Są również najemnicy z Polski i innych krajów. Coś to znaczy?
Ooo jaki postęp światopoglądowy od mojej ostatniej wizyty. Czyli jednak walczą Polacy po stronie Ukrainy, no proszę Nie wiedzialem, że mądrość etapu dopuszcza już takie stwierdzenia. No, no... Szkoda, że "niezależna" prokuratura ściga tylko Polaków walczących u separatystów:
http://www.lex.pl/czytaj/-/artykul/p...ch-na-ukrainie
W siłach obcych państw i ugrupowań (co jest karane w prawie PL) walczą przecież tylko ci po "złej stronie mocy"
A co do brytyjskiego żołnierza, poprawka, ex - żołnierza -
Ruscy u separatystów też są oficjalnie na urlopach ale to ci źli ochotnicy więc się nie liczy
No cóż, na razie nikt nie udowodnił, że ten Hammer należał do jakiejś armii NATO, a po drugie ten pojazd wygląda mi na jakąś przeróbkę, a nie na produkowaną wojskową jego wersję.
Tak, jest to przerobiony UAZ
Zresztą o ile wiem, USA i UE zgodziły się dostarczył Ukrainie sprzęt defensywny - radiostacje, kamizelki czy hełmy.
A ruscy w konwojach zgodzili się przewozić tylko pomoc humanitarną Kolejny raz zero pojęcia o świecie w którym żyjesz.
Mam nadzieję, że czujnie zauważyłeś iż na nim jest zamontowany wkm 12,7 mm systemu NSW, czyli nawet nieśmiertelnej półcalówki M2HB Browninga czy zwykłego M60 tam nie uświadczysz przy imporcie tych wozów. No ale szala się wyrównała. Jeszcze raz BRAWO!
Ojej, dobry Zachód nie dostarczył najnowszego wyposażenia? HOW SAD Może za mało Kopaczka dała Ukrom pożyczki i ich nie stać?
Swoją drogą to takie żałosne pchać się na siłę chociaż go nie chcą.
Nie wiedziałem, że mówisz za wszystkich użytkowników no ale cóż, tak to jest u czekistów słyszących głos ludu.