Strona 251 z 330 PierwszyPierwszy ... 151201241249250251252253261301 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 501 do 2 510 z 3294

Wątek: Filmy

Kierowca bombowca Awatar McAbra
    Tournaments Joined
    5
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    118
    Otrzymał 106 podziękowań w 70 postach
    No tak, jak mogłem zapomnieć o roli w Fight Club... Trudno się nie zgodzić z Twoimi słowami, szczerze zdziwię się (chyba jak każdy) jeśli Simmons nie dostanie Oscara, bo zagrał doskonale - sądzę, że bez niego Whiplash byłby co najwyżej średnim filmem.

Obejrzałem też dziś krótkometrażowy "Validation" z 2007. Świetny na poprawę humoru, więc jak złapiecie doła, to kiedyś obejrzyjcie.

No to obejrzałem jeszcze Grand Budapest Hotel. Całkiem dobry film, ciekawy klimat i humor. Świetna rola Fiennesa. Jednak jeśli chodzi o Oscary, to jednak Birdman mi tu bardziej "pasuje".

A na dokładkę kolejny film z 2014, czyli Wielkie Oczy. Cóż, zachęciła mnie głównie obsada (a konkretnie Waltz), ale film jest co najwyżej średni. Brakuje mu "pazura", czegoś, co sprawiałoby, że z napięciem oczekiwałoby się kolejnych zdarzeń. Waltz szaleje w kolejnych scenach, ale nie przekonuje - miejscami wygląda groteskowo. Fabuła jest dość płaska, a decydująca scena bardziej przypomina komedię. Na plus przekonująca kreacja Amy Adams.
    Ostatnio edytowane przez McAbra ; 16-02-2015 o 15:41

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Podczaszy Awatar Mopek
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    12
    Otrzymał 12 podziękowań w 10 postach
    Obejrzałem właśnie Whiplash.
    No rewelacyjny. Tak jak muzyki jazzowej nie lubię tak ten film oglądało mi się świetnie. Ani razu mnie nie znudził. Fajnie pokazani bohaterowie. Oczywiście najlepszy dla mnie Terence Fletcher. Taki styl "nauczania" zawsze mi się podobał. Twardo twardo i jeszcze raz twardo. Dawno tak ciekawego filmu nie widziałem. Polecam.

Kierowca bombowca Awatar McAbra
    Tournaments Joined
    5
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    118
    Otrzymał 106 podziękowań w 70 postach
    Przed chwilą obejrzałem kolejnego kandydata do Oscarów - "Grę Tajemnic", czyli biograficzny fim o Alanie Turingu, matematyku, który przyczynił się do złamania kodu Enigmy. Miałem wątpliwości czy film będzie dobry z powodu niskich ocen, ale okazało się, że niepotrzebnie. Film jest rewelacyjny. Wspaniała muzyka, świetna rola Cumberbatcha (reszta obsady również się spisała) i naprawdę poruszająca historia. Ani trochę nie rozumiem też zarzutów co do historyczności filmu - w końcu od dziecka wiemy, że to Polacy złamali Enigmę - ale "Gra Tajemnic" wcale nie odbiera Polakom zasług. Po prostu skupia się na innych wydarzeniach, po dokonaniach naszych rodaków.

Idąc przykładem zajaca niżej, dam swoje oceny "oscarowych" filmów:

Grand Budapest Hotel 8/10
    Birdman 9/10
    Whiplash 8/10
    Gra Tajemnic 9/10
    Ostatnio edytowane przez McAbra ; 17-02-2015 o 21:07

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    "Birdman" 9/10
    "Boyhood" 6/10
    "American sniper" 6/10
    "Theory of everything" 8/10
    "Whiplash" 8/10

Pozostalo do obejrzenia w/w "Gra tajemnic' oraz "Grand Budapest Hotel" gdyz "Selma" po zapoznaniu sie ze streszczeniem juz mnie zniechecil.Czuje tutaj polityczna poprawnosc a nie artyzm.

http://www.filmweb.pl/awards/Oscary/2015
    Zapowiada sie interesujaco w tym roku w szrankach po zlote statuetki i naprawde jest w czym wybierac.Natomiast zeby odpoczac od wekendowej goraczki proponuje dwa wybitne obrazy:

"Kundun"
    https://www.youtube.com/watch?v=WiHrro9zymc

"Crash"
    https://www.youtube.com/watch?v=rVJRcEt4TMM

Malo co zapomnialem wspomniec slowko o "Nightcrawler" ktory rowniez jest nominowany do Oscara.Film wart obejrzenia i gwarantuje ze znienawidzicie glownego bohatera jednoczesnie podziwiajac jego profesjonalizm.
    https://www.youtube.com/watch?v=zEC1Hf1Ohcs
    Ostatnio edytowane przez Nezahualcoyotl ; 17-02-2015 o 22:40

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Wczoraj chciałem obejrzeć coś nietypowego. Wybór padł na Miasto zaginionych dzieci. Przyciągnęło mnie nazwisko Ron Perlman. Może trochę nieznane, ale twarz każdy kojarzy. Jeden z największych "przystojniaków" X muzy. Ale ja akurat go cenię. I poszło... Krótko podsumowując: zostałem zmasakrowany wizją reżysera.

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Ron Perlman wymiata w 'Walce o ogien" oraz "Imie rozy".Tych samych tworcow polecam rowniez:
    "Delicatessen"
    https://www.youtube.com/watch?v=Tg3V8HDK5go

"Micmass"
    https://www.youtube.com/watch?v=TjKW0tG7I8s

Cytat Zamieszczone przez Gajusz Mariusz Zobacz posta
    Nie jestem pewien, ale stawiałbym na "Bóg jeden wie, panie Allison."
    Niestety nie ten.Niemniej dzieki za pomoc.Dobrze jest znac rodowitego Japonczyka(najlepsze rybne zarcie w miescie) ktory od razu podal mi dwa tytuly:
    "Hell in the Pacific"
    https://www.youtube.com/watch?v=TWujmzh9KkU

"The last warrior"
    https://www.youtube.com/watch?v=KB9alIfhhEI

Tego drugiego wlasnie szukalem gdyz pierwszy znam praktycznie na pamiec
    Ostatnio edytowane przez Nezahualcoyotl ; 18-02-2015 o 19:07

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

Wojski Awatar Dymitr
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    3
    Otrzymał 14 podziękowań w 10 postach
    Witam!

Zapraszam na kolejnych 5 filmów odzwierciedlających tą prawdziwą, szarą rzeczywistość.

Pozycja numer jeden szczególnie dla tych którym tej jednej cechy brakuje czyli produkcja norweska roku 2005 w reżyserii Ulrik'a Imtiaz'a Rolfsen'a - Izzat znaczy honor

Numer 2 na liście to ktoś na kogo zawsze można liczyć - "Brat" w reżyserii Aleksey'a Balabanov'a z 1997

Propozycja trzecia przed Wami czyli pierwsza część trylogii porównywalnej z Ojcem Chrzestnym, trylogii przy której włosy stają dęba i serce zaczyna mocniej bić serii którą zapoczątkuje niepowtarzalny "Pusher" z roku 1996 w reżyserii Nicolas'a Winding'a Refn'a

Na miejscu czwartym przeniesiemy się w trochę cieplejsze rejony a zabiorą nas tam Bandziory z filmu pt. Shottas w reżyserii Cess'a Silvera z roku 2002

I na koniec dla ostudzenia emocji po wakacjach w Miami zapraszam na przeciwległy brzeg Odry do kraju gdzie wszystko jest możliwe a opowie nam o tym "Chiko" czyli film z roku 2008 w reżyserii Özgür'a Yildirim'a

Zapraszam za tydzień na kolejną porcje klasyki a zaczniemy tym razem od filmu o pewnej staruszce która wypieka naprawdę dobre ciasteczka...

Pozdrawiam Dymitr

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    A ja znowu obejrzałem film z brodą. Sezon rezerwowych (The replacements). Lekki film ze świetną muzyką na ścieżce dźwiękowej. Polecam!

Dzisiaj się naciąłem. Powrót zła (Mother's day) Kolejny film o psychopatycznej rodzince, gdzie nim ujrzymy rodzica wiemy że ów najbardziej walnięty na umyśle. I niezbędny widok w takich filmach młodych ludzi w pełni sił, którzy postawieni pod ścianą w momencie gdzie nie ma już zupełnie nic do stracenia, oczywiście spamują serią niezrozumiałych decyzji oraz nieporadnością godną wizji twórcy scenariusza. Trudno polecić taki gniot. Omijać.

Spoiler: 
    I oczywiście stereotyp doktorka, który ma 50 okazji do rozwiązania problemu przez wyrywanie chwastów po kolei, ale postanowił opiekować się rannym napastnikiem, mimo wybijania swych znajomych, do końca. Nietrudno domyślić się, czyjego końca...

Ostatnio edytowane przez Gajusz Mariusz ; 21-02-2015 o 17:08

Holy Father Awatar Volomir
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    173
    Otrzymał 265 podziękowań w 166 postach
    I jak tam po Oscarach? Ja jestem zadowolony! Cieszy mnie sukces Birdmana. Cieszy mnie, że Grand Hotel Budapest nie zdominował gali. Cieszy mnie Oscar dla Simmonsa. No i w sumie Ida też mnie cieszy - tak po prostu, po polsku. Jedynie mam zastrzeżenia do Oscara za główną rolę męską... No sorry, ale Keatonowi się należało jak nikomu. A tak dostał koleś z przysłowiowej "pupy", który miał zagrać geniusza, a zagrał jak upośledzonego.

Strona 251 z 330 PierwszyPierwszy ... 151201241249250251252253261301 ... OstatniOstatni