Orły Imperium zdecydowanie![]()
Orły Imperium zdecydowanie![]()
Mój poprzedni nick to Adrian15o
Przeczytane. Ciekawa książka o konflikcie, o którym miałem raczej mgliste pojęcie. Jeden minus: na 200 stron 120 to rozdział "Krótka historia Peru"... Przy książkach poświęconych bitwom ze starożytności o których mamy mało przekazów siłą rzeczy sam opis, a raczej rekonstrukcja, nie obejmuje większości objętości. Ale przy konflikcie z 2 poł. XIX w to trochę rozczarowuje...
"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
"Godna śmierć wystarczy za nagrodę."
"Spartanie nie pytają ilu, tylko gdzie?" Agis II
"A teraz słuchajcie wy, ludzie z NATO! Bombardujecie ścianę, co nie przepuszczała potoku afrykańskiej migracji do Europy, ścianę, co stopuje terrorystów . Tą ścianą była Libia. Rujnujecie ją. Wy - idioci. Za tysiące migrantów z Afryki, za wsparcie terrorystów będziecie płonąć w piekle. I tak będzie".
Mu'ammar al - Kaddafi
Ostatnio edytowane przez Gajusz Mariusz ; 19-03-2015 o 15:47
"Będziemy walczyć na plażach, na polach, na ulicach. Będziemy walczyć na wzgórzach. Nigdy się nie poddamy!!!" Winston Churchill
<br>Orły Imperium. Polecam bardzo tę książkę. Bohaterowie żyjący w okresie władania Klaudiusza zmagają się z problemami na niemal najwyższych szczeblach władzy. Klimat i styl, w jaki została książka napisana jest nieziemski. Polecam każdemu, kto lubi historię i thrillery. Na pewno się nie zawiedzie. A i w książce znajdziemy więcej przekleństw, niż w naszym rodowitym Wiedźminie.
Chcesz się czegoś dowiedzieć na temat Warhammer Fantasy, gdy wychodzi Total War: Warhammer, a nie znasz uniwersum? Zajrzyj TUTAJ.
II Miejsce w turnieju Jesień Średniowiecza IV, uczestnik fazy pucharowej w Mistrzostwach Polski Rome II 1vs1.
"Braki w Total War'ach to pół biedy. Gorzej, jeśli ktoś uważa taki stan gry za pełną wersję" ~ Arroyo
A ja biorę się za
Jacka Jarosza. Pobyt na Helu zawsze zaczynam od baterii cyplowej im H. Laskowskiego.
Ja zaś przerabiam teraz sprezentowane "House of Cards" Michaela DobbsaCzyli książka na podstawie której powstał serial o tym samym tytule. Zaskakujące jak bardzo różne to dzieła jeśli chodzi o fabułę! Także nic nie tracę znając serial, a dodatkowo czytam jakby zupełnie inną historię F.U.
![]()
A ja się zaczytuję w "Szpiegach PRL-u":
![]()
Przepis na idealną kawę:
Grafik: Co to za lura!? Kawa powinna być czarna, mocna, ostra i aromatyczna. Zrób mi drugą.
Tytus: Rozkaz! Kawa powinna być czarna… Carbo medicinalis, czyli węgiel drzewny powinien ją doczernić. …mocna… Czy może być coś mocniejszego od spirytusu 95%? …ostra i aromatyczna… Reszty dokona papryka, pieprz, jodyna i… dezodorant „Brutal”.
Grafik: O, teraz to jest kawa! To mnie postawi na nogi!
Tytus: Szkoda, że nie dodałem jeszcze dynamitu.
Księga XVI
Ja się niedługo będe zabierał za piątą część Orłów![]()
Mój poprzedni nick to Adrian15o