Strona 124 z 203 PierwszyPierwszy ... 2474114122123124125126134174 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 231 do 1 240 z 2024

Wątek: Islam - religia "pokoju", czy "wojny"?

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Nie wiem, czy ktoś zdaje sobie sprawę, że coraz więcej ludzi przechodzi na islam w Europie?
    - http://gloria.tv/?media=567364
    - http://wiadomosci.onet.pl/religia/dl...na-islam/5n9dk
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Podkomorzy Awatar szwejk
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    219
    Otrzymał 371 podziękowań w 273 postach
    Z jednej strony, co taka Europa ma do zaoferowania ze swoich lewackich "wartości"? Wolność kopulacji? Tolerancję dla dziwactw? To dla wielu za słabe. Średniowieczna surowość islamu, którego wielu się boi, jest pociągająca. W odróżnieniu od chrześcijaństwa, które tylko gada o miłości i jest systematycznie ośmieszane. A tu ciekawostka:
    http://wpolityce.pl/swiat/202161-gdz...i-i-hipokrytki
    Przypadek Barbary Wally
    https://gr8morocco.wordpress.com/201...barbary-wally/

Moim stronniczym zadaniem, lewacy nie nadają się na chrześcijan, ale na wojujących islamistów - jak najbardziej
    "A teraz słuchajcie wy, ludzie z NATO! Bombardujecie ścianę, co nie przepuszczała potoku afrykańskiej migracji do Europy, ścianę, co stopuje terrorystów . Tą ścianą była Libia. Rujnujecie ją. Wy - idioci. Za tysiące migrantów z Afryki, za wsparcie terrorystów będziecie płonąć w piekle. I tak będzie".

Mu'ammar al - Kaddafi

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Czyli co szwejku Mamy przestawić Europę na tory prawicowe? Zakazać połowy rzeczy, być surowi i nietolerancyjni? Jak dla mnie to islam, który określiłeś mianem surowego tyle, że bez otoczki religijnej.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.

Księga XVI

Kapitan królów i król kapitanów. Awatar PaskudnyPludrak
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 237 podziękowań w 155 postach
    Cytat Zamieszczone przez szwejk Zobacz posta
    Średniowieczna surowość islamu, którego wielu się boi, jest pociągająca.
    Chyba jedynie dla niespełnionych, zakompleksionych frustratów.
    ...a sławny generał Wit-tenberg poprzedza go tak ,jak jutrzenka poprzedza słońce.-W.Kochowski "Lata potopu"
    "Nie wykuwać tarcz utopii. I nie kruszyć o nie kopii "

Podkomorzy Awatar szwejk
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    219
    Wystarczyłoby, gdyby mainstream europejski przestał wojować z chrześcijaństwem. Przestać odcinać się od korzeni kulturalnych Europy i zrezygnować z tworzenia "nowego człowieka" z "nowym sposobem myślenia" . Bo to się nie sprawdza po prostu... Jak Europejczycy nabiorą znowu szacunku do samych siebie, to i u innych będą go mieli... Tacy Chińczycy, po inżynierii Mao, wrócili do swoich konfucjańskich wartości i problemów kulturowych nie mają
    "A teraz słuchajcie wy, ludzie z NATO! Bombardujecie ścianę, co nie przepuszczała potoku afrykańskiej migracji do Europy, ścianę, co stopuje terrorystów . Tą ścianą była Libia. Rujnujecie ją. Wy - idioci. Za tysiące migrantów z Afryki, za wsparcie terrorystów będziecie płonąć w piekle. I tak będzie".

Mu'ammar al - Kaddafi

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Chrześcijaństwo ma być odpowiedzią na Islam w Europie? Przypominają mi się czasy wypraw krzyżowych. Walka religii, która lepsza itd. Zresztą jakie chrześcijaństwo? Bo ono jako takie przekształciło się w katolicyzm, gdzie mówi się o miłości a miłości nie ma. Czołowy w Polsce propagator nurtu katolicko - konserwatywnego poparł swoją małżonkę która na wieść, że w Polsce bez recepty mają być dostępne pigułki dzień po, stwierdziła, że w ten sposób otwieramy drogę islamowi do Europy. Dalej wynikało z jej wypowiedzi, że kobieta - katolik ma rodzi dzieci jedno za drugim by dogonić w tym muzułmanki. Sorry, ale to nie rozwiąże kwestii islamu w Europie.

Nie zapominaj, że do obecnego sposobu myślenia dochodziliśmy przez bardzo długi czas, człowiek dopiero uczy się otwierać na nowe rzeczy. Zresztą w jaki to sposób tworzymy "nowego człowieka" z "nowym sposobem myślenia"?
    Każdy odpowiada za szacunek wobec samego siebie, jeżeli on nie ma go wobec siebie to nie będzie miał wobec drugiej osoby. Jeżeli w obecnych czasach nie mamy wzorców na których młodzi ludzi mogli się wzorować to nawet powrót do korzeni tego nie sprawi.

Szwejku, jako osoba o lewicowych poglądach i do tego ateista, nie nadaję się na na muzułmanina. Gdybym jednak miał wybierać religię to albo wybrał bym buddyzm, albo też powrócił do wiary Słowian.

Cytat Zamieszczone przez PaskudnyPludrak Zobacz posta
    Chyba jedynie dla niespełnionych, zakompleksionych frustratów.
    Rozwinę trochę tą myśl - dla mnie fanatyzm jest pokarmem dla ludzi biednych. Nie ważne czy wiąże się on z idea czy też religią. Fanatycy sami czegoś nie mają, sami czegoś nie używają to gotowi są to zniszczyć, zakazać by przestało ich to kusić. Wyeliminujmy pokusy a świat dla takich ludzi stanie się rajem, a dla normalnego człowieka szarym światem pełnym koszmarów.
    Ostatnio edytowane przez chochlik20 ; 17-01-2015 o 10:45
    Przepis na idealną kawę:

Księga XVI

Asuryan
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez szwejk Zobacz posta
    Wystarczyłoby, gdyby mainstream europejski przestał wojować z chrześcijaństwem. Przestać odcinać się od korzeni kulturalnych Europy i zrezygnować z tworzenia "nowego człowieka" z "nowym sposobem myślenia" . Bo to się nie sprawdza po prostu...
    Wystarczyłoby gdyby chrześcijaństwo przestało wpierniczać się w nieswoje sprawy - wtedy "wojowanie" z nim przestałoby mieć sens. Całkowita i konsekwentna laizacja państwa wystarczyłaby w zupełności. Oraz przestanie bawienia się w polityczną poprawność.

8. Użytkownicy którzy uznali post Asuryan za przydatny:

Podkomorzy Awatar szwejk
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    219
    Cytat Zamieszczone przez Asuryan Zobacz posta
    Całkowita i konsekwentna laizacja państwa wystarczyłaby w zupełności.
    Francja oficjalnie JEST laicka... I jakoś to nie wystarcza... Chrześcijaństwo tam się nie wpiernicza i świątynie katolickie stoją pustkami... "Na szczęście" frekwencję meczety "nadrabiają"

Mu'ammar al - Kaddafi

Asuryan
    Gość
    OFICJALNIE tak, tylko nijak to się ma do rzeczywistości...

Holy Father Awatar Volomir
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Otrzymał 265 podziękowań w 166 postach
    Problemem jest polityczna poprawność. I nie chodzi mi tylko o medialne hasło. Nie można powiedzieć nic negatywnego o Islamie - nie można podjąć odpowiednich działań itd. Taka duża siatka powiązań będąca w skrócie polityczną poprawnością.

Strona 124 z 203 PierwszyPierwszy ... 2474114122123124125126134174 ... OstatniOstatni