzieś już wspomniałem, że mogą skupić się na Starym Świecie i walce Chaos vs. Imperium z niedorobionymi orkami, krasnoludami i innymi wkoło. Jeśli tak będzie to trochę lipa, bo najbardziej chciałbym dostać do gry Krasnoludów, Jaszczuroludzi i Khmeri.
    Ciekawi mnie też jak wyjdzie im magia, potwory, „latajki” i bohaterowie (w tym ich pojedynki). Kwestia Chaosu też mnie zastanawia, wolałbym mimo wszystko, grać osobnymi bogami niż wszystkim zebranym do kupy.
    Poza tym jest też kilka rzeczy, których nie mogę sobie wyobrazić w tej grze np. podziemne miasta Skavenów, czy magię Slaanów o zasięgu globalnym, zdolną tworzyć nowe kontynenty (tego na pewno nie dostaniemy).

寧我負人,毋人負我。
    曹操

Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Właściwie wolałbym stare dobre rozwiązanie z Call of Warhammer tzn. 4 frakcje Chaosu walczące między sobą (tzn. 4 plemiona nad Norską), a po pokonaniu wszystkich innych przez jedno z nich pojawienie się Archaona i zjednoczenie się w Niepodzielny Chaos

Podkomorzy Awatar Chaak
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    262
    Otrzymał 254 podziękowań w 191 postach
    Takie rozwiązanie by mi pasowało, chodziło mi głównie o początek gry, żeby zaczynać jednym konkretnym bogiem. Ewentualnie jeszcze to ulepszyć i po pokonaniu innej frakcji Chaosu dodawać możliwość rekrutacji jej jednostek u nas (o ile pamiętam armybooka WoCh to takie coś można robić), a po podbiciu wszystkich dostać super bonusy.

寧我負人,毋人負我。
    曹操

Asuryan
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Chaak Zobacz posta
    Ja tam się cieszę z Warhammera, w sumie to jedno z moich ulubionych uniwersów fantasy i pasuje do konwencji serii, bo wojen tam nie brakuje. Obawiam się tylko zawartości. Gdzieś już wspomniałem, że mogą skupić się na Starym Świecie i walce Chaos vs. Imperium z niedorobionymi orkami, krasnoludami i innymi wkoło. Jeśli tak będzie to trochę lipa, bo najbardziej chciałbym dostać do gry Krasnoludów, Jaszczuroludzi i Khmeri.
    Akurat Khmeri mogą dać skupiając się na Starym Świecie, w końcu to odpowiednik Egiptu. Przy RTW czy MTW II skupili się głównie przy Europie, ale Egipt dali.
    Mi najbardziej było by żal w takim przypadku swojej wyspy. W końcu nick do czegoś zobowiązuje, choćby do poprowadzenia swych wyznawców w bój

Cytat Zamieszczone przez Chaak Zobacz posta
    Ciekawi mnie też jak wyjdzie im magia, potwory, „latajki” i bohaterowie (w tym ich pojedynki). Kwestia Chaosu też mnie zastanawia, wolałbym mimo wszystko, grać osobnymi bogami niż wszystkim zebranym do kupy.
    Poza tym jest też kilka rzeczy, których nie mogę sobie wyobrazić w tej grze np. podziemne miasta Skavenów,
    Też mam sporo obaw, że CA może tą grę spartolić. Poza tym co już wymieniłeś wątpię by pamiętali o modlitwie armii Bretonni, animozji goblinoidów, czy choćby o tym że czołg parowy jest egzemplarzem eksperymentalnym (a wiec może dojść do wybuchu kotła parowego jak mu załoga za dużo opału dorzuci).

Strona 5 z 267 PierwszyPierwszy ... 345671555105 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów