A pisałem, gdzieś, że mamy się zbroić ponieważ może u nas wystąpić syndrom "zielonych przybyszy"?
A ja nigdzie nie pisałem, że mamy taki poziom osiągnąć. Stwierdziłem jedynie, że jeżeli mamy powiększyć armie to róbmy to z głową, czyli powoli i realnie do naszych potrzeb.
Jakbym napisał, że kij służy tylko do bicia to też w całej dyskusji padałyby tylko taki argument? Nie stać nas na ogromną armię jak chcą niektórzy, a jeżeli niektórzy obywatele chcą zawiązać organizację paramilitarną, to nie widzę przeszkód w tym by rząd im tego zabronił lub nie pomógł przejść przeszkolenia pod okiem wojskowych instruktorów. Oddziały specjalne, nie służą do walki z partyzantką tylko do określonych zadań na tyłach wroga.
A Irak to same góry jakby nie patrzećzresztą, gdzieś sugerowałem, że polscy partyzanci mają się wysadzać? Sam oskarżasz mnie o czytanie bez zrozumienia a teraz robisz to sam i do tego starasz się wcisnąć mi argumenty, które nie padły z mojej strony. Jak rozumiem na jednego poległego Amerykanina poległo stu Afgańczyków czy też stu Irakijczyków i związku z tym partyzantka w dzisiejszych czasach się nie sprawdzi.
Jak się nie nieustannie neguje sens walki w podziemiu to czego się spodziewałeś?
Jakie są to inne sposoby? Bo żadnego nie podałeś.
O dziwo ludzie chcą tworzyć własne organizacje paramilitarne, zwiększyła się chęć dostępu do broni palnej a morale narodu jakoś na tym nie ucierpiało.
Ty za to zakładasz, że Rosjanie nas nie będą okupować bo nie będzie im się opłacać. Czemu ma się to im nie opłacać? Nie wiem, bo nie napisałeś żadnego argumentu. Dwa - gdzie pisałem, że Rosjanie dokonają w Polsce ludobójstwaSam postawiłeś taką tezę, a ja nigdzie o tym nie pisałem.
Czytałem Twoje posty, w których oskarżasz mnie o paranoję. Tutaj Twoja odpowiedz skierowana do Pampy - strona 68:
oraz inny Twój post z tej samej strony:
Jak rozumiem z Twoje postu nie przebija sarkazm oraz negowanie wszystkiegoi jak to się odnosi do Twojego postu, w którym to rzekomo twierdzisz, że należy coś zrobić?

Odpowiedz z cytatem