Strona 91 z 127 PierwszyPierwszy ... 41818990919293101 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 901 do 910 z 1267

Wątek: KORWiN i KNP

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez NexaT Zobacz posta
    Obecni politycy są bogaci bo zaczęli kraść. Który polityk przed wejściem do sejmu miał taki majątek jak JKM? Gdyby dla pana prezesa zależało na pieniądzach, to zacząłby głosić totalnie lewicowe poglądy jak np. Palikot i wszedłby bez problemu. Przypominam, że ten człowiek wygłasza takie same poglądy od kilkudziesięciu lat, więc jest o wiele wiarygodniejszy od obecnych polityków.
    Wychodzi na to, że bogaci nie kradną, tylko biedni. Korwin jest bogaty, więc nie ukradnie.
    I głosi te poglądy od tylu lat, że już dawno 3/4 Polski by na niego głosowało, a jak pokazują sondaże tak nie jest.

Nie wiem dlaczego odwracasz kota ogonem. Przyczepiłeś się do tego, że JKM nazywa obecnych rządzących złodziejami. Ewidentnie nimi są i nie widzę powodu do dalszej dyskusji na tej płaszczyźnie.
    No chyba, że afera taśmowa jest nie przekonująca dla ciebie.
    Umiesz czytać ze zrozumieniem Chyba jasno napisałem, że taki argument pojawia się, gdy rozmawia o energetyce, gospodarce czy też polityce. Magiczne słowo "złodziej" nie sprawi, że poprawi się stan Polski.

Każdy polityk musi być trochę populistą, bo nie da się swojego programu przedstawić tak dosadnie, żeby inni to zrozumieli i oddali głos. KNP starało się (teraz KORWiN) mówić krótko i zwięźle, żeby zwłaszcza ludzie starszej daty bez problemu to zrozumieli.
    O dziwo zrozumieli, go tylko ludzie dość młodzi, reszta poszła głosować na inne partie.

Korwin wiele razy powtarzał, że podatek dochodowy jest niepotrzebny i kara ludzi za ich prace (a przecież u nas tak jest), a on chciałby go znieść. Mówił o zbankrutowanym NFZ'ie, ZUS'ie i że nie opłaca się tego utrzymywać. Chce dać wolną wole obywatelom, jeśli chcesz się ubezpieczać - robisz to. Nie chcesz - nie robisz. Wielokrotnie powtarzał, że przy obecnym systemie oprócz lekarzy opłacamy urzędników i ministrów, przez co koszty ubezpieczeń są drogie. (coś się nie zgadza?) Sam wklejałem artykuł, który mówił o tym, że prywaciarze leczą taniej. (mogę dać, jeśli chcesz) Wklejałem kiedyś artykuł o jakiejś gminie, która dokonała prywatyzacji któregoś sektora i po kilku latach notują wyższy przychód. (nie chciałem o tym wspominać wcześniej, bo zgubiłem link do tego, więc potraktuj to jako ciekawostkę)
    Ja mogę Ci pokazać, że opieka prywatna kosztuje równie dużo. Ludzie w USA zadłużają się by zapłacić za szpital. Zresztą ten temat był wielokrotnie wałkowany i nie ma sensu do niego wracać. A co do prywatyzacji - Korwin chce by w rękach państwa nic nie zostało, nawet gmina nie może mieć żadnego zakładu, wszystko ma być prywatne. Zastanów się kto skorzysta najwięcej na prywatyzacji takiego majątku. Ty?

Podczas swojej kadencji w sejmie uratował lumpexy i od niego wyszła ustawa lustracyjna + kilka mniejszych projektów.
    To samo można powiedzieć o innych politykach. To nie jest żaden argument.

Znasz innego polityka, który potrafi łamać to wszechobecne tabu i mówić o rzeczach, o których nie mówią w telewizji? Bądźmy teraz obiektywni - JKM ma mądre wpisy i potrafi trzeźwo spojrzeć na sytuacje. Nie przyznasz racji?
    Nie, nie przyznam Ci racji. Zwłaszcza po tym jak przeczytałem jego wpis o ateistach, którzy mają być wdzięczni Bogu za istnienie

Ten jest równie mądry:
    Wiadomo, że kobieta przesiąka poglądami człowieka, z którym sypia. Ostatecznie (Natura czy Bóg – nie będziemy się spierać) nie po to tak skonstruował mężczyzn, by setki tysięcy plemników się marnowały; wnikają one w ciało kobiety i przerabiają ją na obraz i podobieństwo mężczyzny, do którego ona należy. Te głupoty, które p.Nowicka wygaduje, są Jej po prostu biologicznie narzucone.
    http://korwin-mikke.blog.onet.pl/200...karze-smierci/
    Na 73 stronie obaliłem to na podstawie innych linków, jakby co.

Ja jeszcze raz proszę Ciebie i pana adriankowatego o podanie mi recepty na sukces ze strony PO, PiS, SLD i PSL - nie zauważyłem, żeby ktokolwiek napisał o tym, że są populistyczni. Jak mniemam - nie są, więc proszę pokazać mi te ich konkretne plany ws. Polski.
    Każda partia jest populistyczna PO, PiS, PSL czy też SLD, bo jak przychodzi co do czego, to okazuję się, że rzeczywistości nie da się nagiąć do ich mrzonek.

Mamy coraz bardziej zestarzałe społeczeństwo, więc ludzi starych jest stosunkowo dużo. Ilość polubień na fejsie nie przekłada się na wynik wyborów, ponieważ są to lajki w większości od ludzi młodych, którzy nie mają praw wyborczych.
    Małe wyniki w sondażach i wyborach nie oznaczają, że ludzie nie zgadzają się z jego planem, tylko po prostu wierzą telewizji, która przecież lubi wszelkie afery związane z tą osobą. Sondaże także wpływają na wybór ludzi, a przecież w każdym obecnym PO i PiS są na czele, a Komorowski wygrywa w pierwszej turze. Śmiecham gromko.
    Wybory lokalne nie były transmitowane czy też nagłaśniane w telewizji a nigdzie, żadnemu kandydatowi nie udało się wygrać czy też wejść do rady miasta, gminy, powiatu. Wytłumaczysz mi fonemem, że w wyborach lokalnych nie udało się przedstawicielom KNP nigdzie wygrać? I to po sukcesie do PE?
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

2. Następujących 4 użytkowników podziękowało chochlik20 za ten post:

Łowczy Awatar Veritimus
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    26
    Otrzymał 13 podziękowań w 8 postach
    Cytat Zamieszczone przez chochlik20 Zobacz posta
    Wybory lokalne nie były transmitowane czy też nagłaśniane w telewizji
    Kpisz czy o drogę pytasz?

Cytat Zamieszczone przez chochlik20 Zobacz posta
    Wytłumaczysz mi fonemem, że w wyborach lokalnych nie udało się przedstawicielom KNP nigdzie wygrać? I to po sukcesie do PE?
    Taki, że lokalne wybory są niskiego kalibru, ani ja, ani moi przyjaciele na wyborach nie byliśmy, a na tych do PE owszem. Podobnie z resztą młodego elektoratu. Widać to zresztą po wyniku PSL-u (pomijając jawne wałki).
    "Łatwiej jest zginąć z bronią w dłoni w imię wzniosłych idei, niż mądrze się ukorzyć i w cichości pozwolić im przetrwać, by w odpowiednim czasie rozbłysły swym blaskiem." - ja
    "Niech wam ziemia lekką będzie... by psy mogły was łatwiej wykopać." - Marcjalis

Stolnik Awatar Piner
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    316
    Otrzymał 124 podziękowań w 97 postach
    A co to za różnica mniejszy czy większy kaliber? I na tych i na tych można skorzystać,ale dzięki takiemu postrzeganiu tej sprawy JKM nie osiągnął tam sukcesów
    Nie Talleyrand,napatrz się pan,nasłuchaj i nawąchaj aż do mdłości.Żeby pertraktować o pokoju,trzeba znać jego cenę.- Napoleon ( film z 2002 roku)

- Czy to wystarczy?
    - Nie. Ale widok jest wspaniały
    .- (Napoleon 2002) Napoleon obserwujący początek wielkiej szarzy pod Eylau.

Łowczy Awatar Veritimus
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    26
    Cytat Zamieszczone przez Piner Zobacz posta
    A co to za różnica mniejszy czy większy kaliber? I na tych i na tych można skorzystać,ale dzięki takiemu postrzeganiu tej sprawy JKM nie osiągnął tam sukcesów
    Korwin nie startował w lokalnych.
    "Łatwiej jest zginąć z bronią w dłoni w imię wzniosłych idei, niż mądrze się ukorzyć i w cichości pozwolić im przetrwać, by w odpowiednim czasie rozbłysły swym blaskiem." - ja
    "Niech wam ziemia lekką będzie... by psy mogły was łatwiej wykopać." - Marcjalis

Stolnik Awatar Piner
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    316
    I to był jego błąd. Zlekceważył szansę zdobycia argumentu na swą korzyść.
    Nie Talleyrand,napatrz się pan,nasłuchaj i nawąchaj aż do mdłości.Żeby pertraktować o pokoju,trzeba znać jego cenę.- Napoleon ( film z 2002 roku)

- Czy to wystarczy?

Pampa
    Gość
    To tak jakby olać zwykłych ludzi i celować tylko w duże stołki. Czy to nie kortyto? A nie, mistrz Korwin przecież w życiu nic nie ukradł.

8. Użytkownicy którzy uznali post Pampa za przydatny:

Łowczy Awatar Veritimus
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    26
    Cytat Zamieszczone przez Piner Zobacz posta
    I to był jego błąd. Zlekceważył szansę zdobycia argumentu na swą korzyść.
    Przecież jest europosłem?

Stolnik Awatar Piner
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    316
    I co zrobił jako europoseł? Zrobił nam fajną reklamę przed całą Europą nie ma co chciałbym takiego reprezentanta. Zresztą sam gardzi Unią,marzy o jej zniszczeniu więc jaki sens ma on jako jej poseł? Gdyby był taki mądry i cudowny jak usiłujecie to przepchnąć to przede wszystkim skupiłby się na zrozumieniu potrzeb narodu polskiego a nie parodiował zbawcę narodu.

- Czy to wystarczy?

11. Następujących 2 użytkowników podziękowało Piner za ten post:

Cześnik Awatar NexaT
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    7
    Otrzymał 9 podziękowań w 8 postach
    Wychodzi na to, że bogaci nie kradną, tylko biedni. Korwin jest bogaty, więc nie ukradnie.
    I głosi te poglądy od tylu lat, że już dawno 3/4 Polski by na niego głosowało, a jak pokazują sondaże tak nie jest.
    Nie przekonasz się, skoro od kilkunastu lat w parlamencie siedzą te same mordy.
    Polacy zostali już przyzwyczajeni do rżnięcia ich jak wlezie. Nic zresztą dziwnego, skoro pomiędzy wszystkimi obecnymi są jakieś układziki.

Lata głoszonych poglądów przekładają się na poparcie? Jest na to jakiś wzór matematyczny? <lol>

Umiesz czytać ze zrozumieniem Chyba jasno napisałem, że taki argument pojawia się, gdy rozmawia o energetyce, gospodarce czy też polityce. Magiczne słowo "złodziej" nie sprawi, że poprawi się stan Polski.
    Aha. A jakiś przykład rozmowy, gdzie Korwin zapytany o energetykę bądź gospodarkę zaczyna mówić nie na temat i schodzi na hasła w postaci: złodzieje, banda etc.?
    Naprawdę chciałbym to zobaczyć. Ja ze swojej strony mogę pokazać kilka przykładów, gdzie on zapytany o wyżej wspomniane sprawy odpowiada bez najmniejszego zawahania z trafnymi przykładami.

O dziwo zrozumieli, go tylko ludzie dość młodzi, reszta poszła głosować na inne partie.
    I to jest straszne. Mimo prostego języka i prostego przekazu ludzie nadal głosują na tych samych ludzi, jak gdyby nie było innych alternatyw. Ciekawe co zrobią, gdy te postkomunistyczne odłamy pójdą w drogę ku wieczności.

Nie zależy mi na tym, aby ludzie głosowali na Korwina, tylko na każdą inną partię spoza sejmu.

Zgadzam się, nie warto wałkować tematu prywatyzacji, ale zrób mi przysługę - daj ludziom zdecydować. Jak chce się ubezpieczyć prywatnie to, to zrobię. Jeśli chce to zrobić przez państwo to tak zrobię. Może tak być?

To samo można powiedzieć o innych politykach. To nie jest żaden argument.
    O obecnych można powiedzieć, że głosują za podniesieniem podatków, wieku emerytalnego czy zajmują się pierdołami - jak np. ostatnio stwierdzili, że płeć to wynik wyboru kulturowego a nie biologicznego. <lol>

Nie, nie przyznam Ci racji. Zwłaszcza po tym jak przeczytałem jego wpis o ateistach, którzy mają być wdzięczni Bogu za istnienie
    Raczej miałem na myśli wpisy gospodarcze, a nie tematy wałkowane milion razy przez media.
    Widzę, że lubujesz się w tematach masowych, tak jak telewizja. W większości programów zamiast rozmawiać o planie KNP to dziennikarze przytaczali podobne słowa prezesa i cały program opierał się na tym, że jakiś członek bądź on sam musiał się z tego tłumaczyć.
    Jego prywatne poglądy nic mnie nie obchodzą.

Każda partia jest populistyczna PO, PiS, PSL czy też SLD, bo jak przychodzi co do czego, to okazuję się, że rzeczywistości nie da się nagiąć do ich mrzonek.
    Nie da się nagiąć ich mrzonek na lewą stronę. Za swojego życia nie widziałem przy władzy partii prawicowej, czyli naginania w prawą. (pewnie długo nie zobaczę)

Wybory lokalne nie były transmitowane czy też nagłaśniane w telewizji a nigdzie, żadnemu kandydatowi nie udało się wygrać czy też wejść do rady miasta, gminy, powiatu. Wytłumaczysz mi fonemem, że w wyborach lokalnych nie udało się przedstawicielom KNP nigdzie wygrać? I to po sukcesie do PE?
    Oczywiście.
    Do wyborów samorządowych potrzeba masę ludzi, więc nie ukrywam tutaj, że do KNP przyjmowano ludzi, którzy po prostu zgadzali się z jej programem, (żeby zdążyć) co wiązało się z tym, że na listach znajdowały się osoby kompletnie nieznane. Co innego PiS czy PO, gdzie nieznajomość kandydata przykrywa partia, która jest znana. Większość ludzi pomyśli raczej, że zagłosuje na kogoś z "zaufanej partii" którą często widzi w telewizji (i jest wychwalana przecież), niż na kogoś mniej znanego, z równie mniej znanej partii.

Dobre wyniki w tych wyborach osiągnęli Agata Banasik i Konrad Berkowicz, z tego powodu, że są znani.

To tak jakby olać zwykłych ludzi i celować tylko w duże stołki. Czy to nie kortyto? A nie, mistrz Korwin przecież w życiu nic nie ukradł.
    A widziałeś ty, żeby Tusk, Kaczyński bądź Miller startowali w samorządowych?
    Korwin chce się dostać albo do parlamentu, albo na prezydenta Polski, gdyż stamtąd będzie miał najwięcej do powiedzenia. Po co ma się pchać na tak niski szczebel, skoro od tego są inni członkowie partii, którzy mieszkają w danym regionie i najlepiej go znają?

I co zrobił jako europoseł?
    A co zrobili inni posłowie przez tyle lat co tam siedzą?
    Korwina wszyscy w parlamencie UE znają, bo jest postacią bardzo medialną, która głosi poglądy podobne do Farage'a na temat UE. Ten drugi zresztą jest bliski wyprowadzenia ze swoim ugrupowaniem UK.. Mam nadzieje, że tak się stanie.

Śmiecham zawsze jak ktoś pisze, że skoro Korwin jest eurosceptykiem to po co startował w wyborach do parlamentu UE. Teraz takie pytanie do ciebie. Jak inaczej miałby walczyć z unią? Jedyny sposób to głosować przeciw tym bezsensownym ustawom, dawać coś od siebie i wytykać błędy tej organizacji.

Najlepiej jak w wyborach będą wygrywać sami lewicowcy, a w wyborach do UE euroentuzjaści. Wtedy ten kraj będzie krainą miodem i mlekiem płynąca, istną zieloną wyspą pana Tuska. Po co komu opozycja, której przecież de facto w polskim sejmie nie ma. (widać czym to się kończy)

Gdyby był taki mądry i cudowny jak usiłujecie to przepchnąć to przede wszystkim skupiłby się na zrozumieniu potrzeb narodu polskiego a nie parodiował zbawcę narodu.
    Jakie są potrzeby narodu i która partia dąży do ich zaspokojenia?
    Te potrzeby to wyższe podatki, wyższy wiek emerytalny, utrzymywanie nie rentownych sektorów gospodarki, zadłużanie państwa, emigracja za chlebem do zachodnich państw?
    Wytrzymujcie Polaków natarcia w jak najgęstszym szyku, albowiem luźni niezwłocznie ich natarcia nie wytrzymacie. Niechaj zaś żaden z was w ucieczce ratunku nie szuka, albowiem nic nie jest w stanie ujść przed nadzwyczajną koni polskich rączością i wytrzymałością.

W bitwie pod Chocimiem szarża 700 husarzy spędziła z pola 10.000-15.000 Turków, na widok czego młody osmański dowódca popłakał się z żalu i bezsilności.

Stolnik Awatar Piner
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    316
    1) Ja się nie pytam o innych europosłów tylko o obecnego. Teksty w stylu a co kto zrobił jako odpowiedź jest niepoważna i oznacza ucieczkę przed odpowiedzią lub zamaskowanie jej braku. Zresztą słówka takie jak ,,lol'' czy ,,śmiecham'' raczej mi uświadamiają iż nie mam za dyskutanta osoby dojrzałej. Walczyć z Unią ok ale gdyby to była jeszcze walka konstruktywna. A ostatnie sarkastyczne zdanie napisałbym gdzie możesz je sobie wsadzić ale wisi nade mną miecz Pampy .
    2) Potrzeby narodu polskiego: bezpieczeństwo wewnętrzne i zewnętrzne,zreformowanie instytucji sądownictwa,służby zdrowia,ZUS i tym podobnych, zreformowanie systemu szkolnictwa,przeanalizowanie i wypracowanie rozwiązań dla gałęzi gospodarki i przemysłu (rolnictwo,górnictwo i inne),walka z bezrobociem a przy tym rozszerzenie miejsc pracy oraz ułatwienie jej zdobycia. Do tych wszystkich potrzeb wasz Korwin niestety ale nic nie wniósł (żadnej rozsądnej propozycji chociażby).
    Ostatnio edytowane przez Piner ; 08-02-2015 o 11:33

- Czy to wystarczy?

14. Użytkownicy którzy uznali post Piner za przydatny:

Strona 91 z 127 PierwszyPierwszy ... 41818990919293101 ... OstatniOstatni