Strona 184 z 230 PierwszyPierwszy ... 84134174182183184185186194 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 831 do 1 840 z 2294

Wątek: Kościół Katolicki

Łowczy Awatar Veritimus
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    26
    Otrzymał 13 podziękowań w 8 postach
    Cytat Zamieszczone przez Volomir Zobacz posta
    Nie, nie zostaną. Homo się rodzisz, a nie zostajesz.

Ty sam jesteś dzieckiem, więc raczej powinieneś zajmować się swoim rozwojem Na dzieci przyjdzie czas, a Ty jeszcze tysiąc razy zmienisz poglądy na wiele spraw.

Jest jak najbardziej naturalny. Jest również czymś normalny. Chyba, że przez normalność rozumiesz to co pospolite - najpopularniejsze. Wtedy, na przykład, rude włosy są dewiacją.

To by wiele tłumaczyło

http://sjp.pwn.pl/szukaj/Dewiacja.html
    "Łatwiej jest zginąć z bronią w dłoni w imię wzniosłych idei, niż mądrze się ukorzyć i w cichości pozwolić im przetrwać, by w odpowiednim czasie rozbłysły swym blaskiem." - ja
    "Niech wam ziemia lekką będzie... by psy mogły was łatwiej wykopać." - Marcjalis

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez Veritimus Zobacz posta
    I że niby czego to ma dowodzić? Dewiacja wśród zwierząt też występuje.
    O dziwo wśród dewiacji seksualnych nie ma nic na temat - homoseksualizmu - http://poradnictwo-psychologiczne.pl...n-seksualnych/ O ile dobrze kojarzę, kiedyś na tej liście było, potem zostało z niej skreślone.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Holy Father Awatar Volomir
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Otrzymał 265 podziękowań w 166 postach
    Nooo fajnie, że mi słownik podtykasz, ale ja dobrze znam kilka znaczeń dewiacji. Nadal homo jest naturalne i kolokwialnie rzecz ujmując - normalne.

Pampa
    Gość
    Pamiętacie że temat o homoseksualistach zamknięto? Wracajcie do meritum a nie się zapędzacie w mrok i ciemność.

Łowczy Awatar Veritimus
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    26
    Otrzymał 13 podziękowań w 8 postach
    Cytat Zamieszczone przez chochlik20 Zobacz posta
    O dziwo wśród dewiacji seksualnych nie ma nic na temat - homoseksualizmu - http://poradnictwo-psychologiczne.pl...n-seksualnych/ O ile dobrze kojarzę, kiedyś na tej liście było, potem zostało z niej skreślone.
    Za sprawą głosowania. Od kiedy d***kracja jest dowodem naukowym?

Cytat Zamieszczone przez Volomir Zobacz posta
    Nooo fajnie, że mi słownik podtykasz, ale ja dobrze znam kilka znaczeń dewiacji. Nadal homo jest naturalne i kolokwialnie rzecz ujmując - normalne.
    Jak widać nie, skoro takie bzdury wypisujesz.

Powiedz mi, nigdy nie zrozumiesz że wygwiazdkowane przekleństwa są przekleństwami? Ostatni raz Cię upominam. Pampa
    "Łatwiej jest zginąć z bronią w dłoni w imię wzniosłych idei, niż mądrze się ukorzyć i w cichości pozwolić im przetrwać, by w odpowiednim czasie rozbłysły swym blaskiem." - ja
    "Niech wam ziemia lekką będzie... by psy mogły was łatwiej wykopać." - Marcjalis

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Cytat Zamieszczone przez ScreamHorn Zobacz posta
    Heh, nie ma czego takiego jak obiektywna książka. Autorka napisała na czym polega gender i czy jej się to podoba, a to jest subiektywne. Po za tym, nie czytałeś, nie oceniaj od razu że złe.

Zdziwiłbyś się, ale są książki obiektywne, gdzie padają merytoryczne argumenty poparte wiedzą naukową, oparte na badaniach, które same pozwalają wyciągnąć wnioski. W przypadku tej książki mamy jak sam stwierdziłeś ocenę subiektywna autorki, opartą o jej światopogląd. I to na jego podstawie mam uznać, że gender jest tym co opisujesz?

Ja ci po prostu podałem ci przykład jak gender wpływa na naukę. W Niemczech nie pozwala się rodzicom decydować czy ich dzieci mają się uczyć o gender czy nie. Sprawiedliwe? W drugim linku jest że tak właśnie ideologię proponuje WHO. To nie jest naginanie prawdy, skoro WHO promuje waśnie takie zachowania.
    W Twoim linku WHO proponuje by wytłumaczyć dzieciom czym jest masturbacja, gdzie oprócz tytułu masz dowód, że to gender? W Twoim linku występują państwo Wunderlicht - czemu ich skazali? Bo uczyli dzieci w domu, podczas, gdy edukacja szkolna jest obowiązkowa. I jak to się ma do deprawacji dzieci? Kolejny nagięty argument, byle tylko czymś uzasadnić swoje poglądy.

A czemu akurat takie małe dzieci się uczy o takich rzeczach? To trochę za wcześnie już pisałem o tym.
    Rozejrzyj się wokół siebie - wszędzie masz kulturę opartą na seksie - kreskówki, filmy, reklamy itd. Wszędzie są podteksty oparte o seks, dzieci w obecnych czasach dojrzewają szybciej. Wiek inicjacji seksualnej znacznie się obniżył. Na szybko z wiki - http://pl.wikipedia.org/wiki/Inicjacja_seksualna

Wiem że kobiety mają prawa wyborcze od około 100 lat. Teraz kobiety są równouprawnione i mogą robić to co mężczyźni. Chcą chronić je przed przemocą? Mogą. Problem w tym że feministkom nie wystarczy że np.: kobiety mogą być informatykami. Dla nich koniecznie połowa informatyków to musi być połowa bo inaczej dostaną bólu d**y że jest więcej mężczyzn. Ta konwencja widzi źródło przemocy w tradycjach i stereotypach. Jakich? W tradycyjnym małżeństwie? No jasne, co niedzielę ksiądz na kazaniu mówi że dobry mąż bije żonę. Co do roli kobiet w innych kulturach, mówimy teraz o Polsce. Swoją drogą, czemu feministki się nie czepiają islamu, w którym kobieta nie ma prawie żadnych praw? Czemu złe są Polskie tradycje?
    A jaka jest polska tradycja względem kobiet - gary i dzieci? Feministki niech mówią co chcą, maja do tego prawo, nie obrażają przy tym nikogo.

Przyszłość człowieka zależy też od tego co się mu będzie mówić.
    Wyciąłem resztę, by nie ciągnąć tabu forumowego. To przez X lat dziecko musiałoby być nieustannie bombardowane, wręcz molestowane, aby wprowadzić zmiany w jego psychice. Nie stawiaj znaku równości pomiędzy czymś, że coś jest dobre a naturalne.

Gdyby w polskiej szkole mielibyśmy taką edukację seksualną - http://www.fokus.tv/program/edukacja-seksualna/23?offset_news=0&offset_gals=0 to chyba zaczełby płonąć stosy
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.

Księga XVI

Holy Father Awatar Volomir
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Otrzymał 265 podziękowań w 166 postach
    Za sprawą głosowania. Od kiedy d***kracja jest dowodem naukowym?
    Już tyle tu pisaliśmy o homo, ale znajdzie się ktoś nowy i wyciąga stare suchary. Homo zostało wpisane jako choroba na podstawie sfałszowanych wyników badań. Poza tym jak pisałem, jak uznajesz homo za chorobę (choć założeń choroby czy dewiacji seksualnej w żaden sposób nie spełnia) to musisz też uznać rude włosy za chorobę. Osobiście wolałbym, żeby ignorancję wpisać jako chorobę ale cóż zrobić

Jak widać nie, skoro takie bzdury wypisujesz.
    Fascynujące, że nie potrafisz odnieść się do tego co napisałem. To jest agora, tu się używa argumentów Poza tym nadal nie wiem gdzie tu jest jakiś konflikt w tym co podałeś a co pisałem. Jest jeszcze kilka definicji dewiacji tak na marginesie.

i jeśli będzie się wmawiać dzieciom że to coś naturalnego to MOGĄ sami się tacy stać.
    Nie, nie mogą. Po prostu nie da się

PS: już nie offtopuje, ale ciężko mi znieść jak ktoś tak pisze w moim kierunku bez argumentów

Pampa
    Gość
    Z postem Volomira kończymy ten wątek homo. Uznajmy że wypowiedział się jako ,,druga strona" od teraz będą kary.

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Cytat Zamieszczone przez chochlik20 Zobacz posta
    Lepsze takie zabawki niż zabawki bez niczego. Później jakieś bystre dziecko zacznie się zastanawiać czy coś tam powinno mieć, czy też nie.
    Jest czas na zabawki dla dziecka i czas kiedy juz sa one zbedne dla nastolatka.Moze kiedys to zrozumiesz.

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Cytat Zamieszczone przez zajac Zobacz posta
    Jest czas na zabawki dla dziecka i czas kiedy juz sa one zbedne dla nastolatka.Moze kiedys to zrozumiesz.
    Jak zwykle Twój argument nie potrafi się obejść bez uderzenia w osobę. Może kiedyś dorośniesz.
    Przepis na idealną kawę:

Księga XVI

Strona 184 z 230 PierwszyPierwszy ... 84134174182183184185186194 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów