Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2861

Wątek: Ukraina i unia

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Podstoli
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    7
    Otrzymał 12 podziękowań w 9 postach
    Cytat Zamieszczone przez Gajusz Mariusz Zobacz posta
    Sam widzisz, że nic Putin nie stracił. Media na zachodzie i tak są poza jego kontrolą (oprócz tych finansowanych) i opinii nie stracił bo już miał ją wyrobioną. To nie pierwsza wygodna śmierć. Gościu mu nie zagrażał, jeżeli chodzi o władzę. Gościu zagrażał swą postawą którą mógł zarazić naród w dobie szykujących się coraz większych wyrzeczeń.
    Twierdzisz, że wszystkie media w Rosji są kontrolowane przez Kreml. Niemcow nie miał żadnej telewizji, radia, ani gazety. Wychodził do ludzi. I został zamordowany za to, że publicznie sprzeciwiał się wojnie na Ukrainie? Twierdzisz, że jego postawa zagrażała Putinowi w ten sposób, że naród rosyjski przez Niemcowa mógłby zacząć sprzeciwiać się wojnie na Ukrainie? W takim razie powinieneś wykazać jak wielki wpływ miał Niemcow na Rosjan? Z jednej strony mamy media podporządkowane Kremlowi - telewizje, radia, gazety. Wszyscy Rosjanie codziennie są bombardowani informacjami z tych mediów. Z drugiej strony mamy Niemcowa, który przemawia do garstki Rosjan. Nie ma on telewizji, radia, gazety. Jedynie przemawia do garstki Rosjan, do kilku tysięcy. A miliony są pod wpływem mediów kontrolowanych przez Kreml. Wyjaśnij mi w jaki sposób mógł Niemcow zagrozić Putinowi bo naprawdę tego nie rozumiem? Jak 30 tys. Rosjan zacznie opowiadać się przeciwko wojnie, a 150 mln będzie ją popierało, to ta garstka będzie w czymś zagrażała Putinowi?
    Takie zabójstwa Politkowskiej czy Niemcowa szkodzą wizerunkowi Putina na Zachodzie. Ludzie w zachodnich krajach są bombardowani informacjami, że w Rosji mordowani są dziennikarze i opozycjoniści. O wszystko obwiniany jest Putin. Nawet jeśli część ludzi na Zachodzie była przeciwna wysyłaniu wojsk na Ukrainę, to po takich informacjach coraz więcej ludzi zaczyna popierać taki pomysł. To szkodzi Putinowi, a pomaga przywódcom państw zachodnich. Zyskuje na tym Poroszenko.

Żądasz od innych dowodów, a sam widzisz jak udowodniłeś jakiś bełkot, który wydał Ci się na tyle ciekawy by go tu zamieścić.
    Nie muszę udowadniać wszystkiego co zamieszczam. Wstawiam jakiś tekst i dyskutujemy na jego temat. Każdy przedstawia jakieś argumenty. Na tym polega dyskusja. I ja nigdzie wcześniej nie napisałem, że w 100% zgadzam się z treścią tamtego tekstu. Po prostu uznałem, że warto na ten temat podyskutować. Od tego jest ten dział na tym forum.

Ale jak chcesz, to proszę:
    Echo Moskwy po nadaniu reportażu w którym obrońcy donieckiego lotniska byli ukazani w inny sposób niż w innych mediach. Kłopoty, kłopoty, kłopoty.
    http://bezwodkinierazbieriosz.salon2...nieck-lotniska
    Skutek?
    http://m.wiadomosci.gazeta.pl/wiadom...oda_Lesia.html

Jeszcze jakiś dowód? proszę:
    http://www.kresy.pl/wydarzenia,spole...dpisal-ustawe#

A teraz pokaż nam jakiś dowód, że na zachodzie media w takim samym stopniu są kontrolowane przez władze.
    Nie wiem czy dobrze zrozumiałeś? henryk5pio napisał, że "szeroko pojęty Zachód nie jest jeszcze nawet w małej mierze tak zakłamany jak Rosja".
    Z tego twierdzenia nie wynika, że Zachód nie jest zakłamany. Z niego wynika, że Rosja jest bardziej zakłamana niż Zachód. A to co Ty robisz, to jest udowadnianie, że media w Rosji są kontrolowane przez Kreml. Nie o to tu chodzi.
    Żeby udowodnić tą tezę powinieneś stworzyć skalę kłamliwości np. od 0 do 10, gdzie 0 to brak kłamstw, a 10 to maksymalny poziom kłamliwości, wyznaczyć kryteria dla każdego z punktów na skali, przedstawić odpowiednie dowody na podstawie których będziesz mógł poszczególny kraj przypisać do odpowiedniego poziomu kłamliwości i w ten sposób będzie można określić czy Rosja jest bardziej kłamliwa od Zachodu czy mniej.

