Strona 294 z 321 PierwszyPierwszy ... 194244284292293294295296304 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 931 do 2 940 z 3206

Wątek: Dyskusja o grze Total War: Rome II

Chłop
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    11
    Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
    ogólnie warto gra jest już wyczyszczona z większości uciążliwych bugów i daje sporo frajdy tylko jedna rzecz która mi się nie podoba to że duże imperia które dominowały starożytność w TW często padają po kilkudziesięciu turach, gram obecnie Partią i liczyłem na jakieś stracie podobne do bitwy pod Carrhae zanim jednak doszedłem do Włoch to Rzym poległ z jakimś Pergamonem na współę z Messilią, Egipt niszczony przez Cyrenajkę też wygląda słabo

Wojski
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    A jak wygląda sztuczna inteligencja w dyplomacji oraz na polu bitwy? Zawsze były z tym problemy dopiero mody to poprawiały.

Mam jeszcze prośbę o komentarz w sprawie dodatków bo czytam o nich od godziny i trochę mi się miesza. Jest Rome II jest jakaś wersja Cesarska z dodatkowa kampanią oraz trzy dodatki sparta, hanibal, cezar w galli ale wyczytałem też dodatki o kulturach greków itd itp.

Czy jest możliwość zakupienia "jednego pudełka" zawierającego już wszystkie wydane do tej pory dodatki czy trzeba to za każdym razem osobno kupować?

Cześnik
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    46
    Otrzymał 25 podziękowań w 19 postach
    Sztuczna inteligencja wygląda dobrze, osiąga standardowy poziom Total War'ów Generalnie jej siła na wyższych poziomach trudności opiera się na czasem wręcz absurdalnych bonusach. Ale gra stanowi przez to całkiem spore wyzwanie w przypadku niektórych frakcji. Czasem nawet ujrzysz oskrzydlanie konnicą i inne manewry

Edycja Cesarska jest teraz standardową wersją gry, tzn. kupując Rome II masz ją od razu w tej wersji. Jej wprowadzenie miało oznaczać koniec wielkich patchy i "kompletność" gry. Wprowadza ona dodatkową kampanię Imperatora Augusta, w realiach II triumwiratu i na nieco zmienionej mapie (układ prowincji). Jeśli chodzi o DLC dodające nowe mini kampanie to są trzy: Cezar w Galii, Hannibal u bram i Gniew Sparty. Dodają nowe kampanie i nowe grywalne frakcje. Jest też kilka kulturowych DLC zawierających tylko nowe frakcje (po trzy w każdym).

Na Steam powinna być jakaś kompletna edycja ZE WSZYSTKIM ale aż boję się o jej koszt

Łowczy Awatar Saruman555
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    19
    Otrzymał 12 podziękowań w 12 postach
    Jeśli chodzi o DLC dodające nowe mini kampanie to są trzy: Cezar w Galii, Hannibal u bram i Gniew Sparty. Dodają nowe kampanie i nowe grywalne frakcje
    Niewielkie sprostowanie.DLC ,,gniew Sparty" nie dodaje nowych frakcji do wielkiej kampanii. DLC Kanibala oraz Cezara dodają po 3 każda.
    Może edycji ze wszystkim doczekamy się za 2-3 lata(skoro CA postanowiło wydać GOTY Shoguna 2,Napoleona i Empire).

Dowódca 101. Powietrznodesantowej Awatar Arroyo
    Tournaments Joined
    1
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 490
    Otrzymał 1 041 podziękowań w 702 postach
    http://lowcygier.pl/promocje-cyfrowe...ocji-amazonie/ Panie i Panowie - na amazonie spore przeceny na DLC do Total War: Rome II. Miłego kupowania

Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
    II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
    "Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Wczoraj zdobyłem osiągnięcie Morze krwi. Sprawdziłem, cóż to takiego. Jakież było moje zdziwienie, gdy okazało się że właśnie zabiłem w boju milion żołnierzy . Nie mogłem usnąć.

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Krwawy Kardynał Awatar Samick
    Tournaments Joined
    9
    Tournaments Won
    1
    Podziękował
    171
    Otrzymał 427 podziękowań w 262 postach
    A podobno to ja jestem krwawym kardynalem.

Zagubiony Teoretyk / Stara Gwardia Awatar Ituriel32
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    148
    Otrzymał 393 podziękowań w 292 postach
    @) Gajuszu przyznałbyś się raczej do tego ile masz godzin w grze. Bo zdobycia tego osiągnięcia przez kogoś kto rozgrywa większość bitew ręcznie nie powinno dziwić.

Śmierć to Twoje przeznaczenie.
    A poza tym sądzę, że Rzym należy zniszczyć.

KABANOS to taka kiełbaska i zespół muzyczny, oba polecam.

Jeśli nie musisz czegoś zrobić, to nie rób. Ale jeśli już musisz, to zrób to szybko.

Szambelan Awatar Gajusz Mariusz
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    1 067
    Otrzymał 1 057 podziękowań w 710 postach
    Fakt, 95% bitew gram ręcznie (właściwie wszystkie oprócz sytuacji: mój słabiuteńki garnizon vs pełna wroga armia). Godzin: 823.

Cytat Zamieszczone przez Samick Zobacz posta
    A podobno to ja jestem krwawym kardynalem.
    No cóż, to nie tylko moje dzieło

"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
    "Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
    "Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II

Wojski
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    0
    Dzięki za odpowiedzi.

zdecydowałem się zakupić grę - muszę jeszcze tylko stoczyć największą batalię w domu z żoną w celu wygospodarowania większej ilości czasu

Strona 294 z 321 PierwszyPierwszy ... 194244284292293294295296304 ... OstatniOstatni