"To są złodzieje" - czy coś się tutaj nie zgadza, mówi nieprawdę?Jedynym argumentem jaki zawsze przedstawia Korwin - to są złodzieje. Ciężko jest dyskutować z kimś kto nie umie przedstawić merytorycznych argumentów jak uzdrowić kraj, tylko rzuca hasłami.
Wszyscy się śmiali do momentu afery taśmowej, wtedy lewica nagle się zamknęła i nie było: Korwin wariat. Teraz sytuacja powraca do normy, bo i afera jest praktycznie zapomniana.
Twierdzisz, że Korwin to populista. Strasznie śmiesznie to brzmi zestawiając to z programem i postulatami innych partii. Jak te lewicowe i postkomunistyczne odłamki chcą uzdrowić ten kraj? Pożyczając 100 milionów Ukrainie, podwyższając wiek emerytalny czy może zatrudniając nowych urzędników?
JKM wyraźnie i wielokrotnie powtarzał jak chce rządzić, czyli dać wolną wole obywatelom, znieść niepotrzebne podatki i sprywatyzować nierentowne sektory.
Pisze to hasłami, bo nie mam najmniejszej ochoty się nad tym rozpisywać, co czyniłem tutaj wielokrotnie.
Zanim odpiszesz, chciałbym przeczytać (nawet populistycznie) plan uzdrowienia Polski przez PO bądź PiS, a jeszcze lepiej - przez SLD i PSL.
Mam zdrowe poglądy nie przesiąknięte komunistycznym systemem. Nie obrażam tutaj ludzi starszej daty tylko stwierdzam fakt - żyli w komunie i nadal w niej żyją, gdyż ten system to największa zaraza jaka kiedykolwiek powstała.Jak rozumiem sam nie należysz, do tego postkomunistycznego społeczeństwa? Jeszcze nikt nie głosował na panią Ogórek, bo ciężko byłoby to zrobić z racji faktu, że jeszcze nie brała udziału w żadnych wyborach.
Przepraszam z Ogórkiem. Pisałem to patrząc przez pryzmat sondaży. Zresztą... i tak zapewne będzie miała trzeci wynik w kraju.
Gdzie się uniosłem, bo widzę, że już druga osoba próbuje mi przylepić łatkę?Tak NexaT, termin "Cesarstwo Korwina" jest niezwykłym powodem do wybuchu gniewu. Znajomość podstaw niemieckiego się kłania.
O partii, która zadłuża i wywala za granicę miliony osób podczas swojej kadencji można za to myśleć bardzo pozytywnie.To nic nadzwyczajnego, ale wiele dobrego o stronnictwie korwinistycznym nie można pomyśleć dzięki temu.
Przedstaw mi jakiś zdroworozsądkowy argument dla którego miałbym zagłosować na PO.
Prywatyzacji dokonano po 89r. i mam rozumieć, że to był zły krok. Wolałbyś państwowe PGR'y?NexaT to co proponuje Korwin w tyko jeszcze bardziej pogorszy sytuację w kraju no bo kto najwięcej zyska na prywatyzacji firm czy gałęzi naszej gospodarki? Osoby zamożne a cały ogół obywateli będzie musiał tkwić w odchodach po uszy. Oczywiście tych zamożnych będzie stać na takie zmiany a przeciętnego Kowalskiego?
Przykład wyższości własności prywatnej nad państwową to kopalnie. Państwowe chylą się ku upadkowi, a prywatne (które de facto policzymy na palcach jednej ręki) nadal są na plusie, np. Bogdanka.
http://www.ekonomia.rp.pl/artykul/1139104.html
Państwowe kopalnie są dławione przez ukochane dla lewicy podatki, które zresztą znowu zwiększono przy okazji tanienia paliwa.
1. Prezydent ma inicjatywę ustawodawczą, i co z tego, że sejm może zawetować decyzje?Szczerze wątpię, Matisek.
I - prezydent jest strażnikiem konstytucji i nie ma inicjatywy ustawodawczej;
II - Korwin nie cieszy się poparciem społecznym na tyle, żeby wygrać wyborów;
III - Korwin nie ma rozbudowanego i przemyślanego programu;
IV - żeby chociaż reprezentował pewien poziom;
Poza tym, SLD to nie komuniści, a socjaldemokraci.
2. Jak to się ma do tego, co napisał user nad tobą?
3. Rozbudowany nie jest, ale przemyślany i owszem.
4. Tusk - złodziej i największy emigrant reprezentował poziom? Może swoim dukaniem do kamery po angielsku coś reprezentuje? Albo pani Kopacz, która zdecydowała się przekazać 100mln. biednym Ukraińcom i ośmieszyła się przy wizycie u Merkel?
Korwin ma niezmienne poglądy od kilkudziesięciu lat i będąc w sejmie zrobił więcej niż 80% obecnego motłochu.Ale Korwin sam dorwie się do koryta i wątpię aby było inaczej. Po za tym jego działania tylko pogorszyłyby sytuację wewnętrzną ( jego plany gospodarcze) i zewnętrzną( Unia).
Ma majątek, pensje z UE i nawet po skończonej kadencji będzie stamtąd czerpał emeryturę, po co mu koryto?
Jest bardzo aktywny na scenie europejskiej i mądrze się wypowiada. W końcu można ze strony Polski usłyszeć coś innego niż ciągłe zachwalanie UE. Farage już drugi raz podsumował politykę Tuska, który zresztą bezczelnie się śmiał.Zresztą tylko on siedzi w europarlamencie i podczas swej kadencji zdążył się tylko pogrążyć w grotesce. Jeśli rzeczywiście próbuje coś ugrać, strojąc idiotę i jeżdżąc po świecie za pieniądze z UE gratuluję inwencji twórczej.
Jaki program ma PO, jeszcze raz proszę o jakieś streszczenie. Jaki mają plan na odbudowę Polski, którą zresztą sami zrujnowali? Jak możesz głosować na partie, która okrada Polaków (co wyszło poniekąd za sprawą afery taśmowej)?III - tyle, że to program determinuje o polityku. Polityk który nie ma programu to nie polityk, a populista.
IV - nazwałbym jego zachowanie chamskim i prymitywnym. Ponadto, co rusz wprowadza skandale (zasypia podczas obrad, jego córka okrada sklep za 2tyś a on zwala winę na sklep, bije polityka publicznie, etc.). Taki "polityk" do niczego się nie nadaje.
Możesz mi jeszcze przytoczyć fragment, w którym to rzekomo JKM zwala winę na sklep? Bo ja słyszałem tylko jak mówił o tym, że to głupota jego córki i ona poniesie konsekwencje. Zresztą, co ma życie prywatne polityka do polityki? Nie przeszkadzało ci, jak córeczka pana Tuska skarżyła się, że ktoś ją śledzi i musiała zatrudniać sobie ochronę? Pan Niesiołowski nie zasnął w sejmie?
To wszystko brzmi komicznie, gdy jest wypowiadane z ust wyborcy PO. Mówienie o skandalach względem innych polityków czy partii, twierdzenie o braku programu i populistycznych hasłach - ogarnij się człowieku.
Korwin to osoba, która jest po studiach matematycznych, prawie, socjologii, psychologii i filozofii. Włada co najmniej 3 językami i nie znam osoby, która potrafiłaby go przegadać.
Chory to kraj w którym prezydent pochodzi z partii rządzącej, a w UE są sami euroentuzjaści - nie znający angielskiego zresztą. <lol>

Odpowiedz z cytatem