Cytat Zamieszczone przez Piner Zobacz posta
    Niklot po pierwsze zacznij porządnie czytać posty. Czy nie zauważasz bezsensu swej wypowiedzi w zdaniu: ,,A jak mógł mieć duży wpływ nie posiadając żadnej stacji telewizyjnej?''.To co lepszy jest ten co ma stację telewizyjną czy ten czy ten co wychodzi do ludzi i z nimi rozmawia?
    Z iloma ludźmi rozmawiał?

Cytat Zamieszczone przez chochlik20 Zobacz posta
    Jak ktoś strzela komuś cztery razy w plecy to nie chodzi pewnie o napad rabunkowy po drugie - śmierci różnych opozycjonistów bądź ludzi niewygodnych dla Kremla, są przesłanko do tego, aby wysnuć wniosek, że zabójstwo zlecił ktoś powiązany z Kremlem. Skoro Ty nawet o Politkowskiej nie słyszałeś póki nie została zamordowana, to mam oczekiwać, że słyszałeś o Niemcowie?
    Niemcow zasłynął antyputinowskimi demonstracjami w Moskwie w latach 2011-2012. Uważasz, że sam brał w nich udział? Albo też skoro nie posiadał stacji telewizyjnych to płacił ludziom za udział w nich?
    Jak ktoś strzela komuś cztery razy w plecy, to można sądzić, że bardzo nie lubił tego kogoś.
    Można przyjąć, że śmierć różnych opozycjonistów bądź ludzi niewygodnych dla Kremla są przesłanką do tego, aby wysnuć wniosek, że zabójstwo zlecił ktoś powiązany z Kremlem. I niekoniecznie musiał to być Putin. Można również przyjąć, że Politkowska przeszkadzała Kadyrowowi, a nie Putinowi, a zabójstwo Niemcowa zlecił ktoś po to żeby jeszcze bardziej oczernić Putina.
    Jak widać, możliwości jest wiele.

Cenzurę drogi kolego to masz wtedy - kiedy władza blokuje strony internetowe niewygodne dla niej, hakują daną stronę zmieniając treści w niej zawarte lub też bierze delikwenta na boczek i mówi mu, że ma przestać pisać to i to.
    W takim razie cenzura jest we Włoszech bo Włochy blokują dostęp do stron internetowych bukmacherów. A dostęp do jakich stron internetowych blokuje Rosja?

"6. Zapewnić uwolnienie i wymianę wszystkich zakładników i osób bezprawnie przetrzymywanych na podstawie zasady "wszyscy za wszystkich". Proces ten powinien być zakończony najpóźniej piątego dnia po wycofaniu."
    http://www.tvn24.pl/raporty/porozumienie-w-minsku,953

Ten podpunkt można tak interpretować.
    Nie wiem czy czytałeś cały dokument ze zrozumieniem? Porozumienie w Mińsku zostało zawarte między Ukrainą, a republikami doniecką i ługańską. Porozumienie to daje tym republikom dość dużą autonomię i zobowiązuje Ukrainę do przestrzegania autonomii tych dwóch obwodów. OBWE i Rosja są jedynie stronami, które gwarantują, że Ukraina nie będzie atakowała tych obwodów.
    Punkt 6 dotyczy osób przetrzymywanych przez władze Ukrainy i władze obwodów ługańskiego i donieckiego. Nie ma ani słowa o osobach przetrzymywanych przez Rosję, a Sawczenko siedzi w rosyjskim areszcie za zabicie dwóch dziennikarzy.

- wyjaśnienie, czemu pojawiają się takie emotikonki. Czytając Twoje posty i pytania, to mam ochotę nie tylko walić głową w mur, ale także wyć. Ja nie mam siły ani ochoty tłumaczyć Ci wszystkiego od podstaw, bo albo naprawdę nie zdajesz sobie sprawę z tego co się dzieje w Rosji, albo też bagatelizujesz niektóre rzeczy. Lub też jedno i drugie.
    Problem w tym, że mnie interesują fakty, a nie domniemania, przypuszczenia, pomówienia czy plotki. Ty często domniemania i plotki bierzesz za prawdę stąd Twoja frustracja gdy proszę Ciebie o fakty.
    Ostatnio edytowane przez Niklot ; 05-03-2015 o 15:46
    Sprzedali Polskę: papież Pius VI, biskup Michał Sierakowski, biskup Józef Kossakowski, biskup Wojciech Skarszewski, biskup Jan Giedroyć, biskup Ignacy Massalski, prymas Władysław Łubieński, biskup Andrzej Młodziejowski, prymas Gabriel Podoski, prymas Antoni Ostrowski