Strona 6 z 267 PierwszyPierwszy ... 456781656106 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 2664

Wątek: Dyskusja ogólna o Total War: Warhammer

Podkomorzy Awatar Chaak
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    262
    Otrzymał 254 podziękowań w 191 postach
    Też mi się wydaje, że Khmeri się załapią terytorialnie, ale mogą niedorobieni wyjść, jeśli gra skupi się na Imperium i Chaosie. Ulthuan musi wpaść, bo siedzą tam chyba jedyne elfy, które lubię w fantasy.
    Co do wybuchających czołgów to może będą, bo np. okręty w FotSie dało się przegrzać.
    Ciekawe, czy leśnymi elfami będzie się dało coś podbijać, bo one raczej nie wychodzą ze swojego lasu, nie mówiąc już o innych stworzeniach w ich armii. Poza tym odnośnie podbojów to dalekie tereny Chaosu powinny być niemożliwe do zdobycia, bo zanim zwykłe armie by tam dotarły, zmieniłyby się w kupę macek i innych dziwnych rzeczy.

寧我負人,毋人負我。
    曹操

Asuryan
    Gość
    Fakt, no chyba że uda się zamknąć drugą Bramę Chaosu. W końcu pierwszą jednemu takiemu się udało. Gorzej jak zamiast pierwszej Inwazji Archaona dadzą End Times, tam to dopiero GW namieszało pod 9 edycję WFB (herezja w stylu połączenia Mrocznych, Wysokich i Leśnych w jedną armię; wytępienie jaszczuroludzi przez upadek zestrzelonego przez Skavenów Morrsleiba; von Carstein i królowie grobowców służący Nagashowi; Chaos, Demony i Zwierzoludzie jako jedna armia...).

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    Ja z nacji chciałbym: Leśne Elfy, Zielonoskórych z podziałem na kilka mniejszych klanów tu w zasadzie powinna być sytuacja podobna jak u chaosu (walki wewnętrzne a później na imperium tylko ci szybciej się rozpadali) i Skaveni.
    Czyli mogę mieć mega pecha . Leśne pasywne, u zielonoskórych stawiałbym na gobliny. A szczurki to już chyba całkowita tragedia: miasta pod ziemią.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Co do Skavenów to chyba mam pomysł, jak CA mogłoby sobie poradzić z ich miasami. Pamiętacie z Heroes of might and magic system jaskiń? Gdyby to połączyć z Total War, może by coś z tego wyszło. Ciekawi mnie natomiast, którą edycję armybooków by użyto. Bo moim zdaniem najlepiej by było użyć wszystkich armybooków każdej z edycji

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Nie wiem, czy dałoby radę coś takiego zrobić jak proponujesz z tymi jaskiniami. Zresztą nikt nie zdawał sobie sprawy, że Skaveny istnieją. Ci, którzy głośno mówili o inteligentnych ogromnych szczurach ginęli i mieli jakieś dowody ginęli. Skaveny były dobrze poinformowane czy ktoś nie szuka o nich informacji. Wielu ludzi nawet tych spośród szlachty spiskowało z nimi. A co do army booksów to Asuryan pisał, że w późniejszych mamy duży misz - masz. Pewnie część jednostek usunięto, jakieś dodano. Nie jestem zwolennikiem dużej ilości jednostek dla frakcji, bo i tak korzysta się z tych najlepszych i najbardziej sprawdzonych.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Asuryan
    Gość
    To znaczy oprócz Krasnoludów Chaosu nic nie usunięto. Podzielono za ta Chaos i Ożywieńców na 3 części. Pod koniec obecnej edycji wprowadzono End Times jako zasady opcjonalne, ale mają podobno być obowiązujące od następnej, 9 edycji. Czyli połączenie tego co zostało rozdzielone, usunięcie Reptilionów i połączenie 3 elfów w 1. Co do ostatniego, nie wiem jaki towar biorą w Games Workshop - ale musi być bardzo mocny, skoro mają po nim aż takie odloty...

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Łączyć frakcje elfów - jako jedną.... dziwne, że połączyli tylko trzy frakcję czyli Druchii, Elfy Wysokiego Rodu oraz Leśne Elfy, a zapomnieli i morskich elfach, które też się przewijają. Zresztą na jakiej podstawie połączyli dwie nienawidzące się frakcję?
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.

Księga XVI

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    Wg End of Times Khorne się wkurzył, że Khaina nie traktują Mroczne Elfy jako Khorne'a i wysłał wielką armię Chaosu na Naggaroth. Malekith skontaktował się z Teclisem w sprawie pomocy. Teclis się zgodził, Malekith z armią wyruszyli z Naggaroth, czyniąc tamtą ziemię jałową. Uciekają na Naggaroth, z Leśnymi Elfami i Wysokimi pokonują Chaos mimo tego, że jednak tracą Wysokie Elfy Ulthuan. Wg tego Malekith tak naprawdę został poddany próbie Asuryana i to niby miał być od początku przywódca Wysokich Elfów prawnie No wiecie, związek Morathi i jednego Króla Feniksa, a owoc tego żywota Malekith. Potem Elfy Mroczne i Wysokie uciekają do Athel Loren.

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Nawet ja bym czegoś takiego nie wymyślił. Na koniec GW powinno dodać, że wszyscy żyli długo i szczęśliwie... Mroczne Elfy przestały łupić i niewolić inne ludy a ich kapłanki wycinać serca. To są żarty w tym momencie. Brakuje jeszcze tylko, aby krasnoludy dogadały się z orkami, bo nadchodzi koniec świata.
    Przepis na idealną kawę:

Księga XVI

Asuryan
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez chochlik20 Zobacz posta
    Łączyć frakcje elfów - jako jedną.... dziwne, że połączyli tylko trzy frakcję czyli Druchii, Elfy Wysokiego Rodu oraz Leśne Elfy, a zapomnieli i morskich elfach, które też się przewijają. Zresztą na jakiej podstawie połączyli dwie nienawidzące się frakcję?
    Nie wiem zupełnie na jakiej skoro nawet w 40 k są osobno - Eldars i Dark Eldars.

Cytat Zamieszczone przez Arroyo Zobacz posta
    Wg tego Malekith tak naprawdę został poddany próbie Asuryana i to niby miał być od początku przywódca Wysokich Elfów prawnie
    Gdyby był godnym tronu, to podczas próby bym go tak nie przysmażył

Cytat Zamieszczone przez Arroyo Zobacz posta
    No wiecie, związek Morathi i jednego Króla Feniksa, a owoc tego żywota Malekith.
    Co nie oznacza automatycznie praw do tronu. Tym bardziej że był trzecim dzieckiem tegoż króla.

Strona 6 z 267 PierwszyPierwszy ... 456781656106 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów