Strona 185 z 230 PierwszyPierwszy ... 85135175183184185186187195 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 841 do 1 850 z 2294

Wątek: Kościół Katolicki

Łowczy Awatar Veritimus
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    26
    Otrzymał 13 podziękowań w 8 postach
    Cytat Zamieszczone przez Veritimus Zobacz posta
    Za sprawą głosowania. Od kiedy d***kracja jest dowodem naukowym?
    Powiedz mi, nigdy nie zrozumiesz że wygwiazdkowane przekleństwa są przekleństwami? Ostatni raz Cię upominam. Pampa
    Od kiedy ocenzurowana "demokracja" jest przekleństwem?

Cytat Zamieszczone przez Pampa Zobacz posta
    To samo co Vertimus,
    Nie taki mam login.

Cytat Zamieszczone przez Pampa Zobacz posta
    plus to że macie przestać pisać o homoseksualizmie. Nie został tamten temat zamknięty bez przyczyny. Możecie nazywać to cenzurą ale niestosowanie się będzie skutkowało ostrzeżeniem. Pampa
    Wątek tyczy się KK, a homoseksualizm jest tu rozpatrywany z punktu widzenia Kościoła, także nie wiem jaki masz problem. Możesz sobie warny rzucać do woli, co nie zmienia faktu, że będą nieuzasadnione i będą przejawem Twojej bezradności jako moda.

Cytat Zamieszczone przez Volomir Zobacz posta
    Fascynujące, że nie potrafisz odnieść się do tego co napisałem. To jest agora, tu się używa argumentów
    Podałem Ci link do słownika i pozycji słowa "dewiacja", gdzie masz podane znaczenia tego słowa. To, że znasz inne quasi-znaczenia i się nimi podpierasz jako dowodem jest niepoważne (tak a propos ignorancji i operowania określeniami, których definicji się nie zna), ale to nie moje zmartwienie.

Z Bogiem wszystkim!
    "Łatwiej jest zginąć z bronią w dłoni w imię wzniosłych idei, niż mądrze się ukorzyć i w cichości pozwolić im przetrwać, by w odpowiednim czasie rozbłysły swym blaskiem." - ja
    "Niech wam ziemia lekką będzie... by psy mogły was łatwiej wykopać." - Marcjalis

Pampa
    Gość
    Cóż, tak jak mówiłem nie każdy nadaje się do Agory. Na zaczepki odpowiadać nie mam zamiaru, wiedz tylko że stąpasz po kruchym lodzie.

Troublemaker Awatar Nezahualcoyotl
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    373
    Otrzymał 893 podziękowań w 599 postach
    Cytat Zamieszczone przez chochlik20 Zobacz posta
    Jak zwykle Twój argument nie potrafi się obejść bez uderzenia w osobę. Może kiedyś dorośniesz.
    Nie chodzi mi o Twoj wiek tylko o zupelnie co innego.

In quexquichcauh maniz camanahuatl ayc pollihuiz yn iteno yn itauhca in Mexico-Tenochtitlan

Jeśli avek to tylko z Indianką!
    https://www.youtube.com/channel/UCo3...6M-C3c_Wc_57BQ

Był czas kiedy osobnika owego zwano @zajac.

Szambelan Awatar chochlik20
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Otrzymał 482 podziękowań w 340 postach
    Cytat Zamieszczone przez zajac Zobacz posta
    Nie chodzi mi o Twoj wiek tylko o zupelnie co innego.
    Jeżeli tak to zwracam honor.
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
    Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
    Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.

Księga XVI

Stolnik Awatar Piner
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    316
    Otrzymał 124 podziękowań w 97 postach
    Pampa wiem że mnie potępisz ale chcę napisać tylko w kwestii homo a Kościół tyle: Człowiek jest sumą swych doświadczeń,teoria że homoseksualizm jest przyrodzony jest totalną bajką,no bo jak urodzi się niemowlę to już wiadomo że to gej czy lesbijka? Każdy sam poznaje świat i siebie. Homoseksualizm nie jest chorobą ani dewiacją choć sam nie pochwalam tego zjawiska to nigdy nie twierdziłem głupot w stylu Kościoła:to choroba,opętanie itd.To po prostu czyjaś osobowość i wola. Zresztą w historii homoseksualizm pojawia się w sztuce i literaturze prawda? W samych grach Total war mamy członków rodzin którzy byli homoseksualistami i jakoś mi to nie przeszkadzało. A dzieci powinny być moim zdaniem zaznajomione z kwestią seksualnosci,bowiem oszukiwanie ich na kapustki czy bociany nie ma sensu.
    Koniec kwestii z mojej strony i proszę aby twe ostrze Pampa było litościwe.
    Nie Talleyrand,napatrz się pan,nasłuchaj i nawąchaj aż do mdłości.Żeby pertraktować o pokoju,trzeba znać jego cenę.- Napoleon ( film z 2002 roku)

- Czy to wystarczy?
    - Nie. Ale widok jest wspaniały
    .- (Napoleon 2002) Napoleon obserwujący początek wielkiej szarzy pod Eylau.

Podkomorzy Awatar Dagorad
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    5
    Otrzymał 87 podziękowań w 65 postach
    Człowiek jest sumą swych doświadczeń,teoria że homoseksualizm jest przyrodzony jest totalną bajką,no bo jak urodzi się niemowlę to już wiadomo że to gej czy lesbijka?
    Z punktu widzenia nauki tak sprawy raczej postawić nie można. W chwili urodzin nie wiadomo wielu rzeczy. Jeżeli urodzi się dziecko u którego w wieku lat 4 stwierdzi się wadę wymowy to znaczy że ono ją nabyło czy może od urodzin już ją miało tylko się jeszcze nie ujawniła? Takich przykładów można by podawać więcej, choćby na polu nerwowym. Cały rozwój genetyki itd. wykluczył już chyba opcję że człowiek dowolnie może się "ukształtować".

Pampa
    Gość
    Konsekwentnie. Po upomnieniu póki co.

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    I niech ktoś teraz zaprzeczy, że Kościół w Polsce nie miesza się do polityki - http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos....html#MTstream
    Przepis na idealną kawę:

Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.

Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.

Księga XVI

Comte de Barcelona Awatar Barsa
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    89
    Otrzymał 101 podziękowań w 58 postach
    Jeden, czy nawet kilku biskupów, kardynałów czy papież to nie kościół... to tak jakby mrówka weszła do sejmu i pogryzła posła, można wtedy napisać: "wszystkie mrówki mieszają się do polityki"?

Biskup z Częstochowy miesza się do polityki.... ot co.

Visca el Barca!!!

Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    292
    Cytat Zamieszczone przez Barsa Zobacz posta
    Jeden, czy nawet kilku biskupów, kardynałów czy papież to nie kościół... to tak jakby mrówka weszła do sejmu i pogryzła posła, można wtedy napisać: "wszystkie mrówki mieszają się do polityki"?

Biskup z Częstochowy miesza się do polityki.... ot co.
    Proszę Cię, to nie jest pierwszy taki przypadek kiedyś biskupi czy też ogólniej kapłani w Polsce mieszają się do polityki. Te "mróweczki" już od bardzo dawna wchodzą do sejmu i "podgryzają" polityków, a im w to graj ponieważ dzięki temu mają kolejnych ogłupiałych wyborców. Jak to mamy w artykule - na sali znaleźli się rodzice kandydata PiS na prezydenta Andrzeja Dudy, którzy zebrali gromkie oklaski - i już wiadomo kogo kościół lansuje na prezydenta. Jakoś nie słyszałem by jakiś kapłan słał gniewne słowa, że w kościele odbywają się spotkania przedwyborcze jak to miało miejsce w ostatnich wyborach.

Ostatnio coś cicho o tym w mediach, ale na tapetę powróciła znów "klauzula sumienia" - http://wyborcza.pl/1,75478,17456927,..._Najpierw.html
    Mnie interesują dwie rzeczy - po co lekarzowi dentyście taka klauzula? I druga rzecz - ze słowa orędowniczki PiS-u - dekalog ponad konstytucję! No cóż jak PiS dojdzie do władzy to możemy oczekiwać, że za cudzołóstwo czeka kogoś kara więzienia? Za powiedzenie "O Boże" na ulicy mandat? A za niechodzenie do kościoła? Ciekawe co?
    Przepis na idealną kawę:

Księga XVI

11. Użytkownicy którzy uznali post chochlik20 za przydatny:

Strona 185 z 230 PierwszyPierwszy ... 85135175183184185186187195 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów