Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 90

Wątek: PRZYGOTOWANIE DO GRY - czyli co musisz zrobić, by grać w KO Krzyżaki 50

Ranga Stara Gwardia, która wyparowała podczas zmian Awatar Wielki Mistrz Malborka
    Tournaments Joined
    6
    Tournaments Won
    1
    Podziękował
    10
    Otrzymał 98 podziękowań w 83 postach
    Ja też poszedłem na steamową wersję - zrobiłem jak TUFF i działa.
    Zrób wszystko jak w instrukcji domena tylko uruchom z tego pliku
    http://www.speedyshare.com/4XXSm/Lau...file-first.bat
    Szukasz mocnej i wyluzowanej ekipy do gry w Total Wary? Zapraszam do SUNTZU! Napisz do mnie na steam.
    Odwiedź nasz kanał na YouTubie jeśli chcesz obejrzeć emocjonujące bitwy z Total Warów na najwyższym poziomie lub luźne zabawne materiały z udziałem naszych klanowiczów.
    Działacz i główny koordynator polskiej sceny multiplayer w Arenie Polskiej Społeczności Klanowej. Organizator Piątków z Areną co tydzień od 20:00.

Moderatorzy Globalni Awatar tuff_gru
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    584
    Otrzymał 439 podziękowań w 227 postach
    Mam jeszcze jedno prosbe/pytanko odnosinie ustawien.

Tak patrze na tego medivala/kondomsy i wydaje mi sie ze niestety przy obecnej predkosci przewijania mapy (czyli teleport z jednego miejsca na drugie) bedzie makabrycznie wygladalo na wideo - ludzi sie nie polapia w ktorym sa miejscu.
    Czy można zatem zedytowac preferencje tak żeby działalo to normalnie? Proponuje przygtowac jeden plik dla wszytskich.

Tak samo z grafika, ja ustawile wszytsko na masymalne utrlasy, nie wiem czy ma to jakis wplyw, pewnie nie, ale zawsz lepiej zapytac...

Szambelan
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    77
    Otrzymał 22 podziękowań w 18 postach
    Ten patch 1.52 to nawet nie jest oficjalna wersja gry chyba, tylko jakaś steamowa podróbka:

http://forum.cheatengine.org/viewtopic.php?t=576555

Czy można zatem zedytowac preferencje tak żeby działalo to normalnie? Proponuje przygtowac jeden plik dla wszytskich.

Tak samo z grafika, ja ustawile wszytsko na masymalne utrlasy, nie wiem czy ma to jakis wplyw, pewnie nie, ale zawsz lepiej zapytac...
    Grafikę, preference itd. możecie sobie dowolnie edytować. To chyba można z gry edytować nie

Tzn. nie muszę tego chyba zmieniać w pliku preference.cfg tylko w opcjach w grze każdy sam może

Ranga Stara Gwardia, która wyparowała podczas zmian Awatar Wielki Mistrz Malborka
    Tournaments Joined
    6
    Tournaments Won
    1
    Podziękował
    10
    Właśnie wysyłam filmik na którym widać jak krok po kroku robię tak że działa
    Szukasz mocnej i wyluzowanej ekipy do gry w Total Wary? Zapraszam do SUNTZU! Napisz do mnie na steam.
    Odwiedź nasz kanał na YouTubie jeśli chcesz obejrzeć emocjonujące bitwy z Total Warów na najwyższym poziomie lub luźne zabawne materiały z udziałem naszych klanowiczów.
    Działacz i główny koordynator polskiej sceny multiplayer w Arenie Polskiej Społeczności Klanowej. Organizator Piątków z Areną co tydzień od 20:00.

Moderatorzy Globalni Awatar tuff_gru
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    584
    Otrzymał 439 podziękowań w 227 postach
    Cytat Zamieszczone przez Domen Zobacz posta
    Ten patch 1.52 to nawet nie jest oficjalna wersja gry chyba, tylko jakaś steamowa podróbka:

http://forum.cheatengine.org/viewtopic.php?t=576555
    Ale moze byc czy niet?

BTW
    Spoiler: 
    Kondoms - wazne czy da sie wyprac... LOL wiem obrzydliwe...

Tournaments Joined
    6
    Tournaments Won
    1
    Podziękował
    10
    Cytat Zamieszczone przez tuff_gru Zobacz posta
    Mam jeszcze jedno prosbe/pytanko odnosinie ustawien.

Tak patrze na tego medivala/kondomsy i wydaje mi sie ze niestety przy obecnej predkosci przewijania mapy (czyli teleport z jednego miejsca na drugie) bedzie makabrycznie wygladalo na wideo - ludzi sie nie polapia w ktorym sa miejscu.

U mnie wszystko z prędkością przewijania jest w porządku - może nie masz rozdzielczości w ustawieniach na maksa ustawionej. Strzałkami może będzie wolniej. Zrób krótki filmik i pokaż jak to u ciebie wygląda.

Podkomorzy Awatar Remix
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    108
    Otrzymał 92 podziękowań w 75 postach
    Też nie chce się z patchować. Ale po edycji launchera gra wchodzi normalnie tylko przy wczytywaniu save'a to wywala do pulpitu. Zrobię reinstall może pomoże
    Jedyną przeszkodą w osiągnięciu sukcesu jesteśmy my sami

Zapraszam osoby które lubią gry strategiczne na mój kanał na yt póki jest tam głównie total war ale również coś innego się będzie pojawiać
    https://www.youtube.com/user/MsRemix1992

Szambelan
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0
    Podziękował
    77
    Otrzymał 22 podziękowań w 18 postach
    Co do patcha:

http://www.twcenter.net/forums/showt...Download-Links

Installing patch 1.2
    If you are installing Medieval 2: Total War and then installing Kingdoms or are installing the Gold edition of the game, then proceed directly to Installing Patch 1.5. Otherwise, continue reading on how to install patch 1.2.

Firstly, you will obviously need to download it patch 1.2. You can download it from many sites, a few of which are linked here. You do not need to download the patch if you have the Gold Edition of Medieval 2: Total War or the Kingdoms expansion as installing those will automatically update your version of Medieval 2: Total War to allow you to use the unpacker.

This Patch is a hefty 650 mb so if you have dial up, don't even bother unless you want to leave it running overnight. You may find it easier to use a friend's computer which has broadband but even then it takes a minimum of 45 mins. And that's on a super fast connection.

Remember, install it to your main M2TW folder, not your data folder. I know it's obvious, but some do make that mistake.

NOTE: Many people have had problems installing this patch and M2TW not working. [] I recommend that you uninstall M2TW before applying the patch by running the uninstall procedure and then going to where you installed it, deleting the SEGA folder (or the Medieval 2 Total War folder if you have another game in the SEGA folder) and then reinstall. After that install Patch 1.2 straight on top. It has all patch 1.1 has and more. So there is no need to install patch 1.1 again.

Installing Patch 1.3
    Patch 1.3 was released so that players without the Kingdoms expansion would be able to play online against players with Kingdoms installed. Obviously, this would only apply to vanilla Medieval 2: Total War games. It is a small patch and won't take long to install. You can download it here. If you install Kingdoms, your M2TW game is automatically patched to 1.3.

Installing Patch 1.5
    Patch 1.5 is only for the Kingdoms expansion. When you install Kingdoms, it automatically installs version 1.4 of Kingdoms. Creative Assembly later released a patch 1.5 with fixes for some issues with Kingdoms. It can be downloaded here.

Tournaments Joined
    6
    Tournaments Won
    1
    Podziękował
    10
    No to ja zrobiłem tak jak tu napisali czyli zainstalowałem medka potem kingdomsy i potem 1.5 ale wersja w medka była (chyba) dalej 1.0
    W każdym razie na steamie wszystko działa ale wersja 1.05 i 1.52 to jedno i to samo i wszystko działa.

Tournaments Joined
    6
    Tournaments Won
    1
    Podziękował
    10

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów